Πως αλλαξε(και αλλαζει) η ζωή μας μετά την επέμβαση! - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 16 FirstFirst ... 6141516
Results 226 to 235 of 235
    Senior Member
    Το δέρμα θα μαζέψει όσο είναι να μαζέψει ανάλογα την ποιότητα του και το πόσο περίσσεμα υπάρχει και μετά πλαστική. Λύση χωρίς πλαστική δεν υπάρχει αν είναι μεγάλο το περίσσεμα. Τα περί γυμναστικής κτλ είναι για τους μυς,δεν μαζεύει το δέρμα η άσκηση.

Senior Member
    Originally posted by VAGELIS-HARA
    έχω αρχίει να σκέφτομαι πολύ το θέμα της χαλάρωσης του δέρματος σε βοθμό τέτοιο που σκέφτομαι ώρες ώρες να ματαιώσω την επέμβαη.
    φίλε μου, αν σκέφτεσαι να ματαιώσεις μια επέμβαση βαριατρική, δηλαδή μια επέμβαση που θα αντιμετωπίσει δραστικα τη νοσογόνο παχυσαρκία σου, που θα σε απομακρύνει από την πιθανότητα εμφράγματος, θρομβώσεων, εγκεφαλικών, υπνικής άπνοιας, ορθοπεδικών προβλημάτων και άλλων δεινών, μόνο και μόνο επειδή θα αποκτήσει χαλάρωση το δέρμα σου, τότε καλώς θα τη ματαιώσεις γιατί διαισθάνομαι ότι δεν θα γίνει για ουσιαστικούς λόγους αλλά απλά για το αισθητικό κομμάτι, το οποίο για μένα δεν είναι αρκετό για να βάλω νυστέρι σε ένα υγιές όργανο του σώματός μου.

Junior Member
    Παιδια σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Ναι φίλε Μακ έχω όλα αυτά τα προβλήματα που ανέφερες. είμαι 175 κιλά με ύψος 1.76. η αλήθεια είναι ότι πέρασε από το μυαλό μου και με προβλημάτησε το θέμα της χαλάρωσης από κάποιες φωτογραφίες που είδε στο διαδύκτιο. Κυρίως όμως με απογοήτευσε το μακρινό της επέμβασης. δεν το περίμενα ότι θα με έβαζαν τοσο αργά. διαβάζω το πόσο άλλαξε η ζωή όλων όσων έκαναν την επέμβαση και περιμένω με αγωνία να έρεθει η 6 Αυγούστου

Senior Member
    Καλημερα και χρονια πολλα!

Βαγγελη-Χαρα σε καποιες περιπτωσεις την χαλαρωση δεν μπορεις να την αποφυγεις ειδικα οταν μιλαμε για μεγαλη απωλεια. Ναι στο δικτυο κυκλοφορουν εικονες με μεγαλη χαλαρωση και καποιες ειναι απογοητευτικες. Στην δικη μου περιπτωση αν και δεν εκανα βαρυατρικη με απωλεια 42 κιλων εχω πολυ πολυ μεγαλη χαλαρωση σε μπρατσα, στηθος, κοιλια. Μονο χειρουργιο μπορει να δωσει λυση.

Το αισθητικο κομματι μπορεις να το συζητησεις και με τον γιατρο σου για το τι λυσεις υπαρχουν. Οταν ομως μιλαμε για νοσογονο παχυσαρκια ειναι σαν να εθελοτυφλουμε στο προβλημα, διοτι το προβλημα δεν ειναι η οποια χαλαρωση θα υπαρξει μετα απο μια βαρυατρικη αλλα οτι η ιδια η παχυσαρκια οδηγει αργα και σταδιακα σε μια σειρα νοσηματων πολυ πιο σοβαρα απο οποιοδηποτε αισθητικο προβλημα χαλαρωσης.

Επισης εχωντας παρει μια τοσο σοβαρη αποφαση χειρουργιου, η αναμονη επισης ειναι λογικο να σε ταλαιπωρει αλλα σκεψου ποσα χρονια εχεις περασει ως παχυσαρκος/η

Σκεψου καλα με τον εαυτο σου και ζυγισε τα μεσα διοτι το χειρουργιο δεν ειναι πανακεια, δεν ειναι ευκολη λυση οπως καποιες φορες λεγεται ειναι ομως πολυ δραστικη και με μεγαλη επιτυχια, θελει προσπαθεια ομως για να διατηρησεις την απωλεια, εχει εφ ορου ζωης κανονες διατροφης, θελει υπομονη και πειθαρχεια οπως ολα τα πραγματα στην ζωη και πρεπει να ειναι κανεις προαιτημασμενος οτι ναι πιθανον να υπαρχουν και αρνητικες συνεπειες οπως χαλαρωση, χρονος αναρωσης κτλ.

Senior Member

παλια καραβανα ..χεχεχε

διαβασα κ θυμηθηκα τα δικα μου.2 χρονια μετα σληβ...πριν απο 6 μηνες γεννησα κ ενα ομορφο κοριτσακι.Σε ολη την εγκυμοσυνη πηρα μονο 6 κιλα κ τωρα αφου γεννησα 10 κιλα επιπελον..λιγο πριν γεννησω ετρωγα πολλα γλυκα..μου εχει μεινει..θελω να τρωω γλυκα..φαγητο δεν τρωω..δεν πειναω..στην υγεια μου μου εχει κανει αλκαλικη γαστριτιδα κατι που το αντιμετωπιζω με χαπια..οσο για τα υπολοιπα σταματησαν αλλα προβληματα υγειας που ειχα σαν παχυσαρκη κ δεν τα εχω πια...για μενα καντε το κ οχι μονο για το αισθητικο αποτελεσμα αλλα για την υγεια σας κ μονο.Θελω να χασω τωρα αυτα τα 10 κιλα κ δεν μπορω..με εχει πιασει καταθλιψη

Senior Member
    Απο τα γλυκά τα έβαλες να υποθέσω;;

Senior Member
    καλησπέρα σε όλους! Τρία χρόνια πριν, τέτοια μέρα, βρισκόμουν σε ένα από τα δωμάτια του Ευγενιδείου, πρώτη και πολύ δύσκολη ημέρα της επέμβασης..Η ζωή μου είχε αλλάξει όμως ήδη πριν από αυτή τη μέρα, ένα μήνα περίπου πριν όταν κατάλαβα ότι είναι μονόδρομος η λήψη αποφάσεων, όταν αυτός είναι ο δρόμος που θα με βοηθήσει να πάρω τη ζωή και την υγεία μου πάλι στα χέρια μου αντί να την αφήνω να περιπλανάται στις σκιές των εμμονών, των ενοχών, της απραξίας.
    Μετά από τρία χρόνια λοιπόν, έχω να μετράω πολλές χαρές , στιγμές ενθουσιασμού, στιγμές προβληματισμού, δύσκολες, εύκολες, χαλαρές, στην τσίτα.
    Δε θα μιλήσω εκτενως για το πρακτικό κομμάτι της επέμβασης, που μου έδωσε πολλά, όπως φυσιολογικό bmi, απαλλαγή από κάποια προβλήματα υγείας, άνεση κινήσεων κτλ. Μου έφερε και κάποια καινούρια, αρνητικά μεν, ανεκτά και αντιμετωπίσιμα.
    Θέλω κυρίως να σας πω πως σε αυτούς τους πολύτιμους 36 μήνες από τη ζωή μου, ανέκτησα την παλιά μου αυτοκυριαρχία και νηφαλιότητα, εξερεύνησα τη θηλυκή μου πλευρά που είχε ναρκωθεί για πολύ καιρό, ξανασυνάντησα πλευρές μου που είχαν χάσει το δρόμο τους. Και το πιο βασικό: α π ε λ ε υ θ ε ρ ώ θ η κ α. Από το δαίμονα της εξάρτησης από το σκουπιδοφαγητό.
    Όμως, αυτό δεν το έφερε η επέμβαση. Με βοήθησε να κάνω μια απείρως σημαντική αρχή στην αντιμετώπιση της διαταραχής μου. Την υπόλοιπη δουλειά της απεξάρτησης την έκανα εγώ παρέα με τον εαυτό μου. Ζοριστήκαμε αλλά τα καταφέραμε.
    Η σληβ είναι φοβερό εργαλείο δουλειάς. Αλλά ο μάστορας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το εργαλείο από μόνο του δεν φτιάχνει το οικοδόμημα μέσα στο οποίο θέλουμε να κατοικήσουμε και φιλοδοξούμε να στεγάσει τις επιθυμίες μας.
    Απελευθέρωση λοιπόν και άνοιγμα της ψυχής και του σώματος σε χαρές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που γνώρισα σε αυτό το φόρουμ και μου μίλησαν, με αφουγκράστηκαν, με στήριξαν.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τύχη που -μέσω αυτού του φόρουμ- ήρθαν στη ζωή μου κάποιες πολύτιμες φίλες που αγάπησα και με αγάπησαν, που συμπορευόμαστε πια (και) στη ζωή μας εκτός του φόρουμ. Κορίτσια μου, αγαπημένα, σας αγαπώ.
    Ειδικά σε εσένα, τριανταφυλλάκι, που πολύ σύντομα θα κάνεις το μεγάλο βήμα στο Ρίο για να εξορκιστούν μια και καλή όλα τα δαιμονάκια του παρελθόντος, έχω να πω: είσαι κομμάτι μου.

Senior Member
    Aχ...2/5 του όλου μου,όλο μου,εσύ...

Junior Member
    Mak είναι πολύ συγκινητικά αυτά που έγραψες. Εγώ 3,5 μήνες μόνο μετά την επέμβαση, μετράω ήδη 37 χαμένα κιλά και τόνους αυξημένης αυτοπεποίθησης. Τεράστια αλλαγή στο σώμα μου, αλλά ακόμα μεγαλύτερη στη διάθεση και την καθημερινή μου ζωή. Ξέρω ότι έχω ακόμα πολύ δρόμο και ότι τα δύσκολα είναι από εδώ και πέρα, αλλά νιώθω πραγματικά ότι ξαναγεννήθηκα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη αυτού του φόρουμ με τις εμπειρίες τους με έπεισαν να κάνω το μεγάλο βήμα. Να είστε όλοι καλά!

Senior Member
    Originally posted by Natasa2013
    Mak είναι πολύ συγκινητικά αυτά που έγραψες. Εγώ 3,5 μήνες μόνο μετά την επέμβαση, μετράω ήδη 37 χαμένα κιλά και τόνους αυξημένης αυτοπεποίθησης. Τεράστια αλλαγή στο σώμα μου, αλλά ακόμα μεγαλύτερη στη διάθεση και την καθημερινή μου ζωή. Ξέρω ότι έχω ακόμα πολύ δρόμο και ότι τα δύσκολα είναι από εδώ και πέρα, αλλά νιώθω πραγματικά ότι ξαναγεννήθηκα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη αυτού του φόρουμ με τις εμπειρίες τους με έπεισαν να κάνω το μεγάλο βήμα. Να είστε όλοι καλά!
    Να είσαι καλά και εσύ Νατάσα, αχ αυτοί οι τόνοι αυτοπεποίθησης που τόσα όμορφα μας φανερώνουν, που τα είχαμε ξεχασμένα και τώρα, με ελαφρύ το σώμα και την ψυχή, τα ξεθάβουμε και τα κάνουμε μέρος της καθημερινότητάς μας..
    καλή συνέχεια στο ωραίο ταξίδι!

Page 16 of 16 FirstFirst ... 6141516