Results 16 to 25 of 25
-
23-12-2011, 03:10 #16
Μετά απο 8 μήνες αποφάσισα να κάνω ενα ''update''
Αυτή τη στιγμή ειμαι στο σπίτι των γονιών μου λόγω Χριστουγέννων,πλέον ζυγίζω 41 κιλά (ύψος 1.60) και προσπαθώ να τα διατηρήσω μέχρι να επιστρέψω στο σπίτι μου μετά τις διακοπές ώστε να φτάσω τα 39-40.
ʼκουσα τις συμβουλές των περισσότερων και πήγα σε ψυχολόγο.Δεν ήταν ειδικευμένη στις ΔΠΤ, αλλά με διαβεβαίωσε πως στο παρελθόν έχει ''δουλέψει'' πάνω σ' αυτό το θέμα και ότι έχει βοηθήσει κόσμο.Ήταν γλυκήτατη, ευγενέστατη, και την πρώτη φορά που μίλησα μαζί της ένιωσα καλύτερα, είχα κάποιες ελπίδες. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, ένιωθα χειρότερα. Με ρωτούσε κάθε φορά πόσα κιλά είμαι και το γεγονός αυτό με άγχωνε όλο και περισσότερο. Δεν ήθελα πλέον να της πώ την αλήθεια, ένιωθα ντροπή αν εβαζα πχ μισό κιλό, και της έλεγα συνέχεια ψέματα οτι δεν ζυγίζομαι πλεον γιατί μου φαινόταν πιεστική η όλη κατάσταση. Οι ερωτήσεις που μου έθετε ήταν κάθε φορά οι ίδιες και οι ίδιες, και το μόνο που έκανε ήταν απλώς να άκουει την απάντησή μου, μου έλεγε ενα ''αχα'', και με κοιτούσε σαν χάνος.
Χωρίς να ενημερώσω το αγόρι μου που πίστευε σε μένα και χάρηκε αφάνταστα που ειχα αποφασίσει να μιλήσω στην ψυχολόγο, σκέφτηκα πως θα ειναι ''Καλύτερα να μιλάω στους τοίχους'' και δεν ξαναπήγα. Δεν ξανα-επικοινώνησα καν μαζί της, αν και μου έστειλε ενα mail συστύνωντάς μου έναν ψυχίατρο, ο οποίος παρεπιπτόντως είναι πανάκριβος και δεν έχω λεφτά γι αυτό..
Απογοητέυτηκα τόσο πολύ που το έριξα στο φαγητό, δεν έβγαινα απο το σπίτι και απομακρύνθηκα από όλους.Σιγά σιγά όμως, η απογοήτευση του ότι δεν θα γίνω καλά έγινε απογοήτευση του ότι είμαι πάλι χοντρή και έτσι ξανάρχισα τους εμετούς..
Πλεον το αγόρι μου δυστυχώς ή ευτυχώς έχει αποδεχτεί το ότι έχω πρόβλημα και ''είμαι ελεύθερη'' να κάνω εμετους όποτε θέλω λες και είναι κάτι φυσιολογικό.Έτσι κ αλλιώς, η μόνη επιλογή που του είχε μείνει αφού έμαθε ότι σταμάτησα να πηγαίνω στην ψυχολόγο, ήταν να το συνηθίσει.δεν μου είπε τίποτα,και δεν ξαναπροσπάθησε..
Απ'την μεριά μου νιώθω πολύ καλύτερα συγκριτικά με το όταν ήμουν 47 κιλά.Νιώθω πιο όμορφη, μπορώ πλεον και χαίρομαι να βγαίνω έξω, να πηγαίνω ταξίδια, γενικά ότι δεν απολάμβανα πριν, όσο ήμουν χοντρή.αν και ακόμα δεν είμαι απολύτως ευχαριστημένη με το σώμα μου..έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου..
wannabeskinny: έκανα εξετάσεις αίματος τον αύγουστο, είχα αναιμία και πολύυυ χαμηλή φερριτίνη, και αναγκάστηκα να ξεκινήσω χάπια για το σίδηρο. Δυστυχώς όμως εκανα εμετό κάθε μέρα γιατί έτρωγα τεράστιες ποσότητες φαγητού καθημερινά και όπως είναι λογικό έβλεπα πως έβγαινε και το χάπι, άλλες φορές δεν το έπαιρνα καθόλου γιατί ήξερα πως θα ''το βγάλω μετά'', άρα όπως καταλαβαίνεις είμαι ακόμα και τώρα στην ίδια κατάσταση με ζαλάδες κλπ...
Η abc είναι καταστροφή γιατί πρώτα απ όλα δεν μπορείς να την ακολουθήσεις χωρίς να μην περάσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 φορές το όριο των θερμίδων.Την είχα ξαναρχίσει πριν 1-2 μήνες και κατέληξα να κάνω εμετό γιαούρτια και μήλα ''γιατι πέρασα το όριο κατα 50 θερμιδες''.Στην ουσία τρεφόμουν με τσίχλες, τσάι, καφέ και 2-3 μπισκότα την ημέρα.
μαρακι065: αυτό συνειδητοποίησα και εγώ. Δεν θα μπορέσω να είμαι ποτέ χαρούμενη ΚΑΙ υγιής στην ζωή μου. Με 1200 θερμίδες φτάνω 47-49 κιλά και απολύτως καταθλιπτική σε βαθμό που σκέφτομαι την αυτοκτονία. Μουτρωμένη, θυμωμένη με όλους και με όλα, κάνω απουσίες στο πανεπιστήμιο και γενικά ξυπνάω χώρις όρεξη να ζήσω. Τώρα τουλάχιστον έχω διαρκώς ένα χαμόγελο όσο χάνω κιλά και όσο μπορώ να κάνω εμετό.
Ciciliana: Όντως μου φαινόταν τα ίδια γιατί το λίπος ήταν λίπος. Τώρα βλέπω διαφορά και μου αρέσει. Δυστυχώς οπως είπα και πιο πάνω δεν μπορώ να τα διατηρήσω με φυσιολογικό τρόπο άρα δεν έχω άλλη επιλογή, είναι απλά τα πράγματα.
- 23-12-2011, 12:40 #17
Miana έχεις ανάγκη από βοήθεια.Βρες μια διέξοδο.Αν πιστεύεις ότι οι εμετοί είναι το «φως», τότε ο εγγύς χρόνος θα σου δείξει - με διάφορα παθολογικά συμπτώματα - πως καταστρέφεσαι.
Φιλικά.:)
28-12-2011, 17:36 #18
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις Οργανικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της μειωμένης πρόσληψης τροφής
http://e-psychology.gr/eating-disord...meioshs-trofhs
Miana οι εμετοί σίγουρα δεν είναι η λύση για να είσαι ευτυχισμένη με το βάρος σου.
Προσπάθησε να δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά, δες μέσα από το άρθρο πόσα άσχημα πράγματα σου συμβαίνουν λόγω της εμμονής σου να χάσεις κιλά και να διατηρήσεις ένα πολύ χαμηλό σωματικό βάρος μέσω της ασιτίας ή των εμετών. Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη και να νιώθεις όμορφη χωρίς να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε τόσο καταστρεπτικές μεθόδους για το σώμα σου και την ψυχή σου. Οι υποσιτισμός τον οποίο υφίστασαι έχει πλέον επηρεάσει τις εγκεφαλικές σου λειτουργείες, γι αυτό δεν είσαι ποτέ ευτυχισμένη με το βάρος σου και θέλεις να χάνεις όλο και περισσότερο. Προσπάθησε να ζητήσεις βοήθεια η νευρική βουλιμία που εναλλάσσεται με ανορεξία είναι πολύ επικίνδυνη ασθένεια, παίζεις με την ζωή σου στην κυριολεξία. Και αυτή τη στιγμή μπορεί να έχεις μία γεμάτη ζωή αλλά αν συνεχίσεις με τις εμμονές σου αυτές λυπάμαι που θα στο πω αλλά θα χάσεις και τον φίλο σου και την κοινωνική σου ζωή πιθανότατα και τις σπουδές σου. Μην καταστρέψεις την ζωή σου για μία εμμονή, πάρε μέτρα από τώρα, ζήτησε βοήθεια όσο είναι νωρίς.
Δεν θέλω να σε φοβίσω απλά προσπαθώ να σου δείξω και την άλλη πλευρά του νομίσματος :)
Η λύση είναι μία ισορροπημένη διατροφή και καθημερινή ήπια άσκηση.
29-12-2011, 03:28 #19
Μακάρι να είχα άλλη επιλογή, αλλά δεν έχω γιατί δεν μπορώ να το σταματήσω και να το βγάλω απ'το μυαλό μου. Διάβασα το άρθρο και ήδη έχω τα περισσότερα από τα συμπτώματα. Μόνο που αντί να σταματήσει η περίοδος μου, πλέον μου έρχεται 2 φορές τον μήνα εδώ και 3 μήνες, προφανώς λόγω των εμετών και το χάσε-βάλε κιλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα..έχει συμβεί σε κάποια κάτι παρόμοιο;πρέπει να κάνω πάλι εξετάσεις αίματος και θυρωιδή ή να πάω σε γυναικολόγο;θα καταλάβουν ότι έχω βουλιμία;
Δεν μπορώ να νιώθω όμορφη άμα δεν είμαι λεπτή. Ακόμα και την πρωτοχρονιά όλοι οι φίλοι μου θα βγούνε έξω και εγώ θα κλειστώ στο σπίτι γιατί δεν έχω φτάσει τα 40 κιλά (τα 2 κιλά μελομακάρονα που τσάκισα φταίνε...αχ :( )
Ευτυχώς ή δυστυχώς γνωρίζω την αλλη πλευρά του νομίσματος. Στην αρχή φοβόμουν όταν λιποθυμούσα, όταν ξυπνούσα στη μέση της νύχτας και η καρδιά μου πήγαινε αργα ενώ μετά από λίγο χτυπούσε πολύ γρήγορα και έσταζα από κρύο ιδρώτα, όταν συνειδητοποίησα πως το πρόσωπό μου είναι μονίμως πρησμένο από τους εμετους, και όλα τα σχετικά.. Πλέον όμως έχω πιστεί ότι θα πεθάνω σύντομα. Σε τέτοιο βαθμό που έμμεσα προετοιμάζω και τους γονείς μου, τους λέω ''δεν έχω μέλλον σ αυτόν τον κόσμο'', ''και μέχρι τα 22 να φτάσω τυχερή θα είμαι'', ''μπορεί να πάω για ύπνο και να μην ξυπνήσω το πρωί'' και τέτοια..αν είχα τα κότσια να αυτοκτονήσω θα το έκανα άλλα ούτε σε αυτό δεν είμαι καλή απ'ότι φαίνεται.
Μακάρι να ήταν νωρίς..Πραγματικά λυπάμαι τους γονείς μου που έχουν για κόρη μια εγωιστρια σαν εμένα.Μα λυπάμαι και όλους εσάς που κάθομαι και κλαίγομαι ανώνυμα στο ιντερνετ λες και είμαι 12 χρονών..
Τέλος πάντων...σε περίπτωση που δεν καταφέρω να ξαναμπώ μέχρι τις 31, Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία πάνω απ'όλα.Σας έυχομαι τα καλύτερα.
29-12-2011, 03:44 #20
Πηγαινε ξανα σε καποιον ειδικο κ αν δεν εχεις λεφτα για τον ψυχιατρο που σου συστησε η ψυχολογος ζητα απο τους γονεις σου. Δεν φταις εσυ για αυτο που σου συμβαινει ουτε ειναι ντροπη να ζητησεις βοηθεια.Την αξιζεις.
29-12-2011, 08:49 #21
Miana καταρχην χρονια πολλα σου ευχομαι !! εχεις καταθλιψη so what ? πρεπει να το αντιμετωπισεις οπως καθε αλλο προβλημα αν ειχες. αν ειχες σπασει το ποδι σου δεν θα πηγαινες στο γιατρο ? τωρα εχει σπασει η ψυχη σου. σε καταλαβαινω απολυτα been there. πρεπει ομως να βρεις το κουραγιο να σηκωθεις και να το αντιμετωπισεις.οσον αφορα το χρηματικο μερος επισης σε καταλαβαινω απολυτα. υπαρχουν κεντρα κρατικα οπως το ΚΨΥ που κανουν τρομερη δουλεια ή δημοσια νοσοκομεια. αν τηλεφωνησεις στο 184 θα σου βρουν στη περιοχη σου.
βλεπω την υπογραφη σου skinny is NOT sexy κουκλα μου. υπαρχουν τοσοι λογοι για να ζησεις . θες να εισαι 40 κιλα οσο ειναι ο γιος μου που ειναι 9.5 χρονων , ειναι τραγικο που ειναι τοσο αδυνατουλης που του φαινονται τα κοκκαλακια του!!!
αυτα που λες οτι λες στους γονεις σου ειναι καθαρα φωνες βοηθειας ομως καμια φορα και οι γονεις ειναι χαζοι πρεπει να τα πεις καθαρα,
μαμα - μπαμπα εχω καταθλιψη , κανω εμετους κ.λ.π.
σου ευχομαι δυναμη, κουραγιο. καθε μερα ειναι καινουργια, καινουργια χρονια ερχεται, μην τα παρατας!!!!!!!!!!!!!!!!
εδω ειμαι...................
29-12-2011, 09:03 #22
Miana, η ψυχοθεραπεία δεν είναι υπόθεση μερικών συναντήσεων με τον ειδικό, χρειάζεται καιρός για να έχει αποτέλεσμα, ίσως να μην επέλεξες καποιον που να σου ταίριαζε , όμως, σε παρακαλώ, μην το αφήνεις έτσι το θέμα σου, ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ, αν δεν έχεις χρήματα , απευθύνσου σε δημόσια νοσοκομεία και ζήτησε βοήθεια, αφού και στα 40 κιλα, που θεός φυλάξει είναι ελάχιστα και θα σου φέρουν χίλια δυο προβλήματα, δεν είσαι ευτυχισμένη και κάνεις και μαύρες σκέψεις για τη ζωή σου, τότε τι περιμένεις? Η ζωή είναι ΔΩΡΟ και είναι στο χέρι μας να μην την χαραμίσουμε... σου στέλνω 2u2 με κάτι που ίσως σε ενδιαφέρει.
29-12-2011, 16:50 #23
Σωστα,ζητα βοηθεια απο τους γονεις σου.
30-12-2011, 01:35 #24
Originally posted by ton76
αυτα που λες οτι λες στους γονεις σου ειναι καθαρα φωνες βοηθειας ομως καμια φορα και οι γονεις ειναι χαζοι πρεπει να τα πεις καθαρα,
μαμα - μπαμπα εχω καταθλιψη , κανω εμετους κ.λ.π.
04-01-2012, 23:05 #25
Μiana πως εισαι;Θα χαρουμε πολυ να ακουσουμε τα νεα σου οποια κ αν ειναι αυτα!:starhit:
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια