Εμβοή στα αυτιά - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 24 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 359
    Senior Member
    Παρακαλώ. Αν θες γράψε μας λίγα πράγματα για την περίπτωσή σου. Πόσο καιρό έχεις το πρόβλημα, πώς το έπαθες κ.λπ. Ίσως έτσι βοηθηθουν κι άλλοι που αντιμετωπίζουν τα ίδια...

Junior Member
    Λοιπόν παιδιά...εγώ έχω ένα συνεχές βουήτό εδώ και 4 μέρες...δείτε εδώ...http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=7403

Ο καρδιολόγος μ είπε ότι δεν είναι σύμπτωμα πίεσης. Και αυτό συνεχίζει να υπάρχει σε μικρότερη ένταση, αλλά είναι πάντα εκει. Και απο ότι καταλαβαίνω αυξομειώνεται ανάλογα με τις σκέψεις....

Junior Member

Θεραπεία για εμβοές

Originally posted by C.M.
    Ρε παιδιά μια γνώμη όσοι γνωρίζουν κάτι σχετικό.
    Εδώ και κανα 5 μηνο έχω κάποιες εμβοές στα αυτιά (κουδουνισμα) το οποίο είναι χαρακτηριστικό όταν έχει ησυχία , ενώ άλλες φορές το ακουω αν συγκεντρωθώ σε αυτό , παρόλο που -για παράδειγμα- μπορεί να εχω την τηλεόραση ανοιχτή.

Πήγα σε ωριλά , μου έκανε εξετάσεις και δεν μου βρήκε κάτι. Μου είπε πως αυτο που ακους ειναι εσωτερικοί ήχοι του σώματος και απλά συγκεντρώνεσαι εκει.

Τέλος πάντων , εγώ συνεχίζω να έχω εμβοές,εντάξει μπορώ και έχω κανονικούς ύπνους , γυμνάζομαι , είμαι κανονικά στα κιλά μου , τρώ καλά, δεν καπνίζω , δεν πίνω κτλ .

Ανυσηχώ μήπως αυτό είναι συμπτωμα απο άγχος ή απο στρες - γενικά τον τελευταίο χρόνο είμαι σχετικά αγχωμένος, χονδρικά επειδή είμαι άνεργος και ψάχνω να βρω τι θα κάνω και εχω κάποιες ανασφάλειες - στο μεταξύ βιώνω και τι συνέπειες της ανεργείας πχ είμαι λίγο απότομος , απόλυτος και δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για το μέλλον. Εχω ψηλοφοβηθεί με το θέμα , μήπως είναι εκδήλωση ψυχοσωματική ή κάτι τέτοιο.

Οποιος θέλει να σχολιάσει κάτι σχετικό ελεύθερα. Ευχαριστώ.

Για διαβάστε εδώ, λέει πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τις εμβοές
    http://www.dromostherapeia.gr/index.php?option=com_content&view=article& id=1633:2010-10-13-10-25-43&catid=81:amgeneral&Itemid=80

Junior Member
    Originally posted by silencer
    Ένας γνωστός μου αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα αλλά επιπροσθέτως έχει πρόβλημα και με ιλίγγους - ζαλάδες (άρα υπάρχει υπόψία για τη νόσο MENIERE). Αυτός λοιπόν έκλεισε ραντεβού στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Δημόσιο) και του είπαν ότι στο 2ο ραντεβού θα του κάνουν τις εξετάσεις που γράφω παρακάτω για κάθε φίλο /φίλη που ενδιαφέρεται και θέλει να το ψάξει:

1ον αξονική λαβυρίνθου για να δουν αν η μορφολογία του λαβυρίνθου είναι σωστή ή αν έχει κάποια δυσπλασία
    2ον βιντεονυσταγμογράφημα και ηλεκτρονυσταγμογράφημα (παράλληλα προκαλούν και τεχνητό ίλιγγο)
    3ον Προκλητά δυναμικά εγκεφαλικού στελέχους (αυτήν την τελευταία εξέταση μου την έχουν κάνει και εμένα)

Τονίζω και πάλι ότι ο συγκεκριμένος γνωστός μου έχει ιλίγγους ζαλάδες και υποψιάζονται τη νόσο MENIERE ή οστικό έλλειμα ημικύκλιου σωλήνα. Επομένως είναι μια κατεύθυνση που δε μπορώ εγώ που έχω διαφορετικά συμπτώματα να ακολουθήσω.
    Εντωμεταξύ εγώ από το δεξί αυτί είμαι 99% καλά και έχω κάποια συμπτώματα μόνο στο αριστερό αυτί. Τι να σημαίνει αυτό άραγε;
    Καλησπέρα και απο εμένα. Εχω και εγώ αυτές τις εμβοές στο ένα αυτί συγκεκριμένα, χωρίς ιλίγγους και ζαλάδες. Και κυρίως μου άρχισε μετά από μία θεραπεία με ενέσεις κορτιζόνης, που εκανα.
    Τελικά μετά τις πιο πάνω εξετάσεις που αναφέρεις, έχω ένα μικρό πρόβλημα στον λαβύριθνο του ενός αυτιού. Επειδή είναι μικρό το πρόβλημα δεν έχω ακόμα ζαλάδες και ιλίγγους.
    Επίσης να σας πω, ότι αυτό που μου είπε ο γιατρός είναι οτι αυτό επιρεάζεται πολύ από τα υγρά του σώματος. Δηλαδή αν υπάρχει κάποια ανωμαλια στα υγρά, τότε το προβλημα γίνεται πιο έντονο.. Π.χ. εγώ που έκανα κορτιζόνη, η οποία σου δημιουργεί κατακράτηση υγρών (και άρα ανωμαλία στα υγρά του σώματος), εκείνο το διάστημα, είχα φοβερό πρόβλημα με τις εμβοές...

Senior Member
    απο το αγχος ειναι ολα αυτα..

Junior Member

ΕΜΒΟΕΣ

Quote Originally Posted by selas-selas View Post
    απο το αγχος ειναι ολα αυτα..
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΣΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΕΜΒΟΕΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΑΥΤΙ. ΠΡΟΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ, ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΒΟΥΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΞΕΝΥΧΤΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ (EAR CENTRE) ΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΗ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ, Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ (ΑΛΛΟΘΙ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ). ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ, Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΑΘΩΣ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ.. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΠΟΥ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΩΡΕΣ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΩ.. ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΘΑΝΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΛΑΙΩ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ (!) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΖΟΜΑΙ, ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ, ΝΕΥΡΙΑΖΩ ΚΛΠ. - ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΖΕΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ............ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΕΣΤΩ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ, ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

Junior Member
    Γεια σας κι από μένα. Είμαι νέος στο φόρουμ και η ιστορία μου σε συντομία έχει ως εξής:
    Πριν από 10 περρίπου χρόνια ξεκίνησα να έχω το γνωστό βουητό-σφύριγμα στο αριστερό μου αυτί το οποίο συνοδευόταν με ελαφρά απώλεια ακοής. Στην αρχήέίχα ταραχτεί πολύ γιατί επηρέαζε την ποιότητα της ζωής μου - δεν χρειάζεται να πω λεπτομέρειες, λίγο πολύ όλοι εδώ μέσα τα έχουμε ζήσει και τα ζούμε - . Πήγα σε ΩΡΛ ο οποίος μου είπε ότι έχω tinnitus και ότι δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία μιας και δεν βρήκε να έχω κάτι που , απλά κάποιες μέθοδοι που απλά απαλύνουν το βουητό, αλλά δεν το εξαφανίζουν οριστικά. Μετά από κάποιους μήνες αναγκάστηκα να το συνηθίσω, οπότε τα τελευταία 10 χρόνια ζούσα μια σχετικά "κανονική" ζωή. Το βουητό φυσικά υπήρχε ακόμα, όπως και η μικρή απώλεια ακοής, αλλά πλέον είχαν γίνει μέρος της ζωής μου και τα είχα συνηθίσει. Φυσικά πρόσεχα να μην εκτίθεμαι σε μεγάλους θορύβους (clubs κλπ). Τις τελευταίες μέρες ωστόσο και εντελώς ξαφνικά το βουητό έχει ενταθεί, νιώθω το αριστερό μου αυτί βουλωμένο και η ακοή έχει μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που να λέω ότι δεν ακούω σχεδόν καθόλου από το ένα αυτί. Και λέω σχεδόν γιατί όποιους ήχους ακούω, τους ακούω παραμορφωμένους και μάλιστα με ενοχλητικό τρόπο - αυτό που είχε γράψει παραπάνω ο silencer για την υπερακουσία ισχύει και σε μένα -. Ήχοι όπως το κουδούνισμα του τηλεφώνου ή το κλείσιμο της πόρτας μπορεί να με χτυπήσουν στο αυτί σε τέτοιο σημείο που προτιμώ να το βουλώνω με το χέρι μου για να μη με ενοχλούν. Δυστυχώς, δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που το πιστεύω, μετά από ψάξιμο στο internet, δεν βρήκα πολλά ελληνικά sites που να έχουν ασχοληθεί με το tinnitus, παρά μόνον επιδερμικά. Και όπως διαπιστώνω διαβάζωντας το φορουμ δυστυχώς ούτε και οι ίδιοι οι γιατροί δεν ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά παρά δίνουν αβέρτα οδηγίες για εξετάσεις και φάρμακα, τα οποία θέλω να τα αποφεύγω όσο μπορώ.
    Ο λόγος που γράφω σήμερα εδώ είναι γιατί χάρηκα πολύ που ανακάλυψα ότι υπάρχει ένα ελληνικό φόρουμ για το tinnitus με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Όταν είχα ξαναψάξει πριν χρόνια, όταν μου πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα, είχα βρει μόνον κάτι αμερικάνικα φόρουμς με αποτέλεσμα να απογοητευθώ.
    Αν και βλέπω ότι το φόρουμ δεν έχει κίνηση από τον Ιανουάριο του 2011, ελπίζω να δραστηριοποιηθεί και πάλι, γιατί το να βρίσκεις ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, σίγουρα σε βοηθάει ψυχολογικά.

Junior Member

ΕΜΒΟΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΑΚΟΗΣ

Καλησπέρα σε όλους. Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα παιδιά εδώ κι ενάμισυ χρόνο. Το έπαθα στον ύπνο μου στα καλά καθούμενα χωρίς καμμία φανερή αιτιολογία (λοίμωξη, ωτίτιδα, γρίππη ή τραύμα ή κάτι άλλο τέλος πάντων) Έκανα όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις στους καλύτερους υποτίθεται ΩΡΛ της περιοχής μου. Τίποτα. Αυτό το καιρό μάλιστα έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα, μα ακριβώς τα ίδια, με σένα, athens33. Έχω δώσει επίσης αρκετά λεφτά σε εναλλακτικές θεραπείες (ομοιοπαθητική) χωρίς ουσιώδη αποτελέσματα στο συγκεκριμένο θέμα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω με βελονισμό σε λίγες μέρες μπάς και υπάρξει κάτι θετικό. Επίσης για την βιοανάδραση έχω ακούσει ότι έχει καλά αποτελέσματα στο πρόβλημά μας. Δείτε π.χ. εδώ:
    www.zephiloyd.com.
    Η συσκευή λέγεται scenar (ρωσικής προέλευσης ενώ υπάρχουν και οι αντίστοιχες δυτικού τύπου με διάφορες ονομασίες όπως MORA, SCIO/INDIGO κ.λπ.)
    Εύχομαι περαστικά σε όλους και πραγματικά θα χαρώ ακούγοντας ότι κάποιος βελτιώθηκε, έστω και λίγο, σ'αυτό το βασανιστήριο που λέγεται tinnitus...

Senior Member
    μην χρησιμοποιειτε μπατονετες για τα αυτια ποτε!!! μην πλενετε με νερο ποτε τα αυτια σας και μην βαζετε το κεφαλι κατω απο το νερο στη θαλασσα.το αυτι εχει συστημα "αυτοκαθαρισμου". Το κερι που παραγει κατα κυριο λογο ειναι για την προστασια του αυτιου....οσο για το κουδουνισμα ειναι μονιμο δεν φευγει....αλλα οπως με ολα ....συνηθιζεται
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Senior Member
    τι λες ρε συ πυθαγορα μην χρησιμοποιειτε μπατονετες ποτε, θα το αφησουμε το αυτι μες στη βρωμα οεο ??? οτι το κερι ειναι για προστατευτικους λογους οκ αλλα να μην καταληξει να βγαινει μεχρι εξω, ειναι αηδια ρε συ !!!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    χαχαχα ρε φιλε!!! εσυ το τραβηξες στο αλλο ακρο ...βγαλτο αν ειναι τοσο πολυ!!μην βαζετε μπατονετες μεσα στα αυτια σας θα με θυμηθειτε!!!!!

Senior Member
    λολ ρε συ εγω παντα το βγαζω, δεν μπορω να ειμαι μες στη βρωμα, κ αηδιαζω οταν βλεπω καποιον κ ειναι μες στην κιτρινιλα, μπλιαξξ.. α, κ ειμαι κοπελα! εσυ δλδ ποτε δεν χρησιμοποιεις μπατονετες??

Senior Member
    ρε απ'εξω κανε οτι γουσταρεις βγαλτο και με γυαλοχαρτο αν εχεις τοσο πολυ που λες!!!! μεσα στο αυτι λεω να μη το βαζετε ουτε ενα εκατοστο!!! ....

Senior Member
    χεχεχε φαση εχεις !!!! αυτο με το γυαλοχαρτο μ αρεσε !! ρε συ δεν εχω καθολου, παντα το βγαζω, δεν μπορω να νιωθω βρωμικη !!!

Junior Member
    Quote Originally Posted by sapsalo View Post
    Λοιπόν παιδιά...εγώ έχω ένα συνεχές βουήτό εδώ και 4 μέρες...δείτε εδώ...http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=7403

Ο καρδιολόγος μ είπε ότι δεν είναι σύμπτωμα πίεσης. Και αυτό συνεχίζει να υπάρχει σε μικρότερη ένταση, αλλά είναι πάντα εκει. Και απο ότι καταλαβαίνω αυξομειώνεται ανάλογα με τις σκέψεις....
    Αυτό που λέει ο φίλος το αισθάνεται κανείς άλλος; Δηλαδή η ένταση του βουητού να αυξομειώνεται ανάλογα με το πόσο αρνητικές σκέψεις κάνεις...
    Επίσης τις τελευταίες μέρες το αυτί που έχει την εμβοή το νοιώθω (και είναι) πιο ζεστό από το άλλο.
    Επίσης πάρα πολλές φορές η αυξομείωση του ήχου είναι ταυτόχρονη με την ύπαρξη έκτακτων κοιλιακών συστολών στην καρδιά.

Page 9 of 24 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast