ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 75
    Senior Member

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

Σας έχει συμβεί ποτέ κι αν ναι,ποιά ήταν η εξέλιξη;
    Πόση εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε στον άγνωστο σε κάποια γωνιά της γης,που συνωμοτεί στο ειδύλιο
    αλλά και στον εαυτό μας και στην αλήθεια του αναπτυσσόμενου συναισθήματος μας;
    Κατά πόσο το μέσο διογκώνει και αλλιώνει την ουσία,μας παρασύρει σε φαντασιώσεις,μας συνεπαίρνει
    και δίνουμε μεγαλύτερες διαστάσεις σε κάποια γνωριμία,που πιθανόν να μας ήταν αδιάφορη στην καθημερινή μας ζωή;
    Κατά πόσο είμαστε ο εαυτός μας και κατά πόσο υποδυόμαστε έναν ρόλο καλυμμένοι από την ασφάλεια της ανωνυμίας;
    Οι παλιοί και ανεξοικείωτοι με το διαδίκτυο προειδοποιούν για προσοχή στους "ανώμαλους"!
    Είμαστε κι εμείς ανώμαλοι που ανοιγόμαστε σε νέες επαφές;Μας έχει τόσο αποξενώσει ο φόβος;
    Είναι τόσο απίθανο πια να βρούμε τον άνθρωπο μας κάπου εδώ μέσα;Αν κάπου βέβαια υπάρχει...
    Είναι καταδικασμένοι οι έρωτες αυτοί να πεθάνουν στην πρώτη συνάντηση,
    στο ένα βήμα παραπάνω,ή τέλος στη φθορά του χρόνου αν περιοριστούν στο διαδίκτυο;

Junior Member
    to internet ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο στον συχρονο τροπο ζωης και σκεψης γιαυτο και εγω θα συνιστουσα την χρηση του μεν αλλα συνετα δε..και αυτο αφορα ολες τις προοπτικες που το μεσο παρεχει..
    ας μπουμε ομως στο προκειμενο το οποιο ειναι οι διαδικτυακοι ερωτες, οι οποιοι τις περισσοτερες φορες ειναι προιοντα αυθυποβολης η και απλων παρεξηγησεων..Τις περισσοτερες φορες τετοιες γνωριμιες περνουν ως αδιαφορες στην καθημερινη μας ζωη για προφανεις λογους
    (διαφορα ηλικιας, πνευματικου επιπεδου κτλ) , εν αντιθεση με το γεγονος οτι στο ιντερνετ δεδομενης και της ανωνυμιας και του απροσωπου της επικοινωνιας ανθρωποι παραλλασσουν βασικα τους χαρακτηριστικα οπως συμπεριφορες,πνευματικες αρετες κτλ..
    Οι ερωτες αυτοι ειθιστε πραγματι να ειναι καταδικασμενοι ειτε να πεθαινουν στην πρωτη συναντηση ειτε στο πρωτο η δευτερο βημα για κατι περαιτερω..κυριως ,λογο των λανθασμενων εντυπωσεων που εχουν δημιουργηθει..και στην ακραια των περιπτωσεων που πραγματι προκυψει κατι ,θα ειναι κατι νοσηρο , ισως λογο του συμβισμασμου που αναποφευκτα θα επελθει.
    αυτη ειναι η αποψη μου τους διαδικτυακους ερωτες μιας και ειχα τη τιμη να ζησω κατι αναλογο προσφατα το οποιο ηταν και αρκετα οδυνηρο.

Senior Member
    Δε μου έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο. Αν είσαι ειλικρινής με τον άλλον γιατί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και λανθασμένες εντυπώσεις?
    Ο καθένας από μας έχει τη δυνατότητα και την ελπίδα να βρει το άλλο του μισό είτε αυτό είναι στο internet, είτε οπουδήποτε αλλού. Οπότε κανονίζεις μια συνάντηση (σε πολύ κεντρικό σημείο γιατί ποτέ δεν ξέρεις) όπου και πέφτουν οι μάσκες...Είναι ρίσκο αλλά τελικά χρειάζεται να παίρνουμε και κανένα ρίσκο που και που. Εύχομαι να βγει σε καλό...

Senior Member
    ο έρωτας δεν είναι κάτι που περιορίζεται ούτε στην πραγματικότητα, ούτε στην φαντασία, ούτε στην διπλανή πόρτα, ούτε πίσω από την οθόνη του υπολογιστή... εγώ λέω ναι και στον διαδικτυακό έρωτα! για κάποιον που ξέρει να χειριστεί το διαδίκτυο... που έχει αναπτυγμένο ένστικτο επικοινωνίας, διαίσθηση... είναι πολύ συναρπαστικό! όλοι κρύβονται πίσω από μάσκες ακόμα κι αν δεν είναι πίσω από οθόνες υπολογιστών! το ψέμα υπάρχει κι αυτό παντού και πίσω απ'ολα τα πρόσωπα είτε τα γνωρίζει κάποιος επειδή έτυχε να είναι στο ίδιο σχολείο, να κάτσουν στο ίδιο παγκάκι είτε επειδή ένα κουμπάκι τους έφερε σε επικοινωνία!
    δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται να τσαλακωθεί... να αποτύχει, να πληγωθεί αν και πρσπαθώ να προστατεύω τον εαυτό μου!
    αυτό που θα έλεγα κι εγώ... γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο... είναι να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με προσωπικά στοιχεία αν δεν είναι σίγουροι...

εγώ ερωτεύτηκα από το διαδίκτυο... ερωτεύτηκα τον ίδιο άνθρωπο από κοντά... ήταν αμοιβαίο! σχέση 2,5 χρόνια! καταπληκτικές στιγμές απλά χωρίσαμε για έναν από τους πολλούς λόγους που χωρίζουν οι άνθρωποι!

ναι στον έρωτα όποτε έρθει κι από όπου κι αν έρθει!!!!!

Junior Member
    Εγώ πάλι Nefeli μου διαφώνω.Πιστεύω πως μία δυνατή φιλία ή μια δυνατή ειλικρινή συζύτηση μπορεί να δημιουργηθεί μέσω του Internet , μερικές φορές τα λές και πιο έυκολα κάποια πράγματα σε έναν άγνωστο . Ο έρωτας όμως είναι διφορετικό πράγμα .Πίστευω πως πρώτα ερωτευόμαστε τον άλλον βάση κάποιων εξωτερικών χαρακτηριστικών και στη συνέχεια τον εσωτερικό του κόσμο.Εξάλλου μιλάμε για σαρκικό έρωτα και όχι για εγκεφαλικό .Γιατί όσο εγκεφαλικά και να θές ένα άνθρωπο αν δεν υπάρξει και η χημεία . δε προχωράει το θέμα .

Junior Member
    Είμαι και λίγο παλιομοδίτισα , πιστεύω ακόμα και σήμερα στον κεραυνοβόλο έρωτα.

Senior Member
    Ο έρωτας δεν είναι μόνο σεξουαλική πράξη,είναι κυρίως συναίσθημα...
    Δε θα τον διαχώριζα σε σαρκικό και εγκεφαλικό.Είναι σύνολο.
    Κι εμείς είμαστε ένα κράμα χαρακτηριστικών και συμπεριφορών
    και ο διαχωρισμός εξωτερικού με εσωτερικό κόσμο με βρίσκει αντίθετη.
    Τώρα,το τι μας ελκύει στον άλλον νομίζω είναι καθαρά υποκειμενικό.
    Η μεγάλη αγάπη και σχέση της ζωής μου ήταν κάποιος που γνώρισα
    και ερωτεύτηκα από το τηλέφωνο.Όταν 9 μήνες μετά συναντηθήκαμε
    μου ήταν παντελώς αδιάφορη η εικόνα του καθώς ήδη ήταν ο άνθρωπος μου!

Senior Member
    συμφωνώ πως δεν είναι μόνο το εγκεφαλικό ή μόνο το σαρκικό... ειναι και τα δύο. σήμερα όμως η τεχνολογία σου παρέχει και την εικόνα! δεν ερωτεύεσαι τον καταπληκτικό άνθρωπο χαρακτήρα και εύχεσαι να μην είναι Κουασιμόδος... υπάρχουν πολλά για τα οποία θα μπορούσα να νιώσω έλξη... η ομορφιά είναι για τον καθένα ένα δικό του πεδίο αντίληψης!

Junior Member
    Nadine μου εμένα δεν μου έχει συμβεί μέχρι στιγμής κατι τέτοιο,έχω τη γνωμη οτι δεν θα μπορούσα να αφεθω μπροστα σε μια οθόνη,αυτό όμως είναι καθαρά προσωπικό.Δεν νομίζω όμως ότι μπορείς να προδικάσεις αυτήν τη γνωριμία, γιατι δεν δικομάζεις και μια συνάντηση από κοντα, αν είναι βέβαια εφικτό.Όπως και να έχει το θέμα δεν θεωρω καταρχήν ότι είναι ανωμαλία η προσπάθεια επαφής και επίσης ακόμα και καταδικασμένη να είναι μια τέτοια σχέση , όπως λες, θα έχεις κερδισει τουλαχιστον μια νέα εμπειρεια, προστατεύοντας όμως τον ευατό σου.Μακαρι οι άνθρωποι να είμασταν πιο αγνοί.

Nadine μου είπα και γώ να εκφράσω την άποψή μου στο θέμα που σε απασχολεί αν και έχει καιρό να τα πούμε. Πιστεύω ότι να έχεις γνωρίσει κάποιον από το διαδίκτυο και νοιώθεις ότι θέλεις να τον γνωρίσεις γιατί ίσως η ιστορία οδηγηθεί σε μαγικά μονοπάτια τότε να το κάνεις. Πότέ δεν ξέρουμε τί θα μας ξημερώσει. Και γιατί δηλαδή να μην μπορούμε να βρούμε το μεγάλο έρωτα πίσω από μιαν οθόνη. Σίγουρα πρέπει να είσαι επιφυλακτική για να μην απογοητευτείς στο τέλος αλλά και επειδή δυστυχώς γύρω μας κυκλοφορούν διάφοροι με αλλότριους σκοπους. Καλή τύχη ότι και αν αποφασίσεις να κάνεις!

Senior Member
    βασικά δεν νομίζω να αφορά μόνο την ναντινομπουμπού το θέμα!!! είναι ένας ευρύτερος προβληματισμός και καλό θα ήταν να καταθέσουμε αν θέλουμε.. και όσοι έχουμε... την εμπειρία μας!!!

Senior Member
    Ευχαριστώ,κορίτσια,για τις συμβουλές σας,αλλά όπως προανέφερε και η Νεφελού μου
    έθεσα το θέμα ως προβληματισμό,ορμώμενη ασφαλώς από κάποια προσωπική εμπειρία,
    που τελικά(ή καλύτερα προς το παρόν,για να είμαι ειλικρινής με τη διαίσθηση μου)δεν ευοδώθηκε...
    Η αλήθεια είναι πως το μέσο είναι απλά η αφορμή...Το αν θα εξελιχθεί το συναίσθημα ανάγεται στην εκατέρωθεν διάθεση...
    Αν και πάλι,κάποιες φορές μπορεί κι αυτή να υπάρχει,αλλά κωλυόμαστε από κατασκευάσματα λογικής,φόβου,ανασφάλειας.. .

Senior Member
    Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μία καλή γνωριμία μέσα στο διαδίκτυο.
    Εγώ προσωπικά δεν υποκρινομαι και απ την αρχή ξεκαθαρίζω ότι είμαι παχιά και ότι δεν αναζητω σχέση απλά επικοινωνία.
    Ισως η γνωριμία-εξοικειωση με το αλλο φύλο να μου λείπει και να θέλω απλά να πιάσω κουβέντα.
    Το θέμα είναι και απ την άλλη πλευρά να υπάρχει η ίδια ειλικρίνεια.Δυστυχώς όμως όπως εχει πει σε αλλα topics, οι περισσότεροι αν δουν οτι η κοπέλα ειναι παχιά, θα πουν πολλαααααα ψέματα.
    Από κοντά βίωσα αυτή τη διστακτικότητα του να ξαναβγούν μαζί μου.Μια φορά, η πρώτη φορά δηλ αρκεί.Μετά θέλουν κάτι άλλο....

Φυσικά υπήρξαν και καποιοι που θέλησαν και 2η και 3η αλλά ο τρόπος που το ζητούσαν ήταν ασχημος(κοινώς, έτρεχαν τα σάλια) και πάλι δεν υπήρξε συνέχεια.

Για να μην αναλύω περιπτώσεις, η γνωριμία στο διαδίκτο,βοηθά να μιλήσουμε πιο άνετα,να δει ο άλλος μια πλευρά που δεν βγαίνει ευκολα στις τετ α τετ επαφές.

Το αρνητικό είναι ότι με την κουβέντα ειπώνονται πολλά, η γνωριμία πάει σε άλλο επίπεδο και από κοντά δεν έχεις τι να πεις ή νιώθεις άνετα με τον άλλο αφού ξέρεις τοσα για εκεινον και προχωράει πιο γρηγορα η γνωριμία κι όχι αργά και σταθερα.

Αμα ειναι να την πατήσεις με κάποιον απ το διαδίκτυο, ίδιες ειναι κι οι πιθανότητες με καποιον απεξω,ακόμη και να στον γνωρίσει κάποιος φίλος/φιλη.

Εχω δει τόσες περιπτώσεις, από κοινούς γνωστούς,απο κοινώ παρέα, από γνωριμία στο χώρο εργασίας ή σε μπαρ που όλες ήταν καταστροφή.Ενώ εγώ λεώ,πάλι καλά που μίλησα και με 2-3 ανθρώπους στο διαδίκτυο, πήρα γνώμη από άντρα,ξέσπασα,απέκτησα και φίλο τελικα΄....

Ολα εχουν να κάνουν με το πως θα τα χειριστούμε

Senior Member
    Originally posted by sweet_but_obese
    ........
    Το αρνητικό είναι ότι με την κουβέντα ειπώνονται πολλά, η γνωριμία πάει σε άλλο επίπεδο και από κοντά δεν έχεις τι να πεις ή νιώθεις άνετα με τον άλλο αφού ξέρεις τοσα για εκεινον και προχωράει πιο γρηγορα η γνωριμία κι όχι αργά και σταθερα.

Αμα ειναι να την πατήσεις με κάποιον απ το διαδίκτυο, ίδιες ειναι κι οι πιθανότητες με καποιον απεξω,ακόμη και να στον γνωρίσει κάποιος φίλος/φιλη.

Εχω δει τόσες περιπτώσεις, από κοινούς γνωστούς,απο κοινώ παρέα, από γνωριμία στο χώρο εργασίας ή σε μπαρ που όλες ήταν καταστροφή.Ενώ εγώ λεώ,πάλι καλά που μίλησα και με 2-3 ανθρώπους στο διαδίκτυο, πήρα γνώμη από άντρα,ξέσπασα,απέκτησα και φίλο τελικα΄....

Ολα εχουν να κάνουν με το πως θα τα χειριστούμε
    κραταω αυτα απο τοπαραπανω μηνυμα με τα οποια και συμφωνω(οχι οτι δεν συμφωνω με τα υπολοιπα,απλα ειναι προσωπικες εμπειριες της σουιτμπατοβες.

θεωρω το διαδικτυο μια εκφραση των νεων συνθηκων ζωης με την προοδο της τεχνολογιας και τπτ παραπανω...ουτε καλο ουτε κακο...ειναι ενας ακομα τεραστιος και πολυπληθης τοπος οπου συχναζουν ατομα..
    ειναι το καφενειο του παροντος και ισως και του μελλοντος και μονο σαν τετοιο μπορω να το δω στο θεμα των γνωριμιων
    δεν φταιει το διαδικτυο αν η γνωριμια προκυψει κακη ουτε για το αντιθετο.
    ειναι μια ευκολη επικοινωνια..τα απο κει και περα ειναι ιδια ακριβως και με τις γνωριμιες σε πραγματικους χωρους
    εγω μια συμβουλη μονο εχω να δωσω, που εχει να κανει με τα αρνητικα αυτου του τροπου.
    οποιος ειναι ανοιχτος η και επιδιωκει ακομα και γνωριμιες μεσω του διαδικτυου, να επιδιωκει την οσο πιο συντομη πραγματικη γνωριμια με το αλλο ατομο,ωστε τα πραγματα να μπαινουν στην πραγματικη τους βαση, διοτι εαν καποιος/καποια για οποιουσδηποτε λογους, φοβους, ανασφαλειες κλπ επιδιωξει να καλλιεργησει και να προχωρησει μια σχεση στην ουσια φανταστικη, μπορει να πεσει στην παγιδα του φανταζεται οπως θαθελε αυτα που δεν μπορει να διαπιστωσει βλεποντας το υφος, το βλεμμα, την εμφανιση , νοιωθωντας την αυρα του αλλου και ειτε να τον εξιδανικευσει ειτε να τον καταδικασει αλλα παντως να τον κρινει σε μια μη πραγματικη βαση και αντιστοιχα να δημιουργει εσκεμενα η οχι,λανθασμενες εντυπωσεις και στον αλλο...

Senior Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10

εγω μια συμβουλη μονο εχω να δωσω, που εχει να κανει με τα αρνητικα αυτου του τροπου.
    οποιος ειναι ανοιχτος η και επιδιωκει ακομα και γνωριμιες μεσω του διαδικτυου, να επιδιωκει την οσο πιο συντομη πραγματικη γνωριμια με το αλλο ατομο,ωστε τα πραγματα να μπαινουν στην πραγματικη τους βαση, διοτι εαν καποιος/καποια για οποιουσδηποτε λογους, φοβους, ανασφαλειες κλπ επιδιωξει να καλλιεργησει και να προχωρησει μια σχεση στην ουσια φανταστικη, μπορει να πεσει στην παγιδα του φανταζεται οπως θαθελε αυτα που δεν μπορει να διαπιστωσει βλεποντας το υφος, το βλεμμα, την εμφανιση , νοιωθωντας την αυρα του αλλου και ειτε να τον εξιδανικευσει ειτε να τον καταδικασει αλλα παντως να τον κρινει σε μια μη πραγματικη βαση και αντιστοιχα να δημιουργει εσκεμενα η οχι,λανθασμενες εντυπωσεις και στον αλλο...
    Αχ!Δεν την έδινες κάποιους μήνες νωρίτερα;

Page 1 of 5 123 ... LastLast