Results 31 to 45 of 65
Thread: Τελικά είμαι η μόνη??
-
01-04-2011, 17:07 #31
wild rose,εχεις σκεφτει καθολου το θεμα ενος διαιτολογου?(αν μπορεις οικονομικα βεβαια)Εμενα με ειχε βοηθησει παρα πολυ
- 01-04-2011, 17:18 #32
σκέφτομαι να πάω σε έναν διαιτολόγο που άκουσα ότι υπάρχει σε έναν δήμο της Θεσσαλονίκης, γιατί σε ιδιωτικό πραγματικά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα... αλλά αυτό δεν ξέρω σε πόσο καιρό θα μου κλείσουν ραντεβού, γιατί έχει πάρα πολύ κόσμο....
01-04-2011, 17:21 #33
bigWildrose , δεν ειναι αναγκη να τα σκασεις σε ιδιωτικο διαιτολογο.Ειμαι σιγουρη οτι πολλα δημοσια νοσοκομεια στη Θεσσαλονικη
προσφερουν διαιτολογο και ειναι μια χαρα.Κανε μια μικρη ερευνα ωστε να απευθυνθεις σε αυτους ή σε αυτον του δημου που ανεφερες.
Μην το παραμελησεις τωρα που το εχεις παρει ζεστα το θεμα.Ηδη , οι αλλαγες που εχεις κανει μεχρι στιγμης ειναι πολυ πολυ σημαντικες!
Καλη δυναμη!
01-04-2011, 17:26 #34
Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρουλάκι. Θα κάνω μία αναζήτηση σήμερα στο ίντερνετ να δω αν υπάρχει και τι υπάρχει σε δημόσια νοσοκομεία!!
01-04-2011, 20:13 #35
Originally posted by bigWildrose
πάντως θέλω να τα καταφέρω....
μακάρι να έμπαινε η κοπέλα που μου είπατε πριν από 190 κιλά είχε φτάσει 130... να μου έλεγε τον τρόπο.... αν και τον ξέρω τον τρόπο... σωστή διατροφή και άσκηση... αλλά μερικά τιπς, για το πώς να αποφεύγω πραγματικά τα τσιμπολογήματα και να ξεχάσω την ζάχαρη!!!
01-04-2011, 20:17 #36
είναι μέσα στο πεδίο παχυσαρκία??? και σαν θέμα λέγεται Τριάδες δυάδες?????? τρέχω να το βρω!!!
01-04-2011, 20:36 #37
Αγριο τριανταφυλλάκι είναι στη βουλιμία,τρίωρα και τριάδες γευμάτων νομίζω.Είναι πολύ ισορροπημένο,ελπίζω να σε βολέψει!:bisou:
01-04-2011, 22:06 #38
Ναι κ μπορεις να παρεις το βιβλιο με την αντιστοιχη φιλοσοφια ''διατροφικη νοημοσυνη''.
Παντως θα σου προτεινα να μην ακους τι λενε οι γυρω σου για σενα σημασια εχει ΕΣΥ τι πιστευεις!!!Κυτα τον Φιλιππα την Καραμελλα κ τοσα αλλα καμαρια μας!!!!Γιατι οχι ΚΑΙ ΣΥ;:thumbup:
01-04-2011, 22:37 #39
Δεν θα στο παίξω έξυπνη, ούτε θα σου πω ότι καταλαβαίνω τον πονο σου για έναν και μόνο λόγο: δεν έχω βρεθεί ποτε στα κιλά σου. Ξερω όμως τι έιναι να προσπαθείς να χασεις κιλά και να μην μπορείς να συγκεντρωθείς. Έχω υπάρξει αδύνατη (ήμουν κάποτς 59 κιλα) και πλέον προσπαθώ να ξαναγίνω - οχι στα κιλά που ήμουν αλλά σε κιλα που θα μου αρεσω.
