Εμβοή στα αυτιά - Page 19
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 19 of 24 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast
Results 271 to 285 of 359
    Member
    Τα αγχολυτικα ειναι σιγουρο οτι στο τελος θα σε αφησουνε με πολυ χειροτερο προβλημα εμβοων θα αναπτυξεις και κεντρικου τυπου υψισυχνες εμβοες
    οι οποιες μετα την διακοπη τους μπορει να μεινουνε για χρονια η να μην φυγουνε τελειως ΔΕΝ ειναι λυση αυτα γιατι δυστηχως ο οργανισμος εχει μηχανισμους
    ομοιοστασης και αντισταθμιζει οταν κοψεις τις βενζοδιαδεπινες ο εσωτερικος μηχανισμος της καταστολης των νευρικων μεταβιβασεων θα υπολειτουργει και θελει καιρο να επανελθει (αν μπορει να επανελθει 100%)
    με αποτελεσμα χειροτερες εμβοες. Αυτο θα το δεις αμα δοκιμασεις να τα κοψεις... θα παθεις οσο να ναι μια φρικη για αυτο συστηνετε μονο σταδιακη και πολυ αργη μειωση δοσης μεχρι τη
    διακοπη για να αποφυγεις το χειροτερο επιληπτικο φαινομενο των εμβοων.
    Κορτιζονη τι δοση πηρες ? δεν σε βοηθησε καθολου ? η ησυχια δεν σε βοηθαει ? ο υπνος (εδω ειναι θεμα πως θα κοιμηθεις/ με σωματικη κουραση ομως ειναι δυνατον χωρις ηρεμιστικα) ?
    Η αληθεια ειναι οτι πολλες περιπτωσεις δεν σηκωνουνε γιατρεια μονο βελτιωση με αλλαγη τροπου ζωης. Επισης με τον καιρο εξασθενουνε αρκει να μην κανεις περαιτερω βλαβη στην ακοη.
    Σημασια εχει το μεγεθος του προβληματος η διαρκεια του και η αιτια (σε ορισμενες περιπτωσεις εχουνε σταματησει και μετα απο 20 χρονια εμβοες οταν βρεθηκε η αιτια/κυριως παλμικες χωρις να ειναι απολυτο)
    Μερικα success stories απο παλμικες εμβοες http://whooshers.com .
    Μια που εχεις παρει ηρεμιστικα ενα δεικτης της σοβαροτητας των εμβοων ειναι να δεις με ποσα mg αντιεπιληπτικη βενζοδιαζεπινη (lorazepam) την σταματαει.
    Αν ας πουμε σου σταματαει τελειως με μικρη δοση τοτε δεν θα ελεγα οτι ειναι σοβαρη η περιπτωση και μαλλον φτιαχνει.
    Το retigabine δουλευει ειναι γνωστο αυτο αλλα δεν αντιμετωπιζει την αιτια επειδη ειναι προσφατο το δικο σου εχεις βρει την αιτια ? εχεις μετρησημη βλαβη στην ακοη
    με ακουογραμα / ωτοακουστικες εκπομπες ? Αν οχι τα πραγματα εχουνε σιγουρα καλυτερη προγνωση.
    Αν δεν εχεις βρει ακρη παρε retigabine για λιγο καιρο και μικρες δοσεις να δεις πως θα παει (σε αυτο το λιγο διαστημα και σε οχι full δοσεις δεν εχει παρενεργειες αξιες λογου)
    Σιγουρα θα δεις διαφορα το θεμα ειναι αν θα ειναι μονιμη.
    Ειδα τωρα οτι εισαι DJ λοιπον θα σου πω ξεκαθαρα οτι πρεπει απο τωρα να διαχειριστεις ψυχολογικα την αλλαγη εργασιας τουλαχιστον για καποιο διαστημα ενας απο τους λογους τα ατομα που εχουνε σχεση με την μουσικη
    εμφασιζουνε σοβαρη ψυχολογικη διαταραχη ειναι αυτος οτι βλεπουνε ξαφνικα να χανουνε την εργασια τους το μελλον τους απο την μια στιγμη στην αλλη και κανουνε συνηδητους-υποσυνηδητους υπολογισμους για το μελλον.
    Επισης πιθανον καποια στιγμη να εμφανισεις αυτοκτονικη διαθεση να θυμασε οτι καποτε θα ερθει η μαγικη στιγμη να σταματησουνε οι εμβοες αν δεν ζεις δεν θα την ζησεις ποτε αυτη τη στιγμη γιατι φαρκακα ερχονται
    οι εμβοες με το χρονο σβηνουνε κτλπ.Οντως ειναι χοντρο στραπατσο αλλα κανεις δεν ξερει το μελλον και οσοι ξεπαρασανε με τον οποιοδηποτε τροπο το αρχικο σοκ πηγανε 100% καλυτερα στη συνεχεια.
    Αν προσεξεις και αποσυρθεις απο τους ηχους θα μπορεσεις καποτε να ξανακανεις ελεγχομενη εκθεση σε ηχους αν δεν το κανεις προβλεπω χειροτερα αποτελεσματα.
    Στην βλαβη απο τον ηχο ειναι καποια συμπληρωματα που βοηθανε τουλαχιστον να μην συμβει οχι να επαταχθει (δοκιμασε acetylcysteine/B3 non flush μερικες μερες πιστευω οτι θα εχεις 1/10 με 2/10 βελτιωση)
    Κανε ενα κοκτειλ με βελτιωτικα ακοης σαν αυτα που εγραψα ποιο πανω παρε retigabine ωστε να σε βοηθησει να κοψεις σταδιακα τα ηρεμιστικα (σου δινω εγγυηση οτι με αυτα θα καταληξεις με πολυ χειροτερο προβλημα / υπερακουσιες / παρατεμενες αυπνιες κτλπ) και αποφυγε καθε λογης ηχους για ενα σεβαστο διαστημα.
    Εγω ειχα και εχω σοβαρο προβλημα αλλα ειχα καταφερει για καποιο σοβαρο διαστημα να παω στα 0db με διαφορες θεραπειες.
    Ακομα και τωρα μπορω να παω στα 0db καποιες ωρες αλλα οχι με σταθεροτητα και με μεγαλη αλλαγη τροπου ζωης πρακτικα μη λειτουργικου (αποφυγη καθε ηχου/ πολλες ωρες υπνου / κοκτειλ συμπληρωματων φαρμακων κτλπ)

Τελος εχει βρεθει οτι πριν την εκθεση σε θορυβο η χρηση ισχυρων αντιοξειδωτικων προλαμβανει μονιμες βλαβες ετσι αν αναποφευκτα εκτεθεις σε θορυβο
    αν εχεις καταναλωσει ποιο πριν N-acetyl-cysteine κρεατινη Acetyl-L-Carnitine nicotinamide riboside βιταμινες A / B / C / D / E μεγαλες δοσεις μαγνησιου δεν θα παθεις τη ζημια που θα παθαινες
    εχε το υποψιν σου να εχεις αυτα τα σκευασματα οπως και ειδικου τυπου ωτοασπιδες ωστε να προλαβεις νεα βλαβη.
    Αν οταν το επαθες ειχες καταναλωσει αυτα ποιο πριν το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα το παθαινες αλλα δυνατη μουσικη/θορυβος σε συνδιασμο με αλκοολ-τσιγαρο και ξενυχτι ειναι δηλητηριωδες κοκτειλ για την ακοη.
    Το οτι το ειχες κανει αυτο αμετρητες φορες και δεν ειχε υποπεσει στην αντιληψη σου τετοιο προβλημα ειναι γιατι η ακοη εχει μεγαλες εφεδρειες αλλα καποτε εξαντλουντε και αυτες οπως και η επιδιωρθοτικη δυναμη του οργανισμου.
    Οταν οι νεαροι πανε στα clubs και βγαινουνε ψιλοζαλισμενοι και με βουισμα που κραταει λιγη ωρα ειναι τα πρωτα σημαδια πριν την καταστροφη απλως ο οργανισμος ψιλοεπισκευαζει τις βλαβες αλλα δεν μπορει να το κανει για παντα αυτο.
    Επισης μια που εισαι dj τωρα μπορεις να καταλαβεις τι καταστροφη εχετε κανει "εσεις οι dj" με τη δυνατη μουσικη σε κοσμο και ποιες ειναι η συνεπειες σε νεους κυριως ανθρωπους
    που απο εκει που εχουνε ολη τη δυναμη να φανε τον κοσμο πεφτουνε σε καταθλιψη απο το προβλημα αυτο.
    Πιστευω να συμφωνεις οτι για το καλο της υγειας και της οικονομιας πρεπει να μπει λουκετο σε ολους του χωρους που παραγουνε δυνατους ηχους ειτε σε κεντρα διασκεδασης ειτε οτιδηποτε αλλο.
    Η καταστροφη που παραγουνε αυτοι οι χωροι ειναι τεραστια και ανεπανορθωτη.
    Μεγαλη ευθυνη φερουνε και οι γιατροι που δεν εχουνε ενημερωσει τον κοσμο με ζωντανες ιστοριες και παραδειγμα στο σχολειο και απο την τηλεοραση ετσι σχεδον ολοι νομιζουνε οτι η ακοη ειναι
    κατι δεδομενο και δεν γνωριζουνε καν το προβλημα της υπερακουσιας και των εμβοων που ειναι πολυ σοβαροτερα προβληματα απο την πτωση ακοης.
    Οι ΩΡΛ απλα λενε θα χασετε την ακοη σας ενω πρεπει να λενε θα παθετε βουητα/υπερακουσια/θα χασετε τον υπνο σας θα καταστραφειτε και να δειχνουνε ζωντανα παραδειγμα ατομων που την εχουνε πατησει
    ωστε να μπορει να καταλαβει η νεολαια ποιο ειναι το τιμημα.
    Last edited by 0db; 11-12-2014 at 23:04.

Junior Member
    File 0db an mporeis se parakalo steile mou minima na se kaleso h pare me dimitris 6974708482

Member
    Quote Originally Posted by lefteris 07 View Post
    Καλημερα κ απο μενα ειναι πρωτη φορα που γραφω μιας το φορουμ αυτο το βρηκα τυχαια οταν εχαχνα στο διαδυκτιο να μαθω για τις εμβοες. Εγω υποφερω απο εμβοες εδω κ 1,5 χρονο περίπου κ στα 2 αυτια ακουω ενα συνεχη ηχο , την ημερα με τη δουλεια μου δεν τον ακουω τοσο πολυ ενω τη νυχτα που πεφτω για υπνο με τρελαινει. Εχω κανει μαγνητικη εγκεφαλου πριν 1 χρονο μου ειπαν ολα καλα, εχω παει σε 2 ΩΡΛ μου ειπαν ολα καλα. Εχω χασει απο το 1 αυτι μου το 15 % της ακοης ισως λογω οτι η δουλεια μου εχει κ λιγο θορυβο καποιες φορές. Επισης το βραδυ ακουω κ τους παλμους της καρδιας μου καποιες φορες. Ειχα παρει κ μινιτραν για 2 μηνες γιατι ειχα αγχωθει παρα πολυ, κ το memovigor για 1 μηνα. Διαβασα παραπανω οτι πρεπει να κοιταξω κ το θυροειδη κ τ3 κ τ4 εξετασεις αιματος. Εχει μηπως παρει καποιος memovigor για 3 μηνες κ εχει δει διαφορα; Αξιζει να παρω μαγνησιο citrate οπως διαβασα πιο πανω; Μεχρι τωρα ολοι μου ειπαν οτι ολα καλα , αλλα πως θα απαλλαγω απο τον ηχο (κ φοβαμε μην επιδεινωθει) με το περασμα του χρονου κανεις δεν μπορεσε να μου πει; Ξεχασα να πω οτι πριν 1 μηνα που ξεκινησαν οι εμβοες ειχα κανει ενα μικρο χτυπημα στο κεφαλι γι αυτο κ εκανα τη μαγνητικη. Δεν ξερω αν ποτε θα μπορεσω να απαλλαγω απο τις εμβοες. Αυτα απο μενα ελπιζω να μην σας κουρασα.
    Μια υποθεση κανω... μηπως επαθες το βουητο απο ακουστικο τραυμα στη μαγνητικη ? Ειναι γνωστο οτι ατομα με φυσιολογικη ακοη
    μπορουνε να βγουνε απο τη μαγνητικη με εμβοες λογω των πολλων db και των κρουστικων ηχων που βγαζει το μηχανημα.
    Ακομα και σε γερα αυτια κανει βλαβη ο θορυβος του μαγνητικου τομογραφου ειδικα αμα δεν εχει noise cancellation γι αυτο προσοχη
    εξεταση μονο σε αθορυβο μηχανημα και με βιομηχανικου τυπου ωτοασπιδες.

Junior Member
    file 0db tha to ektimousa an milousame tilephonika exeis psaxtei poli opos kai ego sthn ellada einai oloi asxetoi oi giatroi ,,,oloi omos...

Member
    Δοκιμασε αυτη τη θεραπεια με τα αποπανω συμπληρωματα
    http://alt.support.tinnitus.narkive....itus-cure-long
    Ακομα και 10-20% να δεις βελτιωση κατι ειναι.
    Εγω θα επερνα τα συπληρωματα που εχω γραψει ποιο πανω την ανεκδοτη θεραπεια με pentoxifylline & piracetam οπως και retigabine σε μικρες δοσεις για δοκιμη (βλεποντας και κανοντας με το retigabine).
    Φυσικα ουτε να το σκεφτεσαι να ξαναβγεις σε θορυβο για 1 χρονο τουλαχιστο ακομα και σιγανο ειναι 100% σιγουρο οτι θα χειροτερεψεις.
    Ηχοκαλυψεις μασκαρεματα με ηχους της εμβοης θορυβος υπολογιστη ανεμιστηρακια μηχανικοι σκληροι δισκοι κλτπ ξεχασετα τα μονο χειροτερευση θα φερουνε.
    Το τραυματισμενο αυτι δεν το βλαπτουνε ηχοι 80db αλλα και πολυ μικροτεροι (αμαξι/περιπατος στο δρομο) και ειδικα οταν ειναι συνεχεια.
    Υπνο να κανεις μονο σε 0db χωρο.Εκει κανει επιδιωρθοση το αυτι στον υπνο αν κοιμασε σε χωρο με ηχους δεν αφηνεις να επισκευαστουνε βλαβες.
    Τσιγαρο-ποτο-ηχους-ξενυχτι ξεχασετα για 1 χρονο ειναι ωτοτοξικα και δεν αφηνουνε το αυτι να ανακαμψει.
    Ο πανικος και το στρες κανει περαιτερω οργανικη και μονιμη βλαβη στην ακοη μεσω αγνωστου μηχανισμου.
    Μαγικες θεραπειες δεν υπαρχουνε ουτε μαγικοι ΩΡΛ οι περισσοτεροι της πιατσας ξερουνε οτι δεν θα σου κανουνε τιποτα θα σε βυζαξουνε λιγο καιρο και δεν θα σου δωσουνε ουτε τις ποιο απλες συμβουλες προστασιας υπνου κτλπ.
    Καποιοι δε αμα μυριστουνε αναγκη/ασχετιλα ασθενη τον εκμεταλευουντε για 0δενικου αποτελεσματος ευρωεπισκεψεις η θα του δωσουνε συμβουλες-φαρμακα που δεν κανουνε τιποτα δια να δικαιολογισουνε τις επισκεψεις.
    Εσυ ξερεις οτι την επαθες ηχο, coolare κανε τα παραπανω και σε 1 χρονο θα το θυμασε ελαχιστα αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα μπορεις να κανεις τις παλιες καταχρησεις χωρις αυστηρα μετρα προστασιας.
    Δεν ειναι ομως 100% σιγουρο οτι το επαθες απο ηχο υπο ποια εννοια αν για παραδειγμα ειχες εκθεση στον ιδιο ηχο αλλα εισουνα ξεκουραστος ειχες κοιμηθει καλα δεν ειχες καταναλωσει ωτοτοξικες ουσιες
    και ειχες επαρκεια ισχυρων αντιοξειδωτικων (πχ γλουταθιονη ) το ποιο πιθανον οτι δεν θα το παθαινες.
    Δηλαδη οι μεγαλες εντασεις κανουνε βλαβη σε συναρτηση με την κατασταση που ειμαστε , την ηλικια κτλπ
    Last edited by 0db; 19-12-2014 at 11:13.

Junior Member
    Φιλε 0db ολα αυτα που γραφεις τα γνωριζω μελεταω τις εμβοες 5 μηνες τωρα ειμαι γραμμενος και στο tinnitus talk oti pio ενημερωμενο υπαρχει σημερα.το σχημα p -p-s που προτινεις ενας ανθρωπος ειδε βελτιωση καταγεγραμενα το να δοκιμασω ρετιγκαπινη που θα την βρω κιολας οταν αυτοι που εχουν παρει ειναι μετρημενοι στα δακτυλα με πολλες παρενεργειες συμπληρωματα οκ..αλλα εγω βελτιωση δεν βλεπω μονο με stugeron αγγειδιασταλτικο ειδα λιγο βοηθεια αλλα με αναστατωτη να κοιμηθω ειναι μεγαλο προβλημα μετα απο μια ωρα υπνο πεταγομαι με εβοες στα υψη και κρυαδες και εμβοη και στα δυο αυτια ενω συνηθως ειναι μονο δεξια.επειδη ειναι πολλα αυτα που εχω διαβασει με αναμφιφολα αποτελεσματα γι αυτο σου ειπα να μιλισουμε τηλεφωνικα. Γιατι ειναι μεγαλη συζητηση και θελει τεκμιριωμενες δοκιμες με φαρμακα.οι ελπιδες μου ειναι στι audofony pou piramatizontai aytes tis meres sto londino me ena farmako poy dra stous neyrodiavivastes.....eibai lene stis fasi 2 dokimes se atoma me emboes..elpizo h epistimi na dosei fos se ayth thbkolasi ton emboon.

Member
    Αμα ειδες διαφορα με το stugeron τοτε λογικα θα δεις και με πιρακεταμη+πεντοξυφυλινη γιατι ειναι καλυτερα αγγειοδιασταλτικα και με λιγες παρενεργειες.
    Αυτο που λες οτι πεταγεσαι απο τον υπνο μου μοιαζει με τυπο υπερακουσιας κοινως επιληψια στο ακουστικο συστημα..
    retigabine εδω τα φαρμακεια δεν εχουνε εκτος και το παραγγειλεις να στο φερουνε απο εξω βεβαια θα το πληρωσεις ακριβα.
    Μπορεις να το παρεις online απο https://www.pharmacy2u.co.uk απλα πρεπει να τους στελεις συνταγη με ταχυδρομειο.
    Το ακουογραμμα σου πως ειναι (συχνοτητα-απωλεια) και σε ποια συχνοτητα/ες εχεις την εμβοη ? ειναι και στα 2 αυτια? γιατι ο dj συνθηθως της παθαινει στο 1 που ακουει το επομενο τραγουδι της αλλαγης και η ενταση των ακουστικων ειναι ποιο μεγαλη απο του club... Ειναι φιξαρισμενη και σταθερη ή εχει διακυμανσεις ? Σταματαει ποτε καθολου ή να ελλατωνεται πολυ ? εχεις βουλωμα/πιεση/πονο στο αυτι εστω και ελαφρυ (ειναι ενδειξη υπερακουσιας) ?
    Αν δεν μπορεις να βρεις το retigabine βρες το leviracetam (keppra ή γενοσημα) που υπαρχει εδω αλλα δεν ειναι τοσο δραστικο οσο το retigabine επισης εχει λιγοτερες παρενεργειες και οχι τοσο σοβαρες.
    Για το αντιεπιληπτικο στο λεω για να φυγεις οσο γινεται ποιο γρηγορα απο τις βενζοδιαζεπινες ειναι καταστροφη για τις εμβοες σε βαθος χρονου.

Junior Member
    KALA XRISTOYGENNA SE OLOUS ..ELPIZOUME TO 2015 NA EINAI H MAGIKH XRONIA POU THA ERTHEI LISI STO PROVLIMA EMBOES... KAI FILE ODB AKOMA PERIMENO NA MILISOUME TILEFONIKA(6974708482)...DINAMI KAI PISTI SE OLOUS TOYS SIMPASXONTES,,,!

Junior Member
    Quote Originally Posted by C.M. View Post
    Ρε παιδιά μια γνώμη όσοι γνωρίζουν κάτι σχετικό.
    Εδώ και κανα 5 μηνο έχω κάποιες εμβοές στα αυτιά (κουδουνισμα) το οποίο είναι χαρακτηριστικό όταν έχει ησυχία , ενώ άλλες φορές το ακουω αν συγκεντρωθώ σε αυτό , παρόλο που -για παράδειγμα- μπορεί να εχω την τηλεόραση ανοιχτή.

Πήγα σε ωριλά , μου έκανε εξετάσεις και δεν μου βρήκε κάτι. Μου είπε πως αυτο που ακους ειναι εσωτερικοί ήχοι του σώματος και απλά συγκεντρώνεσαι εκει.

Τέλος πάντων , εγώ συνεχίζω να έχω εμβοές,εντάξει μπορώ και έχω κανονικούς ύπνους , γυμνάζομαι , είμαι κανονικά στα κιλά μου , τρώ καλά, δεν καπνίζω , δεν πίνω κτλ .

Ανυσηχώ μήπως αυτό είναι συμπτωμα απο άγχος ή απο στρες - γενικά τον τελευταίο χρόνο είμαι σχετικά αγχωμένος, χονδρικά επειδή είμαι άνεργος και ψάχνω να βρω τι θα κάνω και εχω κάποιες ανασφάλειες - στο μεταξύ βιώνω και τι συνέπειες της ανεργείας πχ είμαι λίγο απότομος , απόλυτος και δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για το μέλλον. Εχω ψηλοφοβηθεί με το θέμα , μήπως είναι εκδήλωση ψυχοσωματική ή κάτι τέτοιο.

Οποιος θέλει να σχολιάσει κάτι σχετικό ελεύθερα. Ευχαριστώ.
    ΕΙΜΑΙ 23 ΕΤΩΝ φίλε μου έχω το πρόβλημα της αιφνίδιας κώφωσης. άρχισε ξαφνικά 2 μέρες μετά απο θάλασσα πιθανολογώ πώς δεν πρέπει να ναι απο αυτό το βράδυ λοιπον που πριν κοιμηθώ με ποιάσανε βοητά στο δεξί αυτί λέω δεν ειναι τιποτα θα περάσει πεφτω λοιπόν για ιπνο το πρωί ξυπνησα με τρελά βοητά να μην πολυλογώ πήγα νοσοκομειο στον εαυγγελισμό με βοητά και σαν να ναι μπουκωμένο το αυτί κάθομαι 4 μέρες είχα πεθάνει απο την στεναχωρια μου ένιωθα μισός! Μου δώσανε κορτιζονούχα ενδοφλέβεια και κάτι αντιηκά και επανήλθε στο 80% η ακοή μ μετά απο 4 μέρες που με διώχνανε.(μου δώσανε και μια εξέταση μαγνητική που δεν την έκανα ποτέ) αυτές τις μέρες έχουν επανέλθει τα βουητά σε χαμηλότερη ένταση στον υπνο σε τρελένουν ομως ακούω καπως. ΦΟΒΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΩ νοσοκομιο αλλα πιθανον να το κανω.

Member
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (απαγορεύεται η προτροπή για λήψη/αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής).
    Last edited by Aeon; 18-02-2015 at 18:39.

Senior Member
    Αγαπητέ 0db είστε ιατρός; Φοιτητής ιατρικής, Νοσηλευτής; Κάτι σχετικό;

Junior Member
    Χαχα!!!!καλη χρονια στους συμπασχοντες,,,,!γεια σου φιλε silencer...πως ειναι η κατασταση σου?

Senior Member
    Kavaliero καλησπέρα. Άριστη η κατάσταση μου όσον αφορά το πρόβλημα που συζητάμε εδώ μέσα. Αντιμετωπίζω αλλού ειδους προβλήματα υγείας, ιασιμα μεν αλλά εκεί που μου περνάει το ένα αρχίζει τ άλλο. Τέλος πάντων, να επαναλάβω πως εγώ την υπερακουσια την ξεπέρασα με υπομονή και με αποχή από την εργασία μου για έναν ολόκληρο χρόνο. Αν δεν έκανα αυτήν την θυσία θα ήμουν ακόμη στα ίδια. Γιατροί και φάρμακα δεν μου έκαναν τίποτα. Παροδικά μόνον με βοηθησε η θεραπεία με λευκό θόρυβο...

Member
    Η υπερακουσα ειναι συμπτωμα νοσου.Σχεδον ολοι οι ελληνες ΩΡΛ ουτε που καν την αναγνωριζουνε.
    Μπορει αυτη η νοσος να ειναι παροδικη δηλαδη να μην γινετε σωστα η καταστολη των νευρικων μεταβιβασεων γιατι δεν δεν λειτουργουνε
    σωστα καποιοι νευροδιαβιβαστες (GABA) συνηθως υπαρχει πανικος αυπνια και αγχος μαζι.
    Η θεραπεια αυτης της περιπτωσης ειναι να απομακρυνεις καθε παραγοντα που εκλυει αυξημενη νευρικη δραστηριοτητα
    να κανεις καλους υπνους και να αποφευγεις τελειως του ηχους μεχρι να σου περασει.Η εκθεση σε ηχους ενω εχεις υπερακουσια ειναι ισοδυναμο της καταστροφης.
    Η υπερακουσια δεν χειροτερευει με την υσηχια αντιθετως καλυτερευει. Οι θορυβοι μονο χειροτερη χημια κανουνε ακομη και οι ηχοι χαμηλης εντασεως.
    Σε αιφνιδια εναρξη υπερακουσιας χωρις να ειναι γνωστη αιτια η θεραπεια ειναι μερικες μερες κορτιζονη ξεκουραση αποφυγη αγχους σωστη διατροφη κτλπ.

Υπαρχουνε φαρμακευτικες ουσιες που καταστελουνε (σε επιπεδο νευροδιαβιβαστων) την υπερκουσια αλλα στο τελος σε αφηνουνε με μεγαλυτερο και αλυτο προβλημα τετοιες ειναι ολα τα ψυχοφαρμακα/αντιεπιληπτικα
    και κυριως οι βενζοδιαζεπινες. Μακρια απο αυτα τα πραγματα γιατι μπορει να κανετε ενα απλο προβλημα τεραστιο και αλυτο.Ειδικα μακρια απο τις βενζοδιαζεπινες σε περιπτωσεις εμβοων ή υπερακουσιας.

Φυσικα οταν ειναι γνωστο το οργανικο αιτιο που προκαλεσε την υπερακουσια θεραπευεις αυτο γιατι σε οργανικο αιτιο οφειλετε η υπερακουσια.
    Ακομα και η δυσλειτουργια στο GABA οργανικο αιτιο ειναι.

Ειναι πολυ συχνο υπερακουσια και εμβοες μετα απο ακουστικο σοκ η θεραπεια ειναι παντελης αποχη απο τους ηχους για μεγαλο διαστημα μεχρι που να νιωσετε ανετα.
    Πολυς και καλος υπνος μειωση αγχους πανικου μη χρηση ναρκωτικων ουσιων (οπως βενζοδιαζεπινες) και ο χρονος θα δωσουνε τη λυση.
    Καποια συμπληρωματα διατροφης βοηθανε οπως η acetylcysteine / μαγνησιο / βιταμινες / αμινοξεα κτλπ
    Last edited by 0db; 05-01-2015 at 20:55.

Senior Member
    Kavaliero καλησπέρα. Άριστη η κατάσταση μου όσον αφορά το πρόβλημα που συζητάμε εδώ μέσα. Αντιμετωπίζω αλλού ειδους προβλήματα υγείας, ιασιμα μεν αλλά εκεί που μου περνάει το ένα αρχίζει τ άλλο. Τέλος πάντων, να επαναλάβω πως εγώ την υπερακουσια την ξεπέρασα με υπομονή και με αποχή από την εργασία μου για έναν ολόκληρο χρόνο. Αν δεν έκανα αυτήν την θυσία θα ήμουν ακόμη στα ίδια. Γιατροί και φάρμακα δεν μου έκαναν τίποτα. Παροδικά μόνον με βοηθησε η θεραπεία με λευκό θόρυβο...

Page 19 of 24 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast