Εγγυμοσύνη & παχυσαρκία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 32 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 479
    Senior Member

Εγγυμοσύνη & παχυσαρκία

ενα θεμα γλυκο σαν....μερεντα!
    οριστε το θεμα σου merenta! ας συζηταμε εδω ολες κοπελες που θα ηθελαν να γινουν μαμαδες για το τι θα μπορουσαν να προσφερουν στο παιδι τους πριν το συλλαβουν αλλα κ μετα την συλληψη!
    Κι οσες ειναι ηδη μαμαδες σιγουρα εχουν πολλες αναμνησεις κ εμπειριες να μοιραστουν σχετικα με την εγγυμοσυνη, το βαρος τους κ πανω απολα το μωρακι τους!
    :starhit:

Senior Member
    αν δε σου αρεσει ο τιτλος αλλαζει πολυ ευκολα! το θεμα ειναι για να εχουμε μαζεμενα οσα μας ενδιαφερουν κ να μη ψαχνουμε τα τριγυρω θεματα μηπως εγινε καμμια συζητηση.
    μηπως κ να μεταφεραμε οσα ειχαμε πει? πειτε μου κ σεις πως το βλεπετε!

Member
    Μπράβο badgirl! Super το postaki!

Θα είναι τέλεια να μιλάμε για φουσκωμένες κοιλίτσες όχι από φαγάκι αλλά από μωράκι!!

Καλά ε! Το έχω χάσει εντελώς!

Senior Member
    χαχαχαχα καλα nanco εγραψες!

Senior Member
    να ρωτησω, γιατι λες οτι δεν τοχεις το να "εισαι αδυνατη καθολη τη διαρκεια της εγγυμοσυνης"? πως το εννοεις?

Senior Member
    Originally posted by merenta
    Tωρα θα το δω μπαντ γκερλ.Οσον αφορα τον διδρομο πριν 2 μηνες εκανα 20 λεπτα μιλησα με τη διαβητολογο Ιανουαριο λεει δεν αρκει 4 χλ την ημερα θελει περπατημα τουλαχιστον 5 μερες την εβδομαδα γιατι βοηθα πολυ στο σταθερα χαμηλο ζαχαρο το περπατημα.Απο το Δεκεμβριο ειχα να ανεβω μην νομιζετε 20 η σαραντα εχει διαφορα αντεχεις ανετα αν δεν κοιτας τα λεπτα συνεχως.Εγω βλεπω τηλεοραση και μια χαρα περασαν.5 λεπτα κανονικο,30 γρηγορο περπατημα και 5 χαλαρο παλι.Δεν εχω λυση πρεπει και θα τα καταφερω!!!!:spin::spin:
    μπορεις σιγα σιγα να αυξανεις τον χρονο κ να μη πας αποτομα κ κουραστεις 'η βαρεθεις.
    ολα θα τα κανουμε! μελλουσες εγγυες ενωθειτε! κ σας βαζω κ στοιχημα οτι δε θα παρουμε πολλα κιλα στην εγγυμοσυνη αμα γραφουμε εδω!

Member
    Να μωρέ, είναι που βλέπω καμμιά φορά κάποιες κοπέλες που είναι σαν να το έχουν καταπιεί το παιδί, λεπτές, γλυκές, όμορφα ντυμένες και λεω κοπελιά χαχα καλό αλλά δεν το χεις!

Έχω την αίσθηση ότι αν μείνω έγκυος θα ξεφύγω εντελώς!
    Απο την άλλη και αυτά τα max 10 κιλά που λένε ότι πρέπει να πάρεις πως γίνεται?

Senior Member
    εχεις δικιο, αλλα απτην αλλη για σκεψου, υπαρχουν κ κοπελες απο παντα αδυνατες που στην εγγυμοσυνη τα εφαγαν ολα μαζεμενα κ μετα εγιναν παχυσαρκες.
    εμεις εχουμε περασει απο αυτο κ ξερουμε τι πρεπει να προσεξουμε/διορθωσουμε.
    Μπορουμε απο τωρα να φτιαξουμε τη διατροφη μας, να εχουμε οσο μπορουμε βατη διατροφικη συμπεριφορα, με συχνα γευματα,
    αποφευγοντας γλυκα κ τροφες που δεν προσφερουν κατι,
    επιλεγοντας πιο υγιεινα σε καθε μας βημα (πχ αντι για ασπρο ψωμι ολικης, αντι για παχυντικο φαγητο εξω που δε ξερεις τι βαζουν μια πιο light εκδοχη του σε σπιτικη εκδοση κ τοσα αλλα...)
    Νομιζω οτι το μωρο μας, πρωτο δευτερο 'η...τριτο αξιζει ναναι πρωτο στις προτεραιοτητες μας κ να φροντιζουμε απο τωρα για τοτε.
    Κ αν καναμε τοσα λαθη κ κανουμε ακομη, εδω ειμαστε να τα διορθωσουμε.
    Με καλη θεληση κ επιμονη ολα γινονται,
    κ με αρκετη merenta!

Μπραβο κοριτσια!!!!Ας τα λεμε εδω λοιπον οι μελλουσες μανουλες.Νανκο ξαναπες τι με ρωτησες δεν καταλαβα??:no:
    Λοιπον να ξεκινησουμε απο τα βασικα τι λετε?Ποσα κιλα ειμαστε, ποσα τα ιδανικα,αν κανουμε διαιτα τι διαιτα,αν εχουμε παιδακι η εγκυμοσυνη ως τωρακτλ

Εγω ειμαι 80 κιλα τωρα.Τα τελευταια χρονια ημουν 55-60:crazy:.Οποτε καταλαβαινετε πριν ενα χρονο εμεινα εγκυος και πηρα πολλα κιλα 20 για την ακριβεια.Τα πραγματα δεν πηγαν καλα.Ηθελα να εκδικηθω τον εαυτο μου απο τις τυψεις μου για τις κακες επιλογες μου,που εμπιστευτηκα τα λαθος ατομα,που δεν ετρεξα στους καλυτερους γιατι δεν ειχα καταλαβει τη σοβαροτητα της καταστασης μου.Πηρα αλλα 7-8 κιλα που τα εχω ηδη χασει.Εκανα διαιτα Απο Αρχη Νοεμβριου ως μεσα Οκτωβρη τρωγοντας απο ολα και μετρωντας θερμιδες εχανα αλλα αργααααα.Ιανουαριο πηγα σε διαβητολογο βρηκαμε κακη καμπυλη ζαχαρου και αρχισα 29/01/11 καινουργια διαιτα πρωτεινικη που σε εμενα αποδιδει γιατι παρατηρησα οτι με παχαινουν οι υδατανθρακες.Σημερα ξεκινησα και γυμναστικη.Απο τοτε που εκανα αυτη τη διαιτα χωρις γυμναστικη ομως αλλα το ζαχαρο επεσε πολυ.Τωρα ακομη και στο τελος της ημερας φαγωμενη μου βγαινει 95-97 απολυτα φυσιολογικο ενω των άλλων στο σπιτι(που δεν εχουν προβλημα) 110-120 φυσικα γιατι ειναι το τελος της ημερας αρα παω καλα!!!!!!:crazy:Η επιθυμια μου για μωρο ειναι τοσο μεγαλη που διαβασα σαν φοιτητρια,ξοδεψα απειρα λεφτα σε μεγαλογιατρους στην Αθηνα και δεν επαναπαυτηκα στιγμη.Πλεον ο σκοπος μου ειναι αυτος και τιποτα δεν με λυγιζει κανενα φαγητο(γλυκατζου δεν ειμαι μονο η μερεντα μου αρεσει!!!!).Εαν το θελετε και εσεις τοσο πολυ θα αλληλοβοηθηθουμε και θα τα καταφερουμε!:thumbup:.Φυσικα δεν θελω να πω πως μια παχυσαρκη δεν μπορει να εχει φυσιολογικη εγκυμοσυνη φυσικα μπορει αρκει να προσεξει και ειναι τυχερη να εχει ευκολη εγκυμοσυνη.Εγω αλλωστε δεν ημουν παχυσαρκη αλλα τα πολλα κιλα που πηρα μου κανανε διαβητη κυησεως σε προχωρημενο μηνα και στο νοσοκομειο δεν το δωσανε καν σημασια δεν μου δωσανε καν διατροφη.....:no:.Σιγουρα η παχυσαρκια καποιες φορες δυσκολευει την εκβαση μιας υγιους εγκυμοσινης οποτε οσο πιο κοντα στο ιδανικο τοσο καλυτερα:starhit::starhit:.Σας κουρασα συγγνωμη και παλι και περιμενω τα δικα σας για να γνωριστουμε καλυτερα αν θελετε.Φιλιααα

Senior Member
    κοριτσια ειλικρινα μη ξανακουσσω οτι υποπτευεται καποια οτι κουρασε με το κειμενο της, θα νιωσω απιστευτες τυψεις για την λογοδιαρροια μου πολλες φορες!
    ειμαστε εδω κ μας μενει το...γραψιμο...οποτε ας παρουν φωτια τα πληκτρολογια
    με τη σειρα μου κ εγω να πω οτι ποτε δεν ειχα ασχοληθει με το τι μπορω να κανω να φτιαξω το σωμα μου, απο παιδι υπερβαρη,
    σπανια ομως ενιωθα ασχημα γιαυτο που ειμαι.
    Μεγαλωνοντας πηρα την ανηφορα κιλων κ καποια στιγμη το 2006 ζυγιστηκα κ αντικρυσα 83 κιλα.
    Με επιασε πανικος, ημουν κ επισημα παχυα κ ασχημη στο μυαλο μου.
    Τοτε αρχισα δειλα δειλα να προσπαθω, δηθεν να χασω βαρος.
    Οταν εκοψα το τσιγαρο βρεθηκα στα 106 κιλα, ηρθε η απογνωση.
    Ειχα κανει ενα καλο, ειχα διογκωσει ενα προβλημα, την παχυσαρκια!
    Αρχισα να γυμναζομαι περυσι το σεπτεμβρη, βρηκα μετα το φορουμ μας κ τα κιλα αρχισαν να πεφτουν.
    Περασα απο ολες σχεδον τις διαιτες, κατεληξα σε θερμιδομετρηση μονη κ υπο την επιβλεψη του διαιτολογου κατα καιρους (που με εμαθε απειρα πραγματα κ τον εχω σαν ψυχολογο οχι διαιτολογο!)
    Εφτασα 80 κιλα μεσα σε λιγους μηνες, ειχα ισχυρο κινητρο, το οτι παντρευομουν!
    Ειδα κ το 79 στη ζυγαρια κ τοτε αρχισα να επαναπαυομαι.

Να μη τα πολυλογω την συνεχεια την φανταζεστε πανω κατω, μετα το γαμο κ ενω ειχαμε σχεδια για μωρο ενα χρονο μετα (δηλαδη τωρα),
    σταδιακα αυξησσα το βαρος μου, ετρωγα αστατα κ τροφες που δεν ετρωγα πριν γιατι δεν υπηρχαν στο σπιτι (σοκολατες πατατακια κ ο,τι αλλο βαζει ο νους σας τρωει ο ανδρας μου καθημερινα κ ειναι ΟΚ σε κιλα).
    Μεσα στο αγχος μου ξαναρχισα και το τσιγαρο ππριν τις φετινες γιορτες.

Το αποτελεσμα ειναι να αποφασισουμε να χαλαρωσουμε, το μωρο θα το κυνηγησουμε σε ενα χρονο,
    που θα φροντισω μεχρι τοτε να νιωσω καλα με το σωμα μου για να υποδεχτω το μωρακι!

Ευτυχως που σας βρηκα γιατι απο μονο του δεν ειναι αρκετα δυνατο κινητρο για να με...σουλουπωσω απο,τι φαινεται!:thumbup:

Τα 79 κιλα που βλεπω στι τικερ σου οτι θες να φτασεις ευκολα νομιζω θα γινει δεδομενου οτι εχουμε αρκετα περιττα.Ποτε σκοπευεις να ξεκινησεις αισθανεσαι δηλαδη ετοιμη?Η χρειαζεσαι χρονο??Εμενα το ιδανικο ειναι 58(ο γιατρος το εβγαλε).Φυσικα αυυτο θα αργισει αρκετα αλλα αν ειμαι καλη και τυχερη νομιζω ως το πασχα τα 70 θα τα εχω ακουμπησει:smilegrin::smilegrin:.

Senior Member
    Ας ξεμπρωστιασω και τον εαυτουλη μου και εγω...
    Όταν ήμουνα μικρουλα ήμουνα και στρουμπουλουλα.... από τα 14 ξεκινησα διατροφή και στα 18 καταφερα το εξοφρενικό (για εμενα πάντα) συνολο χαμένων 25 κιλών και ενιωθα τελεια.....
    Αναποδιες στα 18 με βοηθησανε να τα ξαναβρώ.... και από εκεινη τη στιγμή εχει αρχίσει η τραμπάλα.
    Περυσι τετοιο καιρό ανακαλυψα ότι είμαι εγκυος. Περασαμε δύσκολα με τον συντροφο τοτε, νυν συζυγο για το αν θα κρατήσουμε τον τελειο μπεμπη που εχουμε τώρα και τελικά το αποφασίσαμε. μεχρι τον 7ο μηνα ειχα παρει μόλις 4 κιλα (ναι ναι γίνεται) μετά όμως που ο γιατρουλης μου με καθήλωσε στον καναπε και το κρεβάτι εβαλα αλλα 11. Τωρα πια μου εχουν μείνει 7 και από σήμερα ξεκινησα φανατικά... και αυτο γιατι συχαθηκα τον εαυτό μου, να μην μου κανουν τα ρούχα μου.
    Είμαι πλεον αποφασισμενη ότι στην επομενη εγκυμοσυνη θα είμαι στυλακι.
    Αυτα τα ολιγα...

Senior Member
    Originally posted by merenta
    Τα 79 κιλα που βλεπω στι τικερ σου οτι θες να φτασεις ευκολα νομιζω θα γινει δεδομενου οτι εχουμε αρκετα περιττα.Ποτε σκοπευεις να ξεκινησεις αισθανεσαι δηλαδη ετοιμη?Η χρειαζεσαι χρονο??Εμενα το ιδανικο ειναι 58(ο γιατρος το εβγαλε).Φυσικα αυυτο θα αργισει αρκετα αλλα αν ειμαι καλη και τυχερη νομιζω ως το πασχα τα 70 θα τα εχω ακουμπησει:smilegrin::smilegrin:.
    λεω σιγα σιγα να μπαινω σε προγραμμα μερεντα μου, απο αυριο ναρχισω να μαγειρευω κ να εχω υγιεινες γευστικες επιλογες στο ψυγειο.
    θελω να ερθω εκει που εισαι κ μετα το καλοκαιρι ιπου δεν θα γυμναζομαι αλλα θα δουλευω κ σαν σκυλι ελπιζω να φυγουν τα κιλα πιο γρηγορα...
    θα αρχισω χωρις ζορι, πηρα τον χρονο μου, απλα θα προσπαθησω να μη πιεστω...

Senior Member
    καλησπερα κοριτσακια, εχω βαλει και γω μπρος για μωρακι

Senior Member
    angel να τον χαιρεστε! κ συ μερεντα!
    πραγματικα εχετε περασει σε αλλη διασταση για μενα, ανυπομονω να παω αλλα μπορω να πω οτι φοβαμαι εξισου!
    ολα θα τα κανουμε βρε κοριτσια, κ αφου η ειντζελ μπορεσε κ δεν πηρε πολλα κιλα οταν ηταν καλα μπορουμε κ μεις!

Page 1 of 32 12311 ... LastLast