Results 241 to 255 of 359
Thread: Εμβοή στα αυτιά
-
28-06-2014, 20:00 #241
το αντικαταθληπτικο.
- 28-06-2014, 21:00 #242
Ποιό ήταν αν επιτρέπεται?
29-06-2014, 12:44 #243
trittico .την τριτη μερα μου εκανε μαστητιδα και σε 1 εβδομαδα εμβοες.
29-06-2014, 15:19 #244
Πάντως εγώ που ρώτησα τον ΩΡΛ μου εξήγησε ότι ένα φάρμακο δεν προλαβαίνει να σου κάνει μόνιμη ζημιά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μου είπε δηλαδή και για την ασπιρίνη που θεωρείται ωτοτοξική πρέπει να παίρνεις μου είπε 12 τη μέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μήπως ήταν απλά να γίνει και έτυχε. Γιατί και εμένα σε περίοδο άγχους μου εκδηλώθηκαν παράλληλα με άλλα ψυχοσωματικά (μουδιάσματα κτλπ.)
29-06-2014, 17:24 #245
δεν ηταν ωτοτοξικο. απλως εφτασε στον πατο ο θυροειδης. και να φανταστείς οτι πριν 1 μηνα ειχα κανει γενικες αιματος . αλλα ο παθολόγος τσιγκουνευτηκε να βαλεο t3-t4
29-06-2014, 18:05 #246
Δηλαδή απ ότι καταλαβαίνω έχεις υποθειροειδισμο? αυτό μπορεί να προκαλέσει τις εμβοές?
29-06-2014, 18:59 #247
ναι. και επειδή είναι προσφατες δεν ξερω πωσ να τις παλεψω? πως θα εξελιχθουν? δεν είναι και ευκολο από την μια μερα στην άλλη να αλλαζει η ζωη σου. ξερω θελει δυναμη αλλα οι πρωτες μερες είναι δυσκολες. ειδικα αμα μαθαινεις ότι στην ουσια είναι ανιατες. από ότι καταλαβα και από αυτά που διαβασα εδώ σε κανεναν δεν εφυγαν. και δεν ειμαστε και 70 χρονων να πουμε ενταξει δεν τρεχει και τιποτα. και να φανταστείς ότι είμαι τυποσ που μετακομισα σε μονοκατοικια γιατι δεν μπορουσα το βραδυ να ακουω ουτ τικ για να κοιμηθώ............ και από ότι διαβασα σε όλο το Internet Μονο με "μεταμοσχευση εγκεφαλου " σωνομαστε...
29-06-2014, 19:14 #248
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον. Δώσε λίγο χρόνο στον εγκέφαλό σου να προσαρμοστεί. Θα δεις με τον καιρό θα μαλακώσουν αρκετά. Δεν ξέρω βέβαια σε τι ένταση τις έχεις και πως είναι ο ήχος. Προσπάθησε να απασχολείς τον εαυτό σου. Ξεκίνα να κάνεις πράγματα που θα σε κρατάνε μακριά από τις εμβοές. Εφόσον δεν έχεις κάποιο πρόβλημα στην ακοή να σκέφτεσαι θετικά (π.χ ότι με τη ρύθμιση του θυροειδούς σου θα μειωθούν). και το κλειδί είναι να μην βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία ότι είσαι άρρωστος. Τι ηλικία έχεις?
29-06-2014, 20:39 #249
Επειδή τα p.m μας είναι απενεργοποιημένα για όποιον ενδιαφέρεται να κρατήσουμε επικοινωνία μπορεί στο epsycontact (at) gmail.com
19-07-2014, 12:59 #250
Γεια σου!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ποσότητα μαγνησίου έπαιρνες κάθε μέρα κ μετά απο πόσο καιρό είδες αποτέλεσμα. Εδώ κ ένα μήνα έχω πρόβλημα με το βουητό κ έχει 17 μέρες που ξεκίνησα magnesium citrate μαζί με Βιταμίνη Β12. Αλλά δεν βλέπω διαφορά. Η μόνη διαφορά είναι ότι το μαγνήσιο με έχει ηρεμήσει λίγο. Παλιά άκουγα την καρδιά μου έντονα κ άκουγα τους χτύπους μέχρι κ τα αυτιά.Last edited by Aeon; 12-12-2014 at 13:23.
29-07-2014, 10:25 #251
Καλημέρα, είμαι νέα στο Forum και αντιμετωπίζω για πρώτη φορά από 30 Μαϊου του 2014 αντίστοιχο πρόβλημα στο δεξί αυτί. Δηλαδή βουητό- εμβοή συνεχόμενη, απώλεια ακοής, το οποίο το νοιώθω βαρύ και όταν ακούω έντονους και ξαφνικούς θορύβους (χτύπημα τηλεφώνου, κόρνες, κτλ) τους ακούω σαν περίεργους και αλλοιωμένους αντίλαλους, παράλληλα και όταν έχω εσωτερικούς θορύβους π.χ. λόξυγγα, χασμουρητού κτλ. ακούω τους ήχους μου σαν να μικροφωνίζουν, και δεν μπορώ να βρίσκομαι σε μέρη με δυνατή μουσική. Στην αρχή ξεκίνησε πιο ήπια την πρώτη εβδομάδα (ίσως τις πρώτες 5 μέρες) εμφανιζόταν τα συμπτώματα αυτά μέσα στη μέρα γύρω στις 35-40 φορές για δευτερόλεπτα ή λεπτά .. Επισκέφτηκα ορυλά η οποία μου έκανε κάποιες εξετάσεις στο ιατρείο και μου συνέστησε μια αγωγή 3 την μέρα με antinom των 16mg. και μου είπε να κάνω αξονική εγκεφάλου και triplex. Μόλις έφυγα από το ιατρείο με αυτά που άκουσα για το τι μπορεί να είναι δεν τα πολυπίστεψα.. Γενικά είμαι αρκετά δυνατή σαν χαρακτήρας και είπα αποκλείεται να πάθω κάτι μόνιμο. Δεν έκανα την αγωγή ούτε είχα κλείσει ραντεβού για αξονική και triplex. Από την ώρα που έφυγα από το ιατρείο ένοιωθα καλύτερα αλλά αυτό κράτησε μόνο για μια εβδομάδα σχεδόν. Μετά από την εβδομάδα που είμουν καλά, ξαφνικά ξεκίνησα να έχω απώλεια ακοής και εμφάνιση εμβοής για μέρες, κρατούσαν δηλαδή τα συμπτώματα 2-3 μέρες σταματούσαν για λίγα λέπτα μπορεί και 1 ώρα και έπειτα ξανά. Εννοείται πως από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησα και τη θεραπεία και είχα κλείσει και ραντεβού για την αξονική και to triplex. Πέριπου στις 21 Ιουνίου επισκέφτηκα τη γιατρό για να τις δείξω τις εξετάσεις και να τις πω ότι μάλλον η θεραπεία είχε θετική επίδραση εφόσον τις τελευταίες 3 μέρες πριν πάω στο Ιατρείο της ένοιωθα καλά τόσο σε θέμα ακοής όσο και στην εμφάνιση εμβοών. Μου έκανε ξανά ακουόγραμμα όπου μου είπε ότι είμουν καλύτερα στην ακοή αλλά στα 4000hz είχα περαιτέρω πτώση!! Μού είπε να τα συνεχίσω για ακόμη 10 μέρες και αν ένοιωθα το ίδιο καλά να επικοινωνήσω μαζί της προκειμένου να μειώσουμε σταδιακά την αγωγή... δυστυχώς κάτι που δεν έγινε ποτέ. Από τις 3 Ιουλίου τα συμπτώματα έγιναν πιο συχνά. Από τις 14 Ιουλίου έχω μόνιμα πλέον βουητό και νοιώθω ότι μειώθηκε και η ακοή μου επικοινώνησα μαζί της αλλά είναι στο εξωτερικό μου είπε να συνεχίσω την αγωγή μέχρι τις 8 Αυγούστου που θα επιστρέψει. Βέβαια έχω κλείσει ραντεβού για αύριο με άλλο γιατρό προκειμένου να πάρω μια δεύτερη γνώμη. Προσπαθώ να είμαι δυνατή, και να φέρομαι φυσιολογικά πρώτα στον εαυτό μου και έπειτα στους γύρω μου. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια ήταν πολύ κουραστικά για εμένα κυρίως σε σωματικό επίπεδο λόγο εργασία (είμαι γυμνάστρια-προπονήτρια) και λιγότερο και ψυχολογικό επίπεδο (στο ψυχολογικό κομμάτι ένοιωθα και εξακολουθώ να νοιώθω πολύ καλά και γεμάτη λαμβάνω αγάπη και αποδοχή) Και δεν ξέρω αν αυτή η κόπωση επηρέασε σε κάτι τέτοιο. Για να μην με πιάνει πανικός και να ζω σχεδόν φυσιολογικά τις τελευταίες 15 μέρες που μου συμβαίνουν η εμβοές, και η απώλεια (αυτό που είναι σαφώς πιο ενοχλητικό είναι η εμβοές) μπαίνω στη διαδικασία να πείσω τον εαυτό μου ότι έτσι γεννήθηκα, δηλαδή σαν να μη ξέρω πως είναι να ακούς χωρίς εμβοές, να μην κοιτώ το παρελθόν... Η ζωή πάει μπροστά και για κάποιον λόγο θα πρέπει πλέον να ζω έτσι να μην το σκέφτομαι ... μου το θυμίζουν βέβαια αρκετές φορές την μέρα αλλά προσπαθώ να το ξεπερνώ με θετική σκέψη ... Λέω ευτυχώς δεν πονάω .. ακόμη!! Να δω τι θα μου πει και ο γιατρός αύριο?
30-07-2014, 19:34 #252
Πιάνομαι από την φράση "ευτυχώς δεν πονάω ακόμη" και σου λέω μπράβο που εσύ η ίδια το αντιμετωπίζεις αισιόδοξα και "ντοπάρεις" τον εαυτό σου. Βέβαια έκανες ένα μεγάλο λάθος: το πήρες πολύ αψήφιστα το πράγμα στην αρχή. Έτσι περίπου έκανα κι εγώ. Θα έπρεπε ήδη να είχες επισκεφθεί κι άλλους γιατρούς. Στη Θεσσαλονίκη ζεις, όχι σε καμιά επαρχία. Κατά τη γνώμη μου η μαγνητική θα έδειχνε περισσότερα πράγματα, αν και από ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν τρέχει κάτι με τον εγκέφαλο. Επίσης στη θέση σου θα είχα ήδη μπει στη διαδικασία να αλλάξω και την καθημερινότητά μου. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να απέχεις από περιβάλλοντα με ηχορρύπανση ούτε και ξέρω αν έχεις υποχρεώσεις που σε εμποδίζουν να "κατεβάσεις ρολά" για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά κάτι πρέπει να κάνεις για να προφυλαχθείς πριν εμφανιστούν τα χειρότερα που είναι, όπως καταλαβαίνεις, ο πόνος......
02-08-2014, 06:41 #253
Καλησπερα κ' παλι σε ολους. Οι εμβοες στον τομεα της ψυχιατρικης αναγονται στην κατηγορια των νευρωσεων (λαθος κ' το topic, που αφορα φοβιες) κ' οι νευρωσεις πολλες φορες, ερχονται κ' παρερχονται.. Υπαρχουν αρκετες καταγεγραμεμενες περιπτωσεις ανθρωπων που τους εφυγαν οπως ακριβως ηρθαν δηλαδη ξαφνικα. Αυτο το λεω για το ανιατο της ασθενειας οπως φημολογειται αλλα που δεν ειναι ακριβως ετσι.. Επισης για καποιους που ενοχλουνται απο το βουλωμα των αυτιων, υπαρχουν ειδικα κορτικοειδη σπρευ που βοηθουν αποτελεσματικα (ενα τετοιο χρησιμοποιω κ' εγω τον τελευταιο καιρο με αρκετα ικανοποιητικα αποτελεσματα) καθως κ' η ασκηση valsava που σε συχνες καθημερινες επαναληψεις βοηθαει την ευσταχιανη κ' τους μυες του αυτιου να σταθεροποιηθουν κ' να μην βουλωνουν. Να θυμομαστε επισης οτι η επιστημη (που οντως ειχε μεινει πισω στον τομεα των εμβοων) πλεον προχωραει, κυκλοφορει απο περυσι πολυβιταμινουχο φαρμακο που δρα στο φλοιο κ' στους νευρωνες του εγκεφαλου που σχετιζονται με τις εμβοες κ' που ισως να βοηθουσε καποιους απο εδω μεσα ενω υπαρχουν επισης soft lazer με ηχητικα κυματα που παλι εχουν βοηθησει αρκετους κ.τ.λ. Εγω θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το medrol που ανεφεραν καποιοι (ισως το μοναδικο που δεν εχω δοκιμασει στην 20ετη πορεια μου στο χωρο των εμβοων, τις οποιες δεν μπορεσα ποτε να συνηθισω, μαλλον λογω της φυσης τους, αν διαβασετε παλαιοτερη αναρτηση μου θα καταλαβετε), τι ακριβως κανει κ' πως βοηθαει στις εμβοες. Εγω δεν μπορεσα ποτε να τις συνηθισω κ' ποτε δεν θα σταματησω να ψαχνω τροπους ακομη καλυτερης αντιμετωπισης τους η' κ' εξαλειψης τους αλλα κ' γι' αυτο δεν πρεπει να ανησυχειτε γιατι υπαρχουν παρα πολλοι διαφορετικοι τυποι εμβοων κ' με διαφορετικη την εκδηλωση τους απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Δεν αναφερω σκευασματα γιατι δεν ξερω εαν επιτρεπεται κ' σε καμια περιπτωση δεν αντικαθιστω τον γιατρο η' τον ειδικο που σας παρακολουθει. Επισης να ξερετε οτι θεωρουνται ασθενεια με διπολικη βαση αντιμετωπισης, απο ειδικευμενο ωρλ. οσον αφορα το παθολογικο κομματι αλλα κ' απο ψυχολογο η' ψυχιατρο οσον αφορα το ψυχολογικο (εφ' οσον βεβαια ειναι εντονες κ' δεν αντεχονται). Τελος να θυμισω οτι οσο πιο γρηγορα τις αντιμετωπισετε απο την εμφανιση τους τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχετε να τις εξαλειψετε (βλεπω πολλους φιλους που τους συνεβησαν προσφατα) κ' ειναι τυχεροι απο αυτη την αποψη γιατι μεσω του forum μπορουν να παρουν πληροφοριες κ' οδηγιες που εμενα μου πηρε πολλα χρονια να βρω, αρκει να ενεργοποιηθητε αμεσα κ' να βρειτε τον καταληλο ειδικο που θα σας βοηθησει κ' να μην πειτε θα περασουν απο μονες τους (λαθος που εκανα κ' εγω) γιατι ειναι υπουλη ασθενεια που με τον καιρο παγιωνεται κ' εντεινεται.
Last edited by salemale; 02-08-2014 at 12:57.
05-08-2014, 18:33 #254
Έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα εδώ και 1 1/2 μήνα, οταν πλέον ηταν επι μόνιμου βάσεως. Η γυναίκα μου μου θύμισε οτι κάποιες στιγμές ακόμα παλαιότερα ισχυριζομουν οτι το ψυγείο το δικό μας ή του Κατούνη ορόφου έκανε θόρυβο. Αυτη ποτε δεν το άκουγε. Προφανώς είχαν ήδη εμφανιστεί οι εμβοες μου. Τώρα έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με εσένα και κάποιες βραδιές παλεύω με την ψυχολογία μου. Πήγα σε Ωρυλά ο οποιος μου ειπε οτι η ακοή μου και τα τύμπανα ειναι οκ χωρις πρόβλημα. Μου έδωσε για ενα μήνα ενα αντιπικτικο σε σκόνη για το πρωί και κατι Β βιταμίνες. Βελτιώθηκε αλλα μετά το τελος της θεραπείας στον μήνα μου εμφανίστηκε και πάλι. Ξανα πήγα με ξανα την ίδια εκτίμηση αλλα με δίμηνη θεραπεία και διαφορετικά φάρμακα. Απο μόνος μου πήρα και τα memovigor. Εχτές ηταν η πρωτη ημέρα και ηταν ικανοποιητικό. Πάντως η ένταση αυτη του φαινομένου σε εμενα τουλάχιστον εμφανίστηκε ύστερα απο πολύ άνοδος στην δουλειά και στρες. Προσπαθώ να τα φέρω σε μια ισορροπία, και να δώ τι άλλο μπορω να κανω.
07-09-2014, 05:28 #255
καλησπέρα σε ολους εγω το επαθα 3 αυγουστου υστερα από εκθεση σε δυνατο ηχο,,λογω δουλειας dj,την επομενη μερα ειχα σημαντικη πτωση ακοης και εμβοες ,,πηγα νοσοκομειο πηρα για 12 μερες κορτιζονη,,,η ακοη βελτιωθηκε αλλα το βουητο παρεμεινε,,,,και γινότανε ενοχλητικο,,,πηρα memovigor ειδα μικρη βελτιωση..αγχωθηκα ,,,αρκετα και αρχισα να χανω τον υπνο μου,,,,πηγα σε νευρωωτολογο στο μαρουσι,,και μου ειπε ότι ειχα ειδη μικρη χρονια βαρηκοια και ότι το στρεσσ και η κουραση μαζι με τον ηχο προκαλεσαν ημικρανικη κριση...η οποια προκαλεσε το βουητο ..είναι ζημεια στον κοχλια και ότι θελει υπομονη και όχι αγχος...μου ειπε να παρω λιγο xanax γιατι ειχα πυροδοτηση του βοητου ΄λογω αγχουσ,,,ειδα μικρη βελτιωση,,,αλλα σταματησα γιατι με αγχωνε η ιδεα να παιρνω αγχολυτικα....δυστυχως ξαναβρεθηκα σε ηχο πριν δεκα μερες και ειχα πυροδοτηση του βουητου,,,βουητο εχω μονο δεξια..και τοτε επαθα κριση πανικου....ξαναπηγα στον νευρωωτολογο και μου ειπε να παρω εξτρα θεραπεια 2 μηνων με αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα,,,μικρεσ ποσοτητεσ,,,και αγχωθηκα ακομα περισσοτερο,,,ακομα δεν εχω ξεκινησει κανω προσπαθεια να διαχειριστω λιγο μονοσ ακομα το βοηυτο μονο λιγο χαναχ παιρνω το βραδυ 0.25 για να μην εχω φοβιεσ,,,καποεσ μερεσ βοηθα καποιεσ όχι,,,καποιεσ μερεσ το βουητο είναι δυνατο καποιεσ λιγοτερο μια μερα μαλιστα για καποιεσ ωρεσ το εχασα και ανοιωσα τοσο ευτυχισμενοσ,,,αλλα δυστυχως επανηλθε,,,,,κοιμάμαι με πολύ δυσκολια 2 3 ωρεσ ..προσπαθωα να μην το σκέφτομαι αλλα ,,,δυσκολεύομαι,,,θα κανω προσπαθεια χωρις τα τα αντικαταθλιπτικα και αγχολυτικα λιγο ακομα ,,,,αν δεν τα καταφερω θα τα ξεκινησω,,,,εχω απελπιστεί..
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή