Εμβοή στα αυτιά - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 24 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 359
    Junior Member
    Η μαγνητικη σου δεν θα δειξει τιποτα ουτε εμενα εδειξε.
    Την κανουν για να διερευνησουν το ακουστικο νευρινωμα που εσυ δεν εχεις...
    Την υπερακουσια και τις εμβοες τις εχεις και απο τα 2 αυτια το ιδιο ?

Senior Member
    Πόσο δίκιο είχες φίλε tinnitus....

Την Πέμπτη έκανα μαγνητική εγκεφάλου και προκλητά δυναμικά. Και οι δύο εξετάσεις πεντακάθαρες.....

Το πρόβλημα είναι και στα δύο αυτιά το ίδιο. Μερικές φορές όμως, ανάλογα με τη θέση του σώματος, το αυτί που είναι πλησιέστερα στην πηγή του ήχου πονάει περισσότερο.

Τις ημέρες που ήμουν Αθήνα - εκεί έκανα τις εξετάσεις, δε μένω εκεί - ήμουν χάλια ψυχολογικά, παρά το γεγονός ότι ήρθε και η μνηστή μου. Τωρα που έχω γυρίσει σπίτ είμαι καλύτερα.

Εννοείται ότι φορούσα συνεχώς οτωασπίδες όσο διάστημα ήμουν έξω...

Senior Member
    Να συμπληρώσω ότι τις τελευταίες ημέρες έχω συχνά και έντονο γαργάλημα μέσα στα αυτιά, σαν να έχει εγκλωβιστεί νερό και να μη μπορεί να βγει έξω. Εντωμεταξύ τα αυτιά μου είναι πεντακάθαρα.

Junior Member
    αυτο το γαργαλημα που νιωθεις ειναι το λεγομενο
    Tonic tensor tympanic syndrome που λογω της υπερακουσιας
    τεντωνει ο μυς πισω απο το τυμπανο και ασυ το αντιλαμβανεσε σαν γαργαλημα.
    Παντως για να το εχεις και απο τα 2 αυτια το ιδιο μπορει και να μην ειναι ζημια στους κοχλιες η στα ακουστικα νευρα αλλα να ειναι εγγεφαλικο το θεμα.. αλλα σε αυτο δε ξερει να απαντησει κανεις.
    Αντιεπιληπτικα οπως neurontin(gabapentin) lyrica(pregabalin) εχεις
    δοκιμασει?
    Αν δεν εχεις δοκιμασει πες το στο γιατρο σου να σου πει τη γνωμη του.

Παντως παιζουνε πολλα φαρμακα για τις εμβοες - υπερακουσια
    μερικα μπορεις να δεις εδω
    http://www.bixby.org/faq/tinnitus/treatmnt.html
    αλλα εχουνε φτωχα αποτελεσματα..
    εγω τα εχω δοκιμασει αυτα ολα σχεδον και δεν ειδα καποια διαφορα
    αλλα καθενας ειναι διαφορετικος

Senior Member
    Μετά από μια σειρά ημερών που ένιωθα πολύ καλύτερα - μετά και από μια διαφοροποίηση στη \"θεραπεία θορύβου\" - πήγα σήμερα να το παίξω φυσιολογικός. Βγήκα από το αμάξι με απροστάτευτα αυτιά. Αν και παρέμεινα έξω για ελάχιστο χρονικό διάστημα , ο θόρυβος της κυκλοφορίας με έκανε και πάλι να νιώσω πόνο. Αμέσως η καλή μου διάθεση πήγε περίπατο. Αισθάνομαι και πάλι ότι θα περάσω όλη την υπόλοιπη ζωή μου με ένα κουσούρι, μια \"αναπηρία\" που κανείς δεν θα είναι σε θέση να αντιληφθεί και να κατανοήσει....

Junior Member
    οι θεραπειες με ροζ και λευκο θορυβο απο την προσωπικη μου
    εμπειρια δεν κανουνε τιποτα ενω ισως και να χειροτερευουνε τα πραματα..
    Σε εμενα η υπερακουσια ειδε βελτιωση με τον καιρο η με καποιες απο τις θεραπειες που δοκιμασα..

Senior Member
    Εγώ είδα βελτίωση τις τελευταίες ημέρες και για αυτό ξανοίχτηκα. Θεωρώ ότι η βελτίωση προήλθε από την ακρόαση ενός \"μείγματος\" pink noise με κάποιες συχνότητες που παράγει ο εγκέφαλός μας όταν κοιμόμαστε. Και μάλιστα είδα τέτοια βελτίωση που άρχισα στη δουλειά να μη φοράω κάποιες φορές ωτοασπίδες.

Η υπερβολική αυτοπεποίθηση όμως σήμερα υπήρξε ολέθρια και η απερισκεψία μου να βγω στο δρόμο απροστάτευτος με γύρισε χρονικά πολύ πίσω....

Tinnitus, από την εμπειρία σου και μόνο, σε πόσο καιρό να ελπίζω ότι η ζωή μου θα γίνει ξανά φυσιολογική; Αντιμετωπίζω το πρόβλημα εδώ και 6 μήνες.

Junior Member
    εγω ειδα βελτιωση στην υπερακουσια μετα απο 1 χρονο αλλα καθενας ειναι διαφορετικος..
    παντως εχω ακομα μια δυσανοχη στο θορυβο και εμβοες

Senior Member
    Οι δόκτορες που είχες επισκεφθεί που απέδιδαν ό,τι σου συνέβαινε;

Μερικές φορές, μέσα από τις χιλιάδες σκέψεις που κάνω για αυτό που βιώνω, φαντάζομαι ότι τελικά η λύση του προβλήματος μπορεί να είναι πολύ απλή, τραγελαφικά απλή και εμείς να βασανιζόμαστε χρόνια απλώς και μόνο επειδή οι δόκτορες περί άλλα τυρβάζουν και όχι περι της επιστήμης τους....

Junior Member
    Οι δοκτορες λεγανε τα δικα τους..
    μερικοι μου λεγανε δεν ξερουμε τι εχεις αλλοι λεγανε οτι εχω
    μενιερ και αλλοι λεγανε οτι ειναι ψυχολογικο το θεμα και με στελνανε σε ψυχιατρο.
    Ακρη παντως δε βρηκα με τους γιατρους..

Senior Member
    Πως να τη διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση; Πως να μη νιώθω ΑμΕΑ όταν δε μπορώ να βγω να κυκλοφορήσω και να κάνω τις δουλειές μου;Δηλαδή μπορώ να κυκλοφορήσω, αλλά μόνο μέσα στο αμάξι. Αν πρέπει να μπω σε ένα μαγαζί ή σε μια υπηρεσία, μπορώ μόνο με βουλε\\ωμένα αυτιά. Και τότε δε μπορώ να επικοινωνήσω. Γιατί δε μπορώ να ακούσω. Και άντε να εξηγήσες στον άλλο τι σου συμβαίνει.

Και τι να εξηγήσεις δηλαδή; Και να του πεις θα σε καταλάβει; Εδώ φαίνεται να μην καταλαβαίνουν οι γιατροί. Και καλά εξηγείς στους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους. Τους άλλους αναγκαστικά τους αποφεύγεις. Με πολύ κόσμο έχω να μιλήσω στο τηλέφωνο 5 - 6 μήνες. Από τότε που ξεκίνησε η υπερακουσία. Δε θέλω να εξηγώ. Δε θέλω άλλο, κουράστηκα. Και δε θέλω να με \"καταλαβαίνουν\". Δε θέλω να με λυπούνται.
    Χθες μίλησα σε έναν από τους 9 γιατρούς που έχω επισκεφθεί. Του ζήτησα να μου δώσει στοιχεία ανθρώπων με τα δικά μου συμπτώματα για να επικοινωνήσω. Εδώ μέσα είναι λίγες οι πιθανότητες να συναντήσω ανθρώπους που πάσχουν από την ίδια συμφορά. Αν μπει κάποιος εδώ θα είναι κατά τύχη.

Πως διαχειρίζεσαι έτσι τη ζωή σου; Απλά υπάρχοντας και περιμένοντας; Τι, αλήθεια; Σε θεούς δεν πιστεύω. Ούτε σε θαύματα....

......ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ. ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Junior Member
    αφου μπορεις και μπαινεις σε αμαξι και δεν σε τρελενει ο θορυβος που κανει τοτε δεν εισαι και πολυ χαλια..

Εγω τον 1ο χρονο ουτε σε αμαξι δεν μπορουσα να μπω απο την υπερακουσια.

ιλλιγους εχεις ? ειναι σημαντικο αυτο.

δες εδω και μερικους αλλους που εχουνε το ιδιο προβλημα
    http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=5903

προς το παρον το μονο που εχεις να κανεις ειναι υπομονη μπας και περασει απο μονο του..

Senior Member
    Ευχαριστώ για το link! Διάβασα εκεί για άνθρωπο που έχει ΥΠΕΡΑΚΟΥΣΙΑ από μικρός. Είναι πραγματικά απίστευτο και μου δίνει αρκετό κουράγιο!

Ιλίγγους, ζαλάδες και τα συναφή δεν είχα ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου. Το μόνο πράγμα που με ζαλίζει είναι η φουρτούνα στη θάλασσα!!!
    Τις τελευταίες μέρες είχα έντονη ενόχληση μόνον στο αριστερό αυτί μετά από έντονη ψυχολογική πίεση και ένα πολύωρο ταξίδι. Ξεκίνησα Muscoril για να χαλαρώσει λιγάκι ο μυς. Θα ξεκινήσω και Ginkgo, μάλλον αύριο.

Junior Member
    Το Ginkgo biloba δε κανει τιποτα εχω παρει τονους απο αυτα..

Μηπως επερνες φαρμακα ωτοτοξικα πριν να το παθεις αυτο?

Member
    Χωρίς να έχω διαβάσει όλο το thread, ο πατέρας μου, ο οποίος έπαιρνε ωτοτοξικά φάρμακα πριν αποκτήσει εμβοές αγόρασε μια ειδική συσκευή laser την οποία εφαρμόζει στα αφτιά του και έχει δει κάποια βελτίωση, όσον αφορά και στην απώλεια της ακοής. Μήπως αξίζει να την δοκιμάσεις;

Page 7 of 24 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast