Results 1 to 15 of 41
Thread: Ποδηλατάδα!!!
-
02-04-2011, 17:31 #1
Ποδηλατάδα!!!
Το ποδήλατο ήταν πάντα το αγαπημένο μου ''παιχνίδι'' σαν παιδί... έκανα πολλά χιλιόμετρα, αλλα το χρησιμοποιουσα κυρίως για να μετακινηθώ από το ένα χωριό στο άλλο για να πάω φροντιστήριο αγγλικών. Τι αέρα έχω φάει, τι βροχή τι κρύο αλλα τι ήλιο κ ζέστη δε λέγεται!!!!!
Είχα θυμάμαι ένα γαλάζιο carrera αγωνιστικό!!! Πανέμορφο ήταν!!!!
Σήμερα αγόρασα μετά από 15 χρόνια και πάλι ποδήλατο!!! Ο σκοπός μου είναι να καταργήσω τη μετακίνηση μου μεσα στη πολη με το αυτοκίνητο... κ οχι μόνο μέσα στη πόλη!!!
Έβαλα κ ενα καθισματάκι για τον μικρό... κ ανυπομονώ να ξεκινήσω τις ποδηλατάδες μου!!!
Στην Κόρινθο, τη πόλη μου δηλαδή, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τον Δήμο με ποδηλατόδρομο ενώ παρέχουν δωρεαν ποδήλατα πόλης σε όποιον ενδιαφέρεται να μετακινηθεί με αυτό το υπέροχο οικολογικό μέσο μεταφοράς.
Τα οφέλη είναι πάρα πολλά και εγω από εδω και πέρα το αυτοκινητο θα το ξεχνάω στο γκαραζ!!!!:spin:
Σε όποιον αρέσει αυτο το υπέροχο μέσο αθλησης και μεταφοράς και το χρησιμοποιεί ή σκεφτεται να ξεκινήσει αυτό το τοπικ θα είναι το σημείο συνάντησής μας. Να λέμε τα νέα μας, τις διαδρομές μας, τα μυστικά μας και φυσικά να μοιραζόμαστε τις εμπειριες που μας προσφέρουν οι ποδηλατάδες μας!!!
Συγχωρέστε με για την πολυλογία... είμαι απλά ενθουσιασμένη!!!:starhit::starhit::st arhit::starhit:
- 02-04-2011, 17:59 #2
τι ωραίο θέμα! και σκεφτόμουν να ανοιξω ένα τέτοιο τόπικ αυτές τις μέρες.
εγώ εκ των πραγμάτων έχω ένα (ολλανδία χωρίς ποδήλατο γίνεται; δεν γίνεται!) και έχω και άλλο ένα της milka(πώς φαινεται ότι έτρωγα πολλές σοκολάτες ετο οποίο όμως πρέπει να το φτιάξω, αλλά ψιλοβαριέμαι γιατί το έχω αφήσει στην παλιά μου γειτονιά. και λέω να πάω να το πάρω να το φτιάξω εδώ, αλλά πώς θα γυρίσω με 2 ποδήλατα;
02-04-2011, 18:14 #3
Redish!!! πολυ χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα!!! :roll:
Στην Ολλανδία ζεις?
02-04-2011, 18:16 #4
Τελευταία φορά που βγήκα βόλτα με το ποδήλατο(το οποίο είναι Carrera και μένα και το έχω από το δημοτικό, σύμφωνα με το ποδηλατά έχει και κάτι σπέσιαλ που δε φτιάχνουν πια το χρώμα του) χαλασε η ρόδα, πέρσι πρέπει να ήταν τέτοιο καιρό. Εντελώς συμπτωματικά το επισκεύασα τη προηγούμενη εβδομάδα και περιμένω να χάσω λίγο ακόμα για να το δοκιμάσω...
02-04-2011, 18:20 #5
Αχ πολυ χαίρομαι filippara!!!!
ξερεις μπορεις να το βαλεις κ στον προαστιακό στο πρώτο ή στο τελευταίο βαγόνι κ να ερθεις να κάνουμε μια ποδηλατάδα στην Κορινθία!!! Έχει απίστευτες διαδρομές σε βουνό και θαλασσα (εκει θα κάνουμε διαλλειμα για βουτιές)
carrera εχεις? το γαλάζιο κι εσυ????????????????:shocked2:
02-04-2011, 18:22 #6
Ναι, mountain. Μαύρο είναι
Πολύ ωραία ιδέα!!! Να θυμηθώ τις εξορμήσεις στη Πεντέλη στα νιάτα μου!!!
02-04-2011, 18:26 #7
Originally posted by filipparas
Ναι, mountain. Μαύρο είναι
Πολύ ωραία ιδέα!!! Να θυμηθώ τις εξορμήσεις στη Πεντέλη στα νιάτα μου!!!ωραια!!! να ένας στόχος λοιπόν για το καλοκαιράκι ,
που όπου να ναι ερχεται κ το μόνο που σκεφτομαστε είναι πως θα βγούμε στη παραλία (και φέτος !!! :P γιατι εγω προσωπικά last year δεν ημουν κ καλύτερη απο φέτος),
ποδηλαταδα στη Κορινθία :thumbup:
02-04-2011, 19:13 #8
Δεν το πιστεύω ότι ξεκινήσατε τέτοιο topic. Αυτές τις μέρες κάνω έρευνα αγοράς για ποδήλατο! Ψάχνω κάτι γυναικείο τύπου city ή trekking. Είναι και παιδικό απωθημένο γιατι μου είχαν πάρει ένα ποδήλατο αγορίστικο και τώρα θα βγάλω και το άχτι μου. Μέχρι και καλαθάκι θα βάλω! :roll:
02-04-2011, 19:57 #9
Sediaita!!! welcome!!!!
να φανταστώ οτι ψάχνεις κάτι σαν αυτό?
http://kinissis.eu/244/eshop/DetailV...x?prod_id=5125
02-04-2011, 20:01 #10
Αθήνα
Την είσοδο των ποδηλατών στις λεωφορειολωρίδες εξετάζει πλέον το υπουργείο Υποδομών, στο πλαίσιο των προτεινόμενων μέτρων για την εξυγίανση του ιστορικού κέντρου των Αθηνών.
Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», το υπουργείο μελετά την επισημοποίηση της χρήσης των λεωφορειόδρομων και για τους ποδηλάτες, οι οποίοι, ούτως ή άλλως εισέρχονται στις εν λόγω λωρίδες.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη πρόταση είναι ότι, προκειμένου να υλοποιηθεί, απαιτείται αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Και αυτό διότι, κατά τις προβλεπόμενες διατάξεις, εάν ο ποδηλάτης υποστεί την οποιαδήποτε σωματική βλάβη, κινούμενος σε λεωφορειολωρίδα, δεν καλύπτεται από την ασφάλειά του. Έτσι, χρειάζεται τροποποίηση του ΚΟΚ, ούτως ώστε να συμπεριλάβει την εν λόγω διάταξη.
Το δεύτερο, αν και μικρότερο, ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί για την πιθανή είσοδο των ποδηλατών στον λεωφορειόδρομο είναι η σηματοδότηση και η τοποθέτηση πινακίδων, κάτι που απαιτεί μελέτη και πόρους.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) αντιμετωπίζει θετικά την συγκεκριμένη πρόταση και έχει δώσει την έγκρισή του, προκειμένου να προχωρήσει.
Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη ιδέα δεν συσχετίζεται με την μεγάλη μελέτη για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα, που είχε εκπονηθεί πριν από λίγα χρόνια.
Η είσοδος των ποδηλατών στην λεωφορειολωρίδα εντάσσεται σε δέσμη μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε όλα τα υπουργεία να καταθέσουν λύσεις και προτάσεις για την αναβάθμιση του παρηκμασμένου κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας.
πηγη http://www.tovima.gr/society/article/?aid=393304
02-04-2011, 20:05 #11
Originally posted by ria
Στην Ολλανδία ζεις?
http://2.bp.blogspot.com/-tiPZegFwTy...0/IMGP0161.JPG
02-04-2011, 20:09 #12
Originally posted by Redish
Originally posted by ria
Στην Ολλανδία ζεις?
02-04-2011, 20:18 #13
χμ...το googlemaps δίνει απόσταση σπίτι-σχολή 2.4χλμ
δλδ πήγαινε-έλα είναι 4.8.
είναι όμως πολύ μικρή η απόσταση, γύρω στο 10λεπτο, οπότε δεν θεωρείται γυμναστική καλη
έχω όμως 5 μέρες τώρα, που προσπαθώ να βρίσκω λόγους να μεγαλώνω την απόσταση, πχ να πηγαίνω σε πιο μακρινό σούπερμάρκετ για να έχω μεγαλύτερη ποικιλία τροφίμων ή να πηγαίνω με μια φίλη μου προς άλλη κατεύθυνση και μετά πίσω στο σπίτι κλπ.
έτσι βλέπω τα μπουτάκια σφίξαν λιγάκι.
αλλά δεν ανεβαίνω στη ζυγαριά γιατί την προηγούμενη Δευτέρα είδα ότι είχα πάρει 700γρ και έφριξα, γιατί δεν είχα φάει πολύ(μπορεί να ήταν από την πιο εντατική γυμναστική που είχα 2 μέρες άραγε;;. Και όλη τη μέρα ήμουν σκατά ψυχολογικά, μισούσα τον εαυτό μου κλπ (ναι, το ξέρω, έχω ψυχολογικά προβλήματα)
Οπότε την άλλη μέρα αποφάσισα για μια βδομάδα απλά να κάνω καλή και σωστή διατροφή, να προσπαθήσω να γυμνάζομαι λίγο παραπάνω, και θα ζυγιστώ από βδομάδα :lol:
άλλωστε οι πόντοι έχουν σημασία.
Και το ποδήλατο με βοηθάει πολύ να εκτονώνομαι, να ξεχνιέμαι και να γυρνάω από εδώ και από εκεί γνωρίζοντας νέες γειτονιές. Πράγμα που το χρειάζομαι πολύ αυτές τις μέρες, γιατί μου την έχει βιδώσει σε ένα μέρος συνέχεια και τόση πίεση με την πτυχιακή:sniff:
02-04-2011, 20:29 #14
Ναι, είναι κουκλίστικο αλλα κάτι πιο οικονομικό...
02-04-2011, 21:00 #15
Redish σε ρωτησα για να δω εαν ο στοχος που εχω βάλει είναι εφικτός. Η δουλειά μου είναι 9 χιλιόμετρα από το σπίτι.... οπότε 9+9=18 χιλιομετράκια τη μέρα... λες να τα καταφέρω? το ποδήλατό μου είναι αυτό που εβαλα φωτό στο πρώτο ποστ..
για τα κιλά που λες... ναι οι πόντοι έχουν σημασία... εγω πια ζυγίζομαι κάθε 15... με ενδιαφέρει πιο πολυ η διαφορά στα ρούχα...
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....