Για να σε βνοηθήσω λίγω σου στέλνω κάποια links για διαιτολοόγους προκειμένου να βοηθησεις τον εαυτό σου γιατί είδα ότι ναι μεν θελεις αλλά δεν μπορείς. Αν επικοινωνήσεις μαζι τους θα σου δωσοθν κάποια λύση για Δημοσιο νοσοκομείο στην περιοχή σου που διαθέτει διαιτολογο.
http://www.hda.gr/hda/common/search-...Hospitals=true (αναφέρει όλα τα νοσοκομεία στην Ελλάδα που εχουν τμηματα διατροφολογίας - 3 από αυτά είναι στην Θεσ/νικη)
http://www.pasinod.gr/Dietician%20Union.html (είναι ο Πανελλήνιος σύλλογος νοσοκομειακων διατροφολόγων οπότε και εκει θα μπορέσεις να απευθυνθείς - νομιζω ότι έχουν αντίστοιχο τμήμα και κάποια ΠΕΣΥΠ και καποια Κέντρα υγείας)
Επίσης υπάρχει ενα site το οποίο σου δίνει δωρεαν διατροφή την οποία μπορείς να κανονίσεις με επιλογές δικές σου αλλά δεν θα σου πω αν είναι ή όχι αποτελεσματικό. η διεύιυνση είναι:
http://www.dietup.gr/
Ευχομαι να καταφερα να σε βοηθησω λιγουλακι....
καληνυχτες!!!
01-04-2011, 22:40 #40
και εγω το σκεφτομουν σοβαρα για χειρουργεια και στα σχετικα, μεχρι που ειδα εναν φιλο μου στο φεισμπουκ που ειχε δωσει 3000 για να κοψει το στομαχι του, ειναι ακομα νοσηρα παχυσαρκος (εχασε βεβαια, αλλα δε εχασε τοσα ωστε να πεις το αξιζει). Και σκεφτηκα... τι λε ρε φιλε; να ριξω τοσα λεφτα και να μη γινει και τιποτα;
μετα αρχισα τα χαπια, πρεπει να εδωσα 400-500 ευρω σε διαφορα ειδη συνολικα.
και τα ειχα κανει αχταρμα, και δε εχανα, και με πιανανε κατι περιεργα. Οποτε τα σταματησα και αυτα.
Τελικα πηρα διαδρομο για το σπιτι, 500 ευρω (τον οποιο μεταπουλησα οταν μετακομισα) εχασα τα πρωτα 25 κιλα ΠΟΛΥ ανετα, βαζοντας μια ταινια, κανοντας χαλαρο περπατημα εναλλαξ με γρηγορο, νηστεψα τον πεθερο μου που ειχε πεθανει, νηστεψα ΚΑΙ το λαδι για ενα χρονο, επειδη κανενας αλλος δεν μπορουσε και ηθελα να το κανω απο τη καρδια μου γιατι τον αγαπουσα παρα πολυ.
τωρα πηρα ελλειπτικο για το σπιτι, ειναι ακομα καλυτερο απο διαδρομο.
Απλα πρεπει να μαθεις να λες "οχι, ευχαριστω" οταν σου λενε να φας εξω (σε βρωμικα) η να φας γλυκα. Δεν ειναι για πολυ, μεχρι να μπεις σε μια σειρα.
Μετα μπορεις να βαζεις 1 γλυκο τη εβδομαδα, και γενικα, διαιτα-διατροφη διαιτολογου, και θα συντηρησαι μια χαρα.
02-04-2011, 00:13 #41
Originally posted by bigWildrose
Σας ευχαριστώ ρε παιδιά για την άμεση ανταπόκριση και για το κουράγιο που μου δίνετε.
Φυσικά Πωλινάκι θέλει τεράστια προσπάθεια, ίσως γι'αυτό και δεν θέλω να κάνω χειρουργείο, γιατί είμαι δειλή.... Το βλέπω από μία φίλη μου, που έκανε τον Φεβρουάριο και περνάει πολύ δύσκολες στιγμές...
απλά στην οικογένεια μου, και οι δυο μου γονείς και οι θείοι μου, έχουν περάσει καρκίνο σε στομάχι, έντερα κτλ... και το'χω συζητήσει με γιατρό και μου είπε ότι εν μέρη το έντερο είναι μεγάλο, και το στομάχι ξαναμεγαλώνει, αλλά καλό είναι να το αποφασίσω μετά από πραγματικά δική μου προσπάθεια να χάσω μόνη μου κιλά...
έχω και υποθυρεοειδισμό και έχω πάνω από ένα χρόνο να το ελέγξω γιατί τρέχω σε χημειοθεραπείες και γιατρούς για το λατρεμένο μου άτομο....
μην το ξαναδιαβασω αυτο
επιλεγεις να δουλεψεις ΕΣΥ με το μυαλο σου με τις επιλογες σου και θεωρεις οτι εισαι δειλη?
δειλη που διαλεγεις το δυσκολο δρομο?
το δρομο προκληση???
μην τρελαθουμε.
α!! επισης, εχεις σκεφτει οτι οσο περισσοτερα κιλα, τοσο πιο γρηγορα κατεβαινεις?
γιατι μετα μειωνονται οι θερμιδες συντηρησης αρα και οι θερμιδες που χρειαζονται για απωλεια.
και πεφτει ο ρυθμος.
μην το βαζεις κατω.
02-04-2011, 00:23 #42
angel79 πραγματικά η βοήθεια σου υπεραρκετή, έψαχνα για το παπαγεωργίου που κάνουμε χημειοθεραπείες να έκλεινα ένα ραντεβού σε διατροφολόγο και για τις δυο μας!!!!
και τώρα είδα ότι έχει!!!!! τέλεια!!!!!! θα πάρω να κλείσω!!!!
MerryMaker έτσι είναι... είχα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, μετά τα γενέθλια μου, πέρσι, και το τηρούσα ευλαβικά... μέχρι τον Μάιο που ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα με τα νοσοκομεία και έπεσα πάρα πολύ ψυχολογικά και δεν είχα κουράγιο για τίποτα. Θυμάμαι μου έφερναν γλυκά κι εγώ τα χάριζα αλλού, όταν πήγαινα επίσκεψη... και έκανα μία παρασπονδία τον μήνα σε ένα φαγητό που μου άρεσε πάρα πολύ, πχ παστίτσιο!!!! έτρωγα μία μεγάλη μερίδα!!! ή παράγγελνα πίτσα μία φορά τον μήνα!!! μετά όμως συνέχιζα κανονικά, αλλά δεν έτρωγα ζάχαρη καθόλου!!!!
και τώρα, δεν θέλω να ξαναβάλω την ζάχαρη στην διατροφή μου, δεν είναι καλή. καταρχήν δίνει τροφή στον καρκίνο η ζάχαρη, χώρια που δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα.... χοληστερίνη, ζάκχαρο, μορφές καρκίνου.....
02-04-2011, 00:36 #43
Σ'ευχαριστώ click!!!!
ναι, σίγουρα θα πέφτουν πιο γρήγορα τα κιλά μου, θα πάω να ανανεώσω και το βιβλιάριο του ΙΚΑ μου και θα πάω σε κάποιο ενδοκρινολόγο για να ελέγξω τον θυρεοειδή μου!!
02-04-2011, 00:37 #44
δες και τις 3αδες που σου ειπαν τα κοριτσια, ειναι ο,τι καλυτερο κυκλοφορει στο φορουμ αυτη τη στιγμη
02-04-2011, 00:42 #45
τις είδα και μπερδεύτηκα!!!! πρέπει να καθήσω να τις μελετήσω.. αν και σαν ποσότητα τροφής η διατροφή της Ρίας, αν δεν κάνω λάθος, ήταν πάρα πολύ μικρή!!! πιστεύω ότι θα πεινάω όλη την ώρα!!!
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία