Θέλω τη γνώμη σας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
    Senior Member

Θέλω τη γνώμη σας

Καλημέρα παιδιά τι κάνετε? Σκέφτηκα πολλές φορές πριν ανοίξω το στγκεκριμένο τόπικ αλλά όλους αυτούς τους μήνες στην προσπάθεια μου υπήρξατε πολλοί απο σας μεγάλο στήριγμα μου και γι αυτό το λόγο θέλω να μοιραστώ εκ νέου κάτι μαζί σας. Σας ζητώ την γνώμη σας, τις ανάλογες εμπειρίες σας αν βέβαια υπάρχουν και φυσικά την υποστήριξη σας.
    Θα τα πάρω λίγο από την αρχή τα πράγματα γιατί είναι λίγο σύνθετα τα πράγματα. Ευελπιστώ να μη σας κουράσω.
    Λοιπόν ενδεχομένως κάποιοι από σας να εχετε διαβάσει την δική μου ιστορία που σχετιζόταν με νευρική ανορεξία. Τον περασμένο ιούλιο είχα φτάσει να ζυγίζω 40 κιλά. Καποια στιγμή αποφάσισα να δώσω ένα τέλος και να μαι τώρα μερικούς μήνες μετά στα 55 πλέον κιλά. Σε αυτά τα κιλά έφτασα με αρκετούς κόπους. Τον πρώτο καιρό ήταν αρκετά δύσκολο οχι γιατί είχα κάποιον ενδοιασμό στο να φάω αλλά γιατί αυτομάτως κρατούσα κάποιες αντιστάσεις και έλεγχα τις ποσότητες του φαγητού μου. Τελοσπάντων τον τελευταίο καιρό λόγω άλλων καταστάσεων ήμουν και πάλι πολύ άσχημα ψυχολογικά, εξαιρετικά πιεσμένη σε κακό χάλι τελοσπάντων. Κάπου εκεί γίνεται ένα κλικ μέσα μου και αποφασίζω να επισκεφτώ μια φίλη μου. Μεγάλο βήμα για μένα. 5 μέρες πέρασα θαυμάσια, εκανα πράγματα για μένα, είδα νέα μέρη και έφαγα μέχρι θανάτου. Πρώτη φορά μετά απο χρόνια δε σκέφτηκα και δε μέτρησα θερμίδες. Γύρισα 4 κιλά παραπάνω. Ενιωσα μεν ενα τσιμπηματάκι στην καρδιά αλλά το πήρα πολύ πιο ψύχραιμα απο οτι θα περιμενα και δε μου πέρασε από το μυαλό αντε τώρα να κάνω διαιτα. Αντίθετα συνέχισα να τρώγω κανονικά.
    Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι όλες οι στερήσεις μου βγήκαν τώρα και πλέον κάνω αρκετά υπερφαγικά επεισόδια με οτι λογής μαλακία υπάρχει. Σαν να ανοιξε το στομάχι μου. Αδνυατώ να βρω το μέτρο μου και πέφτω συχνά σε ανόητες παγίδες που εκτός απο κιλά μου προσθέτους τρελούς στομαχόπονους.
    Τελοσπάντων παρά τα υπερφαγικά γενικότερα ήμουν σε σχετικά καλή διάθεση παρόλο που φτάνοντας πλέον στα 55 κιλά και μην έχοντας βρει τα πατήματα μου τα διατροφικά έχω αρχίσει να τρέμω πως θα ξανάγίνω χοντρή εν τούτοις τα κακά μαντάτα ήρθαν απο αλλού.
    Γυρνώντας από το ταξίδι μου όντας πιο δυνατή από ποτέ είπα που να μην έσωνα να πάω να κάνω εναν έλεγχο. Είμαι ψιλουποχόνδρια και ανα τακτά χρονικά διαστήματα κάνω εξετάσεις αίματος για να ελεγχω και την αναιμία μου την οποία έχω εδώ και χρόνια.
    Πρώτη φορά αισθανόμουνα πολύ δυνατή, περίμενα τις τέλειες εξετάσεις δεν είχα άλλωστε και κανένα ύποπτο σύμπτωμα. Πρωτη φορα δεν ειχα τόση αγωνία για τα αποτελέσματα.
    Μου φέρνει λοιπόν τις εξετάσεις η μητέρα μου και πέφτω από τα συννεφα. Ερυθρά αιμοσφαίρια, αιματοκρίτης και ότι έχει σχέση με αναιμία πιο πάτος από ποτέ. Τετοια νούμερα ούτε στα ανορεξικά μου.
    Απογοήτευση μεγάλη αλλά το παίρνω σχετικά νορμάλ υπό την έννοια ότι η αναιμία είναι κάτι με το οποίο ζω χρόνια τώρα.
    όΜως όχι δεν κράτησε πολύ. Δείχνς τις εξετάσεις στον παθολόγο ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μου λέει οτι πρέπει να βρούμε απο που προέρχεται τόση αναιμία. Από τη στιγμή που περίοδο δεν έχω χάνω από κάπου αλλού αίμα και πρέπει να βρούμε απο που. Μου πε λοιπόν οτι καλό θα ναι να επισκεφθώ γαστρεντερολόγο. Εκλεισα ραντεβού για την τρίτη. Από τότε κυκλοφορώ στο σπίτι σαν την άδικη κατάρα. Με κρίσεις υπερφαγίας μάλιστα η προχτεσινή μου προκάλεσε τετοιο στομαχόπονο που εκανα βεβαίως βεβαίως τη σύνδεση με το γαστρεντερολόγο και έχω λαλήσει. Μπορεί να μην έχω τίποτα μπορεί και πολλά απλά γι μια ακόμα φορά βρίσκομαι αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων μου. Με πετυχαίνει στη χειρότερη στιγμή πανω που νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει κάποια πράγματα και καταστάσεις. Τρελαίνομαι όταν σκεφτομαι ότι μπορεί να χω πάθει κάτι τώρα που πλέον είμαι σε κανονικά κιλά και πάλευα να βρω τις ισορροπίες και να προσαρμοστώ στην καινούρια μου ζωή.
    Τώρα πάλι ξεκιναει ένας νέος φαύλος κύκλος. Ολη μέρα στο ιντερνετ να ψάχνω για ασθένειες, να προσέξω τι να φάω να μην παχύνω άλλο, ψυχολογία στα τάρταρα..
    Πραγματικά όμως θέλω μια φυσιολογική ζωή. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ.
    Ελπίζω οι νεες εξετάσεις να μη δείξουν κάτι, ελπίζω να μην ειναι αργά.
    Ευχαριστώ και πάλι που με ακούσατε. Κάπου εδώ θα ζητήσω αν έχετε κάποια αναλογη εμπειρία απο γαστρεντερολόγο, αν έχετε γνώση του τι τι πρέπει να περιμένω και επίσης καμια ιδεά να σταματήσω τα ρημάδια τα υπερφαγικά ή τουλάχιστον πως να βρω ενα κωλομέτρο για να σταματήσω πια να βλάπτω αυτό τον πολύπαθο οργανισμό μου?

Senior Member
    αν διαβασεις το ιδιο σου το (υπεροχο) μηνυμα απειρες φορες θα διδαχθεις απο εσενα την ιδια...
    ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην ειναι νεος φαυλος κυκλος, απλα μια ανηφορα...
    Εχε κατα νου οτι η δουλεια που εχεις κανει εσωτερικα δεν γκρεμιζεται απο τιποτε, οσα εχεις χτισει με κοπο οφειλεις να τα εκτιμησεις και να τα διατηρησεις, εχεις κανει απειρο δρομο, ειναι κριμα να βγαζεις εισιτηρια γυρισμου...
    Εχει κ τοσα αλλα υπεροχα μερη να δεις...

Senior Member
    μαρακι εμπειρια απο γαστρεντερολογο δεν εχω.

απλα ηθελα να σου πω οτι εσυ και η ροζ ειστε τα καμαρια του φορουμ. εχετε κανει το μεγαλυτερο αθλο που εχω δει εδω μεσα.
    και με τσαντιζει τοσο πολυ που δεν το συνειδητοποιειτε.

υπομονη, θα φτιαξουν ολα.

Senior Member
    μαρακι εισαι το καμαρι μας :)
    ο γιατρος καλα κανει κ ειναι ψειρας, αυτο δε σημαινει οτι συμβαινει κατι κακο :)

Senior Member
    ευχαριστώ βρε κορίτσια μου για το κουράγιο και το θάρρος που μου δίνετε καμάρι δεν είμαι αλλά ναι ειναι πολύ κρίμα που καμιά φορά αφήνω κάποιες ανασφάλειες μου να δω και να απολαύσω την πρόοδο που έχω κάνει. Τελοσπάντων ας ελπίσουμε ότι απλά πρόκειται για μια τελευταία δοκιμασία που πρέπει να περάσω. Γαμώτο έχω χεστεί πανω μου και δεν περνάει και η ρημάδα η ώρα. Διάβασα και την όλη διαδικασία της εξέτασης και είναι θάνατος. Οτι χάνω λάδια το ξέρω αλλά το αίμα απο που στο διαολο το χάνω? Σμαρτάκι μετά θα πάμε μαζί στην Παναγία την Κανάλα να ανάψουμε κερί.
    Κια πάλι σας ευχαριστώ κορίτσια.

Senior Member
    αν καταλαβα καλα, το ενδεχομενο να μην τρως αρκετο κοκκινο κρεας το εχουμε αποκλεισει?

Senior Member
    σε ποια διαδικασια αναφερεσαι μαρακι?
    γαστροσκοπηση?

Senior Member
    Αχ Μαρακι μου,δε λενε οτι οι δυνατοι ανθρωποι περνατε τις πιο δυσκολες καταστασεις;
    Τοσα εχεις καταφερει βρε κουκλα μου,δεν νομιζω οτι ειναι κατι το κακο,θα περασει κι αυτο οπως και τοσα αλλα :)
    Καλα κανεις παντως κ κανεις εξετασεις,μεταξυ μας κι εγω ψιλουποχονδρια ειμαι:P

Senior Member
    αν καταλαβα καλα, το ενδεχομενο να μην τρως αρκετο κοκκινο κρεας το εχουμε αποκλεισει?
    Ναι το χουμε αποκλείσει γιατί από τότε που παθα τη νίλα το καλοκαίρι με τα πρηξίματα στο πόδι τρώω οπωσδήποτε 2-3 φορές τη βδομάδα κρέας και ειδικά κόκκινο κρέας. Γενικότερα τον τελευταίο καιρό η διατροφή μου πλην των υπεραγικών περιλάμβανε τα πάντα πρωτείνες, φυτικές ίνες κτλ εξου και μου προκαλεί εντύπωση το χαμηλό ποσοστό. Πως σκατα είχε ψηλότερο όταν δεν έτρωγα?

σε ποια διαδικασια αναφερεσαι μαρακι?γαστροσκοπηση?
    Ναι σε αυτήν. Είμαι υποχόνδρια και έχω πάει σε ότι γιατρό υπάρχει. Μόνο αυτός μου έλειπε από τη συλλογή. Διάβαζα λοιπόν τη διαδικασία της εξέτασης, σου δίνουν λεει και καθαρτικά να καθαρίσει το έντερο και έχω χεστεί πάνω μου.

Καλα κανεις παντως κ κανεις εξετασεις,μεταξυ μας κι εγω ψιλουποχονδρια ειμαι
    Ναι εννοείται. Αν είναι κάτι τουλάχιστον να το προλάβω και αν όχι τουλάχιστον να ηρεμήσω. Το κακό είναι οτι με πέτυχε σε πραγματικά πολύ κακή στιγμή που μέχρι και με τη μάνα μου είχαμε λύσει κάποια θέματα μας και τησ εκμυστηρεύτηκα διαφορα για την περιοδο της ανορεξίας.
    Τώρα πάλι με αυτό με έχουν πιάσει τα νεύρα μου. Πεινάω όλη την ώρα (μεταξύ μας αυτό είναι το μόνο που με κάνει να πιστεύω οτι δεν έχω τίποτα αφού νιώθω ζωντανή και ορεξάτη), έχω νεύρα, συμπεριφέρομαι άσχημα και το χειρότερο όλων είναι οτι με πιάνω στιγμές να σκέφτομαι και να αγχώνομαι περισσότερο για τα 5 κιλά που χω πάρει σε 10 μερες παρά μηπως μου βρουν τίποτα και ναι αυτό είναι πρόβλημα.

Senior Member
    Α εν τω μεταξύ Πηνελόπη μου για να κάνω και λίγο μαύρο χιούμορ η καημένη τώρα τελευταια τα ραντεβού με την τουαλέτα πολύ τακτικά καθημερινά και πολλές φορές και δις την ημέρα. Ο χαμηλός αιματοκρίτης όμως με αναγκασε να αρχισω πάλι τον σίδηρο και δε με φτάνουν όλα τα άλλα τώρα είναι που θα βλέπω την τουαλέτα με το κυάλι. Απο ολα μπορεί να πάω σε αυτη τη ζωή αλλά όχι από πέσιμο ή χέσιμο.

Senior Member
    μαρακι, καμια σχεση, τι βλακειες ειναι αυτες με τα καθαρτικα?
    ηθελα να ξερα ποιος τα γραφει κ τρομαζει τον κοσμο αδικα !!
    απλα θε πρεπει τις προηγουμενες 8 (νομιζω ) ωρες να μη εχεις φαει κ να μην εχει πιει τπτ.
    οσο για τη διαδικασια οκ, ειναι λιγο δυσαρεστη αλλα ουτε επωδυνη ειναι , ουτε κραταει πολυ κ με την ξυλοκαϊνη δεν νιωθεις κ πολλα !!

Senior Member
    ελα ρε σοβαρά? Σιγουρα δεν σου δίνουν καθαρτικά? Στη μάνα μου το πε η γραμματεάς του γιατρού ή κάτι τέτοιο και μετα το διάβασα και εγώ. Πρέπει λεει για καποιες ώρες να σαι νηστική και σου δίνουν και ενα φάρμακο σαν καθαρτικό για να καθαρίσει το έντερο για να μπορεί λέει νγίνει η εξέταση. Καλά αι στο διάολο τώρα που κάθονται μερικοί και γράφουν ότι παπαρα τους έρθει στο κεφάλι και κάθομαι και εγώ και τα χάφτω και τρελαίνομαι εις διπλούν.

Senior Member
    αυτο ισχυει για την κωλονοσκοπηση απ οσο γνωριζω..
    αλλα εσυ γαστροσκοπηση δεν ειναι να κανεις?

Senior Member
    Κάτσε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά γιατί εισαι αρκετά παραπληροφορημένη.

Καταρχήν, στη γαστροσκόπηση εισέρχεται δια τους στόματος ένα ενδοσκόπιο ( κοινώς, ένα σωληνάκι με μια καμερούλα στην άκρη του ) που εξετάζει το στομάχι σου για τυχόν παθολογίες ( έλκη,γαστρορραγίες κτλ ).Επίσης μπορεί να πάρει δείγμα αυτού και να το στείλει για βιοψία κτλ.Ασφαλώς και δε χρειάζεται να πάρεις κανένα καθαρτικό,απλά να μην έχεις φάει πριν κάνεις την εξέταση.Γενικώς,παρατηρείτ αι όταν χάνουμε αίμα από το στομάχι,να μαυρίζουν τα κόπρανα,αλλά γιατρός δεν είμαι και δε μπορώ να μιλήσω γι'αυτό με βεβαιότητα.

Τώρα,αν αναφέρεσαι στην εξέταση που γίνεται στο παχύ έντερο,αυτή λέγεται κολονοσκόπηση.Χρειάζεται υποκλισμός ή χρήση καθαρτικού για να καθαρίσει το έντερο πριν την εξέταση.Ακολούθως, εισέρχεται σωληνάκι που διατρέχει το παχύ έντερο και κοιτάζει αν υπάρχει κάτι παθολογικό.

Γιατρός δεν είμαι,απλά έχω υποβληθεί στις γαστρεντερολογικές εξετάσεις και γνωρίζω κάποια πράγματα.

Senior Member
    βασικά ο παθολόγος δε μου διευκρίνισε ακριβώς τι. Μου είπε απλά να κάνω εξέταση για το έντερο και το στομάχι. Λογικά γαστροσκόπηση θα κάνω φαντάζομαι την τρίτη που θα με δει και ο άλλος ο γιατρός θα μου πει τι χρειαζεται να κανω εκτός αν πρεπει να κάνω και κωλονοσκόπηση για να αποκλειστούν ολα τα πιθανά ενδεχόμενα εξού και η αναφορά της μάνας μου για καθαρτικά. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πιο εξειδικευμένο για την περίπτωση μου αν και απο οτι εχω καταλάβει η κωλονοσκόπηση απαιτεί μεγαλύτερη διαδικασία και εγώ αδυνατώ να περιμένω άλλο. Χριστέ μου μα δεν περνάνε οι ώρες

Page 1 of 3 123 LastLast