Results 211 to 225 of 359
Thread: Εμβοή στα αυτιά
-
27-02-2014, 17:54 #211
Καλησπέρα!Αν και καινούριο μέλος στο forum το έχω επισκεφθεί αρκετές σαν αναγνώστης!Είμαι 28 χρονών!Η δική μου περίεργη ιστορία με τις εμβοές ξεκίνησε πριν ένα μήνα ακριβώς!Να σημειώσω πως ασχολούμαι αρκετά με τη μουσική απο μικρή ηλικία!Πάμε λοιπόν,πριν από 1 μήνα,αφού περπάτησα στο υπρβολικό κρύο της Αθήνας το βράδυ μπαινοβγαίνωντας σε bars,κατέληξα με την παρέα μου σε ένα μικρό clubάκι!Η μουσική εκεί απο τα ηχεία ήταν ομολογουμένως αρκετά δυνατά αλλα μόνο εγώ από όλη την παρέα μου ενοχλήθηκα από την ένταση, σε σημείο που 2-3 φορες για λίγα λεπτά βγήκα έξω απο πόνο στα αυτιά!Μετά απο 2 ώρες,πηγαίνοντας προς το σπίτι,ένιωθα ενα μικρό βουητάκι στο αριστερό αυτί,το οποίο γινόταν αντιληπτό σχετικά εύκολα στο δρόμο,παρά τους θορύβουςΔεν έδωσα σημασία και κοιμήθηκα!Το επόμενο πρωί ξύπνησα με 2-3 ήχους εμβοών σε κάθε αυτί!Βουητάκια χαμηλού τόνου,συριγμοί,'φτερουγίσμ� �τα' και hiss,δηλαδή πολύ υψιλής συχνότητας ΄ξυσιματάκι'!Mιάς και ήταν Σάββατο δεν επισκεύθηκα κάποιο γιατρό αλλά μετά απο μία περιήγηση στο internet ξεκίνησα κορτιζόνη Medrol σε χάπι (μου την είχε δώσει και παλιότερα γιατρος σε συνδιασμό με αντιβίωση για μια φλεγμονή στο αυτί)!
Δευτ'ερα επισκέπτομαι ιδιώτη ΩΡΛ ο οποίος δεν βρήκε καποια βλαβη πουθενά!Ακουόγραμμα και τυμπανόγραμμα ήταν τέλεια!Μου είπε τα κλασσικά,μην το σκέφτεσαι,είσαι νέο παιδί κλπ!Συνέχισα την κορτιζόνη για 9-10 μέρες και όντως οι εμβοές υποχώρησαν 95% σε 15-16 μέρες...Να σημειώσω πως για 3-4 μέρες κι με μία μέρα σε κορύφωση,άκουγα παραμορφωμένες κάποιες ψηλές συχνότητες,άκουγα δηλαδη στο δρόμο ήχους σαν κελαιδίσματα πουλιών χωρίς να υπάρχουν!Yπήρχε δηλαδή πηγή ήχου όπως αυτοκίνητα,μουσική καφετέριας,θόρυβος απο ψυγείο,βαβούρα στο ΙΚΕΑ ΚΛΠ!Απλά άκουγα μια συγκεκριμένη συχνότητα πιο δυνατά και αλλιωμένη!
'Ena μήνα μετά το συμβάν και αφου οι εμβοές όπως είπα είχαν εξαληφθεί σχεδόν πλήρως,μετά απο επίσκεψη σε περιοχή με υψόμετρο και αρκετό κρύο αέρα,την επόμενη μέρα ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!Αυτή τη στιγμή άρχισαν ξανά το κοκτέιλ εμβοών και στα 2 αυτιά!χωρίς να εκτεθώ σε δυνατό θόρυβο για να υποψιαστώ βλάβη!
Υπάρχει κανείς να μου πεί τη γνώμη ή σχετική εμπειρία του??Last edited by kostas505; 28-02-2014 at 17:06.
- 28-02-2014, 17:06 #212
Καλησπέρα!Αν και καινούριο μέλος στο forum το έχω επισκεφθεί αρκετές σαν αναγνώστης!Είμαι 28 χρονών!Η δική μου περίεργη ιστορία με τις εμβοές ξεκίνησε πριν ένα μήνα ακριβώς!Να σημειώσω πως ασχολούμαι αρκετά με τη μουσική απο μικρή ηλικία!Πάμε λοιπόν,πριν από 1 μήνα,αφού περπάτησα στο υπρβολικό κρύο της Αθήνας το βράδυ μπαινοβγαίνωντας σε bars,κατέληξα με την παρέα μου σε ένα μικρό clubάκι!Η μουσική εκεί απο τα ηχεία ήταν ομολογουμένως αρκετά δυνατά αλλα μόνο εγώ από όλη την παρέα μου ενοχλήθηκα από την ένταση, σε σημείο που 2-3 φορες για λίγα λεπτά βγήκα έξω απο πόνο στα αυτιά!Μετά απο 2 ώρες,πηγαίνοντας προς το σπίτι,ένιωθα ενα μικρό βουητάκι στο αριστερό αυτί,το οποίο γινόταν αντιληπτό σχετικά εύκολα στο δρόμο,παρά τους θορύβουςΔεν έδωσα σημασία και κοιμήθηκα!Το επόμενο πρωί ξύπνησα με 2-3 ήχους εμβοών σε κάθε αυτί!Βουητάκια χαμηλού τόνου,συριγμοί,'φτερουγίσμ� �τα' και hiss,δηλαδή πολύ υψιλής συχνότητας ΄ξυσιματάκι'!Mιάς και ήταν Σάββατο δεν επισκεύθηκα κάποιο γιατρό αλλά μετά απο μία περιήγηση στο internet ξεκίνησα κορτιζόνη Medrol σε χάπι (μου την είχε δώσει και παλιότερα γιατρος σε συνδιασμό με αντιβίωση για μια φλεγμονή στο αυτί)!
Δευτ'ερα επισκέπτομαι ιδιώτη ΩΡΛ ο οποίος δεν βρήκε καποια βλαβη πουθενά!Ακουόγραμμα και τυμπανόγραμμα ήταν τέλεια!Μου είπε τα κλασσικά,μην το σκέφτεσαι,είσαι νέο παιδί κλπ!Συνέχισα την κορτιζόνη για 9-10 μέρες και όντως οι εμβοές υποχώρησαν 95% σε 15-16 μέρες...Να σημειώσω πως για 3-4 μέρες κι με μία μέρα σε κορύφωση,άκουγα παραμορφωμένες κάποιες ψηλές συχνότητες,άκουγα δηλαδη στο δρόμο ήχους σαν κελαιδίσματα πουλιών χωρίς να υπάρχουν!Yπήρχε δηλαδή πηγή ήχου όπως αυτοκίνητα,μουσική καφετέριας,θόρυβος απο ψυγείο,βαβούρα στο ΙΚΕΑ ΚΛΠ!Απλά άκουγα μια συγκεκριμένη συχνότητα πιο δυνατά και αλλιωμένη!
'Ena μήνα μετά το συμβάν και αφου οι εμβοές όπως είπα είχαν εξαληφθεί σχεδόν πλήρως,μετά απο επίσκεψη σε περιοχή με υψόμετρο και αρκετό κρύο αέρα,την επόμενη μέρα ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!Αυτή τη στιγμή άρχισαν ξανά το κοκτέιλ εμβοών και στα 2 αυτιά!χωρίς να εκτεθώ σε δυνατό θόρυβο για να υποψιαστώ βλάβη!
Υπάρχει κανείς να μου πεί τη γνώμη ή σχετική εμπειρία του??
10-03-2014, 22:11 #213
Καλησπέρα! Η εμπειρία μου σχετικά με τις εμβοές είναι σχετικά ανάλογη. Εγώ το είχα πάθει από μια πρόβα σε ένα studio ύστερα από έναν μικροφωνισμό.Δεν το κατάλαβα αμέσως εκείνη τη στιγμή, αλλά την επόμενη μέρα και συνέδεσα έτσι ότι αυτή είναι η αιτία μιας και είχα πονέσει λίγο. Τέλος πάντων, πήγα σε ωρλ και μου έκανε τα κλασσικά τεστ και δεν βρήκε κάτι. Μου είπε ότι θα το έχω για πάντα και είναι μόνιμη βλάβη που δεν μπορεί να φανεί. Επισκέφτηκα άλλους 2 και μου είπαν ότι δεν είναι βλάβη και είναι ψυχοσωματικό. Με παρακολουθούσε και μια ψυχολόγος εκείνο το διάστημα και φυσικά το ερμήνευε με τον ίδιο τρόπο. Με είχε πάρει από κάτω γενικά γιατί είχα αποκτήσει και μια ευαισθησία σε ψηλής συχνότητας ήχους σαν ήπια υπερακουσία.
Μετά από κάποιο καιρό άρχισε να φεύγει η ευαισθησία αυτή και οι εμβοές μειώθηκαν. Δεν έχουν φύγει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε απόλυτη ησυχία τις διακρίνω, αλλά δεν με ενοχλούν. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί, μιας και ειλικρινά αφού το πρώτο τεστ έδειξε κάτι αρνητικό όσον αφορά τη βλάβη , δεν πρόκειται να συνέβη έτσι μια νέα από το πουθενά.
Επίσης, είναι επόμενο κατά τη γνώμη μου να ακούς κάτι , από τη στιγμή που σε ψηλό υψόμετρο υπάρχει αλλαγή ατμοσφαιρικής πίεσης που σημαίνει ότι θα βουλώσουν τα αυτιά σου και θα ακούς και αυτές τις ελάχιστης έντασης εμβοές που μάλλον έχεις.
Ζήσε τη ζωή σου και μην δίνεις βάση σε μικροπράγματα όπως είναι οι εμβοές. Και φιλική συμβουλή, πάντα earplugs σε club και γενικά σε χώρους με δυνατή μουσική
12-03-2014, 13:45 #214
Καλημέρα και πάλι. Εμένα οι εμβοές συνεχίζονται για 2 μήνα ακάθεκτες. Κάθισα και τις παρακολούθησα κρατώντας κατά κάποιο τρόπο ημερολόγιο της ποιότητας και της έντασης αυτών. Γενικά μπορώ να πω είναι δυο ειδών αυτές που αισθάνομαι. Αυτές τις "ηπιες" που ηχούν στα αυτιά και κυρίως στο ΔΕ αυτί και είναι αντιμετωπίσημες διότι έχουν μια αίσθηση σαν θρόισμα ή μεταλλικό σύρσιμο και όταν βουλώνω με το χέρι τα αυτιά μειώνονται. Επίσης συνήθως τις αντέχω και ο εγκέφαλος τις ξεχνά όταν ασχολούμαι με κάτι ή όταν περπατώ στο δρόμο. Οι δεύτερες που είναι και οι χειρότερες είναι αυτές που ηχούν κατευθείαν στο κεφάλι. Δεν επηρεάζονται απο ανοιγοκλεισίματα αυτιών και είναι γενικά πιο έντονες, ενώ ο ήχος τους μοιάζει είτε σαν θόρυβος μετά από δυνατή μουσική ή σαν ψιλή νότα διαρκείας κάτι σαν μικροφωνισμός. Δεν μπορούν να αγνοηθούν εύκολά όπως οι άλλες των 'αυτιών" οι ήπιες. Τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες άλλαξε και η συχνότητα εμφανίσεώς τους. Ενώ αρχικά εναλλάσσονταν κάθε δυο τρεις μέρες, δηλαδή, εμβοές (οιουδήποτε τύπου) και ύστερα σχεδόν ησυχία, τώρα οι εμβοές είναι μόνιμες με ευχάριστη κατάσταση αυτή του συρσίματος των αυτιών (της ήπιας μορφής, που αντιμετωπίζεται) αλλά και η οποία εμφανίζεται λιγότερο. Το ευχάριστο στην υπόθεση είναι οτι ο εγκέφαλος συνηθίζει το θόρυβο και συχνά ξεχνιέμαι. Ίσως και γι αυτό ποτέ μέχρι τώρα, όσο δυνατές και να ήταν δεν είχα πρβλ με τον βραδυνό ύπνο. Μόλις ξαπλώσω και γυρίσω πλευρό...κοιμάμαι. Πάντως γενικά την πλήρη ησυχία δεν την εχω νοιώσει εδώ και μερικές εβδομάδες.
Εκτός από εχθές που συνέβη κατι πρωτοφανές.
Ενώ κοιμόμουν μια χαρά, (μετά απο μια πραγματικά δύσκολη μέρα απο πλευράς εμβοών) ξύπνησα κάποια ώρα την νύχτα από δυνατές εμβοές στο κέντρο του κεφαλιού κατι σαν σειρήνα συναγερμού. Τι κι αν έκλεινα αυτιά τίποτε. Αυτές βάραγαν. Το κεφάλι πήγαινε να σπάσει. Ετοιμαζόμουν να σηκωθώ όταν... αποφάσισα να αλλάξω πλευρό.
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΟ ΔΕ ΑΥΤΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ..... Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ Τ Η Κ Α Ν. Εντελώς. Σαν να γύρισε διακόπτης.
Έμεινε ένα σούρσιμο ελαφρύ. Μέχρι τώρα που γράφω υπάρχει μόνο το σούρσιμο(του αυτιού που αντιμετωπίζεται) λίγο πιο έντονο, αλλά καμμία σχέση με τα κουδουνίσματα του κεφαλιού που άλλωστε είχα όλη την προηγούμενη ημέρα.
Είναι η 2η φορά που δυνατό κουδούνισμα σταματάει ξαφνικά. Η πρώτη ήταν πριν 4-5 ημέρες που είχα ψιλοκοιμηθει στη πολυθρόνα μετά το μεσημεριανό φαγητό με αρκετά κουδουνίσματα στο Κεφάλι τα οποία ξαφνικά σταμάτησαν σαν να γύρισε διακόπτης, σε σημείο που πετάχτηκα από τη ξαφνική και αναπάντεχη ησυχία.
Αν έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία , θα παρακαλούσα να το συζητήσουμε!Last edited by Natedi; 12-03-2014 at 15:12.
13-03-2014, 20:17 #215
Natedi μόλις διάβασα το μνμ σου και οι περιπτώσεις μας είναι πολύ κοντινές.Έχω και εγώ το υποφερτό 'σύρσιμο' που περιγράφεις.Απλά το ακούω και ελάχιστα όχι μονο σε απόλυτη ησυχία και οταν κλείσω τα αυτιά μου αλλά και σε ενα δωμάτιο με την τηλεόραση χαμηλά.Επίσης είχα πρόσφατα ίδιο επισόδειο που ξύπνησα ξαφνικά από δυνατές εμβοές!Αργότερα που ηρέμησα και ξαναξάπλωσα,χαμήλωσαν...
13-03-2014, 20:50 #216
kostas505 σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η απορία μου έγκειται στο γεγονός οτι αν και πολύ δυνατες οι εμβοές , σταμάτησαν απότομα μόλις γύρισα το κεφάλι μου στο μαξιλάρι. Σε χρόνο μηδέν απο το πολύ δυνατό στο ..τίποτα! Πλήρης σιγήγ! Συμφωνώ οτι αμα χαλαρώνεις μειώνονται. Γι αυτο και το βράδυ δεν εχω πρβλ να κοιμηθώ. Όμως αυτο το ξαφνικό σταμάτημα, σαν να γύρισε διακόπτης με παραξένεψε.
14-03-2014, 19:14 #217
'Εχεις δοκιμάσει κάποια φαρμακευτική αγωγή για τις εμβοές,μιάς και είναι πρόσφατες-και οι δικές μου ξεκίνησαν αρχές Φεβρουαρίου.Ξεκίνησα 14ήμερη κορτιζόνη medrol μέχρι που εξαφανίστηκαν 98%...Τέλη του ίδιου μήνα με ξαναέπιασαν βέβαια οπότε ξεκίνησα νέο κύκλο medrol...Aργά αλλά σταθερά νοιώθω να μειώνονται,αν και έιμαι λίγο στάσιμος εδώ και 2-3 μέρες...Τη Δευτέρα θα επισκευθώ πάλι το γιατρό...Οταν παίρνω την κορτιζόνη οι εμβοές μαλακώνουν και μειώνονται αρκετά...Στη συνέχεια όμως ζωηρεύουν αν και εξήγησα την πτωτική τους πορεία μέρα με τη μέρα ΜΑΛΛΟΝ λογω κορτιζόνης...Ελπίζω σε κάτι καλύτερο...
15-03-2014, 14:34 #218
15-03-2014, 14:45 #219
Kostas 505 σε ποιό Γιατρο πας? Εισαι Αθήνα ή αλλού?
17-04-2014, 23:23 #220
Γειά σας και από εμένα,
Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και 17 χρόνια. Τα αυτιά μου βουίζουν σαν τρελά. Μερικές φορές νομίζω ότι κάποιος που είναι δίπλα μου θα το ακούει. Πήγα σε πολλούς γιατρούς όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όλοι μου είπαν ότι πρέπει να μάθω να ζω έτσι. Κάποιες φορές όμως βουίζουν ιδιαίτερα πολύ και αναγκάζομαι να παίρνω κορτιζόνη. Το χειρότερο όμως απ΄όλα είναι ότι παράλληλα βουλώνουν. Αν μου λέγανε να επιλέξω μεταξύ εμβοών ή βούλωμα. Θα επέλεγα εμβοές. Τα βουητά συνηθίζονται αργά ή γρήγορα. Τα βουλωμένα αυτιά όμως όχι. Αν υπάρχει κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα, παρακαλώ να το μοιραστεί μαζί μου.......!!!
18-04-2014, 00:47 #221
Μαρια αυτα που ακους εσυ ανεφερες οτι τα ακους κοντα στον υπνο. Αν ειναι ετσι προκειται για κατι διαφορετικο απο αυτο που αναφερει ο c.m (που αν καταλαβα καλα το εχει κατα τη διαρκεια της ημερας). Πριν ή μετα τον υπνο ειναι απολυτως φυσιολογικο να ακους βουητα ή και αλλους ηχους ακομα και να νιωθεις οτι βλεπεις διαφορα, προκειται για τις υπναγωγικες ή υπνοπομπικες παραισθησεις που αποτελουν μερος της φυσιολογικης διαδικασιας του υπνου.
12-05-2014, 01:00 #222
Καλησπέρα! Επαναφέρω το θέμα της υπερακουσίας (σε συνδυασμό με εμβοές) που είχε αναφερθεί σε παλιότερα ποστ από τον tinnitus και τον silencer. Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα εδώ και 2,5 μήνες και ψάχνω για κάποιον καλό ΩΡΛ και οποιαδήποτε πληροφορία/συμβουλή/εμπειρία πάνω στο θέμα!
18-05-2014, 13:24 #223
Χαίρε. Μιας κ δεν είναι σωστο να προτεινω ιατρούς από εδω (άλλωστε εγώ έχω να πάω σε ΩΡΛ από το Δεκέμβριο του 2011) θα περιοριστώ στο να (ξανα)μεταφέρω την εμπειρία μου. Εγώ αγαπητέ Dissonance όταν κατάλαβα ότι η ιατρική επιστήμη δεν έχει μελετήσει εις βάθος το θέμα και δεν έχει να προτείνει ουσιαστικές λύσεις, αποφάσισα κ θυσίασα ένα χρόνο περίπου από τη ζωή μου και να απομονωθώ έτσι ώστε να ζήσω τα υπόλοιπα χρόνια μου φυσιολογικά. Δεν γνωρίζω αν εσύ είσαι εις θεσην να το κάνεις αυτό και δε γνωρίζω και το πόσο ανυπόφορο σου είναι το πρόβλημά σου. Εγώ πήρα ένα χρόνο άδεια ανευ αποδοχών, είμαι όμως δημόσιος υπάλληλος και η δουλειά μου ήταν εκεί κ με περίμενε. Επίσης αυτό το χρονικό διάστημα υπολειτουργούσα σε όλα τα πεδία. Οικονομικό, κοινωνικό, προσωπικό. Έμενα με τους γονείς μου (δύσκολο για έναν άνθρωπο 36 ετών) δεν ξόδευα, δεν είχα υποχρεώσεις, δεν είχα παρέες. Ανταμείφθηκα όμως. Η "κουρα" που επέλεξα είχε αποτέλεσμα καθώς επέστρεψα στη ζωή και έκανα μάλιστα και πράγματα που δεν είχα κάνει πριν. Σήμερα έχω και πάλι τη δουλειά μου, το σπίτι μου, τις σχέσεις μου, τα χόμπυ μου, κοιτάω το μέλλον αισιόδοξα. Πάντα όμως με προσοχή. Και σε περιόδους όξυνσης του προβλήματος ξέρω πως να το αντιμετωπίζω μόνος μου. Σου είπα άλλωστε πως έχω να πάω σε ΩΡΛ 2,5 χρόνια.
Τα υπόλοιπα σε pm.
20-05-2014, 17:00 #224
Καλησπέρα σας. Μόλις γράφτηκα στο site. Είμαι γυναίκα 28 ετών και η δική μου ιστορία με τις εμβοές ξεκινάει στα μέσα του 2006 όπου και έπαθα κρίση άγχους.
Μετά από αυτό ξεκίνησα να ακούω τζιτζίκια μες στο σπίτι, να έχω ξαφνικές στιγμιαίες ημικρανίες και ξαφνικούς στιγμιαίους ιλίγγους. Επίσης, μιλούσα υπερβολικά γρήγορα, είχα μεγάλη δυσκολία συγκέντρωσης, τρομερή δυσθυμία κ στεναχώρια, ξεκίνησα να σφίγγω τα δόντια μου στον ύπνο μου ενώ είχα και, προφανώς, πολύ άγχος. Μετά από σειρές εξετάσεων σε διάφορους γιατρούς (όλες φυσιολογικές), συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό πηγάζει από το άγχος, κι ενώ δεν είχα κάνει - δεχτεί (καλώς ή κακώς) καμία θεραπεία με αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά ή αντιβιοτικά, έκανα μια θεραπεία που μου έδωσε ο ΩΡΛ με βασταρέλ για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Αρχές του 2007 οπότε και τα τζιτζίκια είχαν γίνει ήδη εμβοές (και στα δυο αυτιά από την αρχή), μου τη βάρεσε και αποφάσισα να πάψω να κλαίω τη μοίρα μου και να αποδεχτώ ότι θα ζω έτσι για πάντα. Σταμάτησα το βασταρέλ και ξεκίνησα να κάνω πράγματα που μου άρεσαν. Όποτε βρισκόμουν μπροστά σε μια συζήτηση που με στεναχωρούσε ή με άγχωνε έφευγα, έξω όταν έβγαινα έβαζα ωτοασπίδες κλπ. Στα μέσα του 2007 είχα επανέλθει ψυχολογικά, είχαν εξαλειφθεί τα υπόλοιπα συμπτώματα (εκτός αυτού των δοντιών, είχα διαγνωσθεί με κροταφογναθικό σύνδρομο και ο γιατρός μου είχε δώσει θεραπεία με 3 μεζουλίτ τη μέρα!!! ευτυχώς δεν την έκανα ποτέ) και είχαν παραμείνει μονάχα οι εμβοές. Επειδή μακρηγορώ, θα καταλήξω στο ότι δεν έχουν φύγει μέχρι σήμερα. Τις άκουγα τη νύχτα πριν κοιμηθώ αλλά δεν έδινα σημασία. Τις άκουγα και τις ακούω όποτε συμβαίνει κάτι που με στρεσσάρει πολύ. και τις ακούω να δυναμώνουν κιόλας στιγμιαία σε αγχώδεις περιστάσεις όπως πχ ένα λάθος στη δουλειά, ένα άσχημο νέο, ένας χωρισμός κλπ. Επίσης, τις ακούω πιο έντονα και μερικές φορές τις ημέρες που περιμένω να αδιαθετήσω ή που είμαι αδιάθετη.
Δεν έχω ξαναπάει να το ψάξω σε κανέναν γιατρό. Τις είχα ξεχάσει μέχρι πολύ πρόσφατα οπότε και επανήλθαν αρκετά έντονες λόγω αγχώδους περιόδου που διανύω στη ζωή μου.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι:
1. Υπάρχει καμία δωρεάν ομάδα υποστήριξης για άτομα που μαθαίνουν να ζουν με αυτό? Υπάρχει δημόσια ψυχολογική υποστήριξη - κάποια γραμμή ή κάτι τέτοιο?
2. Όσο περισσότερο τις αγνοείς (εφόσον πρόκειται για εμβοές που αποτελούν διαπιστωμένα ψυχοσωματικό σύμπτωμα) τόσο περισσότερο μαθαίνεις να μην τους δίνεις σημασίσ κ εν τέλει να μη σε επηρεάζουν στην καθημερινότητά σου. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν, πέραν της χαλάρωσης, για να βελτιώνεται η ψυχολογία. Είμαι άνθρωπος που θέλω την ηρεμία μου και πραγματικά, λόγω του ότι δεν είχα τη δυνατότητα να αποταθώ σε ειδικό, μου πήρε δύο χρόνια πάνω κάτω για να επανέλθω στα φυσιολογικά μου (να μη μιλάω γρήγορα κλπ). Είναι ποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολυ δυσκολο να αποδεχτείς να ζεις με αυτό. Και για αυτό και όταν διάβασα στην προηγούμενη σελίδα την ιστορία της κοπέλας που τελικά έφταιγε το διάφραγμα και βγήκε και είπε "πολύ ησυχία έχει", ειλικρινά δάκρυσα....
Καλό κουράγιο και ευχαριστώ όποιον έκατσε και το διάβασε μέχρι το τέλος.
χχ
31-05-2014, 16:18 #225
Είναι πραγματικά πολύ περίεργο το θέμα με τις εμβοές... υπάρχουν επίσης άνθρωποι που:
1.Έχουν ακουστικό τραύμα αλλά δεν έχουν εμβοές,
2.Δεν έχουν ακουστικό τραύμα αλλά έχουν εμβοές.
Απλά μου κάνει εντύπωση εκείνοι που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία πώς το ακουόγραμμά τους ήταν φυσιολογικό εφόσον η εμβοή σε κάνει να μην ακούς κάποιους τόνους σε συγκεκριμένες συχνότητες.
Ελπίζω να βρεθεί μια θεραπεία γρήγορα ελπίζοντας ότι αυτό το άρθρο που είχε δημοσιευθεί έχει κάποια βάση αλήθειας..
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία