Results 16 to 30 of 55
Thread: Ποσο δεικτη iq εχεται?
-
09-08-2008, 18:59 #16
- 10-08-2008, 17:46 #17
http://www.funadvice.com/q/schizophrenia_an_high_iq
now think about this amost all people with realy hight have some mental disorter or some phyisical disorter. not to say that all have this.
stephen hawking has a phyisical disorter and his IQ is 160.
Hitler completely nuts IQ 141
Albert Einstein at the end of this life he went completely insane from trying to finish the unified theory.
so the true Question is are all those who are highly intelligent in the end driven mad by there own comprehension.
\"Σκέψου πως σχεδόν όλοι οι υψηλά εφιυείς έχουν κάποια ψυχική η σωματική νόσος, για να μήν πώ όλοι.
Ο Stephen Hawkins είναι ανάπηρος και έχει IQ 160.
Ο θεότρελος Χίτλερ 141.
Ο Αινστάιν στο τέλος της ζωής του τρελάθηκε στη προσπάθεια του να ολοκληρώσει την ενιαία θεωρία.
Η αληθινή ερώτηση είναι ..στο τέλος οι υψηλά εφιυείς τρελαίνονται απο την ίδια την αντίληψη τους?\"
10-08-2008, 17:52 #18
http://intjforum.com/showthread.php?p=168382
This is only an assumption, because I cannot claim to have read study sheets or statistics to prove this; but I believe that your case of schizophrenia and high IQ are seperate entities to your being. The only reason that you are questioning its correlation is probably because at a single moment you were aware of both its presence and sought to bridge a connection of sorts. For instance, I might ask a question like, does high IQ have any correlation to long fingers, because I have both. The fact that both parts belong to me does not necessarily have anything to do with each other.
\"Αυτό είναι μόνο υποθετικό, επειδή δεν μπορώ να υποστηρίξω πως έχω διαβάσει έρευνες και στατιστικά που να το αποδυκνείουν. Η εφυία και η σχιζοφρένεια είναι ξεχωριστές οντότητες του εαυτού σου. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησες για την ύπαρξη και των δύο και σκέφτηκες να τις γεφυρώσεις με κάποιο τρόπο. Μπορώ για παράδειγμα να ρωτήσω εάν τα μακρυά δάχτυλα έχουν σχέση με το υψηλό IQ, Επειδή έχω και τα δύο. Το γεγονός οτι και τα δύο ανήκουν σε εμένα δεν σημαίνει οτι συσχετίζονται μεταξύ τους.\"
10-08-2008, 18:45 #19
http://www.funadvice.com/q/schizophrenia_an_high_iq/2
Recent studies debunk your theory of high IQ = mental illness...
A high IQ can lessen the severity of disorders such as depression and schizophrenia, say researchers from Cambridge University.
\'It has been known for some time that intelligence can protect you against dementia and the consequences of head injury,\' said a university spokeswoman.
\'However, researchers at the University of Cambridge\'s Department of Psychiatry have discovered that intelligence can also buffer the consequences of neuropsychiatry disorders such as schizophrenia.
\'They have demonstrated that the symptoms of schizophrenia are less severe and the ability to function in daily living is better for those with a higher IQ.\'
Another study indicating that a high IQ decreases the risk of serious mental illness...
A recent study of 50,000+ men indicated that higher IQ scores may decrease the risk for developing psychotic symptoms or disorders. Men with lower-than-average IQ scores had a 40% greater risk of developing schizo-affective disorder, as compared with those subjects with the highest IQ scores. This findings corroborate those of earlier studies, which linked early-onset schizophrenia and lower-than-average childhood education scores. Research also suggests that prenatal stress (I.e. stress during pregnancy) increases risk for the child of both low IQ and schizophrenia - so the research suggests a common mechanism of brain damage caused by stress during pregnancy
While there is a study linking mental illness and creativity...
\'Scientists have wondered for a long time why madness and creativity seem linked, particularly in artists, musicians, and writers,\' notes Shelley Carson, a Harvard psychologist. \'Our research results indicate that low levels of latent inhibition and exceptional flexibility in thought predispose people to mental illness under some conditions and to creative accomplishments under others.\'
\"Το υψηλό IQ μπορεί να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας ή της κατάθλιψης. Είναι γνωστό πως η εφυία μπορεί να προστατέψει κάποιον απο την παραφροσύνη και από εγκεφαλικά τραύματα.
Στο Πανεπηστίμιο του Cambridge ανακάλυψαν πως η εφυία μπορεί να αντισταθμίσει την σχιζοφρένεια ή και άλλες ψυχιατρικές νόσους. Αναφέρουν πως τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας είναι λιγότερο καταστροφικά και πως η καθημερινή λειτουργία ενός ατόμου με υψηλό IQ είναι καλύτερη.
Μία άλλη μελέτη δείχνει πωςτο υψηλό IQ περιορίζει το ρίσκο για ψυχικές νόσους...άντρες με χαμηλό δείκτη IQ είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν απο scizoaffective disorder σε σύγκριση με άντρες υψηλού δείκτη IQ...απο έρευνες επίσης φάνηκε πως το υψηλό στρές κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει καί χαμηλό IQ στο βρέφος αλλά και σχιζοφρένεια..
Ερευνείται επίσης η σχέση μεταξύ ψυχικής ασθένειας και δημιουργικότητας. Επιστήμονες διερωτήθηκαν γιατί η τρέλα και η δημιουργικότητα δείχουν να συνδέονται μεταξύ τους. Συνοπτικά.. Οι παράγοντες που ευνοούν το ένα κάτω απο ορισμένες συνθήκες, ευνοούν το άλλο κάτω απο διαφορετικές συνθήκες.\"
10-08-2008, 19:36 #20
http://serendip.brynmawr.edu/bb/neuro/neuro06/web1/spollack.html
John Nash\'s genius is uncharacteristic of schizophrenics; most are of average intelligence, and often experience a declining IQ as the disease progresses
Όσα έγραψα πιο πάνω αφορούν το IQ (αφορά το θέμα) και τις ψυχικές παθήσεις (αφορά το φορουμ) και κυρίως για τη σχιζοφρένεια, τη χειρότερη εκ των ψυχικών. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καμία μεγαλοφυία, και δεν θέλω να θίξω κανέναν, παρα μόνο να μοιραστώ σχόλια και σκέψεις ανθρώπων (τεκμηριωμένες και μή) για τη παραπάνω συσχέτιση.
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες έρευνες δείχνουν οτι οι ψυχικές παθήσεις σχετίζονται με χαμηλή νοημοσύνη..εγώ θα έλεγα πως οι ψυχικές παθήσεις δρούν αρνητικά στην εφυία και την αντίληψη ενός ατόμου. Για μένα δεν υπάρχουν βλάκες με την ουσιαστική σημασία της λέξεως. Όλοι όμως είμαστε ευάλωτοι, καθότι αυτό είναι στοιχείο της φύσεως μας, κάτι το οποίο μας περιορίζει και πρέπει να μας θυμίζει οτι κανένας άνθρωπος δεν είναι υπεράνω των υπολοίπων. Τα μεγάλα έργα έχουν γίνει απο ομάδες και όχι απο μονάδες.
Φιλικά προς όλους στο φόρουμ.
12-08-2008, 03:47 #21
δλδ μας λες σχιζοφρενείς με το γάντι? :P
18-08-2008, 13:23 #22
Originally posted by diver
δλδ μας λες σχιζοφρενείς με το γάντι? :P
18-08-2008, 13:29 #23
vince, δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα των iq test και άλλων test...προσωπικα αναγκάστηκα να κανω σε κατι συνεντεύξεις για δουλεια κ ολα τα αποτελεσματα που βγηκαν μου φανηκαν αστεια. Σαν να περιγραφουν μια άλλη.....
Ακομα κ το iq test αλλα κ ολα τα τεστ του κοσμου να κανεις δεν μπορουν να σου πουν ποιος εισαι ακομα κ ποσο εξυπνος εισαι. Μπορει να σαι εξυπνος πολυ στα μαθηματικα, να χεις καταπληκτικη μνημη, να εχεις απιστευτη αντιληψη του χωρου κ τοσα αλλα αλλά ολα αυτα μαζι σε κανουν εξυπνο? και αν που κ μέχρι που μπορει να σου ειναι χρησιμη η εξυπναδα αυτη?
Φυσικα κ δεν λεω οτι ειναι ασχημα να χεις υψηλο δεικτη iq απλα λεω οτι δεν ειναι τοσο καθοριστικο οσο καποιοι θελουν να περασουν.....
18-08-2008, 13:45 #24
Γενικά αυτά που λέω αφορούν το IQ και τις ψυχικές παθήσεις.
Περί IQ..είναι ένας δείκτης που κατοπτρίζει την εφυία (ή ένα σύνολο μαθησιακών και αντιληπτικών ενδείξεων) αλλά όχι μια εγγύηση για επιτυχημένη καρρίερα και όχι μια ένδειξη γνώσεων. Όπως επίσης η εφυία (αλλά και η απλή γνώση) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να νικήσει την εμπειρική γνώση. Για παράδειγμα, ένας ψαράς μπορεί να ψαρεύει χρόνια και να πιάνει 100 ψάρια την ημέρα. Με το βιβλίο κανένας δεν πρόκειτε να ψαρέψει 100 ψάρια μέσα σε μια μέρα. Ένας άνθρωπος μπορέι να εκπαιδευθεί αλλά και να αυτοδιδαχθεί. Η ταχύτητα εκμαθήσεως μπορεί να διαφέρει όπως και το αποτέλεσμα χωρίς αυτά να συσχετίζονται απαραίτητα μεταξύ τους.
Περί IQ και σχιζοφρένειας....δεν υπάρχει κανόνας που να φέρει ως αποτέλεσμα υψηλής εφυίας την ψύχωση. Ένας άνθρωπος μπορεί να καταφέρει να φτάσει στα άκρα τον εγκέφαλο του χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα πέραν της κόπωσης αλλά ο ι΄διος άνθρωπος να λυγίσει μετά απο μια ερωτική απογοήτευση για παράδειγμα. Το να προσπαθήσω να λύσω ένα μαθηματικό θεώρημα δέν είναι συναισθηματική ανάγκη. Το να έχω μια επιθυμιτή ερωτική ζωή όμως είναι. Και τα συναισθήματα πολλές φορές καλύπτουν το φάσμα της λογικής.
18-08-2008, 13:57 #25
Originally posted by Sofia
μέχρι που μπορει να σου ειναι χρησιμη η εξυπναδα αυτη?
Φυσικα κ δεν λεω οτι ειναι ασχημα να χεις υψηλο δεικτη iq απλα λεω οτι δεν ειναι τοσο καθοριστικο οσο καποιοι θελουν να περασουν.....
Μπορεί να είσαι πανέξυπνος και να μην έχεις κάν τα βασικά..
Το θεώρημα του Πουαρώ το έλυσε (πέρσυ αν θυμάμαι καλά) ένας Ρώσος άστεγος.
18-08-2008, 14:09 #26
διόρθωση..Ο Γκριγκόρι Πέλερμαν που έλυσε το Poincaré conjecture το 2002 ζεί σήμερα με τη μητέρα του και είναι άνεργος. Το 2006 του προτείναν το Fields Medal (ανώτερη διάκριση στα μαθηματικά) και εκείνος αρνήθηκε και το βραβείο και τα προσφερόμενα λεφτά. Ο ίδιος είπε As long as I was not conspicuous, I had a choice. Either to make some ugly thing\" (a fuss about the mathematics community\'s lack of integrity) \"or, if I didn’t do this kind of thing, to be treated as a pet. Now, when I become a very conspicuous person, I cannot stay a pet and say nothing. That is why I had to quit (απο http://en.wikipedia.org/wiki/Grigori_Perelman).
18-08-2008, 14:14 #27
http://www.sciencemag.org/cgi/content/full/314/5807/1848
http://www.sciencemag.org/content/vo...1848-2-med.gif
18-08-2008, 14:16 #28
Originally posted by vince
Όπως επίσης η εφυία (αλλά και η απλή γνώση) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να νικήσει την εμπειρική γνώση.
18-08-2008, 14:52 #29
Πολλοι με σχιζοφρενεια...καθως και εγω πολλες φορες γραπωνομαι κυριολεκτικα απο το iq μου για να αποκτησω καποια αυτοεκτιμηση για τον εαυτο μου.
Και ισως να ειναι φυσιολογικο γιατι υπαρχουν πολλα προβληματα στη συγκεντρωση,στη μνημη και γενικα σε διαφορους τομεις...και λες τουλαχιστον εχω υψηλο IQ:p οσο υπερεκτιμημενο και αν ειναι αυτο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-08-2008, 16:59 #30
keep δεν θα σου κρύψω πως το IQ μου ήταν ψηλότερο πριν πάθω ψύχωση. Είχα κάνει 2 IQ tests (ένα στο σχολείο και ένα στο πανεπιστήμειο) με αρκετά υψηλά scores. Αργότερα όταν ήμουνα σε κατάσταση ψύχωσης για κάποιον λόγο δοκίμασα να κάνω κάποιο τεστ με χαμηλά είναι η αλήθεια αποτελέσματα (116 αν θυμάμαι καλά) σε σχέση με τα προηγούμενα τεστ. Δεν ξέρω κατα πόσο έφταιγε το φάρμακο και πόσο η τρέλα αλλά είχα πρόβλημα στη σκέψη μου και στις αντιδράσεις μου. Σκεφτόμουνα αργά, κολούσα χωρίς λόγο σε διάφορα περίεργα κτλ. Μετά απο αρκετό καιρό πλέον έχω επανέλθει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο (όχι όμως το επιθυμητό μιας και κολήματα στη σκέψη ενδέχετε να πάθω κυρίως όταν είμαι με παρέα και μιλάνε όλοι μαζι). Η επαναφορά σε έναν λειτουργικό τρόπο σκέψης επείλθε αργά με μικρά βήματα.
Όσο γι\'αυτό που λές συμφωνώ εν μέρη. Με το ψυχικό σοκ η αυτοπεποίθηση πάει πάτο και κοιτάμε να βρούμε μέσα απο τα απομεινάρια μας τι μας έχει απομείνει, πόσο έξυπνα μπορούμε να λειτουργίσουμε μέσα σε ένα κόσμο που κατεύρευσε προηγουμένως και ψάχνουμε για μαξιλαράκια που να μας κάνουν να αισθανθούμε πιο άνετα. Με αυτό το σκεπτικό ένα υψηλό ή ικανοποιητικό IQ μπορεί να μας αποδείξει οτι η ζημιά απο την ψύχωση δεν είναι μόνιμη αλλά προσωρινή.
Και κάτι ενδιαφέρον απο την Βικιπαίδεια
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%86%CF%81%CE%AD%C E%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1
Η σχιζοφρένεια ήταν γνωστή στην αρχαιότητα από τους Έλληνες γιατρούς του 2ου αιώνα (μ.Χ.) και συγκεκριμένα από τον Αρεταίο τον Καππαδόκη και τον Σωρανό τον Εφέσιο που πρώτοι την περιέγραψαν. Κατά τους νεότερους χρόνους έφερε το όνομα \"πρωτόγονος άνοια\" που της δόθηκε από τον Γάλλο Ωγκυστέν Μορέλ και τον Γερμανό Έμιλ Κραίπελιν, παρότι δεν πρόκειται για άνοια, (υπό την αυστηρή έννοια του όρου), αφού η πρωταρχική διαταραχή της δεν επιφέρει προοδευτική εξασθένηση της νοημοσύνης. Περισσότερο προσομοιάζει με \"ψευδοάνοια\" που εμφανίζεται σαν νόσος της προσωπικότητας του ατόμου
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....