διαιτα ντουκαν-διαιτα ατκινς,ποια να διαλεξω? - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 31 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast
Results 286 to 300 of 465
    Senior Member
    ασχετο αλλακαι πολυ σχετικο

ειδε σε ενα περιοδικο τις προαλλες αυτη τη ντουκαν και μου φανικε πολυ χαλια, την κανει κανεις? Εμενα παντως και η ατκινσ καποτε με ειχε βγαλει off, βασικα ειχα ελειψη βιταμινης Β και νευρα κορδελες. Ισως την ειχα κανει υπερβολικα, τι να πω

Senior Member
    εγω ειχα φτασει 147 κιλα..με διαιτα απο διαιτολογο εφτασα 130 αλλα με κουρασε το προγραμμα και το μετρημα...ετσι ξεκινησα στα 130 γεναρη ατκινς και μεχρι 10 μαη ειχα φτασει 106 περιπου...δεν ετρωγα ομως λιπη που ελεγε η ατκινς απλα ετρωγα απαχη πρωτεινη με την σαλατα μου..ελα ομως που δεν μπορουσα να φαω γιαουρτι στην ατκινς και εκανα σαν τρελη..οποτε ξεκινησα dukan (που μπορω επιτελους να φαω τις γιαουρταρες μου χαχαχα)και ειμαι τζι τζι....και συνεχιζω να χανω ειμαι 100.5...μου ταιριαζει καλυτερα αυτη η διατροφη...ειναι αναλογα ποια διαιτα σου ταιριαζει τελικα...

Junior Member
    Originally posted by forty
    Originally posted by agepa
    κορίτσια θέλω ψυχολογική υποστήριξη.
    Ξεκίνησα 2 Μαίου έχασα 4 κιλά και αυτό το σαβατοκύριακο δεν άντεξα άλλο και έβαλα φρούτα(φράουλες-ακτινίδιο). Η δυσκοιλιότητα χτύπησε κόκκινο και στέγνωνε το στόμα μου υπερβολικά.
    Δεν ξέρω τι να κάνω. Να συνεχίσω καθημερινά για μερικές μέρες με πρωτείνες λαχανικά και 2 φρούτα ή να αρχίσω από την αρχή για να μην τα ξαναπάρω;
    εγω θα σου ελεγα να αλλαξεις διατροφη προχθες εβλεπα μια γιατρο στην τηλεοραση και ελεγε για την ντουκαν,ειναι λεει η καινουργια μοδα,αντικατασταση της ατκινς και το ιδιο ανθυγιεινη.Αφου ο κοσμος καταλαβε ποσο κακο κανει μακροπροθεσμα η ακτινς εβγαλαν αυτη με αλλο ονομα,και οι δυο διαιτες ειναι χημικες,αυτο ειναι που τις κανει αποτελεσματικες αλλα μακροχρονια μπορει να κανει πολυ κακο στον οργανισμο μας.
    Τα φρουτα δεν ειναι εθιστικα οπως το ποτο και η ζαχαρη για να φτασει ο οργανισμος μας να τα ζηταει σημαινει οτι εχουμε ελλειψη σε κατι και επειδη ειχα κανει και εγω παλιοτερα πρωτεινικη διαιτα την σταματησα γιατι δεν αντεξα να μην τρωω φρουτα εγω που κανονικα τα βαζω πολυ λιγο στη διατροφη μου,σε ενα μηνα ειχα χασει 6 κιλα και με το που εφαγα τα πρωτα φρουτα,σαλατες και ρυζι εβαλα αμεσως 2 κιλα και αυτο ηταν γιατι ειχαν αδειασει οι αποθηκες γλυκογονου και φυσικο ηταν να ξαναγεμισουν γιατι αυτο ειναι το φυσιολογικο του οργανισμου μας
    Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Θα κάνω ένα πρόγραμμα και θα συνεχίσω.
    πρωί γάλα με κουάκερ-πίτουρο σιταριού
    δεκατιανό 2 ακτινίδια
    μεσημέρι κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο με σαλάτα
    απόγευμα γιαούρτι
    βράδυ κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο με σαλάτα

Junior Member
    Originally posted by gilie-
    ασχετο αλλακαι πολυ σχετικο

ειδε σε ενα περιοδικο τις προαλλες αυτη τη ντουκαν και μου φανικε πολυ χαλια, την κανει κανεις? Εμενα παντως και η ατκινσ καποτε με ειχε βγαλει off, βασικα ειχα ελειψη βιταμινης Β και νευρα κορδελες. Ισως την ειχα κανει υπερβολικα, τι να πω
    DUKAN ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 4 ΚΙΛΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ Β ΦΑΣΗ. Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΠΟΙ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΜΥΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ Γ ΦΑΣΗ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΓΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ.

Senior Member
    paidia kanw tin dukan 13 meres pista (ektos tin mera pou faga tin k@##tourta)
    simera me deixnei 3 kila sun
    h doiskiliotita exei xtupisei kokkino kai ta nevra ston 8eo
    mipws ftaiei oti eimai mia vdomada prin tin periodo???
    sto tsak eimai na xanaspasw....
    simera efaga sxedon moni mou 500 gr giaourti 2% den eixa miden
    poso mou leipoun ta frouta,estw ligo meli

Junior Member
    Originally posted by cliooo
    Καλημέρα και πάλι.
    13η μέρα της Dukan σήμερα και είμαι ?7 κιλά.
    Έκανα τον πρώτο κύκλο 7 ήμερες κι έχασα 5 κιλά
    Μπαίνοντας στην 2 εβδομάδα ήρθαν και οι «δύσκολες μέρες»
    Ξεκίνησα την δεύτερη εβδομάδα με την δεύτερη φάση με μια μέρα πρωτεΐνη και μια μέρα πρωτεΐνη με σαλάτα και μέχρι τώρα είμαι άλλα 2 κιλά κάτω.
    Το δύσκολο στην δεύτερη εβδομάδα ήταν ότι η ριμάδα η ζυγαριά δεν ξεκολλούσε από το 80,00 σήμερα το πρωί μου έκανε την χάρη κι έδειξε 79.20 αυτό να υποθέσω ότι οφείλετε στις «δύσκολες μέρες» η στην αλλαγή της φάσης τις δίαιτας?
    Λόγο δουλειάς (εξωτερική πωλήτρια) όλες αυτές τις μέρες δεν έφαγα καμία συνταγή που είδα στο internet αλλά μόνο σκέτο κοτόπουλο ψητό, η ακόμα και σε γύρο.
    Δηλαδή 1 αυγό βραστό το πρωί και 1 ποτήρι γάλα και όλη την υπόλοιπη μέρα 1 γύρο κοτόπουλο (μόνο το κοτόπουλο χωρίς πίτα η οτιδήποτε άλλο) και 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, άλλο 1 βραστό αυγό και άλλο 1 ποτήρι γάλα (την βρώμη την ανακατεύω με το κοτόπουλο η τον τόνο.)
    Στην αρχή της δίαιτας επειδή ένιωθα κάπως αδύναμη έπαιρνα σπιρουλίνες και την πρώτη εβδομάδα έκανα κάθε μέρα από μίση ώρα διάδρομο ( όχι τρέξιμο αλλά έντονο περπάτημα).
    Τώρα θα μου πείτε κι εμάς τι μας νοιάζει? :sniffle:
    Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που ήθελα να μοιραστώ την χαρά μου με ανθρώπους που κάνουν την ιδία προσπάθεια με μένα.
    Καλή συνέχεια σε όλους :love:
    Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα μεσα στο διαστημα που λες (13 μερες) εχεις χασει ΤΟ ΠΟΛΥ 2 κιλα λιπους. Και οχι 7. Ολα τα υπολοιπα ειναι υγρα και μυικος ιστος που δυστυχως δεν προκειται ποτε να ξαναδημιουργηθει στο σωμα σου.

Junior Member
    Originally posted by wannabeskinny
    paidia kanw tin dukan 13 meres pista (ektos tin mera pou faga tin k@##tourta)
    simera me deixnei 3 kila sun
    h doiskiliotita exei xtupisei kokkino kai ta nevra ston 8eo
    mipws ftaiei oti eimai mia vdomada prin tin periodo???
    sto tsak eimai na xanaspasw....
    simera efaga sxedon moni mou 500 gr giaourti 2% den eixa miden
    poso mou leipoun ta frouta,estw ligo meli
    Φιλη, προσωπικα (ισως φαινεται και απο τα posts μου) ειμαι κατα αυτων των ειδων διαιτας, οποτε δε θα σε κρινω αν εσυ επιλεγεις να την κανεις. Οσον αφορα στη δυσκοιλιοτητα ομως, επειδη κι εγω οποτε αλλαζω περιβαλλον ή διατροφη, δηλαδη αν επι μια βδομαδα τρωω κανονικα και μετα αποτομα πω ξεκιναω διαιτα ή τρωω λιγοτερο, μπορει να μπερδεψω τον οργανισμο μου (γιατι ουσιαστικα αυτο γινεται, ο οργανισμος ειναι ρολοϊ) και να εχω θεμα δυσκοιλιοτητας για 1 ή 2 μερες. Οχι κατι πιο σοβαρο. Απο τη στιγμη που εχεις τετοιο θεμα καλο θα ηταν να συμβουλευτεις εναν γιατρο, γιατι ειναι σοβαρο κι επισης να σκεφτεις ποσο ευεργετικη ειναι μια διαιτα που σου μπλοκαρει τοσο πολυ το εντερο σου.... Επισης οταν εχουμε δυσκοιλιοτητα δεν μπορουμε να χασουμε ευκολα βαρος καθως ο οργανισμος κανει και κατακρατησεις υγρων κλπ.

Senior Member
    Originally posted by glukatzou
    ...και μυικος ιστος που δυστυχως δεν προκειται ποτε να ξαναδημιουργηθει στο σωμα σου.
    απο που προκυπτει αυτο;

Senior Member
    paidia to kserw alla ap oti vlepw kai apo mena k apo allous einai odws apotelesmatiki kai auti kai h atkins
    h atkins vevaia einai pio "varia" logw liparwn kai mou fainetai kaluterh h dukan
    travazw megalo zori ....

Junior Member
    Originally posted by fae!_prits_
    ...και μυικος ιστος που δυστυχως δεν προκειται ποτε να ξαναδημιουργηθει στο σωμα σου.
    απο που προκυπτει αυτο;
    Απο το γεγονος οτι ο μυικος ιστος που ολοι φερουμε πανω μας ολοκληρωνει τη δημιουργια του μεχρι και το τελος της εφηβειας, οπου δηλαδη το ατομο σταματαει και να αναπτυσσεται, να ψηλωνει κλπ. Οσο εχεις, εχεις δηλαδη. Αν εγω με μια διαιτα αστραπη απο αυτες που ακουμε εδω, χασω μεσα σε μια βδομαδα 4 κιλα ας πουμε και μεσα σε αυτα ειναι 1 κιλο μυϊκου ιστου, αυτο παει χαθηκε! Δεν ξαναδημιουργειται. Και συνεχιζουμε με οτι απομενει. Φαντασου ανθρωποι που κανουν συνεχεια τετοιες διαιτες! Ρωτησε εναν καλο γυμναστη και θα σε ενημερωσει σχετικα.

Senior Member
    Είναι εντελώς λάθος αυτά που λες περί μυϊκού ιστού γλυκατζού.

Junior Member
    Originally posted by filipparas
    Είναι εντελώς λάθος αυτά που λες περί μυϊκού ιστού γλυκατζού.
    ΟΚ. Επιχειρημα δε βλεπω ομως.

Senior Member
    Originally posted by fae!_prits_
    απο που προκυπτει αυτο;
    Απο το γεγονος οτι ο μυικος ιστος που ολοι φερουμε πανω μας ολοκληρωνει τη δημιουργια του μεχρι και το τελος της εφηβειας, οπου δηλαδη το ατομο σταματαει και να αναπτυσσεται, να ψηλωνει κλπ. Οσο εχεις, εχεις δηλαδη. Αν εγω με μια διαιτα αστραπη απο αυτες που ακουμε εδω, χασω μεσα σε μια βδομαδα 4 κιλα ας πουμε και μεσα σε αυτα ειναι 1 κιλο μυϊκου ιστου, αυτο παει χαθηκε! Δεν ξαναδημιουργειται. Και συνεχιζουμε με οτι απομενει. Φαντασου ανθρωποι που κανουν συνεχεια τετοιες διαιτες! Ρωτησε εναν καλο γυμναστη και θα σε ενημερωσει σχετικα.
    glukatzou ο μυς δεν ειναι δοντι που πεφτει και δεν ξαναβγαινει. Ειναι ενα δυναμικο οργανο του σωματος που με την καταλληλη διατροφη ΚΑΙ την ασκηση, αναπτυσσεται και αναπληρωνεται μια χαρα. Και στο λεει αυτο ανθρωπος που εχει υπαρξει 50 αλλα και 118 κιλα. Γραψε στο google "αναπτυξη, δημιουργια, αναπληρωση μυικου ιστου" και θα το διαπιστωσεις και μονη σου.

ΥΓ: Ενημερωσε και το γυμναστη που στο ειπε!

Senior Member
    Ούτε στα δικά σου βλέπω επιχείρημα φυσικά παρά μια θεωρία οτι να'ναι...

Θες επιχείρημα; ΟΚ, να σου δώσω ένα και ατράνταχτο και φυσικά υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια παραδείγματα ενηλίκων που γυμνάστηκαν και πήραν μυική μάζα.

Junior Member
    filippara, ημουν σιγουρη οτι δε με καταλαβες. Οταν λεω μυϊκο ιστο εννοω το βαρος του , οχι τον ογκο του. Εννοω ποσες ινες εχουμε να το πω πιο απλα, κι οχι ποσο φουσκωμενες ειναι! Εννοειται οτι αυτοι που ασχολουνται με εντονη γυμναστικη (body builders κλπ) και παιρνουν και διαφορα drugs φουσκωνουν τους μυες τους. Δεν δημιουργουν ομως! Γι αυτο και οταν τα σταματανε ολα αυτα πλαδαρευουν.

fae_prits, δεν ειδα να λεει καμια σελιδα οτι μπορουμε να κανουμε κατι για να αποκτησουμε επιπλεον μυϊκο ιστο...Δειξε μου αν θες.

Page 20 of 31 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast