Τι είναι η σχέση; Γιατί κάνουμε σχέσεις;Γιατί διαλύοντα οι σχέσεις και πως μπορεί μια σχέση να κρατήσει; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 93
  1. #16
    Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    thes
    Posts
    91
    δε διαβασα τι ποσταρατε πατριδα.. το β) διαβασα μονο :) συγχωρα με

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3,217
    Originally posted by Thessalo


    Με λίγα λόγια οι σχέσεις διαλύοντες όταν οι προσδοκίες μας από το να είμαστε μαζί δεν ικανοποιούνται στο βαθμό που έχουμε ορίσει, αυτά που αναμέναμε δεν πρόκειται να επιτευχτεί ούτε τώρα ούτε στο μέλλον ( άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα να έχουμε ρεαλιστικούς στόχους ) Και δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο που να αγαπιούνται δυο άνθρωποι μα να μην μπορέσουν να συνυπάρχουν σε μια σχέση λ.χ ο υποφαινόμενος : ) αλλά υπάρχουν επίσης κάποιοι ευφυείς και ρομαντικοί άνθρωποι που καταφέρνουν με την δύναμη της αγάπης να βρουν στεγανά και να κτίσουν έχει την φωλιά τους . Αλλά αυτό προϋποθέτει καταρχάς να το πιστεύεις , να το θελήσεις, να είσαι προετοιμαζόμενος για τα δύσκολα , να την κάνεις προτεραιότητα , να προσπαθείς σκληρά , να αμφισβητείς με σεβασμό , και να μάθεις να κερδίζεις μάχες δίχως να καταστρέψεις και να ισοπεδώσεις , να ελέγξεις τα εγωιστικά και εγωκεντρικά συναισθήματα και κυρίως να απαλλαγείς από την ηλίθια κοινή λογική , την ηττοπάθεια και τις έτυμες λύσεις . Ξέρω αυτά είναι δύσκολα, μα τα δύσκολα συνήθως αξίζουν και είναι αυτά που μας κάνουν καλύτερους .
    Απλά πολύ τέλειο...

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3,217
    Originally posted by Thessalo
    [

    *Η σχέση είναι η υπέρβαση – μετάβαση - διεύρυνση από το εγώ στο εμείς .Η ενέργεια που δημιουργείτε στην προσπάθεια αυτή είναι ο έρωτας .
    Η ενέργεια αυτή που είναι απαραίτητη στην αφετηρία μιας σχέσης , δεν μπορεί να διατηρηθεί επαοριστα, καθώς για να επιβιώσει μια σχέση πρέπει ταυτόχρονος να είναι και λειτουργική ,να επιτρέπει στα μέλη της να λειτουργήσουν και στους άλλους τομείς την ζωής τους .
    Ουσιαστικά ο έρωτας με τις εκρηκτικές εκδηλώσεις και εκφάνσεις δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για μια λειτουργική σχέση , για το λόγο αυτό μεταλλάσετε σε κάτι πιο ήπιο αλλά πιο ουσιαστικό και δυνατό στην αγάπη . Να γιατί κάποιοι λένε οι μεγάλοι έρωτες δεν κρατανε πολύ, γιατί απλά δεν είναι λειτουργικοί . Οι καλές σχέσεις πάντα καταφέρνουν να μετατρέπουν αυτήν την ενέργεια σε αγάπη είναι το ζητούμενο άλλωστε .

    *Οι σχέσεις συνεχώς μεταλλάσσονται , είναι ζωντανοί οργανισμοί. Μόνο όσοι οργανισμοί αναπροσαρμόζονται στο συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον επιβιώνουν, οι υπόλοιποι στο μουσείο.( Δαρβίνος )

    *Οι σχέσεις δεν πάνε με αυτόματο πιλότο .

    *Καθώς οι απαιτήσεις μας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα οι σχέσης απαιτούν πλέων γνώση .Ακούμε για την σπουδαιότητα της αυτογνωσίας που εν τέλη είναι η βελτίωση της σχέσης με τον εαυτό μας .

    *Όσον αφορά αυτά περί αγοροπωλησιών ( πόσο πουλάω τον εαυτό μου, πόσο το αγοράζεις εσύ) η τα κολπάκια και τα σχετικά … απέχουν έτη φωτός από την ουσία των σχέσεων .

    *Οι σχέσεις έχουν απαιτήσεις και υποχρεώσεις , μια ελεύθερη και χωρίς όρια η ορους σχέση δεν αποτελεί καν σχέση .

    *Όταν αναλαμβάνεις ένα ενεργό ρόλο σε μια σχέση την φροντίζεις , την νοιάζεσαι την προσέχεις και την δουλεύεις , τότε παράλληλα με τα ευεργετήματα προς την σχέση αρχίζεις και συ ο ίδιος εξελίσσεσαι, μαθαίνεις ,τον εαυτό σου , την /τον σύντροφο σου, αντιλαμβάνεσαι τον δυναμισμό της σχέσης , και οι αποφάσεις που παίρνεις είναι πολύ πιο ρεαλιστικές και σωστές . Και η ουσίας δεν είναι άντε να κάνουμε σχέσεις για να διαχειριστούμε την μοναξιά όπως λέει ο κρίνος αλλά να κάνουμε σχέσης οπού θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για περεταίρω προσωπική εξέλιξη, ευχαρίστηση και δημιουργία , οπού θα μας δώσει το κίνητρο να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω , να γίνουμε λίγο καλύτεροι και σοφότεροι.

    *Οι καλές σχέσεις είναι δείκτες υγείας , αυτό ειδικά εδώ σ’ αυτό το φόρουμ δεν χρειάζεται να το αναλύσω .


    ***Νυστάζω να συνεχίσω αύριο θα με μαλώσει και το Yiotulaki και ποιος το ακούει μετά :P
    Μου άρεσαν πολύ...όλα αυτά...Πάντως είναι θέμα του πως βλέπει κανείς μία σχέση,τι ανασφάλειες προσπαθεί να καλύψει και ποιες ανάγκες..Για άλλους όπως εσένα μπορεί να είναι μια προσπάθεια προσωπικής εξέλιξης.Διόλου κακό.Για άλλους όπως ο Κρίνο μια απάλυνση της υπαρξιακής μοναξιάς μας..Για άλλους και τα δύο.Για άλλους μια εξάρτηση.Για άλλους ένα δείγμα ότι λειτουργούν σύμφωνα με τα κοινωνικά στάνταρ,είναι επιθυμητοί και αποδεκτοί από το αντίθετο φύλο.Για άλλους έρωτας.Για άλλους αγάπη.Για άλλους συνήθεια.....Τώρα ποια/ποιες από τις παραπάνω επιλογές θα σε κάνει ευτυχισμένο θέλει ψάξιμο και μα ψυχοθεραπειούλα στο 105 παρακαλώ

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3,217
    Originally posted by Thessalo
    Originally posted by agh
    παιδια εγω πιστευω πως οι σχεσεις -τουλαχιστον αρχικα ειναι θεμα χημειας(κ οι φιλικες κ οι ερωτικες),ειναι κατι πανω απο μας.Βλεπεις καποιον κ σε δευτερολεπτα ισως,αποφασιζεις εσωτερικα τι μπορεις να κανεις μ αυτον τον ανθρωπο.
    Τι είναι η χημεία ;
    α) --Σε έρευνες που έχουν γίνει βρέθηκε ότι τα ερωτευμένα ζευγάρια είχαν την ικανότητα να αναγνωρίσουν την μυρουδιά του συντρόφου τους μεταξύ άλλων ανθρώπων. (αυτο ισως agh & κρινο)

    ή την 14 ήμερα του κύκλου το γυναικείο σώμα παράγει ορμόνες που επηρεάζουν την μυρουδιά και την ερωτική διάθεση της και γενικά είναι μια υποσυνείδητη παρότρυνση, ένα υποσυνείδητο κάλεσμα ερωτικών συντρόφων. (μηπως αυτό;)

    Το ακούω σαν λέξη και σαν επιχείρημα πολύ συχνά μα όταν ρωτάω τι εννοείς με την λέξη χημεία έχω ακούσει απίστευτα πράγματα . Χημεία μου έλεγε μια κοπέλα είναι να με καταλάβεις χωρίς να ανοίξω το στόμα μου , να διαβάζεις τα μάτια μου και όλες τις σκέψεις σαν να είμαι ανοιχτό βιβλίο. Και εντωμεταξύ όλο χωρίζει στο 3 μήνα , τι έγινε την ρωτάω… να δεν κολλούσαμε είχα διαφορετική χημεία μου λέει …


    b) -- Όταν βλέπεις κάποιον και σε δευτερόλεπτα έχεις αποφασίσεις τι θες να κάνεις μαζί του … ουσιαστικά έχει δοθεί το οκ. Θα σου εξηγήσω την διαδικασία χοντρικά , έχουμε μεσα μας κάποια πρότυπα, ιδεατά , οπτικά και π.χ. όπως περπατάς στο δρόμο βλέπεις ένα παλικάρι που είναι όπως ο αγαπημένος σου ηθοποιός , η όπως το παιδί που είχες ερωτευτεί κάποτε στη Μύκονο , η όπως ο κιθαρίστας γείτονας σου… (εγώ ας πούμε ερωτεύομαι όποια κοπέλα μοιάζει σε μια συμμαθήτρια μου που είχα στο δημοτικό- Ε από το δημοτικό και αυτή δεν μπορεί.Θα έχει αλλάξει.Εκτός αν ψάχνεις για 9χρονα..Δηλ.για να μου πεις το οκ πρέπει να μοιάζω στην συμμαθήτριά σου;Βρε τι πάθαμε.Πλάκα κάνω,μη με παρεξηγήσεις , είναι το πρότυπο της γυναίκας που μου αρέσει περισσότερο) … και που λες βλέπεις αυτόν το παλικάρι και χωρίς να το καταλάβεις έχει περάσει στην επομένη φάση, κάτι σαν οντισιόν, σου έκανε αυτό που λένε οπτικό κλικ , πλέων θες να ακούσεις την φωνή του , να μιλήσω και άμα περασει και την δεύτερη δοκιμασία θα τον ερωτευτεις.
    Νιώθεις ειδή ένα ανεξήγητων ενθουσιασμό , έχουν παρθεί υποσυνείδητα αποφάσεις χωρίς καν να προλάβεις να επηρεάσεις τα πράγματα η να αντιδράσεις . Αυτό το πρόσωπο πέρασε από τα πρότυπα σου και δόθηκε το οκ για παρακάτω… αυτό είναι που λεμέ κεραυνοβόλος έρωτας … να γιατί δεν υπάρχει κεραυνοβόλο έρωτα χωρίς οπτική επαφή έστω λίγων δευτερολέπτων … με το που τον είδα λέει τον ερωτεύτηκα … ήταν ο τύπος που πέρασε επιτυχώς τα περισσότερα πρότυπα …
    Τώρα για το θέμα χημεία θα πω ότι είναι πολύ πιο σημαντικό για την διατήρηση μιας σχέσης από μία αντικειμενικά καλή εμφάνιση..Πάντως όταν βλέπεις κάποιον για πρώτη φορά και παθαίνεις τραμπάκουλο δεν νομίζω ότι λες Πω!Τι ψυχάρα είναι αυτός,τι τέλεια ψυχικά χαρίσματα έχει αυτή η γκόμενα....Μάλλον πρωτεύοντα ρόλο παίζει η φυσική έλξη και μετά αξιολογείς αν ταιριάζετε για κάτι παραπάνω από μια απλή ερωτική συνεύρεση...

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    3,217
    Επίσης έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές αν και οι άνθρωποι με τη λογική βλέπουμε αυτό το κάτι που θα μας κάνει ευτυχισμένους στην ουσία κολλάμε και ερωτευόμαστε ακατάλληλα άτομα....Είναι καλό παιδί,έχει σπουδάσει ή ό,τι άλλο θεωρεί ο καθένας ως αξίωμα αλλά είναι κάτι πολύ πέρα του συνειδητού ο έρωτας...It\'s a challenge like the roulette..Dare you??

    Καταθέτω ένα σκεπτικό που νομίζω ότι ταιριάζει λίγο στην περίσταση...\"Ο έντονος εγωισμός προστατεύει από παθήσεις,αλλά πρέπει να αρχίσει κανείς να αγαπά,για να μην αρρωστήσει,και αρρωσταίνει αναγκαστικά,αν λόγω διάψευσης προσδοκιών δεν μπορεί να αγαπήσει\" Sigmund Freud

  6. #21
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    8
    Μα η \"σχέση¨ορίζεται από τον καθένα μας διαφορετικά! Ας πούμε πως ένα ζευγάρι θεωρεί τη σχέση να είναι συνέχεια μαζί, αλλό να μοιράζεται πράγματα, αλλό να αγαπιέται μόνο..

    Ο σύντροφος μου κι εγώ ζούμε σε μια σχέση που την ορίζουμε μόνο εμείς.. μακρυά από τα στερεότυπα και τις κοινωνικές νόρμες που μας επηρεάζουν!

    :)

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Posts
    426
    Originally posted by ψυχώ
    Μα η \"σχέση¨ορίζεται από τον καθένα μας διαφορετικά! Ας πούμε πως ένα ζευγάρι θεωρεί τη σχέση να είναι συνέχεια μαζί, αλλό να μοιράζεται πράγματα, αλλό να αγαπιέται μόνο..
    Θα σου περιγράψω τις σχέσεις δυο καλών μου φίλοι:

    1- \'\'ΤΑΣΟΣ & ΡΕΑ\'\' ζευγάρι εδώ και 3 χρόνια (με στην Ρέα φίλοι εμείς από το λύκιο) μια σχέση γεμάτη κατανόηση, εμπιστοσύνη και ελευθερία ( τα μεταφέρω όπως μου τα λέει και η ίδια ) Γνωστοποιούν τα password των e-mail για να μπορεί ο καθένας να δει τα μηνύματα του άλλου , βλέπουν τα κινητά ο ένας του άλλου ως δειγμα εμπιστοσύνης και αγάπης ... για να αποφασίσουν ένα πρόγαμα έαν δεν συμφωνεί ο Τάσος (5-ετης οπλίτης ) πρέπει να υποχωρήσει η Ρέα ως ένδειξη αγάπης … κάποτε η Ρέα μία κοπέλα με τσαγανό και τρελά, όταν βγαίνουμε έξω ως παρέα , δεν διαφωνει πότε δημοσίως με τον Τάσο, συμφωνεί με ότι και αν πει... και από τότε που μπήκε ο Τάσος στη ζωή της σταμάτησε την επικοινωνία με το αντρικό πληθυσμό ( φίλοι της μέχρι χθες ) και μόνο εάν της γράψω εγώ θα μου στείλει την ακόλουθη απάντηση … αχ βρε φιλαράκι χαθήκαμε τελείως , να ξέρεις ότι σε σκέπτομαι και μόλις μπορέσω θα κανονίσουμε να βγούμε , 2 χρόνια αυτό το μήνυμα μου στέλνει σε διάφορες εκδοχές …

    2- Ο \'\'ΜΗΤΣΟΣ\'\' ένας νέος λαμπρός επιστήμονας αστέρι στην ειδικότητα του, τα έφτιαξε με μια πιτσιρίκα , η οποία για ότι κάνουν θα εκφραστεί \'\'εγώ\'\' , \'\'εγώ το διάλεξα\'\', \'\'εγώ το είπα\'\' , \'\'εγώ το σκέφτηκα\'\' …εμένα μου τη δίνει και την επαναφέρω στην πραγματικότητα ..., το αποτέλεσμα εκεί που με το Μητσάρα βλεπόμασταν 2-3 φορές την εβδομάδα, το τελευταίο 6 μηνο ειδωθήκαμε 3 φορές χωρίς την λεγάμενη.

    Δυο light εκδοχές ! Οκ ;

    - Βεβαίως και ο καθένας ορίζει την σχέση όπως νομίζει, και με βάση τις καταβολές και τα βιώματα , τα πιστέψω και τις ανάγκες του δημιουργεί ένα πλέγμα μεσα στο όποιο κινείτε, αλλά το ζητούμενο είναι εάν αυτό το μίγμα αποτελείτε από στοιχεία τα οποία θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση, στην εξέλιξη στην ωριμότητα και στην ευτυχία μας η θα γίνουν η επίγεια κόλαση μας.

    Το ότι είμαστε κοινωνικά όντα δεν συναινεί ότι έχουμε έμφυτη και την τέχνη του σχετίζεστε , αντιθέτως είναι καθαρά μια μαθησιακή διαδικασία. Το πώς να γίνεις καλός φίλος , καλός εραστής, καλός σύντροφος, καλός γονιός … παθαίνονται! Αλλά αυτό έχει ένα κόστος και θέλει κόπο (όπως όλα άλλωστε τα καλά και αξιόλογα πράγματα στη ζωή ) μα δυστυχώς οι περισσότεροι δεν είναι διευθετημένοι να καταβάλουν το ανάλογο τίμημα ενώ θέλουν να ζουν την παραμυθένια σχέση .

  8. #23
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8
    γεια σας! ειμαι με το αγόρι μοθ 8 χρόνια και ετοιμαζόμαστε για γάμο.με αγαπάει πολυ και έχοθμε μια πολύ καλή σχέση μέχρι που...με τον πρώην μου που είχαμε μόλις 2 μήνες σχέση βρεθήκαμε στο facebook επέμενε να βγούμε για να τα πούμε μετά από 8 χρόνια.Βγήκαμε, μου είπε ότι ψάχνει για σοβαρή σχέση και θέλει να ξαναπροσπαθήσουμε γιατί τότε ήταν ανώριμος και μου ζήτησε συγγνώμη για τότε..Τον σκέφτομαι....είναι δυνατόν!!!!θέλω να ξαναβγούμε......helppppp!!!!!τι μπορεί να σημαίνει αυτο;;;;;;;;;;;;;

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5,668
    πώς κατι με την τωρινη σου σχεση δεν παει καλα ισως? η πολυ καλη σχεση μηπως πάσχει απο κατι?

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Απο την Θεσσαλονικη με αγαπη
    Posts
    2,855
    ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΑΝΩΡΙΜΗ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΜΟ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

    http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Θεσ/νικη
    Posts
    2,195
    ασε να περασει κανας μηνας νουφαρο,τωρα εισαι συναισθηματικα φορτισμενη.γιατι μπορει ο πρωην να θελει απλα να περασει καλα για λιγο καιρο και εσπειρε περιμενοντας να θερισει.σκεψου τι εχεις να χασεις απο ολη αυτη την υποθεση.και με τιποτα δεν ξερεις οτι με τον πρωην θα βγει κατι καλο.και πως θα ενοιωθες αν ο νυν εβγαινε με καποια πρωην του μεσω facebook και ειχε τους ιδιους ενδοιασμους με σενα;

  12. #27
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Posts
    426
    Είναι κάτι καινούριο γοητευτικό εμπεριέχει την ελπίδα ότι μπορεί να εκπληρώσει κάτι ανώτερο από αυτό που ζεις , ίσως θα λύσει τα προβλήματα σου … ίσως υπάρχουν απωθημένα , ίσως τελικά ι σχέση που έχεις να μην είναι τόσο καλή η να μην είναι αυτό που πραγματικά θα ήθελες …
    Για το αγόρι σου λες ότι σε αγαπάει πολλή , ενώ δεν μας λες εάν εσύ το αγαπάς εξίσου πολλή … και απ\'την άλλη βάζεις στη ζυγαριά ανόμοια πράγματα, είναι απίστευτη επιπολαιότητα εάν το κάνεις αυτο...

    *** Θεωρώ ανήθικο κάποιον που ενώ ξέρει ότι υπάρχει μια 8-χρονη σχέση , να προσπαθεί να σε φέρει πάλι πίσω αδιαφορώντας για την σχέση σου για την ύπαρξη ενός άλλου ανθρώπου, και για τις συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει στη ζωή σου ( θέλω να πιστέψω ότι του έχεις μιλήσει για την σχέση σου, γιατί διαφορετικά …)

  13. #28
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    48
    για μένα η αγάπη τα ξεπερνάει όλα αυτά που λες και δεν είναι κλισέ αυτό που λέω. είναι η αλήθεια για μένα. άλλο έρωτας άλλο αγάπη. έχουμε την τάση να απλοποιούμε τα αισθήματα και να τα μπερδεύουμε.

  14. #29
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Posts
    426
    Originally posted by sunbeam
    για μένα η αγάπη τα ξεπερνάει όλα αυτά που λες και δεν είναι κλισέ αυτό που λέω. είναι η αλήθεια για μένα. άλλο έρωτας άλλο αγάπη. έχουμε την τάση να απλοποιούμε τα αισθήματα και να τα μπερδεύουμε.
    Καταρχήν εγώ δεν διακρίνω κάποιο μορφή αγάπης εδώ, πέρα από μια έντονη έλξη ... και από την άλλη αυτό το συναίσθημα ανθίζει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις , χρειάζεται κάποιες αρετές, οι οποίες εξαρτιούνται ανάλογα από την παιδεία την καλλιέργεια και την πνευματική ευρωστία του καθενός. Δεν είναι θέμα κανόνων η κλισέ αλλά θέμα επιλογών και αυτοδιάθεσης .

  15. #30
    Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    48
    ουτε εγώ διακρίνω μορφή αγάπης γι αυτό το ανέφερα, συμφωνώ με αυτά που λες. να σε ρωτήσω όμως γιατί θέλει όλα αυτα που λες για να αγαπήση κάποιος. καταλαβαίνω οτι σέβεσαι την αγάπη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί όλα αυτα τα πρεπει, δηλ πρέπει να έχει κάποιος καλλιέργεια? πρέπει να έχει παιδειά? για μένα η αγάπη δεν χρειαζεται τιποτα μόνο αληθινή καρδιά. σεβομαι την αποψη σου, δεν σε κρίνω. αναρωτιέμαι απλά...

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •