help!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15

Thread: help!!!

Senior Member

help!!!

Γεια σας,ονομαζομαι ιωαννα και ειμαι 19 χρονων.την ιστοσελιδα την ανακαλυψα τυχαια και μου φανηκε σαν μια σανιδα σωτηριας.η ιστορια μου ξεκιναει πριν απο 4 χρονια,οταν περα απο τα γνωστα εφηβικα προβληματα,επρεπε να αντιμετωπισω κ το διαζυγιο των γονιων μου.για παραπανω απο ενα χρονο,εβρισκα διεξοδο στο φαγητο.με ενα ανεξηγητο τροπο,θεωρουσα οτι μου ελυνε ολα μου τα προβληματα,με αποτελεσμα απο 70 κιλα που ημουν,αυτη τη στιγμη να ζυγιζω 100 (με υψος 1,70).στην αρχη δεν καταλαβαινα τι ακριβως εκανα στον εαυτο μου και η αληθεια ειναι οτι δεν με πολυενοιαζε.απορροια ολης αυτης της καταστασης ηταν να μου κοπει η περιοδος,να φυτρωσουν τριχες στο λαιμο μου και να αλλαξει η ψυχολογια μου.οταν συνειδητοποιησα τη σοβαροτητα του θεματος ηταν αργα,καθως ολες οι συνηθειες που ειχα παλιοτερα και ο τροπος ζωης μου ειχαν αλλαξει ριζικα.κατα καιρους,εκανα διαφορες διαιτες και πηγα σε διαφορους διαιτολογους.στην αρχη εχανα 5 κιλα,ενθουσιαζομουν με αυτο αλλα μετα ξανακυλαγα.πλεον,πιστευω οτι η κατασταση μου εχει φτασει στο απροχωρητο, για αυτο το λογο αποφασισα πριν απο λιγο καιρο να βαλω τα δυνατα μου και να διορθωσω αυτο που μονη μου εκανα.το θεμα ειναι οτι συνεχεια,εχω το μυαλο μου στο φαι,με πιανει μια λυσσα να φαω ο,τι βρω μπροστα μου,να παραγγειλω οσα σουβλακια κ σνακς θελω..μετα ομως κοιταζομαι στον καθρεφτη και βλεπω ενα παραμορφωμενο κοριτσι.χρειαζομαι τη βοηθεια μερικων ανθρωπων που εχουν ερθει στη θεση μου και με καταλαβαινουν,για να μπορεσω επιτελους να επιστρεψω στην παλια,καλη ιωαννα!!! ευχαριστω πολυ

Junior Member
    Για σου Ιωάννα και εγώ μια από τα ίδια. Μπήκα για πρώτη φορά στην ιστιοσελίδα αυτή και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Εγώ έφτασα στα 119 κιλά από 55. Τώρα που έχω παιδάκι πρέπει οπωσδήποτε να χάσω βάρος. Θα είμαι δίπλα σου και θα σου συμπαραστέκομαι ώστε να φτάσουμε και οι δύο τον στόχο μας.

Κορίτσια γεια σας!!!

Δυστυχώς/ευτυχώς στις ημέρες μας κανένας δε παχαίνει επειδή πεινάει αλλά κυρίως για λόγους ψυχολογικούς... πέρασες δύσκολα, και είσαι άνθρωπος, δε μπορείς να τα αντέχεις όλα..

όμως ήρθε η ώρα για την αλλαγή!!
    πρώτα και πάνω από όλα ο εαυτός μας και η υγεία μας!!!!!!!
    Καλή αρχή λοιπόν!!!!!:starhit::starhit::starhit::starh it::starhit:

Junior Member
    Αγαπητή Ιωάννα όλοι σχεδόν το ίδιο κάνουμε ή κάναμε στο παρελθόν. Θέλει δύναμη να αποκοπείς από αυτό τον καταναγκασμό και να κόψεις τα δεσμά. Γιατί περί δεσμών πρόκειται. Είναι ο γνωστός φαύλος κύκλος στεναχωριέμαι (για κάτι)-τρώω-παχαίνω-στεναχωριέμαι (γιατί πάχυνα)-ξανατρώω ? ξαναπαχαίνω και πάει λέγοντας. Το μυστικό είναι να βρείς τι σε κάνει να τρώς. Γιατί κάτι σε κάνει.

Ξέρω πολύ καλά όμως ότι και να το βρείς , και να προσπαθήσεις να το λύσεις, και έστω ότι το έλυσες, έχεις αποκτήσει έναν άλλο ?πρόβλημα?-εχθρό ο οποίος έχει γίνει πλέον αυτός καθ? αυτός το θέμα. Από εκεί δηλαδή που έδινες λύση μέσα από το φαγητό ή έτσι νόμιζες τουλάχιστον, όταν η κατάσταση ξεφύγει, το φαγητό γίνεται ο ?αντίπαλος? και δημιουργεί μέσα από τον φαύλο κύκλο που περιέγραψα όλα τα περαιτέρω θέματα.

Πρέπει να βρείς την δύναμη να δείς τον εαυτό σου με περισσότερη αγάπη, να τον αγκαλιάσεις και να πείς ότι δεν θέλεις άλλο να του κάνεις κακό. Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να επιτρέπουμε στον κατά τα άλλα συμπαθέστατο σουβλατζή της γειτονιάς να της κάνει κουμάντο. Πίστεψέ με έχω περάσει από αυτή την διαδικασία και ξέρω πώς είναι να λές ότι ?θέλω αλλά δεν μπορώ?. Όταν όμως περάσεις λίγο την πρώτη δύσκολη φάση μετά παίρνεις δύναμη από τα αποτελέσματα και αισθάνεσαι πολύ πιο δυνατή να συνεχίσεις. Θα σου έλεγα να βρείς ένα κίνητρο (για όλα στην ζωή ας θέλουμε ένα κίνητρο..) και να σκέφτεσαι την υγεία σου, τα ρούχα, τα βλέμματα και να πορευτείς προς τον στόχο σου με δυναμισμό και αισιοδοξία.

Ιωαννα καλως ηρθες.Ο λογος που χαλαμε μια διαιτα και πεφτουμε με τα μουτρα σε ολα τα απαγορευμενα δεν ειναι παντα
    το οτι δεν μπορουμε να πειθαρχησουμε ή οτι φταιμε εμεις και παει λεγοντας.Απο την στιγμη που λες οτι εχεις κανει διαιτες
    στο παρελθον και εχανες-επαιρνες ειναι δεδομενο οτι ο οργανισμος σου εχει μπει σε μια περιεργη διαδικασια και εχει
    αποσυντονιστει εντελως ο μηχανισμος πεινας- κορεσμου.
    Αυτο που εχεις να κανεις ειναι να σταματησεις να διαχωριζεις τα φαγητα σε "κακα" και "καλα".Χρειαζομαστε απο ολες τις
    ομαδες τροφων για ειμαστε οκ , ακομα και τα σουβλακια...
    Αυτο το αρθρο μπορει να σου φανει ενδιαφερον http://www.nutrition.gr/docs/article...ea69dd5164.htm
    Καλη δυναμη

Senior Member
    Γειά σου Ιωάννα, πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι ένας ψυχολόγος. Κανένας μας δεν τρώει επειδη πειναει αλλα για συναισθηματικους λόγους. Αλλα ακόμα κι αυτό θέλει πολύ προσπάθεια. Κι εγώ στα 22 μου έχω σοβαρό εθισμό με το delivery οποτε δεν εισαι μονη.

Senior Member
    Καλως ηλθες joanna στην παρεα μας.
    Εχω υπαρξει στα κιλα σου και ειμαι περιπου στο υψος το δικο σου.
    Ειναι πολυ δυσκολο,θελει υπομονη και επιμονη για να τα καταφερεις αλλα,προς Θεου,δεν ειναι ακατορθωτο!
    Αυτα τα junk food και τα delivery με ειχαν καψει κι εμενα αλλα το πηρα αποφαση πως δεν μπορω να συνεχισω αλλο να με καταστρεφω..
    Αυτο ειναι το πρωτο βημα και ολα τα αλλα θα ερθουν,αργα μεν,αλλα θα ερθουν.
    Καλη αρχη στην προσπαθεια σου!

Member
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΩ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ,ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ?:flaming:Α..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..ΤΟ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΑΣ ΠΩς ΤΟ ΦΙΑΧΝΕΤΕ??ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ

Senior Member
    νυχτοπουλι κι εσυ?
    καλως ηρθες

Member
    καλως σας βρηκα

Member
    natali για το πινακακι πατα πανω σε ενα οποιοδηποτε πινακακι καπου μελους. Θα ανοιξει μια σελίδα με διάφορες κατηγορίες...θα διαλέξεις αυτό που σ'αρέσει, θα το συμπληρώσεις και μετά θα διαλέξεις εκει που λέει forum το bb code και αντέγραψε τον κωδικό που θα σου βγάλει και επικόλλησέ τον ( πίνακας ελέγχου-profile edit-signature)

Member
    joanna1991 είναι μεγάλο ζορι και μπορεί να νιώθεις παγιδευμένη σε αυτήν την κατάσταση αλλά είμαι σίγουρη πως θα βρεις το κουράγιο και θα κάνεις μια νέα αρχή. Θα είναι δύσκολο στην αρχή αλλα δε θα κάνεις πίσω θα το δεις.. όπως είπε και η kokko έχε στο νου σου κάποιο κίνητρο και άμα θες υποστήριξη σίγουρα υπάρχουν πολλά ατομά εδώ που μπορούν να σου συμπαρασταθούν. Είμαι 18 και για από μικρή ήμουν παχουλούλα..στα 14 με είχα φτάσει 80 κιλα με ύψος 1.69...λαχάνιαζα με το παραμικρό ειχα αρχίσει να τρώω πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού...δεν ένιω8α καλά ώσπου συνειδητοποίησα ότι αφού θέλω να αδυνατίσω θα κάνω μια καλή προσπάθεια.. θα τα καταφέρεις μην αγχώνεσαι και συγκεντρώσου στο στόχο σου:thumbup:

Senior Member
    αρχικά καλως ηρθες! και εγω σχετικά καινούργια είμαι αλλά πιστεψε με εδω μεσα παίρνω πολύ κουράγιο και κραταω το πρόγραμμά μου όσο πιο σωστα μπορω! θα σου πω μαι ιστοριούλα και θα δεις ότι δεν είσαι μονη σου εδω.
    πρίν πολλά χρονια ήταν ενα κοριτσάκι στρουμπουλο γιατί λατρευε όλες τις λιχουδιες και βεβαια η γιαγιαδες του και οι παπουδες του φροντιζαν γι'αυτο σχεδον σε καθημερινη βαση.
    σε κάποια στιγμη κατάλαβε αυτο το κοριτσάκι ότι εχει αρχίσει να κανει κακό στον εαυτό του- λαχανιαζε ευκολα, δεν είχε αντοχες κλπ. Οι δε φιλοι του ήταν σχεδον όλοι γυμνασμένοι και αδύνατοι... βλέπεις σε μια περιοχή που τα αθλήματα είχαν τον δεύτερο λόγο μετά το σχολείο στην ζωη των παιδιων. Αποφάσισε να αρχίσει προγραμμα. πήγε σε ένα κέντρο αδυνατισματος και μετά από 3 χρόνια περίπου καταφερε να φτάσει από τα 85 κιλά στα 60 - σωματάκι λαμπάδα και μια κουκλιτσα! η εποχή που τα καταφερε ήταν καλοκαίρι.... τον χειμώνα εχασε τον αδερφουλη της από μια πολύ σπάνια ασθένεια. Γκρεμίστηκε ο κόσμος όλος! Οι γονείς της ηταν σε αθλια κατάσταση και επεσαν πανω της. Μην τα πολυλογω.... σε 3 χρονάκια είχε καταφέρει να πάρει τα περισσότερα κιλά! εκεινη την περίοδο είχε εναν ανθρωπό δίπλα της που θεωρούσε ότι την στηριζε..... μάλλον το αντίθετο συνεβαινε... με αυτόν τον ανθρωπο παντρευτηκε.... και χωρησε μετα από 4 μηνες! αυτό της στοιχησε πολύ! δεν ήθελε να βλεπει κόσμο... κλειστηκε στον εαυτό της και έκοψε το φαγητο... με αποτέλεσμα να χάσει παλι αρκετά κιλα! Ευτυχώς στον δρόμο της βρεθηκαν κάποιο άνθρωποι που την στηρηξαν πολύ και την έφεραν στον ίσιο δρομο. Ξεκινησε να τρεφεται παλι σωστα και ηρθε σε μια ισορροπια... η οποία δεν άρχησε να χαλάσει παλι γιατί εμενε μόνη της και η ευκολη λυση ήταν το delivery, οι εξοδοι, τα ποτά, το ξενυχτι και καπάκι η δουλεια. Αποτέλεσμα: εφτασε τα 80 κιλα!! και ενώ είχε πάρει την απόφαση της να μπει σε προγραμμά και να χάσει όλα της τα κιλα βρέθηκε στον δρομο της ο νυν συζυγος και μεσα σε λίγες μόλις μέρες έμεινε εγκυος! και αφού μετά από πολυ κόπο αποφάσισε να το κρατήσει με τον τοτε συντροφο νυν συζυγο και το εφερε στον κόσμο ενα αντράκι και εννοείται ότι εβαλε 15 ολοκληρα κιλα, φτανει την σημερον να έχει 87 ολόκληρα κιλα. Βρήκε το forum τυχαία, μπήκε, διαβασε ιστορίες και πλέον σήμερα προσπαθει και προσπαθεί σοβαρα γιατί πρέπει να επανέλθει στα σωστα του κιλά για να μπορεί να τρεχει με το παιδάκι της και να είναι πάνω απ'όλα υγιεις!

Αν καπου εδω βρήσκεις τον εαυτό σου σκεψου εσενα και μεινε στο forum και προσπαθησε, για σενα βασικά! και ότι χρειαζεσαι εδω είμαστε όλοι!

Senior Member
    αγαπητη angel79 η ιστορια που μου περιεγραψες ηταν σοκαριστικη.δεν ξερω αν ηταν η προσωπικη σου ιστορια αλλα μου εδειξε πως υπαρχουν ανθρωποι που αντιμετωπιζουν πολυ μεγαλυτερα προβληματα απο τα δικα μου και ομως καταφερνουν να βγουν νικητες και οχι χαμενοι,περνοντας καθε φορα ενα σημαντικο μαθημα ζωης.για αρκετο καιρο πιστευα οτι το διαζυγιο των γονιων μου ηταν ισως το μεγαλυτερο προβλημα που θα ειχα να αντιμετωπισω,μη γνωριζοντας πως αυτο ηταν ουσιαστικα ενα πτεσμα μπροστα σε αυτα που αντιμετωπισα αργοτερα και σε αυτα που θα αντιμετωπισω.πλεον,εχοντας συνειδητοποιησει πως αυτη η σταση ειναι λανθασμενη και πως το γεγονος που μου αλλαξε τη ζωη τα τελευταια χρονια ηταν τελικα κατι που επρεπε να γινει,προχωραω μπροστα εχοντας στο μυαλο μου πως οποιο προβλημα και να αντιμετωπιζουμε δεν ειναι αναγκη να ξεσπαμε κατα μια εννοια στον εαυτο μας.
    ευχομαι να εισαι παντα καλα,να συνεχισεις με δυναμη και κουραγιο τον αγωνα σου για να καλυτερεψεις την εικονα σου και πραγματικα μεσα απ'την καρδια μου ευχομαι τα καλυτερα για αυτο το αντρακι.

Senior Member
    ειναι η δικια μου ιστορια μεσες ακρες... υπάρχουν θεματα που δεν τα αγγιζω καν γιατι είναι πολύ δυσκολο να τα αντιμετώπίσω εδω μεσα γιατι τα αντιμετωπίζω καθημερινα. βρες διεξόδους για να είσαι εσυ καλά και αγαπησε τον εαυτό σου