Results 1 to 13 of 13
-
08-04-2011, 17:04 #1
Χρησιμες πληροφοριες για το φορουμ
Σημερα υπεπεσε στην αντιληψη μου οτι σε ιστοτοπο γνωστου χειρουργου της συμπρωτευουσας χρησιμοποιουνται τα γραφομενα μελους του φορουμ σε μορφη μαρτυριας για σκοπους αγνωστους σε εμενα που ενδεχομενως να εμπεριεχουν δολο. Θεωρω σημαντικο για ΟΛΟΥΣ να ξερουν αν τα γραφομενα προστατευονται με καποιο τροπο απο τον κανονισμο του φορουμ γι'αυτο και ζητω μια υπευθυνη απαντηση απο τη διαχειριση. Τουλαχιστον να ειμαστε ενημεροι οτι ειμαστε δυνητικα διαφημιστες χειρουργων!
- 08-04-2011, 20:49 #2
Code:ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Το eatingdisorders.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στις υπηρεσίες (forums, chat) προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις των χρηστών. Οι χρήστες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν ακέραια τόσο την ευθύνη όσο και τυχόν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο των μηνυμάτων τους. Κατ' αναλογία των ανωτέρω, υπεύθυνοι για τον έλεγχο του περιεχομένου τους είναι οι χρήστες που τις δημιούργησαν, οι οποίοι υποχρεούνται να προβαίνουν άμεσα σε διαγραφή περιεχομένου, που έρχεται σε αντίθεση με τους παρόντες Όρους Χρήσης. Το eatingdisorders.gr δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ορθότητα των πληροφοριών που δημοσιεύουν οι χρήστες και δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν λάθη ή/και παραπλανητικές δηλώσεις των χρηστών. Σε περίπτωση, που διατυπωθεί επώνυμη και βάσιμη καταγγελία/ειδοποίηση, ότι υπάρχει περιεχόμενο στις σελίδες του που είναι παράνομο, παραβιάζει δικαιώματα τρίτων και γενικά αντιβαίνει τους όρους του παρόντος, το eatingdisorders.gr έχει το δικαίωμα να το αφαιρέσει άμεσα και χωρίς προειδοποίηση του χρήστη, που το δημιούργησε ακόμα και να προβεί στον προσωρινό ή/και μόνιμο αποκλεισμό του χρήστη αυτού από τις υπηρεσίες του.
Από τους όρους χρήσης του site, οπότε υποθέτω πως απλά ο χειρουργός θεώρησε ΟΚ να τα πάρει ή ακόμα και να έχει λάβει την άδεια του μέλους.
08-04-2011, 20:54 #3
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
εγώ από το παραπάνω καταλάβαίνω πως μόνο έαν κάποιος-στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χειρούργος-πάρει την άδεια του γράφοντος σχετικά με τα συγκεκριμένα σχόλια μπορεί να τα αναπαραγει και στην δική του σελίδα ώς διαφήμιση! ʼρα σπέις μπορείς να ρωτήσεις το συγκεκριμένο μέλος αν έδωσε την άδεια του ώστε τα λεγόμενά του να χρησιμοποιηθούν για την διαφήμιση του συγκεκριμένου γιατρού.
09-04-2011, 10:37 #4
Δε θα ειχα μπει καν στη διαδικασια να ανοιξω το εν λογω θεμα αν υπηρχε αδεια..Εχω ερθει σε επαφη με το εν λογω μελος και απ'οτι πληροφορηθηκα το θεμα εχει προωθηθει σε ποινικολογο. Απλα θεωρησα χρησιμο να ειναι ολοι ενημεροι για τη χρηση των γραφομενων
09-04-2011, 11:52 #5
Originally posted by spaceride
Σημερα υπεπεσε στην αντιληψη μου οτι σε ιστοτοπο γνωστου χειρουργου της συμπρωτευουσας χρησιμοποιουνται τα γραφομενα μελους του φορουμ σε μορφη μαρτυριας για σκοπους αγνωστους σε εμενα που ενδεχομενως να εμπεριεχουν δολο. Θεωρω σημαντικο για ΟΛΟΥΣ να ξερουν αν τα γραφομενα προστατευονται με καποιο τροπο απο τον κανονισμο του φορουμ γι'αυτο και ζητω μια υπευθυνη απαντηση απο τη διαχειριση. Τουλαχιστον να ειμαστε ενημεροι οτι ειμαστε δυνητικα διαφημιστες χειρουργων!
Το κομμάτι που παραθέτει ο filipparas από τους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ είναι το γνωστό "βγάζω την ουρά μου απ'έξω" disclaimer που υπάρχει παντού όπου δημοσιεύονται απόψεις χρηστών, για να τους θυμίσει και καλά πως έχουν την αποκλειστική ευθύνη των γραφομένων τους και να μπορεί η διαχείρηση να επέμβει και να σβήσει τυχόν σημεία που θίγουν συμφέρονται που πλήττονται. Δεν νομίζω πως σε οποιαδήποτε περίπτωση προστατεύει εμάς από τους "άλλους", αλλά σίγουρα προστατεύει τους "άλλους" από εμάς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση - λόγω της φύσης του φόρουμ - μία κατηγορία ανθρώπων που βλέπει τα άπλυτά της να βγαίνουν στη φόρα είναι οι γιατροί. Λογικό λοιπόν κάποιοι απ'αυτούς, ίσως οι πιό ανασφαλείς και γιατί όχι και ανεπαρκείς, να παρακολουθούν το φόρουμ για να ελέγχουν το κλίμα. Βλέπεις εμείς εδώ γράφουμε με την υπογραφή μας από δίπλα, ακόμη κι αν αυτή αποτελεί ψευδώνυμο, αλλά τα μάτια που μόνο διαβάζουν είναι απολύτως ανώνυμα.
Στο διά ταύτα όμως, είναι απολύτως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να χρησιμοποιούνται οι απόψεις κάποιου που διατυπώθηκαν σε άλλο χώρο, με άλλο ίσως ύφος και γενικότερο περιεχόμενο για να εξυπηρετήσουν τους άγνωστους σκοπούς ενός ανθρώπου και μάλιστα γιατρού για διαφημιστικούς ή άλλους σκοπούς. Και για να κατέβω στο επίπεδο της συγκεκριμένης πράξης... τί σόι γιατρός είναι αυτός που στο επίσημο σάιτ του δεν έχει να παραθέσει επιστημονικά στοιχεία που να προωθήσουν τους σκοπούς του και καταφεύγει σε "υποκλοπές"?? Τόσο απελπισμένος είναι πια, που δεν υπάρχει έστω και ένας ευχαριστημένος ασθενής του να τον παινέψει και να γεμίσει τέλος πάντων η ρημαδοσελίδα;; Βλέποντας τον αγώνα των ανθρώπων εδώ μέσα να ισορροπήσουν μετά από μία επέμβαση, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως λυπάμαι αυτούς που έπεσαν στα χέρια του. Αλλά δυστυχώς σε όλους τους κλάδους , υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια! Σόρρυ για το σκληρό ύφος, αλλά το θεωρώ το ίδιο ανήθικο με το να βρεις τη φωτογραφία του παιδιού σου σε σελίδα αμφίβολου περιεχομένου.
09-04-2011, 12:38 #6
Originally posted by spaceride
Δε θα ειχα μπει καν στη διαδικασια να ανοιξω το εν λογω θεμα αν υπηρχε αδεια..Εχω ερθει σε επαφη με το εν λογω μελος και απ'οτι πληροφορηθηκα το θεμα εχει προωθηθει σε ποινικολογο. Απλα θεωρησα χρησιμο να ειναι ολοι ενημεροι για τη χρηση των γραφομενων
09-04-2011, 13:04 #7
να θεσω κ εγω μια αλλη παραμετρο που μ εχει ενοχλησει?
πως ακριβως χαρακτηριζεται οταν καποιο μελος κραταει αρχειο με συζητησεις στο τσατ του τσατ υποστηριξης κ τις δημοσιευει το φορουμ?
δεν ειναι σαν να εχει μαγνητοφωνησει μια ιδιωτικη συζητηση κ τη δημοσιευει?
το ξερουμε οτι αυτο απαγορευεται, ετσι?
09-04-2011, 14:11 #8
spaceride,
δεν έχω ιδέα γι αυτό που γράφεις και θα ήθελα αν είναι δυνατόν σε προσωπικό μήνυμα πληροφορίες σχετικά με το θέμα και την ιστοσελίδα στην οποία γίνεται αναπαραγωγή περιεχομένου από το φόρουμ.
Από κει και πέρα, θέλω να σου πω πως το ύφος σου στις παρακάτω γραμμές με ενοχλεί, μιας και αφήνεις υπόνοιες για μια διαχείριση που δεν νομίζω να έχει δώσει τέτοια δικαιώματα εκμετάλευσης ή γενικότερα υπόγειων διεργασιών στα 10 χρόνια λειτουργίας του φόρουμ.
Θεωρω σημαντικο για ΟΛΟΥΣ να ξερουν αν τα γραφομενα προστατευονται με καποιο τροπο απο τον κανονισμο του φορουμ γι'αυτο και ζητω μια υπευθυνη απαντηση απο τη διαχειριση. Τουλαχιστον να ειμαστε ενημεροι οτι ειμαστε δυνητικα διαφημιστες χειρουργων!
09-04-2011, 14:13 #9
Originally posted by smart
πως ακριβως χαρακτηριζεται οταν καποιο μελος κραταει αρχειο με συζητησεις στο τσατ του τσατ υποστηριξης κ τις δημοσιευει το φορουμ?
09-04-2011, 17:26 #10
Καλησπέρα σας.
Εγώ είμαι το μέλος για το οποίο γίνεται λόγος και μόλις ενημέρωσα σχετικά τον NikosD. μέσω προσωπικού μηνύματος.
Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να παραθέσω την ιστοσελίδα του εν λόγω γιατρού ούτε να δοθεί περισσότερη έκταση στο θέμα.
Ωστόσο θεωρώ παραβιαστικό κι ανήθικο να παρατίθεται απόσπασμα κειμένου μου-ασφαλώς χωρίς την άδεια μου-λες κι έδωσα συνέντευξη
στη σελίδα του και μάλιστα με την προσθήκη σε παρένθεση του ονόματος και του αρχικού του επιθέτου μου δίπλα στο username μου.
Υποψιάζομαι τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό και πραγματικά λυπάμαι για όποιον νιώθει πως καλείται να προβεί
σε τέτοιες μεθόδους,προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο του,το οποίο ουσιαστικά απειλείται όχι από τα γραφόμενα κάποιας
πρώην ασθενούς,αλλά απ'αυτό καθ'εαυτό του το έργο.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που περιορίστηκε στην παράθεση ενός μου σμπεράσματος,
το οποίο επιχείρησε να διαψεύσει,ενδεχομένως αποσκοπώντας στην μείωση της αξιοπιστίας μου,παραλείποντας παράθεση και της αρνητικής μου εμπειρίας.
Όλα όσα έχω κατά καιρούς γράψει εδώ μέσα είναι η αλήθεια μου.Ούτε ντρέπομαι για τις επιλογές μου ούτε νιώθω εκτεθειμένη που τις μοιράζομαι εδώ.
Συνειδητοποιώ πως με το που δημοσιεύεται κάτι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί ποιού τα μάτια θα το κοινωνήσουν,πώς θα το ερμηνεύσουν
και πώς ενδεχομένως θα το χρησιμοποιήσουν.Για μένα ωστόσο το φόρουμ είναι συγκεριμένα άτομα με τα οποία σχετίζομαι κι επικοινωνώ.
Σ'εσάς ανοίγω την καρδιά μου στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης της σχέσης μας και έτσι θα προσπαθήσω να το διατηρήσω μέσα μου,
ώστε να μην ευνουχιστεί η ελευθερία του λόγου μου.Τέλος,με κίνδυνο ν'ακουστεί τυπικό,ευχαριστώ τους φίλους μου Πέννυ και spaceride.
09-04-2011, 18:01 #11
Originally posted by NikosD.
ελπιζω αυτο να το δουνε καποιοι, ωστε αυτο που ΔΕΝ μπορει να το πετυχει ο σεβασμος, να το πετυχει ισως ο φοβος!!!
09-04-2011, 18:03 #12
οσο για τη δημοσιευση που χρησιμοποιησε γιατρος για τη σελιδα του, προκειμενου να υποστηριξει το ..εργο του, μπορει να χαρακτηριστει τουλαχιστον γελοιο!!!
(το ενδεχομενο να αναφεροταν ονομαστικα κ αρνητικα, ωστε να ενιωσε την αναγκη να υπερασπιστει τη δουλεια του το θιγω μεν, για τους τυπους, το θεωρω ομως απιθανο , μιας κ πιθανοτατα, αν συνεβαινε κατι τετοιο, μαλλον θα ειχε ακολουθησει αλλες οδους....).
09-04-2011, 19:39 #13
Originally posted by NikosD.
ελπιζω αυτο να το δουνε καποιοι, ωστε αυτο που μπορει να το πετυχει ο σεβασμος, να το πετυχει ισως ο φοβος!!!
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή