Results 16 to 30 of 41
Thread: ΒΙΑ
-
30-07-2008, 14:10 #16
Για πάμε να δούμε ; Περιμένω τα επιχειρήματα τα σου . Και είμαι ανοιχτός σε διαβεβαιώνω . Πάντα με σεβασμό :)
- 30-07-2008, 14:36 #17
οκ, κατσε να βαλω το κρεας στο φουρνο (μην μεινουμε και νηστικοι) και θα επανελθω.
30-07-2008, 15:52 #18
χαχαχαχαχ
30-07-2008, 15:55 #19
Originally posted by Thessalo
Originally posted by Θεοφανία Ότι δίνουμε σε μια σχέση είναι δική μας απόφαση, κανένας δεν μας τα παίρνει με το ζόρι για να μπορούμε μετά να του τα \"χτυπήσουμε\".
Η σχέση είναι ένα είδος συνεταιρισμού , επενδύουμε , όχι έτσι αόριστα και ότι θέλει ο καθένας αλλά επειδή θέλουμε κάτι από κοινού , έχουμε θέσει κοινούς στόχους και έχουμε συμφωνήσει σε 5 βασικά πράγματα , που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο λειτουργιάς της σχέσης .
Θα στο κάνω πιο λιανά, ας πούμε συμφωνούμε οι δυο μας να κάνουμε μια εταιρεία 50 -50 συμμετοχική . Εγώ συνεισφέρω όπως και εσύ στην αρχή , στην πορεία και ενώ εγώ κάνω ανοίγματα και κινήσεις με στόχο το κοινό καλό, εσύ χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια τροποποίηση της συμφωνίας μας , πας και στήνεις από δίπλα ένα καινούριο μαγαζί με άλλο συνέταιρο . Αυτό νομικά τιμωρείτε και έχεις και επιπτώσεις …
Mπαίνοντας σε μια σχέση με στόχο να συνεταιριστείς έχεις χάσει το όποιο παιχνίδι ετοιμάζεσαι να παίξεις και φυσικά αφορά στη ζωή σου.
Σχέση είναι δίνω-παίρνω-μοιράζομαι-ζω.
Tα θέλω ενός άντρα και μια γυναίκας είναι εντελώς διαφορετικά και ο καθένας παίζει με τους δικούς του όρους και με βάση το συναίσθημα που του βγαίνει για τον άλλον. Για να μην το πλαιτάσω και σου πω πως υπάρχουν χιλιάδες παράμετροι, θα μείνω εκεί. Στο θέλω.
Όταν θέλουμε κάποιον πολύ και τον θεωρούμε σημαντικό στη ζωή μας, ασυνείδητα και από ενδόμυχο φόβο του δίνουμε συνεχώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο άλλος τρομάζει με την ευκολία που του παραδίνουμε τον εαυτό μας, μας θεωρεί δεδομένους και την κάνει.
Mετά, φταίει ο άλλος, που φέρθηκε αχάριστα, που δεν εκτίμησε, που δεν που δεν, που δεν.
Στο παιχνίδι των σχέσεων πρέπει να \"πουλάμε\" ακριβά τον εαυτό μας, αλλά παράλληλα να \"αγοράζουμε\" και ακριβά τον άλλον. Δίνω-παίρνω.
Όταν αυτό γίνεται μονόπλευρο, η σχέση έχει τελειώσει και κει πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνες από τον εαυτό μας.....
Άποψη μου......
30-07-2008, 16:34 #20
επειδη πειναω θα αναγκαστω να συμφωνησω με την θεοφανια,
συν
να συμπληρωσω οτι αυτο το 50-50 που εβαλες ακομα και πρακτικα σε μια σχεση να το δεις θα ηταν αδυνατο να ισχυσει.
Ειναι παρα πολυ συχνο σε μια σχεση να ερθει η στιμη να δινεις 99 και να παιρνεις 1.
Θες οτι εχεις πεσει σε μια δυσκολη στιγμη η αδυναμια, εκεινη την στιγμη δεν μπορεις να δωσεις.
Εκεινη την στιγμη ο/η συντρος σου πρεπει να αναπληρωσει το κενο.
Δεν μου αρεσε η λεξη συνεταιρισμός θα προτιμησω να πω οτι η σχεση ειναι ενα καραβι (ενεκα που ειμαι και παλιος ναυτικος) και οτι για να παει ορτσα στον καιρο αν πρεπει, και τα δυο μελη της θα πρεπει να δουλευουν μαζι για να μην βουλιαξει.
Αναλογα το σκαρι μπορει να αντεξει να πηγαινει και με ενα απο τους δυο.
Σιγουρα οχι εσαει αλλα για οσο αντεξει ναι.
Αναλογα την λαμαρινα μπορει να πει κανεις....
Απο την στιγμη που ενας το παραταει ερμαιο στα κυματα, δεν καταλαβαινω το λογο ο αλλος να κανει το παρασκευα, το βουλιαζει και αυτος και αμε στο καλο.
Πανω απο ολα ομως κανεις δεν πρεπει να ξεχναει τι ακριβως ειναι μια σχεση,
ειναι μια εθελοντικη δεσμευση που το να δωσεις ειναι απο μονο του χαρα.
Οταν δε λαμβανεις κιολας, η υποθεση κλεινει ομαλα το κυκλο του.
Κανεις επισης δεν μπορει να προδιαγραψει πως ακριβως θα παρεις η θα δωσεις.
Ειναι ζητηματα που προκυπτουν αυτοβουλως απο τους ανθρωπους, αν θες ειναι κρυμμενες πληροφοριες
στο DNA μας και αποκαλυπτονται αυτοματα απο μονα τους, τοσο μυστηρια που και εμεις οι ιδιοι
ξαφνιαζομαστε απο αυτο που συμβαινει.
Οταν αυτες οι πληροφοριες ανακληθουν η στερεψουν (επιμενω οτι ειναι μια εσωτερικη διαδικασια και οχι μια κινηση που βρισκεται κατω απο μηχανες εμπορικης συμφωνιας συναιτερισμων) τοτε πλεον η κινητηρια δυναμη που εσπερνε κυματα αγαλλιασης μετατρεπεται σε μια αρνητικοτητα που παλι μπορει να πει καποιος οτι μας ξαφνιαζουν εξισου.
Δυστυχως το συνηθες ειναι να μην υπαρχουν ομοιες κινησεις αυτων των πληροφοριων.
Ετσι βλεπουμε ενα ζευγαρι να αποχωρει το ενα μελος ενω το αλλο να προσπαθει να μαζεψει τα ασυμαζευτα.
Αν θελετε μπορω να συνεχισω να φλυαρω και αλλο,
αλλα κατα πρωτον θα γινω βαρετος και κατα δευτερο θα μου καει το φαγητο.
Αυτη την στιγμη με απασχολει εξισου με τις σχεσεις το πανεμορφο και πεντανοστιμο (εκτιμω) φαγητακι που θα ψηθει σε λιγο.
Καπνιστες μπριζολες στο φουρνο με πατατες που σιγοψηνονται και θα γινουν λουκουμι.
Αραγε ποιο ειναι πιο νοστιμο, ενα νοστιμο φαγητο η μια νοστιμη γυναικα??
και το αυγο εκανε την κοτα και λοιπες ιστοριες για κουρεμενες χελωνες....
:cool:
30-07-2008, 16:45 #21
Originally posted by Θεοφανία
Κάποια στιγμή και λόγω άλλων προβλημάτων αποφάσισα να χωρίσω. Επί ένα χρόνο η ζωή μου και η ζωή του επόμενου ανθρώπου που είμασταν μαζί έγινε εφιάλτης. Μέχρι και στην αστυνομία φτάσαμε με χίλιες δυο ταλαιπωρίες και από τις δυο μεριές.
ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΠΟΥ ‘ΧΩ ΔΥΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΟ G3
30-07-2008, 17:12 #22
GOJURYU
αμα εχεις οντως ενα καλο G3 εμεις απο εδω τι ακριβως περιμενεις να σου πουμε???
ποσες σφαιρες παιρνει ο γεμιστηρας??
η σε ποια φαση παθαινει εμπλοκη???
30-07-2008, 17:34 #23
......συν............του ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να κάνει διάλογο πετά μια μπαρούφα και όποιον πάρει ο χάρος....
Τι να πω? Για μένα εξηγούνται πολλά τώρα.....
30-07-2008, 17:38 #24
σουτ εσυ αμεσως τα καταλαβες ολα.
30-07-2008, 17:42 #25
Μη ξαναμπούμε στην ίδια κουβέντα γιατί θα γίνουμε κουραστικοί.
Μπαίνει ένας άνθρωπος που ζητά βοήθεια, πέφτουμε πάνω του να του πούμε καμιά κουβέντα να απεμπλακεί, ή ακόμη και να το λύσει, μας πετάει μια μπαορύφα και μη τον είδατε....
Τι να πεις?
Πάμε γι\' άλλα.....
30-07-2008, 23:52 #26
το κειμενο μεταφερθηκε σε νεο θεμα.
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=3285
31-07-2008, 00:14 #27
το κειμενο μεταφερθηκε αλλου
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=3285
31-07-2008, 04:24 #28
Originally posted by GOJURYU
Εχω χωρίσει εδω και 5 μήνες απο την κοπέλλα μου μετα απο 3 χρόνια (δηλ. αυτη με έστειλε). Πέρασα και περνάω πολύ δύσκολα - ολο αυτο τον καιρό απέφευγα κάθε επαφή μαζί της και της το είχα δηλώσει παρα΄την επιθυμία της να είμαστε φίλοι και μπλα, μπλά ... Κατα διαστήματα όλο και εμφανιζόταν μέσω διαφόρων τρόπων κανοντάς με να πέφτω όλο και περισσότερο στην θλίψη. Η θλίψη όμως έγινε υπέρμετρος θυμός, σκέψεις βίας άρχισαν να με κυριεύουν παρέμεναν όμως σκέψεις μέχρι πριν λίγες εβδομάδες.
Εμφανίστηκε με τον νέο σύντροφο σε ένα σημείο που ήξερε οτι θα βρισκόμουν σίγουρα εκείνη την ημέρα. Κατευθύνθηκα προς αυτούς την πρόσβαλλα με λόγια και άσεμνες χειρονομίες και προκάλεσα ανοιχτά - ήμουν έτοιμος για όλα - ο τύπος πανικοβλήθηκε και κατέβασε το κεφάλι μη θέλοντας κάν να με κυτάξει - προκάλεσα και άλλο, ήθελα να χυθεί αίμα εκείνη την στιγμή, αυτη δάκρυσε και έσφιξε το χέρι του συντρόφου της, αυτος το τράβηξε και συνέχισε να κυττάει κάτω. \"Θα σου γ........ω την μάνα\" της είπα και έφυγα. Τα ξημερώματα έσπασα και των δυο τα αμάξια και έστειλα μυνημα επιβεβαιώνοντας οτι είμαι εγω περιμένοντας αντίδραση για να εμπλακώ με αυτή ή με τον οποιοδήποτε πάει να την προστατέψει. Δεν αντέδρασαν.
Δεν έχω αντιδράσει ποτέ έτσι στη ζωή μου ούτε είμαι κανένας τρελλαμένος πιτσιρικάς, εχω ένα παιδί να νοιάζομαι, έχω τρομάξει με τον εαυτό μου . Δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος - το ακριβώς αντίθετο - η μή βία ήταν πάντα σκοπός μου. Εχω μετανιώσει αλλα αυτό που με τρομάζει είναι το γεγονός οτι ήθελα να κάνω άσχημη ζημιά σε άλλον άνθρωπο εκείνη την ημέρα χωρίς να υπολογίσω καμμία συνέπεια.
31-07-2008, 04:28 #29
Συγνώμη τι μας λες τώρα;;Τώρα είδα και κάποιες άλλες σου απαντήσεις...Σε φοβίζει ο θυμός σου και είσαι ένας ήρεμος τύπος αλλά έχεις ένα Καλάζνικοφ και ένα G3;Δηλαδή τύφλα να έχουν οι οριακοί μπροστά σου.Ε,λογικό είναι τα παιδιά να είδαν τον χάρο με τα μάτια τους......
31-07-2008, 04:38 #30
Originally posted by alexandros3
Φίλε μου δεν υπάρχει τίποτα πιο βίαιο από την αδιαφορία.
Πολύ καλές συμβουλές κι από τη Θεοφανία.
Κι εκτός όλων των άλλων το παιδί σου να νοιάζεσαι. Σ\' έχει ευλογήσει ο θεός μ΄ένα παιδί και κάθεσαι και σπας τα αμάξια της κάθε και του κάθε.... Φιλικά στα λέω.
Συν του ότι αυτά που έκανες είναι ποινικά κολάσιμα (και κοινωνικά)
Το θέμα δεν είναι εκείνη πια, είναι ότι εσύ αισθάνεσαι χάλια. Πολύ λίγα κερδίζονται από το να \"χτυπάς\" αλλού από εκεί που πρέπει. Μην παίζεις το παιχνίδι κανενός. Έχεις ευθύνη για τον εαυτό σου. Μην τη δίνεις στα χέρια άλλων.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή