Results 1 to 14 of 14
Thread: TOPAMAC και νέες ελπίδες...
-
26-04-2011, 08:51 #1
TOPAMAC και νέες ελπίδες...
Xριστός Ανέστη! Εύχομαι υγεία και ψυχική γαλήνη σε σας και τις οικογένειές σας.
Εδώ και 1 βδομάδα η γιατρός μού επανασυνταγογράφησε το TOPAMAC (μαζί με το LADOSE, το LAMICTAL και το TAVOR).
Υπάρχει αισθητή μείωση στα βουλιμικά και νιώθω αισιόδοξη για ελάττωση του βάρους που πήρα τους τελευταίους 3-4 μήνες που διέκοψα το TOPAMAC. 'Ισως είναι αίσθηση placebo-αυθυποβολή, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι πέρασα τις 4 μέρες του Πάσχα μόνη μου, τρώγοντας (εχμ) καθαρτικά, γιαούρτι και ακτινίδια (τι χλιδή Θεέ μου!). Οψόμεθα.
Φιλιά και καλή προσγείωση στην καθημερινότητα!
- 26-04-2011, 16:53 #2
εχω υπαρξη βουλημηκη στο παρελθον για πανω απο 3 χρονια, με καθημερινους εμετους, οταν σταματησα τους εμετους αρχισα τα καθαρτικα και η ουσια ειναι χωρις να εχω προβλημα κιλων , αλλα προβλημα ψυχολογικο..... εχω τωρα πανω απο 2,5 χρονια ειμαι καλα (σαν πρωην ναρκωμανης ακουγομαι) και αυτο χαρη στα topamac σε συνδιασμο και εμενα με αντικαταθλιπτικα.....
βοηθανε απιστευτα στη βουλημια.....
προσοχη ομως για να μην παραξηγηθω!
ΠΑΝΤΑ με την παρακολουθηση του γιατρου!
ζητηστε βοηθεια απο γιατρο! ψυχιατρο! μην ντρεπεστε!!!
29-04-2011, 04:37 #3
ti akrivws kanei to topamac?
egw proswpika eimai kapou metaksu anoreksias k voulimias, trww merikes fores upervolika polu,akolouthei emetos sunithws, k meta trww elaxista gia kapoies meres k meta pali ap tin arxi.. :/
29-04-2011, 04:45 #4
Miana, το topamac, δεν ειναι χαπι αδυνατισματος παντως :/ σε περιπτωση που το σκέφτηκες..
διαβασα καπου ειναι αντιεπιλυπτικά, χορηγουντε για κρίσεις, ημικρανίες κατι τετοιο..ουτε κ εγω τα ξερω.
Παρεπιπτόντως καλως ήρθες :)
κανεις κάποια προσπαθεια μονη σου για να βελτιώσεις τη βουλιμια-ανορεξία?
ή με τη βοηθεια καποιου?
29-04-2011, 08:28 #5
καλημέρα κι από μένα κορίτσια.
Εχει δίκιο η Ciciliana.
To topamac είναι μεν αντιεπιληπτικό, όταν χορηγείται ως μονοθεραπεία.
Συνχορηγούμενο όμως με αντικαταθλιπτικά, δρα ενισχυτικά στην καταπολέμηση ψυχικών διαταραχών και απλά η απώλεια βάρους είναι μια από τις παρενέργειές του.
15-05-2011, 17:03 #6
Το Topamac πραγματικά λειτουργεί. Σε συνδυασμό με αντικαταθιπτικά, που συνήθως στις περιπτώσεις βουλιμίας είναι ladoze διότι δεν αυξάνουν το βάρος, μπορεί να περιορίσει τις βουλιμικές κρίσεις. Σε εμένα πάντως που μου είχε χορηγηθεί για τρια χρόνια βοήθησε πολύ. Βέβαια, θέλει συχνή παρακολούθηση και μπορεί να επηρρεάσει τις τρανζαμινάσες στον οργανισμό. Περαιτέρω, όταν κοπεί τότε η αλήθεια είναι ότι τα κιλά τα οποία έχασε κάποιος μπορεί να τα ξαναπάρει άμεσα ή να αρχίσει πάλι τα βουλιμικά επεισόδια.
06-05-2016, 00:22 #7
Γεια, ξαναρχισα το τοπαμακ, ειχα ξαναπαρει χωρις αποτεεσα αλλα σε αλλη φαση της ασθενειας. Νομιζω τωρα παει πολυ καλα!
Με βοηθα πολυ! Ισως ειναι και ο συνδιασμος με το ladose! Αντιθετα το zyprexa μου εβαλε κιλα, δηλαδη εγω τα εβαλα, αλλα μου εφερνε βουλιμια.
Τωρα το παλευω, καθε μερα και καλυτερα κι ακομα δεν εχω μπει για τα καλα στο τοπαμακ, ειμαι σε μεταβατικο σταδιο που κοβω το zyprexa!
06-05-2016, 00:24 #8
Φυσικα το αποπανω μηνυμα, η τελευταια φραση, δεν ισχυε.ι.
αλλα βλεπω ειναι πολυ παλιο μηνυμα.
το τοπαμακ δεν ειναι χαπι απωλειας κιλων οποτε δεν εχει νοημα να λεγεται κατι τετοιο (οτι αν το κοψεις παιρνεις τα κιλα).
08-05-2016, 20:49 #9
MissButterfly παίρνεις από οτ.ι κατάλαβα τοπαμακ και ladose μαζι?
Εχω ακούσει πολλούς που είχαν πάρει το ladose τους έκοψε την όρεξη και έχασαν και κιλά..
Εσυ το παίρνεις καιρό?
Εγω το είχα πάρει μόνο του πριν πολλα χρόνια (απο λάθος γιατρού με λάθος συμπεράσματα) για ένα χρόνου και κάτι στο περίπου... Εμένα δυστυχώς τότε πριν 10-12 χρονια είχε δράσει αντίστροφα: μου άνοιξε την όρεξη και πήρα γύρω στα 18 κιλά τα οποία άργησα πολυ να χασω μετα την επίδραση του φαρμάκου ... Γύρω στα δύο χρονια για να τα ξεφορτωθώ... Είχα γίνει αγνώριστη πραγματικά ... Μια μικρή Ορκαλια που κυκλοφορούσε ελευθερη χα χα
08-05-2016, 21:10 #10
Ειμαι αντικαταθλιπτικό το ladose το τοπαμακ αντιεπιληπτικο και στα δίνει γιατρός δεν τα παίρνεις μόνος σου . . Εσυ σε ποιο αναφέρεσαι και λες ότι είναι επικίνδυνο? Αν δες θες να το γράψεις δημόσια μπορείς αν θέλεις φυσικά να μου το στείλεις σε πμ?
08-05-2016, 21:55 #11
Συνήθως αυτά είναι συνταγογραφουμενα φάρμακα οποτε ναι καλυτερα ίσως να μην αναφέρονται δημόσια ποτέ δεν ξέρεις πως θα τα χρησιμοποιήσει κανείς!!!
09-05-2016, 20:26 #12
Παιδια ολα αυτα τα γραφουν γιατροι, αναλογα τον ασθενη, εγω τα παιρνω για αλλο λογο απο την μαρια κι εχουν αλλο αποτελεσμα πανω μου. Δεν ειμαστε ολοι οι ασθενεις το ιδιο ουτε καθε γιατρος το ιδιο. Και τα φαρμακα ειναι πολλαπλων χρησεων. Εννοειται συμβουλευεστε γιατρο και δεν ειναι χαπια αδυνατισματος, το διευκρινισα και πανω. Καμμια σχεση ομως.
01-06-2016, 13:52 #13
Γειά σας κι από μένα. Μόλις εκανα εγγραφή και θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την εμπειρία μου καθώς και κάτι να ρωτήσω αν ξέρετε. Ειμαι σε αγωγή με ladose εδω και περίπου δύο χρόνια και κάτι ενώ συγχρόνως έπαιρνα και wellbutrin. Αυτά και τα δύο έκοβαν την όρεξη. Έχασα λοιπόν 10 κιλά ενώ φυσικά με βοηθούσαν στο ψυχολογικό κομμάτι που ήταν και το βασικό. Έκοψα πριν κάποιους μήνες το wellboutrin και τώρα παίρνω δύο ladose. Όμως η όρεξη μου δεν είναι κομμένη πια πράγμα που συνεβαίνε και όταν έπαιρνα και τα δύο διαφορετικά φαρμακα , από ενα σημείο και πέρα. Αλλά και τώρα με τα δύο ladose. Πριν 4 μήνες πήρα και κορτιζονη και ενώ πρόσεχα πήρα 6 κιλά και λυπήθηκα πολύ. Τα πήρα σε λιγότερο από ενα μηνα!!!! Μου έδωσε λοιπόν ο γιατρος και το topamac το οποιο παίρνω εδώ και 24 μέρες , βλέπω κάποια μικρή διαφορά στην όρεξη, αλλά έχω βουλιμικές τάσεις και ειδικά τις νύχτες που ξυπνάω! Ολη την ώρα σκέφτομαι το φαϊ, και ειδικά το junk food. Θέλω να κάνω και εξετάσεις θυροειδούς... Επίσης μου έχει κάνει εντύπωση ότι έχω πάρει πολύ γύρω από την κοιλιά... Θα μπορούσατε με κάποιο τρόπο να με βοηθήσετε?
01-06-2016, 21:10 #14
Καλησπερα doska καλωσηρθες,
καταλαβαινεις οτι πρεπει να ενημερωσεις αμεσα το γιατρο σου ετσι? Δε σου ειπε απο μονος του καθε λιγες μερες να ενημερωνεις? Ευχομαι ολα να πανε καλα. Η κορτιζονη ξερω οτι δε βοηθα.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία