με ποιο τροπο αντιμετωπισατε τα υπερφαγικα?? - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 99
    Senior Member
    Πολυ σωστος ο τροπος που το προσεγγιζεις lusid dreams. Συμφωνω απολυτα! :)

Senior Member
    εκει καπου στην λεπτη γραμμη μεταξυ βουλιμιας και ανορεξιας η ενοχες ερχονται πολυ γρηγορα, συγουρα εξαντλεις την αυστηροτητα σου πανω στον εαυτο σου και φυσικα αυτο σε κανει να αισθανεσαι οτι εχεις τον ελεγχο, τοτε ειναι που ο εμετος ή τα καθαρτικα ή απλα η κατακορυφη πτωση της αυτοεκτιμησης ειναι μονοδρομος

Senior Member
    Ουφ!!!!!
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!! Αντιμετωπίζονται διά παντός;;;;
    :(

Μόλις είμαι πεσμένη ψυχολογικά το υπερφαγικό ειναι μονόδρομος!!!

Senior Member
    koritsia meta apo duo vdomades dukan efaga mia tourta moni mou niw8w apaisia:barfy:

Γεια σε ολους! Εμπαινα παλια στο φορουμ και τωρα επανηλθα, αχ αυτο το τοπικ ποσο με εκφραζει... και γω το παλευω με τα υπερφαγικα, δεν εχω κανει ποτε εμετο, παντα ομως ειμαι ειτε σε μια φαση διαιτας που θα ακολουθω απολυτως πειθαρχημενα και πιστα, η σε φαση που θα τρωω τα παντα σαν να ειναι η τελευταια μερα της ζωης μου και στο τελος να εχω τρομερες τυψεις, να νιωθω απαισια και ολα τα σχετικα... το παλευω να καταφερω καποτε να σταθεροποιηθω και να τρωω σωστα, με μετρο πανω απ ολα....
    wannabeskinny αστο πισω σου καλη μου, ξεχασε το οσο μπορεις και συνεχιζουμε... εγω καταλαβα οτι μονο ετσι μπορω να συνεχιζω, γιατι αν πω εσπασα τη διαιτα τοτε τρωω αλλο τοσο μετα..
    καλη συνεχεια στην προσπαθεια ολων και εδω θα μαστε να αλληλοστηριζομαστε!

Senior Member
    αυτο ακριβως που γραφει η fairy_ προσπαθω να καταφερω..αστο πισω σου...προπαθω να μην επιτρεπω στα λαθη μου να με τρωνε, να μην δικαζω τον εαυτο μου και τελικα να μη τον καταδικαζω...δυσκολο...αλλα εδω ημαστε για να το παλεψουμε

Senior Member
    γεια σας..δεν ξερω αν γραφω στο σωστο τοπικ αλλα ανα μερες με πιανει ταση υπερφαγιας τρωω μεγαλες ποσοτητες χωρις να το απολαμβανω απλα μπουκωνοντας το στομα μου για να μην σκεφτομαι...
    ολο λεω να κανω διαιτα και ολο το χαλαω...δεν κανω εμετους γι αυτο και δεν εχω σκεφτει την βουλιμια...εχετε να μου πειτε κατι??Δεν ξερω και γω σε τι ζηταω απαντηση

Senior Member
    o tropos που εγω αντιμετωπισα τα βουλιμικα ειναι τα 5 γευματα τη μερα 1 πρωινο 1 μεσημεριανο 1 βραδυνο κ 2 σνακ.Πηγαινε στο τοπικ δυαδες κ τριαδες η παρε τη ''διατροφικη νοημοσυνη''.νΟΜΙΖΩ ΠΩς ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ α διαβαστει θα σωσει κοσμο.

Senior Member
    Originally posted by lessing
    o tropos που εγω αντιμετωπισα τα βουλιμικα ειναι τα 5 γευματα τη μερα 1 πρωινο 1 μεσημεριανο 1 βραδυνο κ 2 σνακ.Πηγαινε στο τοπικ δυαδες κ τριαδες η παρε τη ''διατροφικη νοημοσυνη''.νΟΜΙΖΩ ΠΩς ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ α διαβαστει θα σωσει κοσμο.
    +1

Junior Member
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ!!
    ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΕΝΝΟΩ : ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΑ 90 ΚΙΛΑ ΣΤΑ 53, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 70 ΜΕ ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΠΑΛΙ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΕΡΦΑΓΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟ; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΕΤΡΟΥ : ΑΝ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ Κ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΤΑ ΦΑΩ ΟΛΑ ... ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΩ, ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ... ΞΕΧΝΑΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ!!... ΜΗΠΩΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ;;
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!! :spin: :bouncy:

PS ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ <<ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ>> ΜΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! <3 :crazy:

Senior Member
    Για το τικερ δες εδώ, νομίζω θα καταλάβεις
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2533

για το προφιλ και για την υπογραφη πας στον πινακα ελεγχου

για τους ειδικους ψυχ.υγειας υπαρχει τοπικ
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3252

καλη σου επιτυχια κ καλη κατηφορα ... :smilegrin:

Junior Member
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!! <3

μετά από τόσο καιρό ταλαιπωρίας, πιστεύω ότι η καλύτερη αντιμετώπιση-μιλάω καθαρά από πρακτικής άποψης,είναι να είσαι όσο μπορείς έξω από το σπίτι, είτε δια δουλειά, είτε για μάθημα,είτε για καφέ, και όταν τρως να είσαι με κάποιον. επίσης το βασικότερο όλων, να κοιμάσαι νωρις. ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΝΩΡΙς..το θεωρώ απίστευτα βασικό. εγώ το 90% των βουλιμικών τα κάνω χαράματα, γιατί έχω πρόβλημα με τον ύπνο και με πιάνουν λιγούρες...ή βαρεμάρες!!! ακόμη δεν το χω διορθώσει βέβαια, αλλά ελπίζω!!!

Junior Member
    Έχω και εγώ τέτοια προβλήματα... έκανα δίαιτα για 4 μήνες και είχα χάσει όλα τα κιλά που ήθελα όταν ξαφνικά ήρθαν οι πανελλήνιες και άρχισα να πλακώνω τις σοκολάτες και τα πάντα όλα για να μπορώ να αντέξω να διαβάζω από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.... τα κατάφερνα αλλά έβαλα 3 κιλά (ακομα δεν ξέρω πως καταφερά να βάλω ΜΟΝΟ 3 κιλά σε σύγκριση με αυτά που έτρωγα) τεσπα, από τη στιγμή που τελείωσαν οι πανελλήνιες το πάλευα να επανέλθω χωρίς αποτέλεσμα μέχρι και μερικές βδομάδες πριν. Το θέμα είναι ότι από τότε έχω και εγώ αυτά τα υπερφαγικά επεισόδια... πριν κανά δύο βδομάδες τα ξερνούσα όλα όλα όλα, πλέον το έχω κόψει λέγοντας στον εαυτό μου ότι αφού ήθελα και έφαγα καλά να πάθω και να υποστώ τις συνέπειες, έτσι το καταπίνω και συνεχίζω κανονικά δίαιτα από την επόμενη.

Έχω παρατηρήσει ότι τα υπερφαγικά μου μειώνονται. Και σε ποσότητα και σε συχνότητα. Εκεί που περνούσαν βδομάδες που μπορεί να έτρωγα τουλάχιστον 5000 θερμίδες χτες ας πούμε κατάφερα και τις περιόρισα μόλις στις 1600 παραπάνω, έτσι πήρα μόνο μισό κιλό.

Αυτό που με βοηθάει να τα καταπολεμάω όπως πολλοί από εσάς είπατε είναι να έχω κάτι να κάνω για να μην το σκέφτομαι. Πάντα κάποια δραστηριότητα, πάντα κάτι διαφορετικό. Επίσης είμαι άτομο που επηρεάζεται εύκολα από τις τύψεις, έτσι ένα χαρτάκι πάνω στην πόρτα του δωματίου μου (το οποίο βλέπω κάθε φορά που βγαίνω) γράφει "Θυμίσου τις συνέπειες και τον λόγο για τον οποίο παλεύεις" με αποτέλεσμα να βγαίνω από το δωμάτιο σκεφτόμενη "Ναι ναι ξέρωωω δεν θα φάω αμάν" και έτσι δεν τρώω! Εμ... τι άλλο?! Επίσης αν είσαι (είστε) άτομα που έχετε κάποιο πρότυπο (όπως εγώ τραγουδιστές κτλ) τότε βοηθάει πολύ να τους έχετε παντού μπροστά σας αλλά κυρίως στο μυαλό xD Ε και εντάξει, εγώ πλέον το σκέφτομαι έτσι, και αν μου την βαρέσει και φάω μια μέρα λίγο παραπάνω πολύ απλά την επόμενη μέρα θα φροντίσω να φάω λίγο λιγότερο για να το ισοσταθμίσω (δεν θα ψωφίσω της πείνας βέβαια αυτό θα έχει άσχημες επιπτώσεις το έχω κάνει και αυτό) και θα φροντίσω να πάω μια μεγάλη βόλτα!

Αυτά πάνω κάτω... έχω την εντύπωση ότι τα έγραψα πολύ μπερδεμένα sorry xD

Senior Member
    Όσον αφορά αυτό που είπατε, Μαράκι και Νανάμι, εμένα καθόλου δεν με βοηθάει το να γεμίσω τη μέρα μου και να είμαι συνεχώς έξω από το σπίτι, γιατί ξέρω...δεν πάει να είμαι έξω όλη μέρα, δεν πάει να γυρίζω σπίτι πτώμα...αν θέλω να κάνω υπερφαγικό θα το κάνω, ο κόσμος να χαλάσει, ακόμα και να είμαι με το ένα μάτι κλειστό. Και το να προσπαθώ πάντα να γευματίζω με κόσμο...αχ αυτό λειτουργεί ακόμα χειρότερα, αισθάνομαι τεράστια καταπίεση, οπότε με την πρώτη ευκαιρία που θα μείνω μόνη μου, θα έχω στο νου μου μόνο αυτό: ΝΑ ΦΑΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast