Δίαιτα χαμηλών θερμίδων
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

Δίαιτα χαμηλών θερμίδων

Καλησπέρα σε όλους! Θέλω τη γνώμη σας σε κάτι αλλά πρώτα θα πρέπει να σας κουράσω με μια εισαγωγή.
    Πέρσι, έκανα μια απόπειρα για δίαιτα ξανά. Πήγα σε μια καλή -βασει συστάσεων- ενδοκρινολόγο ειδικευμένη σε θέματα παχυσαρκίας. Μετά από σειρά εξετάσεων μου είπε οτι όλα είναι φυσιολογικά από ορμόνες αλλά έχω πολύ χαμηλό μεταβολισμό. Μου είπε οτι θα μπορούσε να μου δώσει μια αγωγή αλλά θα μου αύξανε την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων κατα 100 το περισσότερο, άρα ήταν ασύμφορο να επιβαρύνω τον οργανισμό μου με χάπια για τόσο λίγη διαφορά. Μου έδωσε ένα διαιτολόγιο 1600 θερμίδων το οποίο δεν μπόρεσα να ακολουθήσω πάνω απο ένα μήνα, με μηδενικά αποτελέσματα. Το αστείο είναι οτι από τότε δεν άλλαξα διατροφικές συνήθειες απλά έτρωγα μεγαλύτερες ποσότητες. Και πάχυνα.
    Τώρα, ένα χρόνο μετά, μέσα σε 3 μήνες κατάφερα να ξαναφτάσω στα 85 κιλά που ήμουν και μόλις σταμάτησα τη δίαιτά της. Το ζήτημα είναι οτι η δίαιτα που ακολουθώ είναι δικής μου έμπνευσης και κυμαίνεται από 400 ως 600 τη μέρα.
    Ναι, για να προλάβω αντιδράσεις, ξέρω οτι ακούγεται ανθυγιεινό αλλά φροντίζω κάθε μέρα να παίρνω αυτές τις θερμίδες από φρούτα, άπαχη πρωτείνη, γιαουρτάκια χαμηλών λιπαρών και άφθονο νερό. Επίσης για να μην "κολλήσει" ο μεταβολισμός φροντίζω να μεταβάλλω τις θερμίδες, απο 400 σε 600 καθε λίγες μέρες.
    Νιώθω καλά, καμία εξάντληση η άλλο ανησυχητικό σύμπτωμα. Τρωω υγιεινά αν και λίγο. Το πρόβλημα έιναι τώρα πια ψυχολογικό. Νιώθω απελπισία. Αυτό είναι; Δε θα μπορέσω ποτέ πια να ξαναφάω σαν άνθρωπος; Δηλαδή πρέπει να πεινάω μια ζωή;

Senior Member
    αν συνεχισεις με ενα μηλο και ενα γιαουρτι (αντε δυο μηλα κ ενα γιαουρτι δε θα εχουν 400 θερμιδες?!) προφανως οταν μετα θα φας κανονικα θα παρεις βαρος.
    Γιατι δεν μπορεις να κανεις 1600 θερμιδες? κι αν τις βρισκεις πολλες μειωσε.
    Καλη συνεχεια! ελπιζω να δεις 7 συντομα χωρις να παθεις κατι...

Junior Member
    Με τις 1600 δεν έχασα παρά μόνο 300 γραμμάρια. Και σύμφωνα με αυτήν δεν ήταν καν λίπος. Σκέφτομαι όταν δω το 7 που λες και συ να παω στις 1000... Πάλι τα ίδια..Γιαουρτάκια, βραστό κοτόπουλο και σαλάτα χωρίς λάδι ή αλάτι. Ε, αν και πάλι πάρω κιλά... Θα απελπιστώ σοβαρά...

Senior Member
    με εναρξη τις 400 δε νομιζω οτι προδιαγραφεται καλη η πορεια σου,
    ακομα κ 2 γιαουρτια κ ενα μηλο να τρως θα μαθει ο οργανισμος σου σαυτα κ θα προσαρμοσει τις καυσεις τους σε αυτα...ευχομαι ολα να πανε καλα...

Senior Member
    Μηπως να επισκευτεις καποια αλλη ενδοκρινολογο, μηπως εχεις θεμα υποθυρωιδισμου....εκανα και εγω ελεγχο πριν ενα χρονο και πηγα σε 2 διαφορετκους γιατρους και ο καθενας ελεγε τα δικα του.......

Junior Member
    Ίσως... Θα το ψάξω από αύριο κιόλας! Η αλήθεια είναι οτι έχουμε ιστορικό στην οικογένεια αλλά η προηγούμενη τα βρήκε φυσιολογικά.:sniff:

Senior Member
    το καταλαβαινεις κ μονη σου οτι δεν ειναι κατασταση αυτη.... οποτε.... μηπως πρεπει κατι αλλο να κανεις ?

Senior Member
    κοπελια μ με τπτ μην κανεις τετοια διαιτα..θα εχεισ σιγουρο το νοσοκομειο.. σε ενδοκρινολογο να πας οπως λενε..

Senior Member
    Λοιπόν είχες δεν είχες θυρωιδή...θα είναι ΚΑ ΤΑ ΣΤΡΟ ΦΙ ΚΟ για την υγεία σου και για το σώμα σου αλλά και για την ψυχολογία σου
    Κιλά μακροπρόθεσμα δεν θα χάσεις είναι μαθηματικά εξακριβωμένο θα τα πάρεις διπλά!!!
    και να χάσεις θα είναι λόγω ασιτίας..που όπως καταλαβαίνεις τα προβλήματα που θα σου δημιουργήσει θα είναι πάμπολλα...σε περίπτωση τώρα που μπορεί να υποβόσκει ορμονικό πρόβλημα..το σοκ που θα υποστεί ο οργανισμό σου θα είναι 3πλάσιο και πιστεύω πως θα το καταλάβεις όταν η θεραπεία θα είνα 3πλάσια και δυσκολότερη...ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ TETOIO!!!!
    Πιστεύω ότι πρέπει να οπλιστείς με υπομονή πρώτα και κύρια να ηρεμήσεις...με ένα πρόγραμμα 1600 θερμίδων όπως πολύ σωστά πρότεινε και αγαπημένη bad με σταδιακή μείωση ανά 5% του βάρους που χάνεις και σε καμία περίπτωση κάτω από 1200 1100 θερμίδες..και παράλληλα σωματική δραστηριότητα με από ένα σημείο και μετά σταδιακή αύξηση θα ΄φτιάξεις ένα σώμα όμορφο και πρώτα και κύρια υγιές....
    θα είμαστε όλοι εδώ..καλή δύναμη!!!

Senior Member
    συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα και την τάση κατσαδιάσματος σε καμιά περίπτωση δεν είναι κάτι τέτοιο...αλλά πραγματικά επειδή αυτά τα λάθη της απελπισίας και της κω**άνοιξης που πλησιάζει τα έχω πληρώσει πολύ φτηνά εγώ(στο φορουμ και στον κόσμο σίγουρα πολύ πιο ακριβά) είναι κρίμα να μην προσπαθήσω τουλάχιστον να σε αποτρέψω!!!
    και πάλι καλή δύναμη και θα τα καταφέρεις!!!
    :bouncing::bouncing::bouncing::bouncing::bouncing: :bouncing:

Junior Member
    Ίσως έχετε δίκιο. Θα αρχίσω να το ανεβάζω σιγά σιγά μην μου'ρθει απότομο το 1200...Και βλέπουμε! Ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας!!:smilegrin:

Junior Member
    kalispera sas me lene marina eimai 1.66 me 72 kila ...paidia eno einai tosa liga apoti m lene emena m fenonte vouno de mpwro na kano diaita 1 2 fores exo prospathisei k kano ite diatrofi ite ximiki dieta k se 3 evdomades 3 kila k de antexw allo k ta parataw giati meta de xano katholoy ase pou fao kati liparo petagete h kilia kateytheian k 2 kila pali syn ....as m pei kapios ti na kanw a;lla na kserw oti se 2 mines thataxw xasi 11 kila xoris na kolisw re gamwto ...euxaristw

Senior Member
    Originally posted by asi
    συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα και την τάση κατσαδιάσματος σε καμιά περίπτωση δεν είναι κάτι τέτοιο...αλλά πραγματικά επειδή αυτά τα λάθη της απελπισίας και της κω**άνοιξης που πλησιάζει τα έχω πληρώσει πολύ φτηνά εγώ(στο φορουμ και στον κόσμο σίγουρα πολύ πιο ακριβά) είναι κρίμα να μην προσπαθήσω τουλάχιστον να σε αποτρέψω!!!
    και πάλι καλή δύναμη και θα τα καταφέρεις!!!
    :bouncing::bouncing::bouncing::bouncing::bouncing: :bouncing:
    :thumbup::thumbup: