ξεκιναω ατκινς..... - Page 96
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 96 of 103 FirstFirst ... 46869495969798 ... LastLast
Results 1,426 to 1,440 of 1536
    Senior Member
    Δεν σου απαγορευει η ατκινς το γαλα στην πρωτη φαση.Στην ουσια μονοι μας το απαγορευουμε γιατι εχει πολλους υδατ.Λογικα αυτες οι μπαρες εχουν ενα μικρο ποσοστο.Κοιτα αν εισαι μεσα στους υδατ. της ημερας σου και εισαι οκ.Προσεχε λιγο με αυτες τις μπαρες γιατι ειχα παρει μια που ειχε ολοκληρη 15 υδατ. και την ετρωγα για 3 μερες απο λιγο.:smilegrin:

Senior Member
    αληθεια? νομιζα δεν εκανε το γαλα...οκ...σε ευχαριστω!

Senior Member
    καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολες μας! και ολους μας

Senior Member
    Καλημερα και καλη μας συνεχεια....!!!!!!!

Senior Member
    Επιτέλους τελείωσα το διάβασμα 58 σελίδων, κάποιες τις πέρασα στα γρήγορα. Πρώτη φορά έχω διαβάσει τόσα ποστ και είμαι στο forum πολλά χρόνια. Μετά από σκέψη Dukan ή Atkins και λίγο διάβασμα, είπα να ξεκινήσω δειλά δειλά την Ατκινς. Κυρίως γιατί δεν μπορώ να φάω σαλάτα χωρίς λάδι. Και φοβάμαι να κόψω το λάδι για λόγους τριχόπτωσης και κύκλου. Δεν σκοπεύω να τρώω σαλάμια και κρέμες και μαγιονέζες και πέτσες και πάχη στα κρέατα, γιατί τα θεωρώ ανθυγιεινά και δεν μου αρέσουν. Τα κιλά τα πήρα από γλύκα, λιχουδιές περιπτέρου και ψωμιά-μακαρόνια.

Είμαι στην 3η μέρα, έχω χάσει 1,1 πράγμα σπάνιο για μένα, αλλά δεν μένω εκεί γιατί ΟΚ είναι υγρά, κλπ? έχω τρομερή ενέργεια, και δεν πεινώ και το σημαντικότερο δεν έχω διάθεση για γλυκό και άμυλο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν ξέρω, αύριο μπορεί να κατεβάσω το περίπτερο. Θέλω να την κρατήσω γιατί έχω και προβλήματα υγείας λόγω παχυσαρκίας, καθώς αυτά τα κιλά 98 τα κουβαλάω τα τελευταία χρόνια και όχι μια ζωή, και μάλλον ο οργανισμός μου δεν τα δέχεται.

Θέλω μια πληροφορία από τους Ατκινοφάγους, η σάλτσα ντομάτας στην πρώτη φάση επιτρέπεται ? δηλαδή μπορώ να φάω μοσχαράκι κοκκινιστό ?

Επειδή φοβάμαι και λίγο την ξαφνική μείωση υδατανθράκων έχω αγοράσει αυτά τα κράκερς της Ατκινς, που επιτρέπονται από την πρώτη φάση, «ξύλα» τα λέω εγώ και τρώω 4 τη μέρα. Υδατάνθρακες δεν μετρώ προς το παρόν, θα δω αργότερα, δεν νομίζω όμως να ξεπερνώ τους 20.

Senior Member
    Λοιπον,καλη αρχη!!!!Καλυτερα να μη το παρεις χαλαρα και να εχεις στο μυαλο οτι μπορει αυριο να κατεβασεις ολο το περιπτερο.Καλο ειναι να γινουμε αυστηροι με τον εαυτο μας.Στο λεω εγω που ασε τι ετρωγα,τα πηρα τα κιλα με τον ιδιο τροπο που τα πηρες και συ,γλυκα γλυκα γλυκαααα!
    Σχετικα με τη σαλτσα ντοματας δε συστηνεται για αρχη γιατι η ντοματα οταν ζεστενεται βγαζει ζαχαρη και ισως σε κολλησει.Καλυτερα μετα 2 πρωτες βδομαδες και τοτε οχι ολοκληρο pumaro,αλλα μια μικρη ποσοτητα.Καλο ειναι να μετρας υδτατ. , εγω δε τους μετραω εναν εναν αλλα εχω μαθει πια ποσους εχει το καθε τι που τρωω και ποτε δε τρωμε κατι που δε ξερουμε τι υδατ. εχει.Να εισαι ετοιμη για καποιες ζαλαδες τις πρωτες μερες,αυτο ειναι απορροια την ξαφνικης πτωσης υδατ. και μπαινεις στην "αποτοξινωση" χαχα!Παρε καμεια πολυ βιταμινη.
    Ειμαι 2 μηνες στη διατροφη και ουτε που καταλαβαινω οτι κανω διαιτα πραγματικα.Εχει γινει συνηθεια και ουτε καν περναει απο το μυαλο μου οτιδηποτε απαγορευτικο!
    Ο,τι αλλο θες εδω ειμαστε!Μπες στο www.lowcarblife.org να δεις και συνταγουλες!

Senior Member
    Σήμερα 4η μέρα Ατκινς -1,5 κιλό σε 3 μέρες.... οκ αρχή είναι γι? αυτό είναι τόσα πολλά, τουλάχιστον για μένα !!! Το περίεργο είναι όμως το απίστευτο ξεφούσκωμα που έχω.

Ευχαριστώ Αστερόπη για την απάντηση, το ήξερα ότι η ντομάτα βγάζει ζάχαρη όταν ψήνεται αλλά νόμιζα ότι κάπου διάβασα ότι η σάλτσα είναι ΟΚ και μόνο με τη φρέσκια υπάρχει πρόβλημα. Μάλλον λάθος διάβασα, γιατί με τόσα που διάβασα χάθηκα και λίγο. Λεμονάτο λοιπόν το μοσχαράκι με λίγο λεμόνι για να φάει και η υπόλοιπη οικογένεια.

Δεν το έχω δει χαλαρά, ίσα-ίσα, απλώς δεν μου έχω και τρελή εμπιστοσύνη, και δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό που ξαφνικά μπορεί να με κάνει να τα παρατήσω. Προς το παρόν θα έλεγα ότι μάλλον έχω έναν ενθουσιασμό, της αρχής είναι βέβαια, θα δείξει, γιατί πολλά έχω κάνει μέχρι τώρα, με καλά αποτελέσματα στην αρχή και μετά από λίγες μόνο μέρες, ξανά πίσω στα παλιά. Οπότε επιφυλάσσομαι. Το σίγουρο και εντυπωσιακό προς το παρόν τουλάχιστον είναι ότι ακόμα και όταν πεινάω, δεν έχω αυτή την τρελή πείνα και λαιμαργία που είχα με άλλες δίαιτες που ήθελα όντως να κατεβάσω το περίπτερο. Πως να το πω, πεινάω ελεγχόμενα, μου θυμίζει λίγο την κατάσταση που ήμουν όταν έπαιρνα reductil.

Αυτό που διαπίστωσα όμως για το οποία είχα εδώ και καιρό τις υπόνοιες μου, είναι ότι όταν το πρωί τρώω δημητριακά με γάλα ή τοστ, λυσσάω στην πείνα μέχρι το μεσημέρι, και θέλω τυρόπιτες, κουλουράκια, και ότι άλλη λιχουδιά υπάρχει. Ενώ τώρα τίποτα, δεν νοιώθω λιγούρα, δεν ξέρω μακάρι να κρατήσει γιατί το «too good to be true» !

Η πρώτη φορά που πείνασα πάρα πολύ αυτές τις 3 μέρες ήταν σήμερα στις 5 το πρωί, που ξύπνησα από την πείνα. Σηκώθηκα στις 6.30 και έφτιαξα μία ομελέτα με 2 αυγά, 2 φ γαλοπούλα, και ½ φ τυρί και στάνιαρα λίγο?.

Senior Member
    H ορεξη σου οσο θα περνανε οι μερες τοσο θα μειωνεται.Εγω εχω φτασει να τρωω με το ζορι γιατι πρεπει!Αυτο ειναι το βασικο στην ατκινς δε πρεπει να μενεις για πολλες ωρες νηστικη!Μειωνεται η ορεξη γιατι οσο πιο πολυ τρωμε υδατ. τοσο περισσοτερο τους αναζηταει ο οργανισμος.
    Εχω διαβασει ιστοριες επιτυχιας με την ατκινς και εχω παρει πολυ κουραγιο.Πριν λιγο διαβασα μια κοπελα που εχασε σε 6 μηνες 40 κιλα και τωρα ειναι 45!!!Καλα το παρακανε λιγο,μαλλον τωρα πρεπει να παρει γυρω στα 5:blush:!

Senior Member
    Καλά αυτή το παράκανε, δεν είναι καλό να χάνεις τόσα κιλά τόσο σύντομα, ούτε για την υγεία, ούτε για τη χαλάρωση.

Σήμερα πεινάω όμως, μάλλον δεν έφαγα πολλές πρωτεΐνες το μεσημέρι, έφαγα λίγο κρέας με σαλάτα και 1 ξύλο.

Πάντως και η πείνα είναι ελεγχόμενη. Ήμουν και εγώ από τους αρνητικούς για Ατκινς. Ελεγα έλα ρε ατκινς και βλακείες...ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό. Εχω διαβάσει όμως αρκετά, και νομίζω ότι δεν είναι έτσι. Μπορείς να κάνεις καλές επιλογές και όχι κακές στην Ατκινς, να χορταίνεις, να χάνεις και να έχεις και καλή υγεία. Για να δούμε θα την κρατήσω μέχρι τη Δευτέρα. Καλό τριήμερο !!!!!!

Senior Member
    Δε χρειαζεται να την ονομασεις πχ ατκινς ,ντουνκαν κτλ.Απλως πες οτι πλεον θα προσεχω τους υδατ που καταναλωνω.Πολλοι ακουνε ατκινς και λενε "τι ατκινς?Δεν ειναι καλη διατροφη κτλ"Αλλα αν βλεπαν τι καταναλωνα πριν τοτε θα δουν τι θα πει κακη διατροφη.Ο,τι σαβουρα κυκλοφορει.Ενω η ατκινς με εχει βαλει στη θεση μου,απαγορευεται δια ροπαλου ο,τι εχει ζαχαρη,ενω αν εκανα μια διατροφη λιγο απόλα θα τσιμπαγα και καμεια σοκοφρετιτσα κανα γλυκακι.Ε και τι θα ελεγα ελα μωρε μια σοκοφρετα σιγα τις θερμιδες.Αλλα δεν ειναι ετσι,ολη αυτη η ζαχαρη της σοκοφρετας ανεβαζει την γλυκοζη στο αιμα και σου ανοιγει την ορεξη και θες αλλες 10 σοκοφρετες μετα.Αν κατι δε το ψαξεις δε μπορεις να εκφερεις αποψη.Εγω δεν ειχα ιδεα τι ειναι αλλα το εψαξα αρκετα και ειδα οτι αυτη η διαιτα ταιριαζει σ'αυτα που μου αρεσει να τρωω και την κανω χωρις δυσκολια.Καλη συνεχεια και μη τα παρατησεις,στο τελος θα ανταμιφθεις.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο!:saint2:

Senior Member
    Etsi einai οπως τα λεει η αστεροπη...και εγω 18 ηνμερες τωρα δεν εχω καταλαβει οτι στερουμαι κατι....δεν πειναω....
    Εκανα μια βλακεια βεβαια...προχθες σε μια γιορτη, που εφαγα θαλασσινα (120 γρ. περιπου) εβαδα καραβιδοψυχα....δεν ηξερα οτι αυτο το πασπαλιζουν με αλευρι...παντως η ζυγαρια κολλησε απο εκεινη την ημερα..... Επιμενω βεβαια μεχρι να ξεκολλησει.δενε χω και αλλη εναλλακτικη:smilegrin:

Senior Member
    Θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο για οποια κοπελα θελει αν απαντησει....Απο θερμιδες πως πατε? Δηλαδη περιπου ποσες καταναλωνετε την ημερα??

Senior Member
    Δε τις μετραω.Αλλα προσεχω να μη περναω τις 1400-1500!Αναλογα τα κιλα σου δες ποσες πρεπει να καταναλωνεις.

Senior Member
    και εγω που ξαναξεκινησα, Αν ξεπερασω τις 1200-1300, θα'ναι επειδη εφαγα ταχινι εκεινη τη μερα, η χρησιμοποιησα αρκετο ελαιολαδο (π,χ σε σπιτικη μαγιονεζα).

Αλλα παρατηρησα οτι αν φαω λιγο τυρι η αυγο, χανω λιγο γρηγοροτερα.

Senior Member
    ευχαριστω κοριτσια..οποτε εγω που ειμαι αρκετα κιλα, οι 1500 πρεπει να ειναι οκ....για να εχω περιθωριο να χαμηλωσω οταν αυξησω υδατανθρακες...

Page 96 of 103 FirstFirst ... 46869495969798 ... LastLast