συνταγες light
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    68

    συνταγες light

    γεια σας,σκεφτηκα οτι μπορουμε να ανταλλαζουμε τις συνταγες μας για να γινεται και λιγο ενδιαφερουσα η διατροφη μας.ολο ψητα ψητα ποσο να αντεξουμε???λυσαξα για σπανακοπιτα αλλα δεν μου κανει καρδια να φαω απ τον φουρνο.αφου ξερω οτι δεν θα χορτασω κ μετα θα φαω κ φαι.εβρασα σπανακι ,το σουρωσα καλα καλα.αναλατεψα μεσα ενα γιαουρτι ο%,ΤΟ ΑΠΛΩΣΑ πανω σε μια πιτα για σουβλακι αλαδωτη και το εψησα στο φουρνο.το γιαουρτι επηξε και εγινε σαν φετα..τουλαχιστον μου εφυγε η λυσσα/δεν ηταν οτι καλυτερο αλλα ουτε οτι χειροτερο.το κυλικειο στη δουλεια εχει χειροτερες.......ε........ποσες θερμιδες να ειχε??ουτε λαδι δεν ειχε..καλη επιτυχια και κουραγιο.........

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    68
    1 κολοκυθακι ενα καροτο και ενα κρεμμυδι στον τριφτη,και ολα στο τηγανι με 1 κουταλακι λαδι να μαραθουν τελειως.1 γιαουρτακι αλατοπιπερο κ γεμισμα ντοματα κ πιπερια...[πολυ πιο ωραιο απ οτι ακουγεται.....ενθουσιαστηκα. .....ψηνεται χωρις λαδι στους 150 για καμμια ωρα

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    230
    αγαπώ την σπανακόπιτα...αχ..γιατί να δώ αυτό το τόπικ βραδιάτικα...ανυπομονώ να φτιάξω την πίτα...να την φάω βασικά...:bouncing::bouncing::bouncing::boun cing:

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Πολυ ωραιο θεμα οτι αλλο λαιτ εχεις υποψην σου γραψτο αν εχεις την καλωσυνη.Να προσθεσω οτι στην σπανακοπιττα μπορεις να βαλεις φετα με λιγα λιπαρα κ ενναλακτικα στο ταψι πανω κ κατω καλαμποκαλευρο που ραντιζεις απο πανω του λιγο νερο η αντι για καλαμποκαλευρο πασπαλιζεις κατω στο ταψι κ πανω απο τη γεμιση λιγη βρωμη δλδ.κουακερ.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    14
    λοιπον εγω ειμαι μακαρονου αλλα πολυ ψωμακι κανουν τα ατιμα!οχι ομως τ νουντλς.και ο κιμας σογιας ειναι απαιχτος!γενικα μερικα πραγματα που φτιαχνονται με σογια ειναι καταπλικτικα και δεν καταλαβαινεις την διαφορα!εχω δοκιμασει κιμα,κεμπαπ,τυρι φετα ακομα και κιτρινο τυρι.!και οι θερμιδες μηδαμινες!σημερα το ευχαριστηθηκα!στα γλυκα ομως δεν εχω βρει και πολλα.το μονο που κανω ειναι να τρωω φρουτα με μελι κ κανελα!

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Παιδια βαλτε καμμια συνταγη λαιτ ομως-εχει ενδιαφερον!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    725
    ¨Απομίμηση Πίτσας¨

    1 αραβική πίτα
    1 μικρή ντομάτα κομμένη κομματάκια
    1 φέτα γαλοπούλα ή πάριζα με χαμηλά λιπαρά
    1 φέτα τυρί για τοστ

    τοποθετούνται με τη σειρά που αναφέρονται σε αντικολλητικό ταψάκι και ψήνονται μέχρι να λιώσει τ6ο τυρί στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1,131
    Κρακερακια Λιναροσπορου (ε τι; περιμενατε κατι διαφορετικο

    100γρ λιναροσπορο κοπανισμενο στο μουλτι μεχρι να γινει αλευρι
    Πιπερατα/καυτερουτσικα μπαχαρικα και ο,τι βοτανο σ'αρεσει
    λιγο αλατι
    νερο.

    Εκτελεση:
    Σε ενα ταψι απλωνουμε λαδοχαρτο και προσεχουμε να μην εχει τσακισματα.
    Ανακατευουμε τα υλικα και νερο μεχρι να γινει ενας χυλος
    Απλωνουμε στο ταψι σε πολυ λεπτη στρωση
    Ψηνουμε για 20 λεπτα στους 180.
    Βγαζουμε και σπαμε σε οσο μεγαλα/μικρα κομματια θελουμε.
    Ετοιμα τα κρακερακια μας!


    "Ρυζι" διαιτης


    1 κουνουπιδι
    μπαχαρικα.


    Εκτελεση: ψιλοκοβουμε το κουνουπιδι σε μεγεθος ρυζιου (γινεται και με τον τριφτη τυριων) βαζουμε σε ενα μπωλ για μικροκυματα
    σκεπαζουμε με ζελοφαν η με το καπακι του αν ειναι ειδικο και ψηνουμε για περιπου 10 λεπτα.

    Αναλογα τη χρηση, βαζουμε και μπαχαρικα. Γινεται και αντικατασταση για σουσι.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    σαν το γιαουρτογλυκο με κακαο δεν ειναι τιποτα!!! το ξερετε ε??!

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    725
    Originally posted by freedom30
    σαν το γιαουρτογλυκο με κακαο δεν ειναι τιποτα!!! το ξερετε ε??!
    Όχι!!!!!!την συνταγή παρακαλώ........:smirk:

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    πολυ προχειρη αλλα μ αρεσει!!
    1 γιαουρτι χαμηλο σε λιπαρα το βαζεισ κανα 30' στην καταψυξη (μην γινει παγωτο!!) κ το ανακατεθεις με μια κουταλιτσα κακαο!!σαν μουσ γινεται!
    μετα στο χερι σ ειναι αν θεσ να βαλεισ καποιο γλυκαντικο, η ενα τριμενο μπισκοτο μεσα η μια ριζογκοφρετα κομματακια κ θα ναι σαν γκοφρετα μουσ!

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    μια φρουτοσαλατα κ απο πανω ριχνεισ καλα χτυπημενο αφρογαλα κ ειναι σαν σαντιγι ετσι κ καλα!! κ λιγο κανελα απο πανω αν σ αρεσει!

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    γλυκοπατατες, βαλτες στο φουρνο οπως ειναι να ψηθουν για 15 λεπτα, βγαλε την πετσα και βαλτες σε ενα pyrex. Στη συνεχεις ριξε 1 κουταλια σουπας μελι και αν θες splenda ή καποιο αλλο γλυκαντικο. Ανακατεψε τα ολα μαζι και βαλτα στο φουρνο για 10 λεπτα.

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    τοτάλ 2%, σκόνη κακάο ιον ή παυλίδη, υποκατάστατο ζάχαρης, φρουί ζελέ γιώτης χωρίς ζάχαρη με γεύση κεράσι ή φράουλα, ρίξε και λίγο νεράκι, ανακάτεψέ τα όλα μαζί σε ενα μπολ, βάλτα στο ψυγείο να σφίξουν.

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    142
    3 ασπράδια + 1 ολόκληρο αβγό
    200γρ πιπεριές (πράσινες, κίτρινες, κόκκινες)
    300γρ μανιτάρια

    κατω απο 300 θερμιδες

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •