Results 1 to 9 of 9
Thread: πεπτικές ανωμαλίες
-
31-05-2014, 16:06 #1
πεπτικές ανωμαλίες
ανοίγω αυτό το θέμα γιατί δεν βρήκα πολλές πληροφορίες ψάχνοντας εδώ και θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει το ίδιο πρόβλημα με μένα και κυρίως πώς το αντιμέτωπίζει.Μιλάω για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.Φούσκωμα,διάρροια και δυσπεψία.Δεν μπορώ να φάω γαλακτοκομικά,ντομάτες ή οτιδήποτε έχει σπόρια πχ φράουλες.Πράσινα λαχανικά και καρυκεύματα.Είναι αστείο γιατί μ αρέσουν τα λαχανικά αλλά μέχρι τώρα δεν έχω βρει ένα πρόγραμμα να με βολεύει.Τα τρώω με μέτρο αλλά συνήθως το πρόβλημα παραμένει.Ενας λόγος που έβαλα πολλά κιλά ήταν το γεγονός ότι άρχισα να τα αποφεύγω τελέιως και τρεφόμουν με μακαρόνια ρύζι και πατάτες για πολύ καιρό.Σκέφτηκα να κάνω το τεστ δυσανεξίας που πολυδιαφημίζεται αλλά δεν το έχω εμπιστοσύνη.Υπάρχει κάποιος που αντιμετωπίζει το ίδιο?
- 31-05-2014, 16:32 #2
καλησπέρα εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα με εναλλαγες διάρροιας δυσκλ σε σημείο να μην μπορώ να βγω μια βόλτα. Καλό είναι να πας σε έναν γαστρεντερολόγο αν δεν έχεις ήδη πάει . Βασικά αποφεύγω τα πρασινα λαχανικά ειδικά αν ειναι και σκληρά με ίνες. τα βραστά ειναι καλυτερα ανεκτά και τα καταναλώνω κυρίως όταν δεν εχω να παω για δουλειά. Εχω δει ποια τρόφιμα με πειράζουν και τα έχω αποκλείσει ή τρώω σε μικρές ποσότητες. Επίσης το ΣΕΕ εχει να κάνει και με το α΄γχος κτλ . πχ μπορεί να φάω όσπρια και να μην με πειράξουν αλλά οταν ειμαι σε κακή ψυχολογία να μου δώσουν να καταλάβω.
τα τεστ δυσανεξίας που διαφημίζουν δεν έχουν να κάνουν με τα αντίστοιχα αλλεργικά τεστ που κάνουν μόνο οι γιατροί. απλά σου λενε σε ποια τρόφιμα έχεις πρόβλημα για να τα αποφύγεις και αυτοι που τα κάνουν μονο γιατροί δεν είναι (στην πόλη μου πχ τα κάνει χημικός ο οποίος με κάτι ηλεκτρόδια που σε συνδέει σου λεει τι σε πειράζει) και άσε και το κόστος. σου αποκλείουν όμαδες τροφίμων και αυτό μπορεί να είναι και ένα ρίσκο για παρουσίαση σε έλλειψη βιταμινών μετα (εγώ ήδη έχω έλλειψη βιτ D και φυλλικού οξέος
απεύφεγε αυτά που σε ενοχλούν θα το πας ψαχτά και επίσης δεν θέλει και πολύ ζάχαρη η οποία πειράζει το έντερο αρκετα, οι καφέδες με μέτρο και με μέτρο τα μικρά ψάρια που τρώγονται ολόκληρα.
31-05-2014, 16:54 #3
σ ευχαριστώ για την απάντηση.Ναι συνδέεται με το άγχος αλλά αυτό είναι πιο δύσκολο να το ελέγξεις οπότε το πας με τη διατροφή.Πηγα σε γαστρεντερολόγο αλλά μόλις μου είπε για την γνωστή δύσκολη εξεταση εξαφανίστηκα...Είναι αλήθεια ότι οι συγκεκριμένες τροφές δεν έχουν πάντα το ίδιο αποτέλεσμα αλλά μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που δε θέλω να βγω από το σπίτι.Και η δουλειά μου έχει και ανάγκες μετακίνησης..Σκέφτομαι να κρατησω ένα ημερολόγιο συμπεριφοράς -φαγητού- αποτελέσματος.
31-05-2014, 17:05 #4
ναι νομιζω θα έιναι το καλύτερο. εγώ τη γνωστή εξέταση δεν την έκανα έκανα όμως μια άλλη που δεν πονούσε γιατί ειχα και αίμα. η ψυχολογία παίζει πολύ ρόλο εγώ πχ δεν τολμούσα να ταξιδέψω με λεωφορείο αν δεν έπερνα χάπια πχ ιμοντιουμ και πάθαινα μέχρι και πανικούς.... όταν όμως είπα οτι δεν θα γίνει τίποτα μου πέρασε δεν το έχω πολλές φορές το συναίσθημα. το περπατημα βασικά με βοήθησε πολύ.... και το άγχος πλέον έχω τεχνικές και το αντιμετωπίζω όχι πάντα όμως απλά μου άφησε ενα ευρεθιστο έντερο συν τα υπερφαγικά επεισόδια όπότε ήρθε και έδεσε το θέμα.
ένας γιατρός μου είχε πει πως το έντερο ειναι ο 2ο εγκεφαλος του ανθρώπου... και τώρα κατάλαβα το λόγο...
31-05-2014, 17:14 #5
Κι εγώ έφτασα να παίρνω τα ιμοντιουμ σαν καραμέλες.Ο πανικός ότι μπορεί να χρειαστείς τουαλέτα ενώ είσαι έξω ή ταξιδεύεις είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί.Αρχισα να αποφεύγω μερη ή δραστηριότητες όπου η ανεύρεση τουαλέτας θα ήταν δύσκολη.Εχω ακούσει κι εγώ ότι είναι ο 2ος εγκέφαλος και επίσης έχω ακούσει ότι δίνουν και αντικαταθλιπτικά για αυτό το σύνδρομο.Τεχνικές όταν λες εννοεις γιογκα κλπ?
31-05-2014, 17:35 #6
όταν βγαίνω έξω πολλές φορές με πιάνει το συναίσθημα ότι θέλω να πάω τουαλέτα λέω στον εαυτό μου δεν θα σε πιάσει τίποτα και δεν θα πας τουαλέτα και όντως μετά από λιγο ανακαλύπτω ότι τελικα ειναι όλα στο μυαλό μου. αυτό είχε γίνει μια φορά που ταξίδευα με τους γονείς και δεν σταματήσανε όπως τους έλεγα και τλεικα όταν έφτσα στον προορισμό μου ανακαλυψα ότι τελικά δεν έπαθα κάτι...
δευτερον αυτό μου το ειχε πει η ψυχολόγος που πήγαινα ότι όταν με πιάσει κρίση πανικού σταματώ αυτό που κάνω εκείνη τη στιγμή και κάνω κατι άλλο δηλ προσπαθώ να αλλάξω τη ρουτινα οποτε μετά απο 1 2 φορές περνά.
βέβαια όλα αυτά θέλουν προσπάθεια δεν είναι εύκολο καθόλου αλλά όχι και ακατόρθωτο αυτό που με βοήθησε πολύ ειναι ο χορός. πολύ θεραπευτικός θα έλεγα και κάνεις και γυμναστική. αν δεν θες να δώσεις λεφτά σε σχολή χορού ψάξε να δεις αν υπάρχει κάτι με λίγα χρήματα ή δωρεαν σε τοπικο σύλλο πχ της; περιοχής σου.
κάθε πρωι γράφε πως αισθάνεσαι με το που ξυπνάς επίσης το ίδιο πριν κοιμηθείς
χμμ αν και έφυγα λίγο από το θέμα ελ΄πίζω να μην σε κούρασα με τόσα που έγραψα!!!
31-05-2014, 17:59 #7
ισα ισα με βοήθησες πάρα πολύ και σ ευχαριστώ.!!ένιωθα σαν εξωγήινη ενώ τελικά πολύς κόσμος έχει παρόμοια προβλήματα.Είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν προσπαθείς να το συνδυάσεις με απώλεια βάρους.Σε θαυμάζω που μπορεσες να το ελέγξεις.Τελικά όλη η δύναμη βρίσκεται μέσα μας.
Καλε βάζω youtube και εκεί να δεις χορούς και τραγούδια!:Ρ
31-05-2014, 19:36 #8
Λοιπόν κοριτσάκια μου γλυκά, προσπαθήστε να μασάτε καλά μα πάραααα πολύ καλά τις τροφές σας. Ειδικά οι πρασινάδες θέλουν καλό μάσημα. Οι κατσίκες που τις αναμασάνε ξέρουν τι κάνουν!!!
Όταν βλέπετε ότι κάποιες τροφές σαν ενοχλούν σημειώστε τις, ώστε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τις φάτε να τις μασήσετε ακόμη καλύτερα μήπως και έτσι το εντεράκι δεν σας ενοχλήσει.
Εμείς οι γεματούλες είμαστε ορεξάτες και κατεβάζουμε τις μπουκιές σχεδόν αμάσητες, λογικό είναι έπειτα το έντερο να τσινίξει!!!
Το τεστ δυσανεξίας είναι ένας ωραίος τρόπος να πετάξει κάποιος τα περίσσια του ωραία του ευρώ. Χελλόοουυ εδώ άνεργη, τα παίρνω κι εγώ άμα λάχει αυτά τα ευρώ που είναι για πέταμα!!!!
Πέραν του αστείου το έχω σημειώσει και σε άλλη ανάρτηση: το έκανε η κουμπάρα μου μαζί με την μητέρα της που είχαν θέμα βάρους, τους είπε ότι ο οργανισμός τους μπορούσε να φάει παξιμάδια ολικής άλεσης και τσάι, όλα τα άλλα τρόφιμα δημιουργούσαν πρόβλημα στον μεταβολισμό τους και γι' αυτό δεν έχαναν κιλά!!! Δεν μπορείτε να πείτε: σούπερ το αποτέλεσμα. Πέταξαν ένα κάρο χρήματα για να ακούσουν μια μλακία!!!
31-05-2014, 19:42 #9
αχ μαρία αυτό με το μάσημα πόσο δίκιο έχεις ..σε λίγο καιρό θα κάνω επέμβαση παχυσαρκίας και το μόνο που θα με δυσκολέψει είναι αυτό. μασάω πολύ άτσαλα. καλά με αυτά τα τεστ έχει γίνει χαμός έτυχε να κάνω την πτυχιακή μου πάνω σε αυτά πριν αρκετά χρόνια στην Αγγλία και τώρα ήρθε και εδώ η μόδα που πέρα από τα λεφτά ειναι και επικίνδυνη
Γειά σας.
24-06-2025, 22:44 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια