Εμβοή στα αυτιά - Page 21
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 21 of 24 FirstFirst ... 111920212223 ... LastLast
Results 301 to 315 of 359
    Junior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Σου έχει πει ο νευρολόγος ότι μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια? Γιατί ο ωριλά μου είχε πει πως δεν δημιουργούνται από ψυχολογικά αίτια, υπάρχουν από άλλη αιτία και με το άγχος επιδεινώνονται.. Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά μου έχει πολλά ταξίδια και πολύ άγχος/κούραση(δόκιμος αξιωματικός στο ναυτικό),αλλά όλα με έπιασαν περισσότερο όταν ήρθα σπίτι να ξεκουραστώ πριν πάω πίσω στη σχολή μου! Πόσο καιρό σε απασχολεί αυτό? Είναι και από τα δύο αυτιά? Αισθάνεσαι παράλληλα και ένα μικρό βάρος-μπούκωμα στο αυτί?

Member
    Δεν υπαρχουνε "ψυχολογικες" εμβοες οποιος σας το πει ειναι ασχετος και πιθανον επικυνδινος.
    Ειναι καθαρα οργανικο συμπτωμα καποια ασθενειας/δυσλειτουργιας ασχετα αμα εμφανιζονται με το αγχος.
    Ακομα και αυτος που εχει ακουστικο τραυμα με το αγχος εμφανιζεται ποιο εντονη εμβοη και αυτο εχει οργανικη εξηγηση.
    Ειναι καποιο ηλεκτρικο σημα οι εμβοες τωρα κανεις δεν ξερει με ακριβεια που παραγεται και γιατι παραγεται παντως ειναι γνωστο οτι παραγεται οταν κατι δεν παει καλα οταν υπαρχει δυσλειτουργια/ασθενεια/βλαβη.
    Ενα ειναι σιγουρο ομως οτι δεν ειναι φυσιολογικο υποκρυπτει απο ελαφρια εως πολυ σοβαρη παθολογια και θελει ερευνα μεχρι τελικης πτωσης κυριως προσωπικη.Δυσκολο οι ΩΡΛ τις πλακας να βρουνε την αιτια εκτος και ειναι κερι ή κατι αλλο απλο.
    Η θεωρια των ημιμαθων ΩΡΛ οτι ειδα τα αυτια σου και ειναι τελεια αλλα εχεις εμβοη ειναι απλα λαθος.
    Οταν υπαρχει εμβοη ασχετως του του λεει το ακουογραμα ή οποιαδηποτε αλλη εξεταση ειναι 100% βεβαιο οτι υπαρχει προβλημα και απλα δεν το δειχνει η οποια εξεταση.
    Το ακουγραμα ειναι εντελως ανακριβης εξεταση ετσι που την κανουνε για να αυξηθει η ακριβεια της πρεπει να γινεται απο 20hz εως 20khz και να παιρνονται πανω απο 100 δειγματα οχι 8 δειγματα που παιρνουνε στα κλασικα ακουγραματα
    που στανταριστηκανε το 1940.Επισης τα αποτελεσματα πρεπει να συγκρινονται μονο με παλαιροτερο δικο σου ακουγραμμα και ΠΟΤΕ με το 0 του γενικο πληθυσμου.Το 0 στο ακουγραμμα ειναι ο μεσος ορος που ακουνε 18αρηδες με φυσιολογικη ακοη.Αλλοι ακουνε με +10 και με -10db απο το 0 και ειναι ολοι με φυσιολογικη ακοη. Αυτος ομως που ακουγε με +10db και τωρα ακουει με -5db δεν εχει φυσιολογικη ακοη εχει παθει βλαβη 15db.
    πχ εχεις εμβοη στα 3khz και πτωση ακοης 5 db στα 3khz ο ασχετος ΩΡΛ θα πει αυτο ειναι απολυτως φυσιολογικο ο ξυπνιος θα πει φερε μου παλιο σου ακουογραμα και θα συγκρινει
    αν ειχες ιδια ακοη με πριν την εμβοη το ποιο πιθανον ειναι οτι πριν στη συχνοτητα αυτη ακουγες με 5db πανω απο γενικο πλυθησμο και εχεις παθει μια πτωση 10db που κανει το προβλημα.
    Τα αυτια εινηαι πολυ αισθητα απειροελαχιστες βλαβες που δεν τις πιανει καμμια εξεταση μπορουνε να δωσουνε σοβαρου τυπου εμβοες.
    Υπαρχει μια αλλη θεωρια οτι εμβοες ειναι χαμηλης εντασης και οτι δεν υπαρχουνε εμβοες πανω απο 10db κατι που επισης ειναι ψευδες υπαρχουνε εμβοες που καποιος τις ακουει ακομα και σε 120db θορυβο.
    Επισης υπαρχει η θεωρια οτι οι εμβοες δεν σε ξυπνανε μεσα απο τον υπνο παλι αυτο δεν ισχυει.Σοβαρου τυπου εμβοες μπορουνε και σε ξυπνανε σε μεση του υπνου.
    Το οτι καποιος καθαινει εμβοες σε περιοδο αγχους στρες κτλπ αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι αργανικης αιτιολογιας και δεν ειναι απο μονιμο νευρολογικο προβλημα
    σε στρες και εμφραγμα παθαινεις και μπορει να πεθανεις.Σε αγχος μπορει ανετα να χασεις ακοη (απο υπερβολικη νερικη δραστηριοτητα / απο αγγειοσυσπαση / απο πυροδοτηση αυτοανοσου-ανοσου μηχανισμου κτλπ) και να μην επανελθει και ετσι να βγουνε στην επιφανεια εμβοες.

Junior Member
    Καλησπέρα σε όλους,

Διαβάζω τα μηνύματά σας εδώ κ ένα μήνα οπότε ξεκίνησα την αναζήτησή μου μέσω ίντερνετ για τις εμβοές.
    Είχα πολλά χρόνια εμβοές μικρής διάρκειας κ έντασης ΠΑΝΤΑ μετά την επισκέψή μου σε clubs και νυχτερινά κέντρα, δεν έδινα σξημασία το θεωρούσα φυσιολογικό.
    Τον Γενάρη που βγήκα αρκετές φορές έχω εμβοές διαρκείας αλλά η ακοή μου είναι οκ το καταλαβαίνω κ εγω και το ακουογραμμα το δείχνει τα βουητά όμως μένουν.ο ΩΤΟ μου έδωσε sybelium αλλά η βελτίωση είναι ελάχιστη ως καθόλου μου είπε οτι εχω κ υγρό πίσω από τα τύμπανα άρα έχω κ ακουστικό τραύμα μαζί η οχι.
    Πιστεύετε πως αν αλλάξω τρόπο ζωής θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση ή εστω θα το συνηθίσει ο εγκεφαλός μου?
    Είμαι πολύ αγχωμένη και λυπημένη απαντήστε μου αν διαβάσει κάποιος το μήνυμα ευχαριστωωωωωωωωωωωω καλό βράδυ

Junior Member
    ΑΑΑΑΑΑ και κάτι άλλο έχω και πονοκέφαλο συχνά, πιστεύω επειδή ακούω καλά αλλά ταυτόχρονα ακούω και τις εμβοές το καφάλι μου ''δουλεύει πολύ'' να πάρω καποιο depon η θα επιδεινωθεί η κατλασταση των αυτιών?

Member
    Η ακοη σου εχει παθει βλαβη και γι αυτο εχεις βουητα ασχετα αν φαινετε ή οχι στο ακουογραμμα.
    Το οτι ακους βουητα ειναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ βλαβης/δυσλειτουργιας.
    Μην ξαναεκτεθεις σε ηχο για κανα 6μηνο τα clubs και τις μουσικες σε ενταξη ξεχασε τα για παντα.
    Αν στο τυμπανογραμμα φαινετε να εχεις υγρο πισω απο τα τυμπανα οταν αυτο θα φυγει πιθανον να σου περασουνε τα βουητα αλλα σε καθε περιπτωση αποφυγε τους ηχους.
    Ο πονοκεφαλος μπορει να σχετιζεται με τα βουητα το depon δεν ειναι καλο για για την ακοη(η παρακεταμολη βλαπτει την ακοη) αλλα ενα depon για δοκιμη δεν θα σου κανει βλαβη.
    Ο πονοκεφαλος και τα βουτα θελουνε διερευνηση απο ειδικο αυτος που πηγες δεν ξερει αποδειξη και μονο οτι βρηκε την ακοη σου ενταξει ενω δεν ειναι ενταξει γιατι εχεις βουητα.
    Μπορει ο πονοκεφαλος θα ειναι απο την ιδια αιτια που εχει τα βουητα και να ειναι θεραπευσιμος με αντιβιωση.Μπορει να ειναι καμμια ιγμοριτιδα/σφηνοειδη κολπιτιδα η οτι αλλο θες και να φτιαχνει βρες καποιο γιατρο να ξερει μην πας στον 1ο τυχαρπαστο που εχει τιτλο ΩΡΛ.
    Υπαρχουνε ποιο εξιδικευνεμενες εξετασεις που δειχνουνε το προβλημα στην ακοη οπως ωτοακουστικες εκπομπες σαρωσης & υψισυχνο ακουογραμα με πανω απο 100 δειγματα και ειδικα να παρει πολλα δειγματα
    στην βασικη συχνοτητα της εμβοης.
    Οσο για το υγρο που λες θελει διερευνηση μπορει να ειναι μικροβιο και με αντιβιωση να γινεις καλα. πως το βρηκε το υγρο απο το τυμπανογραμμα ? Εχεις ιδια ακοη στον αερα και στο οστο ?

Γενικα να ξερεις οτι το επιπεδο των γιατρων στην ελλαδα που ασχολουνται με τα αυτια ειναι παρα πολυ χαμηλο ειναι σχεδον ανεπαρκεις ακομα και στα βασικα...
    ο λογος πολυ απλος οτι επειδη συνηθως τα προβληματα των αυτιων δεν φτιαχνουνε κανεις δεν ασχολειτε με αυτον τον τομεα και οσοι πανε κανουνε "αγγαρεια" και εχουνε λιγες γνωσεις.
    Για να καταλαβεις οι ποιο πολλοι δεν ειναι σε θεση να κανουνε υψισυχνο ακουγραμμα με πανω απο 100 δειγματα και να το ερμηνευσουνε σωστα ουτε να κανουνε οτοακουστικες εκμπομπες σαρωσης
    και ακουολογικη εκτιμηση εμβοων / υπερακουσιας / ειναι ακομα 40 χρονια πισω

Junior Member
    Odb Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Οχι σε 6 μήνες ούτε σε 6 χρόνια δεν πρόκειται να ξαναπάω σε club μετά από αυτό που έπαθα.
    Εχω πάει σε 2 ΩΤΟ εναν στο ΥΓΕΙΑ ο οποίος πραγματικά ηταν τελείως μα τελείως άσχετος κ έτσι πήγα σε έναν άλλο ιδιώτη τον οποίο μου κάλυπτε η ασφαλειά μου φαινόταν έμπειρος κ μου είπε οτι εχω υγρο στα τυμπανα χωρις να έχω κάνει κάποια εξέταση εκείνος ηταν που μου έδωσε το Sibelium και το Nasonex gia τη μυτη αλλά δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά.
    Τελοσπάντων τη Δευτέρα έχω ραντεβου με έναν καθηγητη ωτονευρολόγο ελπίζω να με διαφωτίσει εκείνος καλύτερα
    Εσύ έχεις να μου προτείνει κάποιον ή κάπου που να μπορούν πραγματικά να με βοηθήσουν ?
    'Οταν λες να μην ξαναεκτεθώ σε ήχο εννοείς μόνο για μουσική ή γενικά όπως το μετρό ας πούμε? Εσύ έχεις κάποια σχέση με την με ωτορινολαρυγγολογια?
    Last edited by iro30; 06-02-2015 at 00:15.

Junior Member
    ΑΑΑα συγγνώμη κ μια τελευταία ερώτηση πιστεύεις πώς αν τελικά δεν υπάρχει υγρό πίσω από τα αυτιά κ τα βουητα οφείλονται μόνο στην έκθεσή μου σε ήχο υπάρχει περίπτωση έστω να ελλατωθεί η ένταση τους, εννοείται με την προυπόθση πως δεν θα εκτεθώ ξανά σε τόσο μεγάλους θορύβους ?
    Last edited by iro30; 05-02-2015 at 23:55.

Junior Member
    Αν βρεις στην ελλαδα γιατρο που να γνωριζει καλα τις εμβοες πες το μας γιατι δυστυχως δεν υπαρχει κανενας και δυστυχως κανενας δεν κανει ακουογραμμα ακριβειας.Εγω μετα απο 10 γιατρους εκανα ενα μεχρι 12000 και αυτο οχι με πολλα δειγματα.Δυστυχως η επιστημη ειναι πισω πολυ ακομα στο θεμα αυτο μιλαμε για εγκεφαλο και χιλιαδες νευρωνες...μακαρι στο μελλον η λυση να ερθει...

Member
    Quote Originally Posted by iro30 View Post
    Odb Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Οχι σε 6 μήνες ούτε σε 6 χρόνια δεν πρόκειται να ξαναπάω σε club μετά από αυτό που έπαθα.
    Εχω πάει σε 2 ΩΤΟ εναν στο ΥΓΕΙΑ ο οποίος πραγματικά ηταν τελείως μα τελείως άσχετος κ έτσι πήγα σε έναν άλλο ιδιώτη τον οποίο μου κάλυπτε η ασφαλειά μου φαινόταν έμπειρος κ μου είπε οτι εχω υγρο στα τυμπανα χωρις να έχω κάνει κάποια εξέταση εκείνος ηταν που μου έδωσε το Sibelium και το Nasonex gia τη μυτη αλλά δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά.
    Τελοσπάντων τη Δευτέρα έχω ραντεβου με έναν καθηγητη ωτονευρολόγο ελπίζω να με διαφωτίσει εκείνος καλύτερα
    Εσύ έχεις να μου προτείνει κάποιον ή κάπου που να μπορούν πραγματικά να με βοηθήσουν ?
    'Οταν λες να μην ξαναεκτεθώ σε ήχο εννοείς μόνο για μουσική ή γενικά όπως το μετρό ας πούμε? Εσύ έχεις κάποια σχέση με την με ωτορινολαρυγγολογια?
    Μπορει αμα εχεις υγρο να φταιει αυτο για τα βουητα. Αλλα καθυστερεις τα βουητα εχουνε πολυ σοβαρες πιθανοτητες να γινουνε καλα αν απο την πρωτη στιγμη
    παρεις θεραπεια (το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης) και δεν εκτειθεσε καθολου σε θορυβους τουλαχιστον τον 1ο χρονο.
    Εσυ το εχεις ηδη καθυστερησει παρα πολυ. Αυτα που σου εδωσε ο 2ος ΩΡΛ δεν κανουνε τιποτα ειναι κατι σαν τα depon να το πουμε.
    Πρεπει να κανεις τυμπανογραμμα και ακουγραμμα σε αερινη και οστεινη. Αν εχεις υγρο / ωτιτιδα κτλπ θελει θεραπεια.
    Αν τα αυτια σου ειναι καθαρα και δεν φαινετε τιποτα σε τυμπανογραμα και στο ακουογραμμα (δυσλειτουργια μεσεου αυτιου) τοτε πρεπει να παρεις θεραπεια το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης και ο θεος βοηθος.
    Αυτα ομως επρεπε να τα ειχες ηδη κανει τωρα μπορει να ειναι και αργα...
    Αμα περιμενεις να κλεισεις ραντεβου για να δεις που οφειλονται οι εμβοες παει τελειωσε γινανε μονιμες.
    Στη θεση σου θα επερνα το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης και θα εβλεπα την ανταποκριση. Αν υπηρχε ανταποκριση θα συνεχιζα αλλιως οχι.
    Σε καθε περιπτωση θες κοιταγμα με ακουγραμα και τυμπανογραμμα αμεσως οχι αυριο οχι μεθαυριο και σου ειπα αν δεν βρεθει κατι που να θελει αντιβιωση
    κανε το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης και κανε και μια προσευχη.
    Δυστυχως πηγες σε ασχετους και εχασες χρονο.
    Στην εναρξη εμβοων αγνωστης αιτιολογιας πρεπει αμεσως να μπαινει κορτιζονη αλλα οι περισσοτεροι ΩΡΛ το φοβουνται και ετσι μενει ο κοσμος με μονιμες εμβοες.
    Με 10 μερες το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης δεν παθαινεις τιποτα αλλα για ζωη βουητα ειναι απολυτη καταστροφη.

Απαγορεύεται να προτείνουμε φαρμακευτική αγωγή.

Junior Member
    Χαιρετώ τους φίλους του φόρουμ! Σας βρήκα ψάχνοντας στον ιστό για τις εμβοές. Διάβασα αρκετές σελίδες από το θέμα και αυτό που εξέλαβα είναι απογοήτευση και απελπισία. Βλέπω ότι κυριαρχεί φοβία και πανικός, που κάθε άλλο παρά βοηθούν αυτές τις καταστάσεις. Επίσης βλέπω πολλούς αυτοσχεδιασμούς χωρίς τη συμβουλή γιατρού. Τα δικά μου προβλήματα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια με ζαλάδες και υψηλόσυχνες εμβοές. Trigger ήταν οπτικό ερέθισμα στον κινηματογράφο (κινούνταν όλη η εικόνα λόγω βλάβης του μηχανήματος). Οι ζάλες πέρασαν με τα θαλάσσια μπάνια το καλοκαίρι, αλλά υπέφερα για μήνες. Οι μαγνητικές έδειξαν μόνο ευθειασμό του αυχένα. Από τότε οι εμβοές συνεχίζονται με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση. Εδώ και 5 μήνες απέκτησα σφύζουσα εμβοή στο αριστερό αυτί που δυναμώνει με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Το ακοόγραμμα έδειξε ελαφρά βαρυκοΐα στις υψηλές συχνότητες. Αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί και από ακουστικό τραύμα λόγω πολύχρονης έκθεσης σε δυνατή μουσική. Η επίσκεψη σε γνωστό νευροωτολόγο που είναι διάσημος στο χώρο και χρεώνει 150 ευρώ την επίσκεψη(!!!) δε με βοήθησε καθόλου, αντίθετα με πανικόβαλλε και έκανα αρκετές μέρες να συνέλθω και να ηρεμήσω. Μου μίλησε για ημικρανιακή αιθουσοπάθεια, μια "ασθένεια" που απ' ότι βλέπω δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Για τους κλασσικούς ΩΡΛ τα προβλήματα αυτά είναι αυχενικής αιτιολογίας. Βέβαια, επιστημονική συσχέτιση των εμβοών με προβλήματα του αυχένα δεν υπάρχει, όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πάμπολοι φυσιοθεραπευτές και κινησιοθεραπευτές στην πράξη γνωρίζουν ότι άτομα με αυχενικά προβλήματα συνήθως παρουσιάζουν ζαλάδες και εμβοές. Προσωπικά θεωρώ ότι το πρόβλημα των εμβοών συνδέεται με την κακή κατάσταση του μυοσκελετικού, το άγχος, την παχυσαρκία, την υπέρταση, την καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης, την κακή διατροφή, το κάπνισμα κ.λ.π. Δεν είναι δυνατό να καθόμαστε μπροστά σε έναν υπολογιστή για 16+ ώρες την ημέρα και να περιμένουμε βελτίωση. Ότι μπορεί οι εμβοές να υποκρύπτουν σοβαρό νόσημα (ανεύρισμα, όγκο κ.λ.π.) είναι δυνατόν, όμως προσωπικά έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από αυτές για χρόνια χωρίς να υποκρύπτεται σοβαρό νόσημα. Οι περισσότεροι τις έχουν συνηθίσει. Σε κάποιους είναι ένδειξη υπέρτασης. Μια φίλη πενήντα χρονών μου είπε "είναι εκφυλλιστικές αλλοιώσεις και πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτές". Πολύ σημαντική είναι και η ψυχική κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά άτομα που παρουσιάζουν εμβοές παρουσιάζουν και κρίσεις πανικού. Έντονο στρες, φόβος και κατάθλιψη οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Το ψάξιμο στο ίντερνετ μπορεί να πυροδοτήσει επίσης κρίση επειδή ο ασθενής μπορεί να ταυτίσει το πρόβλημα του με πολύ σοβαρές παθήσεις των αυτιών και του λαβυρίνθου (προσωπικά υπέφερα πολύ από αυτό). Για μένα προέχει η χαλάρωση και η ψυχραιμία. Όταν είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι οι ενοχλήσεις υποχωρούν. Και, επιτέλους πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε με υγιεινό τρόπο ζωής, άσκηση, δίαιτα και λιγότερες ώρες στον υπολογιστή!
    Last edited by eliasastro; 07-02-2015 at 19:27.

Member
    Το ξαναγραφω μπας και σωθει καποιος μελλοντικα που το διαβαζει.
    Σε αιφνιδια εναρξη εμβοων αγνωστης και μερικες φορες γνωστης αιτιολογιας πρεπει απο την 1η στιγμη να μπαινει θεραπεια το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (καλυτερα ενδοφλεβια σε νοσοκομειο/αλλα κανει και απο το στομα).
    Ο χρονος δεν ειναι συμαχος και καθε δευτερολεπτο κοστιζει.Μην περιμενετε να κλεισετε ραντεβου να σας δει ο καθε τυχαρπαστος που 99% θα φοβηθει να δωσει το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης
    Με 10 μερες το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης δεν παθεται τιποτα αντιθετως με μονιμες εμβοες ειναι καταστροφη.
    Το φαινομενο δεν ειναι ψυχολογικο ειναι συμπτωμα ασθενειας/δυσλειτουργιας και πολλες απο αυτες τις περιπτωσεις τις πιανει η το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης με αγνωστο ή γνωστο μηχανισμο.
    Αρα οσοι εχετε αιφνιδια εναρξη εμβοων πατε απο το 1ο δευτερολεπτο σε νευροακουολογο εξιδικευμενο χωρις να χασετε στιγμη ακομα και 3 ωρα τα ξημερωματα να ειναι
    και αν δεν σας πει η σας κανει κατι απι της ουσιας ενηρωστε τον για pulses κορτιζονης.
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΧΟΣ ακομα και τα δευτερολεπτα στην εγκαιρη εναρξη της θεραπειας παιζουνε σημασια.

Αν σας πει καποιος οτι για τις εμβοες φταιει η θεωρια του χαους (πχ η διαγνωση "ημικρανιακή αιθουσοπάθεια") ο γιατρος ειναι απατεωνας και βγαζει τετοιες διαγνωσεις για να δικαιολογησει τα χρηματα της επισκεψης.
    Τετοιου τυπου διαγνωσεις δεν στοιχειοθετουντε απο καμμια εξεταση ουτε απο την βιβλιογραφια παρα μονο απο την φαντασια του γιατρου για την δικαιολογημενη εισπραξη των 150.
    Η αληθεια ειναι οτι ουτε και αυτος ξερει την πραγματικη αιτια και σας λεει μια "απιαστη διαγνωση" για μπορει να παρει την επισκεψη και να ειναι καλυμενος.
    Οι σωστοι περνουνε την επισκεψη και λενε την αληθεια δηλαδη "δεν ξερω" και λενε οτι πιθανον με το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης ισως να υπαρξει βελτιωση.

Junior Member
    Θα ήθελα πάντως περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της λήψης κορτιζόνης στην περίπτωση των εμβοών. Συνήθως οι γιατροί τη χρησιμοποιούν όταν όλα τα άλλα φάρμακα/ μέσα έχουν αποτύχει και κυρίως όταν δεν μπορούν να βρουν την πραγματική αιτία του προβλήματος. Στην περίπτωση αυτή όμως, ούτε η κορτιζόνη βοηθά, έχει απ' ότι ξέρω και σοβαρές παρενέργειες. Εγώ πέρισυ π.χ. άρχισα τις ενέσεις κορτιζόνης για μια επίμονη υγρή ρινίτιδα και επίμονο βήχα που συνεχιζόταν για 2 μήνες. Αυτό αφού προηγουμένως ο παθολόγος διέγνωσε ιγμορίτιδα (!!!) και φλεγμονή στη μύτη και με φόρτωσε με αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη (μάλιστα το πιο επιβλαβές από όλα), χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τη λύση μου έδωσε η πνευμονολόγος η οποία υποπτεύθηκε ότι όλα αυτά τα επίμονα συμπτώματα οφείλονταν σε παρενέργειες του αντιυπερτασικού που έπαιρνα. Διέγνωσε φαρμακευτικό βήχα και έπεσε μέσα!!!! Θέλω να καταλήξω ότι χωρίς ακριβή διάγνωση η συντηρητική λήψη φαρμάκων μπορεί να αποβεί καταστροφική. Επιπλέον, οι σφύζουσες εμβοές στο ένα αυτί ξεκίνησαν πολύ ήπια και εντάθηκαν σε ένα βάθος χρόνου 1-2 μηνών... Σε αυτά τα διαστήματα δεν πρόσεχα καθόλου και άκουγα πολύ δυνατή μουσική στο αυτοκίνητο, που μετά από όσα διάβασα εδώ κατάλαβα ότι ήταν τραγικό λάθος και ταυτόχρονα επικίνδυνο. Όσο για τον γιατρό που διαγνώνει την "ημικρανιακή αιθουσοπάθεια" ο ίδιος προβάλλεται, αλλά και θεωρείται κορυφή στο χώρο της νευροωτολογίας και θεωρεί τους χειρούργους ΩΡΛ ως άσχετους.

Member
    Η κορτιζονη βαση αμετρητων μελετων δειχνει σταστιστικα να διπλασιαζει-τριπλασιαζει τις πιθανοτητες να καλυτερεψουνε αγνωστης και σε μερικες περιπτωσεις γνωστης αιτιολογιας εμβοες.
    Πχ ωτιτιδα δεν θα την κανει καλα η κορτιζονη αλλα οταν εχεις ωτιτιδα μαζι με την αντιβιωση και η ληψη κορτιζονης για μερικες μερες ωστε να μειωθει η φλεγμονη αυξανει τις πιθανοτητες εξαληψης των εμβοων.
    Οι μηχανισμοι που δρα μερικοι ειναι γνωστοι(οπως αντιφλεγμονωδες/nmda blocker κτλπ) και αγνωστοι.
    Σε καθε περιπτωση δεν ειναι θεραπεια απλα εχει βρεθει στατιστικα οτι οι πιθανοτητες βελτιωσης αμα χορηγηθει αμεσα τις πρωτες ωρες απο το συμβαν ειναι μεγαλυτερες σε σχεση με αλλα φαρμακα ή το να μην κανεις τιποτα.
    Ας πουμε και στο ακουστικο τραυμα αμα δωσεις απο το 1η στιγμη κορτιζονη αυξανουνε οι πιθανοτητες βελτιωσης ή η σοβαροτητα του βουητου ειναι μικροτερη απο οτι θα ειτανε χωρις.
    Υπαρχουνε φυσικα περιπτωσεις που η κορτιζονη δεν κανει τιποτα δεν ειναι πανακεια αλλα οταν δεν ξερεις τι ειναι η στατιστικη βαση μελετων λεει καλυτερα κορτιζονη για λιγες μερες παρα τιποτα.
    Περαν τις κορτιζονης υπαρχει ενα νεο πειραματικο φαρμακο (εσκεταμινη) που αμα χορηγηθει αμεσα ενδοτυμπανικα φερνει αποτελεσματα αυτο το φαρμακο ειναι ενα διαχωριστικο αναισθητικο (εναντιομερες της γνωστης κεταμινης)
    και δρα ως nmda blocker ωστε να μην γινεται glutamate excitocity (η κορτιζονη δρα και με αυτο τον μηχανισμο οπως και η acetylcysteine).
    Περαν τις κορτιζονης υπαρχουνε και αλλα που μπαινουνε στο κοκτειλ (acetylcysteine/μαγνησιο/βιταμινες κτλπ) τα εχω αναφερει προηγουμενα μυνηματα και εχουνε δειξει και αυτα πειραματικα οτι βοηθανε.
    Ακριβης διαγνωση στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ειναι αδυνατον να γινει γιατι το αυτι ειναι ενα κλειστο συστημα που κανεις δεν μπορει να δει μεσα.
    Για να τσεκαρω τις μαντικες μου ικανοτητες ο γιατρος που εκανε διαγνωση "ημικρανιακή αιθουσοπάθεια" λεγεται γα...ας ?

Σφυζουσες εμβοες μπορει να ειναι κατι πολυ σοβαρο η διαγνωση που σου εβγαλε ο γιατρος που πηγες ειναι για τα πανηγυρια.
    Δες εδω για τις σφυζουσες εμβοες http://www.whooshers.com/curedwhooshers.html πραγματικες περιπτωσεις που εχουνε γιατρευτει με εγχειριση.
    Οι σφυζουσες εμβοες που ειναι συγχρονες με τον παλμο ειναι μια ειδικη κατηγορια εμβοων (καποιοι δεν τις κατατασουνε καν στις εμβοες) οπου πολλες σηκωνουνε γιατρεια με εγχειριση απο σπεσιαλιστες νευροχειρουργους.
    Last edited by 0db; 08-02-2015 at 04:25.

Junior Member
    Αυτοσ ο γιατρος ο γνωστος που ειναι στο μαρουσι. Ο γαβ....ας. Και σε μενα ημικρανικη αιθουσοπαθεια σε ολους μσλλον ετσι λεει. Απατεωνες. Μαλιστα μου εγραψε ενα καρο ψυχοφαρμακα....ψαχτειτε. Μονοι σας δυστυχως ιατρικα κανεις τουλαχιστον γιατρος δεν γνωριζει τιποτ . Μην χαλατε χρηματα. Πεταξα ενα σωρο ευρω στα σκουπιδια με τους ασχετους.καλυτερα να εκανα. Ενα ταξιδι πιο καλο θα μου εκανε

Member
    Αυτη η παθηση δεν υπαρχει δεν τεκμηριωνετε και ναι ο συγκεκριμενος "γιατρος" εχει στησει παραμαγαζο.
    Δεν λεω δεν ειναι κακο να πληρωνεσε αλλα να λες την αληθεια οχι να λες μπουρδες για να δικαιολογησεις τα χρηματα της επισκεψης.
    Υπαρχουνε και αλλοι που ακολουθουνε αυτη την τακτικη χωρις να ξερουνε καν τι ειναι λενε κατι για να δικαιολογησουνε τα χρηματα που θα ζητησουνε ασχετως αν αυτο εχει σχεση με την πραγματικοτητα.
    Βεβαια υπαρχουνε και οι σωστοι που λενε δεν ξερω τι ειναι.
    Εμενα ηθελε να με στειλει "συστημενο" για γονιδιακο ελεγχο ενω τιποτα στην περιπτωση δεν εδειχνε γονιδιακη ανωμαλια και να με στειλει για μαγνητικη σε δικο του ενω ειχα κανει 2 μαγνητικες και του τις κρατουσα.

Οτι δεν γνωριζει κανεις τιποτα δεν ειναι αληθεια ειναι καποιοι στο εξωτερικο που ξερουνε οτι ειναι ιατρικα γνωστο για το θεμα το προβλημα ειναι δυσκολο αλλα οχι επειδη ειναι δυσκολο να υπαρχει και η απατεωνια μεσα στην αγνοια.

Απο περιεργεια τι ψυχοφαρμακα σου εγραψε γιατι απο οτι ξερω απο εδω και περα μονο ψυχιατροι-νευρολογοι μπορουνε να γραφουνε πλεον φαρμακα που ειναι στο νομο περι ναρκωτικων.
    Ολα τα ψυχοφαρμακα ειναι ωτοτοξικα χωρις καμμια εξαιρεση σε ολα εχουνε καταγραφει περιπτωσεις παρενεργειων οπως εμβοες.
    Ειναι γνωστο οτι οι βενζοδιαζεπινες ελαφρυνουνε τις εμβοες στην αρχη και για οσο καιρο κραταει η δραση τους αλλα μετα απο συντομο διαστημα σε αφηνουνε με πολυ χειροτερο προβλημα απο το αρχικο το οποιο
    ειναι δυσκολο να υποστρεψει με την διακοπη τους.Στις εμβοες εχουνε χρηση μονο οταν εχεις φτασει πλεον σε σημειο καταρευσης απο την αυπνια σε σημειο αυτοκτονιας κτλπ λογω εμβοων τοτε οι παρενεργειες σαφως μπαινουνε σε 2η μοιρα ειναι μονο για πολυ βραχεια χρηση.
    Last edited by 0db; 08-02-2015 at 11:18.

Page 21 of 24 FirstFirst ... 111920212223 ... LastLast