Binge eaters - H Νέα κατηγορία διατροφικών διαταραχών
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 67
    Senior Member

Binge eaters - H Νέα κατηγορία διατροφικών διαταραχών

Μήπως τελευταία βλέπετε το φαγητό σαν υποκατάστατο κάποιων συναισθηματικών ικανοποιήσεων; Πάρτε τα μέτρα σας γιατί ίσως κινδυνεύετε να πέσετε θύμα μιας νέας διατροφικής διαταραχής, από τη οποία πάσχουν κυρίως γυναίκες νεαρής ηλικίας. Οι ειδικοί τελευταία μιλούν όλο και περισσότερο στα παγκόσμια Συνέδρια για διαταραχές στη διατροφική συμπεριφορά. Η Επεισοδιακή Υπερφαγία ή Binge Eating Disorder, όπως ονομάζεται διεθνώς, είναι αυτή που τους απασχόλησε ιδιαίτερα στην πέμπτη επιστημονική διημερίδα που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας.

Όπως επεσήμανε ο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής Δρ. Πανταζής Ιορδανίδης καθηγητής Ψυχολογίας της Διατροφής, Α ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: «Πρόκειται για διαταραχή από την οποία πάσχει ένα σημαντικό ποσοστό (20-40%) των ατόμων που επισκέπτονται ιατρεία αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Η Επεισοδιακή Υπερφαγία, παρατηρείται στα άτομα αυτά τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, για περισσότερο από 6 μήνες. Τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης διατροφικής διαταραχής είναι οι κρίσεις λαιμαργίας, η απώλεια ελέγχου στην πρόσληψη τροφής (κυρίως junk food), αλλά και η μεγάλη δυσφορία και τα αισθήματα ενοχής εκ των υστέρων για τις υπερβολικές ποσότητες φαγητού που καταναλώθηκαν».

Το πορτραίτο τους

Η Επεισοδιακή Υπερφαγία απαντάται συνήθως σε άτομα με παχυσαρκία και ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον Δρ. Ιορδανίδη «οι αποκαλούμενοι binge eaters, παρουσιάζουν σε υψηλό ποσοστό άγχος και κατάθλιψη. Συχνά, τα άτομα αυτά -που είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες νεαρής ηλικίας - καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα τροφής για συναισθηματικούς λόγους. Το φαγητό δηλαδή, γίνεται πολλές φορές υποκατάστατο άλλων συναισθηματικών ικανοποιήσεων που ίσως στερούνται. Αντικαθιστά π.χ. την έλλειψη ενός συντρόφου ή γίνεται διέξοδος στη μοναξιά τους. Πολλές φορές η ευχαρίστηση που αντλείται από την πρόσληψη τροφής, μπορεί να υποκαθιστά την απουσία ευχαρίστησης ενεργού σεξουαλικής ζωής. Μια άλλη επίσης αιτία που οδηγεί ένα άτομο σε Επεισοδιακή Υπερφαγία, είναι η απογοήτευση από τις συχνές και αποτυχημένες προσπάθειες του, να χάσει βάρος ακολουθώντας κάποιο διαιτολογικό πρόγραμμα. Και βέβαια, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η ειδική ψυχοθεραπευτική αγωγή μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια».

Επεισοδιακή υπερφαγία ? βουλιμία: ξεχωρίστε τες

Οι binge eaters -σύμφωνα με τους ειδικούς- έχουν διαφορετική σχέση με την τροφή, από αυτή που έχουν τα βουλιμικά άτομα. Αρχικά, τα άτομα με τάσεις επεισοδιακής υπερφαγίας, τρώνε με λαιμαργία το φαγητό της αρεσκείας τους (συνήθως λατρεύουν οτιδήποτε έχει λίπος και ζάχαρη), το οποίο συχνά κρύβουν στο δωμάτιό τους ή κάπου στο σπίτι και το «ξεθάβουν» όταν είναι σίγουροι πως δεν θα τους δει κανείς. Στη συνέχεια, όμως, αφού το φάνε, αηδιάζουν με τον εαυτό τους και «πνίγονται» από ενοχές. Παρ? όλα αυτά, τα «επεισόδια» της μη ελεγχόμενης τροφής, δε συνοδεύονται από εμετούς ή από χρήση καθαρτικών (όπως στην περίπτωση βουλιμίας).

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι τα άτομα που εμφανίζουν επεισοδιακή υπερφαγία, μπορεί να κάνουν παράλληλα δίαιτα, να έχουν τηρήσει το πρόγραμμα διατροφής τους κανονικά την ημέρα, αλλά το βράδυ να σπεύδουν στο περίπτερο και να αγοράζουν σοκολάτες, γαριδάκια, τσιπς κ.α. για να τα καταβροχθίσουν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Πρέπει να ξέρετε:

«Οι τροφές που επιλέγουν όσοι παρουσιάζουν κρίσεις επεισοδιακής υπερφαγίας, είναι συνήθως φτωχές σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Έτσι, τα άτομα αυτά αρρωσταίνουν πιο εύκολα, αφού στερούν από τον οργανισμό τους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι binge eaters που στην πλειοψηφία τους είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, καρδιαγγειακές παθήσεις, διάφορες μορφές καρκίνου και προβλήματα χολής» επισημαίνει ο κ. Ιωάννης Κακλαμάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας. Ωστόσο, η ειδική ψυχοθεραπευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους παχύσαρκους binge eaters, για να αντιμετωπίσουν το άγχος και την κατάθλιψη, τις πιο πιθανές δηλαδή αιτίες, για την υπερκατανάλωση τροφής. Αυτό που ψάχνουν τώρα οι επιστήμονες είναι να δουν πώς οι νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου αλλά και ο μεταβολισμός επηρεάζουν την επεισοδιακή υπερφαγία.

Σημάδια συναγερμού

Η Επεισοδιακή Υπερφαγία , όπως άλλωστε και οι άλλες διατροφικές διαταραχές (νευρογενής ανορεξία, βουλιμία) δεν μπορούν να διαγνωστούν εύκολα, γιατί τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, συνήθως «κρύβονται» από τους δικούς τους.

Οι διατροφολόγοι ωστόσο, έχουν κωδικοποιήσει τα ύποπτα συμπτώματα, έτσι ώστε τα πρόσωπα του περιβάλλοντός τους να μπορούν να υποπτευθούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα άτομα λοιπόν που πάσχουν από επεισοδιακή υπερφαγία (binge ? eating disorder) εμφανίζουν:

· Αλλαγή στις διατροφικές τους συνήθειες (έχουν λίγη ή καθόλου όρεξη για πρωινό, ενώ τρώνε πιο πολύ μετά το δείπνο από ό,τι κατά τη διάρκεια του δείπνου).

· Αδυναμία στις λιπαρές, τις ζαχαρώδεις και αμυλούχες τροφές (top στη λίστα των επιλογών τους τα παγωτά, οι σοκολάτες, τα τσιπς, οι πίτσες κ.α.).

· Εριστική διάθεση και αγχώδη συμπεριφορά (εξ αιτίας των ενοχών τους για τις βραδινές «κρίσεις» υπερφαγείας).

· Αύξηση στο βάρος τους και παχυσαρκία.

Οι binge eaters επίσης κατά τη διάρκεια των «επεισοδίων»:

· Tρώνε απίστευτα γρήγορα σε σχέση με το συνηθισμένο χρόνο που κάνει κάποιος για να φάει το φαγητό του

· Τρώνε υπερβολικές ποσότητες ακόμη κι όταν δεν είναι στ? αλήθεια πεινασμένοι.

· Αφού φάνε, αηδιάζουν με τον εαυτό τους για την αδυναμία τους, τους πιάνει κατάθλιψη και «πνίγονται» από ενοχές.

Να θυμάστε

· Όλες οι διατροφικές διαταραχές συνήθως ξεκινούν στην εφηβική ηλικία.

· Οι νεαροί ασθενείς συχνά παραλείπουν γεύματα, λατρεύουν το junk food ? θα προτιμούσαν να τρέφονται αποκλειστικά με αυτό ? και προτιμούν να τρώνε «περίεργες» ώρες, όπως αργά το βράδυ.

· Η επεισοδιακή υπερφαγία απαντάται συνήθως σε άτομα με παχυσαρκία και ψυχολογικά προβλήματα.

· Η συγκεκριμένη διαταραχή συνδέεται επίσης με αυξομειώσεις του σωματικού βάρους και δίαιτες «γιο-γιο». Δηλαδή οι πάσχοντες έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να χάσουν βάρος, εφαρμόζοντας αυστηρές- στερητικές δίαιτες- τις οποίες αφήνουν, ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν κοκ.

· Η θεραπεία επικεντρώνεται στο να συνειδητοποιήσει το άτομο τα αίτια που το οδηγούν στην κρίση υπερφαγίας και να μάθει να διαχωρίζει το αίσθημα της «οργανικής» από αυτό της «εγκεφαλικής» ή «συναισθηματικής» πείνας.

Αποκαλυπτική έρευνα:

Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Διατροφικές Συνήθειες και Ψυχοσωματική Υγεία», υψηλό ποσοστό φοιτητών (83,7%) αναφέρει ότι καταναλώνει συστηματικά έτοιμες τροφές, ενώ ένα επίσης μεγάλο ποσοστό (82,6%) μέσω του φαγητού αναστέλλει τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνει. Από τα συναισθήματα αυτά το άγχος, η μοναξιά, τα προβλήματα στη δουλειά, τις σπουδές ή στις σχέσεις με το άλλο φύλο , είναι τα κυρίαρχα. Επίσης η έρευνα κατέδειξε ότι το 75% των κοριτσιών προβληματίζονται για την εξωτερική τους εμφάνιση και κυρίως θέλουν να χάσουν κάποια κιλά, βάσει συγκεκριμένων προτύπων (π.χ μοντέλων, ηθοποιών).

ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΤΑ ΒΕΛΩΝΗ
    πηγή: http://www.anew.gr

Junior Member
    Κοίτα να δεις που η ακτινογραφία του εαυτού μου έγινε θέμα επιστημονικής μελέτης. Υποθέτω ότι πολλοί από εσάς διαβάσατε τον εαυτό σας. Ε, και εγώ έχω όλα αυτά τα συμπτώματα από τα 12 μέχρι τώρα που είμαι 39 χρονών με δύο παιδιά. Ε, πιστέψτε με δεν έχει αλλάξει τίποτα. Κάθε μέρα όνειρα και το βράδυ γκρεμίζονται όλα και τουμπαλιν.......

Senior Member
    Κι εγώ τρομάρα μου, τον εαυτό μου διάβασα....

Και πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση; Θέλει ψυχολόγο;

Junior Member
    ΑΧ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ..... που λεει και το τραγούδι....
    Εσύ τουλάχιστον Μάρω με τη Θαλασσινή σου διάθεση τα κατάφερες, και πολύ σε ζηλεύω.....
    Μπράβο κοπέλα μου, είμαι σίγουρη ότι θα φτάσεις και στα 59, γιατί έχεις αλλάξει νοοτροπία, και δεν
    βασίζεσαι στις δίαιτες που ξεκινάνε τη Δευτέρα.

Junior Member
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Μα κι εγώ τον εαυτό μου διάβασα όταν το βρήκα αυτό το άρθρο, γι' αυτό θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.
    Γιατί ήμουν σίγουρη ότι δεν είμαι το μόνο τέτοιο δείγμα....

Senior Member
    Κι εγώ στο club!! Το παλεύω εδώ και αρκετό καιρό με τη βοήθεια ενός προγράμματος αυτοβοήθειας - εδώ στο πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται στο βιβλίο Overcoming binge eating (Dr. Fairburn) που υπάρχει και στα ελληνικά.

Συνήθως η επεισοδιακή υπερφαγία εδράζεται σε αισθήματα χαμηλής αυτοπεποίθησης και ανεπάρκειας τα οποία αναπτύσσονται με διαφορετικό τρόπο και για διαφορετικό λόγο σε κάθε άνθρωπο.

Η δική μου εμπειρία είναι η εξής: επειδή πάντοτε ήμουν παχουλή (από παιδί), πίστευα ότι πρέπει να είμαι τέλεια σε όλα τα άλλα, τέλεια μαθήτρια, τέλεια φίλη, να είμαι δυνατή στις δυσκολίες και να υποστηρίζω όλους τους άλλους, να είμαι αγαπητή απ'όλους και πάει λέγοντας. Έθετα πολύ υψηλούς στόχους αλλά ακόμα κι όταν τους πετύχαινα αισθανόμουν μέτρια. Βάλε και τις δίαιτες που έκανα συνέχεια από τα 12 (τώρα είμαι 27) και δεν κατάφερνα να τις κρατήσω (άρα ακόμα περισσότερο το αίσθημα της αποτυχίας).

Όλα αυτά τα αισθήματα μετριότητας και κατωτερότητας τα έκρυβα καλά (απ'τον εαυτό μου), μέχρι που φέτος βγήκαν όλα μαζί στην επιφάνεια. Κατάθλιψη, φοβερό άγχος, κυκλοθυμία, αίσθημα ματαιότητας, απελπισίας και φαγητό, πολύ φαγητό!!!

Αυτό που τελικά αρχίζω να συνειδητοποιώ είναι ότι δε χρειάζεται να είμαι τέλεια και σούπερ πετυχημένη για να είμαι ευτυχισμένη κι ότι έχω κι εγώ δικαίωμα σ'όλα αυτά που έχουν και οι άλλοι άνθρωποι. Κάθε φορά που εκφράζω διαφωνία σε συζήτηση (με φίλο ή συνάδελφο) αισθάνομαι μεγάλη χαρά, αισθάνομαι θάρρος! Γιατί πλέον βλέπω ότι αρχίζω να υποστηρίζω αυτό που θέλω εγώ κι όχι μόνο τους άλλους. Είναι χρονοβόρα η προσπάθεια και έχω ακόμα επεισόδια υπερφαγίας ή έξαρσης του άγχους και της κατάθλιψης, αλλά το παλεύω.

Η γνώμη μου είναι ότι είναι καλό να μιλάς σε ψυχολόγο γιατί δεν θα σου δώσει τις λύσεις αλλά θα σε βάλει να σκεφτείς τις ρίζες του προβλήματος και να τις αντιμετωπίσεις. Γιατί στην τελική κάποιο άλλο θέμα υποβόσκει ώστε να αναπτύξει κάποιος επεισοδιακή υπερφαγία.

Με συγχωρείτε για το τεράστιο μήνυμα.

Φιλιά και καλό απόγευμα!

Senior Member
    Βρε βρε εδω ειμαστε ολες!!!!
    Κοιτα που μας παρακολουθουν και γιναμε αντεικειμενο μελετης!!!
    Σαν ημερολογιο το διαβαζα!!!
    Μπραβο μαρω!!Μπραβο!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

Junior Member
    Καλημέρα! Λοιπόν πραγματικά ένιωσα και εγώ σαν να ήταν απόσπασμα από το ημερολόγιό μου αυτό το άρθρο και μάλιστα η δική μου ιστορία μοιάζει με της Hilda.
    Μάρω θέλω και εγώ να σε συγχαρώ για το τεράστιο κατόρθωμά σου, όχι μόνο για τα κιλά που έχασες αλλά και γιατί φαίνεται ότι ξεπέρασες το πρόβλημα που κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά, εγώ ακόμα το παλεύω. Ειδικά στις περιόδους εξεταστικής όπως τώρα το άγχος χειροτερεύει την κατάσταση.
    Σήμερα νιώθω πολύ ωραία πάντως έχω άλλα 4 για πτυχίο και παρότι προχθές έφαγα περίπου ένα κουτί δημητριακά!!! ,έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι μου συμβαίνει και να μαθαίνω περισσότερα γι'αυτό , χάρις και στη δική σας βοήθεια
    Φιλάκια να περάσουμε ένα τέλειο τριήμερο
    Σαν το καλοκαίρι δεν έχει........

Junior Member
    to pc mou exei mono agglika k kinezika...ti na kano?
    Xairomai pou sas vrisko
    Xairomai pou den eimai moniston kosmo
    Ti orea pou tha tan oooola afta pou eimaste sta krifa,kai oooola afta pou paradexomaste edo,piso apo psevdonima,na niothame tin anesi na ta vgazoume kai exo....ore tha tan enas katanoitikos kosmos,opos edo,na itan kai ekei exo,avrio to proi
    exo diagnostei os bingy eater-ellinisti:adifagiki diataraxi...kai ti egine?mia pou egine i diagnosi,mia pou xethapsa apo to doulapi oti ipixe kai den ipirxe kai to katavroxthisa...
    exo psiloxasei ton elenxo,alla eimai aisiodoxi....
    apla exo ksexasei pos itan na niotheis oraia me to eafto sou kai oxi na se pianei apelpisia
    telospadon,tha valo ellinika
    eis to epanidein

Senior Member
    Γειά σου,dramaqueen !
    Ας μας έγραφες στα κινέζικα...εξάλλου υπάρχει κάποιος συσχετισμός...Όπως χρησιμοποιούμε εμείς τα κινέζικα
    για να δηλώσουμε πόσο δύσκολη κι ακαταλαβίστικη είναι μια γλώσσα,έτσι χρησιμοποιούν οι ξένοι τα ελληνικά,αν δεν κάνω λάθος...

Καθένας μας ανάλογα με το ποιός είναι και πώς έχει μάθει να αλληλεπιδρά επιλέγει να εξωτερικέυσει συγκεκριμένα του κομμάτια...
    Αν έχει την ανάγκη αυτής της προσέγγισης και την καταπιέζει τότε σε καμία περίπτωση δε βοηθά τον εαυτό του
    ως προς την αντιμετώπιση και του συγκεκριμένου του προβλήματος,καθότι αυτή η συστολή αντικατοπτρίζει,
    κατά τη γνώμη μου,και τη δική του ενοχή,την ολόδική του απόρριψη,αυτήν ακριβώς που προβάλει στην κοινωνία!
    Όπως και να'χει πάντως ακόμα κι αν όλοι ανοιγόμασταν δε νομίζω πως θα ζούσαμε σ'έναν "κατανοητικό κόσμο"...
    Δεν είναι δεδομένο πως όποιος έχει τα αφτιά του ανοιχτά έχει αντίστοιχα και τον εγκέφαλο ούτε την καρδιά του...
    Το μόνο πάντως σίγουρο είναι πως αν εμείς οι ίδιοι δεν τολμήσουμε την προσωπική μας υπέρβαση να εξωτερικευτούμε
    η μοναξιά,οι αποστάσεις ανάμεσα μας όλο και θα μεγενθύνονται κι ένα κομμάτι ευθύνης θα είναι δικό μας!

Η διαταραχή αυτή,νομίζω πως είναι αρκετά διαδεδομένη στην πράξη,απλά δεν τη γνωρίζουν αρκετοί να τη δηλώσουν...
    Οι περισσότεροι,που έχουμε πρόβλημα υπερφαγίας,νομίζω πως βρίσκουμε πολλές δικές μας αναφορές στις προαναφερθείσες συμπεριφορές.
    Είναι ασφαλώς καλό να αντιλαμβάνεσαι τι σου συμβαίνει,να ενημερωθείς σχετικά,να συμβουλευτείς ειδικό,να δράσεις κατά το δυνατόν σου!
    Από την άλλη όμως έχω την αίσθηση πως μία τέτοια διάγνωση ενδέχεται να σε απενοχοποιήσει σε τέτοιο βαθμό,
    που να αφεθείς στη διαταραχή,ασθένεια,όπως θέλεις πες το,σε τέτοιο σημείο,που να αποδίδεις κάθε ξέσπασμα σου εκεί
    και άβουλα να παρατηρείς την εξέλιξη της αυτοκαταστροφής σου...Θέλω να πω πως συνιστάται μια προϋπάρχουσα ωριμότητα...

Χαίρομαι που νιώθεις αισιόδοξη!Χαίρομαι που βρίσκεις εδώ έναν-ελπίζω πρώτο κι όχι μοναδικό-χώρο έκφρασης σου!Σε περιμένουμε...

Junior Member
    Kαι γω τον εαυτό μου διάβασα.....
    Δεν φανταζόμουν ότι λέγεται κάπως αυτό που κάνω.
    Με πείραξε λίγο...

Member
    Εγώ πάλι πιστεύω πως όλα αυτά είναι ανοησίες και ότι δεν υφίσταται τέτοια κατηγορία, η οποία να ξεχωρίζεί αυτά τα άτομα από τα παχύσαρκα...
    Κι εγώ ταυτίζομαι σε πολλά απ'αυτά...
    Όμως ας το σκεφτούμε λογικά.. Δεν κρύβουμε την τροφή για να την τρώμε μόνοι μας από βίτσιο, αλλά επειδή ξέρουμε πως είναι κατακριτέο από τους γύρω μας και επειδή θέλουμε να φάμε παραπάνω από το κανονικό αλλά δε θέλουμε να το καταλάβουν οι δικοί μας άνθρωποι γιατί...θα μας κράξουν..
    Επιπλέον, είναι λογικό να έχουμε μια τάση προς το πολύ και γρήγορο φαγητό, δηλάδή σε τροφές με πολλα΄λιπαρά και ζάχαρη.. Αν δεν είχαμε αυτή την τάση, προφανώς και δε θα βρισκόμασταν στο επίπεδο του υπέρβαρου η παχύσαρκου και ούτε καν θα κάναμε αυτή την κουβέντα...
    Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι άνθρωποι, αδύνατοι ή όχι, προτιμούν και τους αρέσει περισότερο το βραδινό φαγητό....
    Παράλληλα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ενοχές μετα την υπερφαγία... Προσωπικά βέβαια για 'μενα δεν ισχύει καθώς ποτέ δεν έχω ενοχες και τύψει επειδή έφαγα πολύ... Αν η υπερφαγία είναι απόρροια ενός ωραίου γεύματος, μιας καλής παρέας που πέρασα όμορφα, δεν υπάρχει λόγος να αγχωθώ, δε θα αλλάξει και κάτι εαν το κάνω...
    Βασικός επίσης παράγοντας είναι και η εφηβεία, οπότε οι διαταραχές όχι μόνο διατροφής, αλλά και προσωπικότητας είναι συχνές....
    Τέλος, όλοι νομίζω ειδικά στην αρχή της δίαιτάς μας και αν δεν είμαστε ψυχολογικά πρετοιμασμένοι, κάνουμε βλακείες, μέχρι να το πάρει είδηση ο οργανισμός, ή εμείς με το μυαλό μας να το βάλουμε ως ξεκάθαρο στόχο...
    Όποτε, δεν βλέπω κάτι διαφορετικό από τα συμπτώματα των παχύσαρκων και υπέρβαρων ατόμων... Γι'αυτό ίσως όλοι να βρίσκουμε και τόσα κοινά... Δε νομίζω λοιπόν, ότι όλοι πάσχουμε από κάτι τέτοιο...

Member
    Αμφιταλαντεύομαι τελικά μεταξύ της διάγνωσης binge eaters (βρίσκω τον εαυτό μου να χαίρεται που υπάγεται - άν υπάγεται - κάπου και χρήζει επιστημονικής έρευνας και ανάλυσης)....Μάλιστα παλαιότερα το είχα ανακαλύψει μέσα στα πολλά ψαξίματα στο google και μόνο που δέν το έκανα σημαία έξω απο το γραφείο της διαιτολόγου που με παρακολουθούσε τότε! Της το πήγα, και της είπα:Δέν φταίω εγώ που δέν κάνω το πρόγραμμα....Ο bingeeatismός μου τα φταίει....
    Και για να τελειώσω την πρόταση που έγινε παράγραφος: μεταξύ αυτού που λέει o/η impossible.
    Λέτε τελικά να μας βολεύει ο χαρακτηρισμός?
    Να έχω και ΄γώ να πώ κάτι στον παλιό συμμαθητή που θα δώ στο δρόμο... Δέν πάχυνα....έπαθα bingeeating. ΑΑΑΑΑ δέν είναι τίποτα....με ένα χάπι δίαιτα κάθε πρωί και μία δόση γυμναστική πρίν απο κάθε γεύμα θα μου περάσει....Θερίζει σου λέει....Τί? και εσύ τρώς σα γουρούνι τελευταία? Να το κοιτάξεις για να το προλάβεις...Θα σου δώσω το τηλέφωνο ενός bingeeaterγιατρού που κάνει θαύματα!!!!

Κάτι για να σκάσει το χειλάκι μας....

Senior Member
    Δεν ξέρω αν έχεις αυτό που αναφέρεις,αλλά μια ικανότητα να χρησιμποποιείς με ωραίο τρόπο τον γραπτό λόγο την έχεις.:) :) :)

Συνέχισε τις περιγραφές.Μπορεί κάποια μέρα να βρούμε όλοι τι έχουμε και πως το πάθαμε!

Page 1 of 5 123 ... LastLast