Τι είναι η σχέση; Γιατί κάνουμε σχέσεις;Γιατί διαλύοντα οι σχέσεις και πως μπορεί μια σχέση να κρατήσει; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 93
    Senior Member
    νουφαρο παντα θα υπαρχουν προκλησεις,ειναι χαζο να πιστευουμε πως δεν θα υπαρξουν για σενα η για το αγορι σου.ειδικα στις μερες μας που ολα ειναι ρευστα,να περναμε βραχυπροθεσμα καλα κλπ κλπ.ειμαι και ρομαντικο ατομο οποτε βλεπω τα πραγματα με τον δικο μου τροπο,ισως να κανω και λαθος.ειναι και τι ειναι σημαντικο για καθε ατομο,αν ειναι η επιδειξη και η αυτοεπιβεβαιωση προφανως και θα προχωρησει σε μια δευτερη σχεση... θα πει και ψεματα για να καλυψει την \"αμαρτια\" του.και μετα ισως και γινει και συνηθεια μια τετοια κατασταση.αρα μετα η σχεση σου απο πραγματικη θα γινει ψευτικη.με αλλα λογια,ο καθενας λειτουργει με οτι τον κανει να νοιωθει καλυτερα και η αποφαση ειναι δικη του...

Senior Member
    noufaro δεν μπορώ να σου πω ούτε τι να κάνεις ούτε τι να μην κάνεις, παρόλο που από το πρωί ξεκίνησα να σου γράψω αρκετές φορές άλλα στην πορεία το μετάνιωνα και το διέγραφα. Αυτό που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω είναι με πια κριτήρια κάνεις τις επιλογές σου, τι ακριβώς ζητάς από μια σχέση σου ;

-- Όσο για αυτό που λες το τι κάνει η μάζα εγώ θα σου πρότεινα αντί να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες του τύπου αφού όλοι το κάνουν (άλλα είναι κοινωνικά αποδεκτό) ας το κάνω και γω ... θα σου έλεγα ότι αυτό το θέμα είναι καθαρά προσωπική επιλογή, είναι θέμα αυτοδιάθεσης είναι θέμα αγνότητας συναισθημάτων και αντιλήψεων που θα σε κάνουν αντί να δεις τι μάζα, να δεις τις μεμονωμένες περιπτώσεις ( που δεν είναι και τόσο μεμονωμένες τελικά ) και να πεις και εγώ μπορώ να το κάνω αυτό και εγώ θα διαλέξω το δύσκολο δρόμο , και εγώ θα ζήσω την ποιο όμορφη αγάπη του κόσμο , και εγώ θα κάνω την σχέση μου ανεπανάληπτη ... είναι απλά να το ανακαλύψεις ότι υπάρχει και μετά να το θέλεις να το ζήσεις , και να επιμένεις στο στόχο σου μέχρι να το πετύχεις μα να επιμένεις

Senior Member
    Originally posted by noufaro
    πριν λίγες μέρες ξαναέγραψα το απίστευτο πράγμα που ένιωσα και πιστεύω ότι στην σημερινή κοινωνία οι πειρασμοί είναι αμέτρητοι( από φίλους, μέσα ενημέρωσης, lifestyle)και χρειάζεται πραγματικά κάποιος να έχει ψαχτεί πολλή μέσα του ώστε να διατηρήσει τις αξίες, την γνησιότητα και....τον εαυτό του.Σας είχα γράψει ότι ετοιμάζομαι για γάμο μετά από 8 χρόνια σχέσης...ώσπου βρέθήκαμε με τον πρώην μου που είμασταν μαζί μόλις 2 μήνες, βγήκαμε(επέμενε πολύ να μου μιλήσει)και μου είπε ότι θέλει να ξαναπροσπαθήσουμε, διότι τότε ήταν ανώριμος ενώ τώρα θέλει σοβαρή σχέση.Δεν πίστευα με τίποτα ότι η συνάντηση αυτή θα με αρρώσταινε.Έκανα λάθος που βγήκα και σκάλισα το παρελθόν γιατί πραγματικά οι προηγούμενοι έρωτες αν ήταν αληθινοι μας έχουν αφήσει πληγές που αναπάσα στιγμή ανοίγουν καιν τότε.......
    noufaro, δεν νομίζω πως κάποιος χρειάζεται να έχει ψαχτεί μέσα του για να μην νιώσει όπως ένιωσες εσύ στην συνάντηση με τον πρώην...σαφώς και χρειάζεται να ξέρεις ποιός είσαι και να σέβεσαι κάποιες αξίες που εσύ θεωρείς πρωταρχικές για να εχεις μια σχέση ζωής, αλλά μην ξεχνάς ότι περα απο την προσωπικότητα και την καλλιέργεια μας, ρόλο παίζει και το συναίσθημα. θέλω να πω..αν μετα από 8χρ. σχέσης \"αρρώσταινα\" με μια συνάντηση από το παρελθόν, τότε το πρωτο που θα σκεφτόμουν θα ταν πως ο άνθρωπος που είμαι τωρα ίσως να μην με γεμίζει...σιγουρα οι ανεκπλήρωτοι έρωτες εχουν μια ιδιαίτερη μαγεία, κι αν ήσουν μόνη θα κατανοούσα πλήρως την ταραχή σου..αλλά αν ημουν στην θεση σου, το θεμα μου δεν θα ηταν \"μήπως είμαι επιπόλαιη¨ή ¨κοιτα να δεις ποσοι πειρασμοί υπάρχουν\", αλλά αν θέλω τελικά να είμαι με αυτόν που επέλεξα να περασω την ζωη μου μαζί του...γιατί, αν το χεις βρει αυτό που ψάχνεις, δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία να αναρωτηθείς, πόσο μάλλον να αρρωστήσεις όπως λες, αντίθετα αφιερώνεσαι σε αυτό και το αναπτύσσεις...ίσως είμαι απόλυτη εδώ αλλά ναι, νομίζω πως αν θες πραγματικά να είσαι με κάποιον και ξέρεις και το γιατί θες, τότε δουλεύεις αυτό στο οποίο είσαι και όχι τους πειρασμούς που ετσι κι αλλιως υπαρχουν αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα απειλή. τωρα το αν αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος όπως σου είπαν τα παιδιά ( έχω την εντύπωση ότι σε σένα αναφερόταν ο thessalo και όχι στην sunbeam ) δεν ξέρω, εγω νομίζω πως ειναι δυσκολότερο να εισαι κάπου αλλά να μην νιώθεις πλήρης γιατί αυτό θα ανακυκλώνεται μέσα από νεους πειρασμούς...το ξέρω ότι δεν ζήτησες άποψη περί του τί να κάνεις, απλά παρέθεσες τον προβληματισμό σου, απλά εγω θα σου λεγα ότι καλό θα ήταν να προβληματιστείς μεν, αλλά γύρω από την τροχιά της σχέσης που είσαι γιατι το τί ενιωσες για τον πρωην δεν ειναι διάφορο από το πώς νιώθεις για τον νυν...

Senior Member
    Ναι ναι στην NOUFARO αναφερόμουν , sorry sunbean end thx stella :)

Member
    οι παλιές αγάπες πάνε στον παραδεισο και καλύτερα να μένουν εκεί. αφου δεν ολοκληρωθηκε κατι τοτε που επρεπε αστο να παει, δεν αξιζει. ψαξε και εσυ τι θες, γιατι νομιζω οταν εχουμε καποιον σιγουρο, μια αμαρτητσα μας φαινεται ακομα πιο γλυκια.

thessalo δεχτεί η συγνωμη αλλα για πιο λογο:P να ξερω αν αξιζει να την δεχτω κιολας;)

Junior Member
    paidia saw eyxaristo gia tis apanthseis sas me vohthisan arketa. stella78 sevomai thn apopsi sou alla thello na sou ipenthimiso posoi xorismoi apo makroxronia sxesi kai apo gamous exoume teleytaia.einai dynaton ksafnika na ksipnisan kai na katalavan oti den tairiazoun, den tairiazan tosa xronia;;;;;;mou fainetai ypervoliko!!!!!!!!!opos ipervolika mou fainontai kai ta diazigia stis meres mas.oi shmerinoi anthropoi psaxnoun, psaxnoun, psaxnoun, na vroun to teleio gia ti kathe fora aisthanontai anikanopoihtoi apo to kekthmeno.epithimies apeires, prospathia mhden ego ayto vlepo.oso gia ta sinaisthimata mas den menoun pote stasima kai otan erxomaste antimetopoi me ena disaresto sinaisthima prepei na vriskoume tropous na to diaxeiristoume.epishw pistevo oti otan kapoios erxetai antimetopos me mia agaph apo to parelthon, enan anekpliroto erota pou den ekane pote ton kiklo tou panta exei sinaisthimata pou vgainoun ksafnika sthn epifaneia.einai san mia plhgh pou thn ksineis kai matonei pali.........se osous den exei symbei den mporoun apla na to katalavoun.

Senior Member
    Αν προσπαθείς να βρεις πάτημα για τις πράξεις σου σε διαβεβαίωνε θα βρεις πολλά , μα το θέμα σου νομίζω δεν είναι τα αυξημένα διαζύγια στην Ελλάδα του 21 αιώνα αλλά το πώς ενώ είσαι με έναν άνθρωπο όχι 8 βδομάδες ούτε 8 μήνες μα 8 ολόκληρα χρόνια και συναντάς μια 2-μηνη περιπέτεια του 1821 και έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή σου … το μονό που θα μπορούσα να σου πω είναι να το ψάξεις καλά …και δες το ως μια ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και το τι πραγματικά θες στη ζωή σου , ίσως είναι το σημάδι που κατά καιρούς η ίδια η ζωή έρχεται και μας δίνει για να μας ξυπνήσει από το λήθαργο …

Senior Member
    Noufaro… τα διαζυγια και οι χωρισμοί δεν αυξηθηκαν επειδη μπηκε το lifestyle στην ζωη μας κι επειδή γίναμε ανικανοποίητοι..οι άνθρωποι εξελίσσονται και στην πορεία οι διαφορές που ήδη είχαν γινονται αγεφυρωτες,. Δεν νομίζω ότι οι γάμοι στέριωναν παλιά και τωρα κάτι παθαμε σαν κοινωνία, απλά παλιά δεν χωριζανε ( άλλος ο ρόλος της γυναίκας, ή το ρητό της γιαγιάς μου «ο άντρας πρέπει να σε ξέρει από την μέση και κάτω!» και πολλά άλλα δηλ. ) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι σχέσεις σήμερα δεν είναι δυσκολότερες, αλλά αυτό δεν είναι ούτε ισοπεδωτικό ούτε μη αναστρέψιμο…κι ούτε θα το θεωρούσα «ανήθικο» ή ξεφτίλα να βγεις από μια σχέση παρά το ότι ο άλλος σε αγαπάει, γιατί το θέμα είναι τι θέλεις και συ κι αν είσαι εκεί από συνειδητή επιλογή ( γενικά μιλάω και όχι για σένα ). αν με ρωτήσεις προσωπικά… δεν ξέρω αν είμαι τόσο ρομαντική όσο ο thessalo πχ. να μιλήσω για ανεπανάληπτη αγάπη κτλ., και δεν πιστεύω στο αντικειμενικά τέλειο, αλλά νομίζω πως το θέμα όλων μας είναι το υποκειμενικά καλύτερο δυνατό και αυτό είναι κάτι εφικτό. Τώρα, αν υπάρχουν και άνθρωποι που ζητούν διαρκώς αναεπιβεβαίωση και δεν καλύπτονται με τίποτα, αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν υπάρχουν πάντως αυτά τα δύο άκρα μόνο, δηλ. ή είμαι άπληστος συναισθηματικά ή έχω βρει τι θέλω αλλά η κοινωνία με ωθεί σε πειρασμούς. Συμφωνώ και γω ότι η ζωή μας ξυπνά από πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα κι ίσως, αν απενοχοποιούσες και «αποκοινωνικοποιούσες» τις σκέψεις σου ( να μην βλέπεις δηλ. όλο αυτό που νιώθεις σαν σημάδι των καιρών αλλά σαν σημάδι του εαυτού σου και της σχέσης σου ) να έβρισκες τι πραγματικά θες… δεν στα λέω όλα αυτά για να συμφωνήσεις μαζί μου φυσικά, καθένας έχει την άποψή του.

Junior Member
    stella78 den ksero an exeis kanei pote sou makroxronia sxesi.......Ta sinaisthimata den einai panta mia efthia kai iparxoun stigmes pou sigkrineis kai aporripteis ton allo.pistepse me h sxesi den einai opos ta paramithia pou kathe mera eisai trela eroteymenh kai eytyxismenh me ton allo!!! ......vevaia sto xeri einai kai ton dio na mhn afhsoun thn floga na svisei.alimono an sto proto arnhtiko sinaisthima pou exeis gia ton allo eleges oti h sxesi mou den me kaliptei, feygo.tote tha ekanes sxeseis pou tha diarkousan meso oro 1-1mish xrono, oso (kata polous) diarkei o erotas....

Senior Member
    Originally posted by noufaro
    stella78 den ksero an exeis kanei pote sou makroxronia sxesi.......Ta sinaisthimata den einai panta mia efthia kai iparxoun stigmes pou sigkrineis kai aporripteis ton allo.pistepse me h sxesi den einai opos ta paramithia pou kathe mera eisai trela eroteymenh kai eytyxismenh me ton allo!!! ......vevaia sto xeri einai kai ton dio na mhn afhsoun thn floga na svisei.alimono an sto proto arnhtiko sinaisthima pou exeis gia ton allo eleges oti h sxesi mou den me kaliptei, feygo.tote tha ekanes sxeseis pou tha diarkousan meso oro 1-1mish xrono, oso (kata polous) diarkei o erotas....
    βρε συ noufaro, κανείς δεν σε κάλεσε να απολογηθείς γι αυτό που σου συμβαίνει, κι ούτε πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσουμε…τα συναισθήματα μόνο ευθεία δεν είναι, στο είπα και γω νομίζω αυτό, αλίμονο αν μέναμε στατικοί. Κι ούτε στάθηκα στο πρώτο αρνητικό συναίσθημα που έχεις για τον άλλο, αλλά στο ότι αρρώστησες για μια γνωριμία των δύο μηνών και αντί να προβληματιστείς, το βρήκες σημάδι των καιρών που για μένα είναι απλά ένα πάτημα…εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου βέβαια, καθένας μας απαντά με βάση τα δικά του βιώματα και τον δικό του χαρακτήρα. Και για να σου απαντήσω μια και ρώτησες…εχω κάνει μακροχρόνια σχέση και έφυγα εγώ, όταν κατάλαβα ότι από ένα σημείο και μετά δεν ένιωθα πλήρης και δεν θα ένιωθα όσο κι αν προσπαθούσα, το βρήκα το πιο σωστό και για μένα και για τον άλλο να φύγω προτού μπω στην διαδικασία να σκέφτομαι κάποιον άλλο… ( εφόσον μιλάμε για σχέσεις που έχει συμφωνηθεί αποκλειστικότητα ), δεν λέω φυσικά ότι αυτό που κάνω εγώ είναι το σωστό, δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αλλά εκτός από τους χωρισμούς που λες, εγώ βλέπω και πολλές σχέσεις, «σοβαρές», μακροχρόνιες, όπως θες πες το, που ο ένας κάνει σεξ με τον πρώην γιατί είναι κολλημένος, ο άλλος έχει ερωτικά ξυπνήματα για τον τρίτο και δεν υποκύπτέι από ηθικοφάνεια και μόνο, άλλος σκέφτεται παντρεύομαι αλλά θέλω κι άλλες εμπειρίες γαμ..το. όταν λοιπόν αυτό είναι στα πλαίσια μιας σχέσης που θεωρείται αποκλειστική, για μένα τουλάχιστον γεννά ερωτηματικά για το αν μένεις με κάποιον για τους σωστούς λόγους. οι σχέσεις δεν είναι σαν τα παραμύθια, αλλά το να νιώθεις «είμαι εδώ και δεν θα θελα να είμαι πουθενά αλλού» για μένα προσωπικά είναι προαπαιτούμενο. Αυτή είναι η άποψή μου και αυτό κάνω εγώ, χωρις να διεκδικώ το αλάθητο…

Banned
    Ξέρω έναν δικηγόρο που με την ομάδα του κάνει 200 διαζυγια το χρόνο !
    Δηλαδή 200 χ 1.500 Ευρώ μέσο όρο για κάθε υπόθεση και χωρίς απόδειξη = 300.000 Ευρώ αφορολόγητα .

Αναλαμβάνει μόνο γυναίκες που θέλουν να ξεπουπουλιάσουν τον πρώην σύζυγο. Η ειδικότητα του είναι να μπλοκάρει κατ\' αρχάς την επικοινωνία του πατέρα με το/τα παιδιά του, βγάζοντας διάφορα άπλυτα στην φόρα, με ασφαλιστικά μέτρα για κανένα εξάμηνο μέχρι την δικάσιμο.
    Μετά τον εκβιάζει για να δεχθεί την διατροφή (δηλ. επιπλέον αμοιβή τρία μηνιάτικα διατροφής απο την σύζυγο που θα λάβει την διατροφή) ωστε να μην τον πάει δικαστικώς και τον κάνει ρόμπα στο ακροατήριο με τα πειστήρια που έχει απο την σύζυγο η οποία τα έχει συλλέξει απο τον ανυποψίαστο ηλίθιο σύζυγο ή τα έχει εφεύρει κατ\' υπόδειξη του δικηγόρου της .

Αρα 300.000 Ευρώ αμοιβές + (200 υποθέσεις χ 500 ευρώ ανα διατροφή) = 400,000 ευρώ αφορολόγητα

Και ύστερα μου λέτε περι αισθημάτων, σχέσεων, ευαισθησιών και τα ρέστα !

Senior Member
    Επιταγές δέχεται ; :P
    Α και δεν μας είπες και τι έξοδα έχει, προσωπικό , παροχές τρίτων, ενοίκια ΔΕΗ ΟΤΕ ... για να υπολογίσω και τα αποτελέσματα χρήσης :)

Εγώ πάντα το έλεγα εμείς οι άντρες βγάζουμε τα μάτια ο ένας του άλλο , τώρα επιτρέπεται δικηγόρος άντρας και αναλαμβάνει υποθέσεις κατά αντρών και μάλιστα με διάφορα τεχνάσματα να ζητάει και διατροφή ενώ θα έπρεπε να μπουν σε ιδικό καθεστώς μέριμνας και φροντίδας με κρατικής ενίσχυσή μετά από τα μαρτύρια που περάσανε στα χέρια των γυναικών τους :Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

Banned
    Μόνο μετρητά !! οι επιταγές αποτελούν απόδειξη και η εφορία παραμονεύει ........:cool:
    Πες και 40% λειτουργικά = 240.000 στην τσέπη - δεν μου φαίνονται άσχημα !
    άσε τις γνωριμίες που κάνει με τις ζωντοχήρες που απελευθερωμένες απο το ευαίσθητο κορόιδο και την διατροφούλα στην τσέπη είναι ώριμα φρούτα !;)

α! ξέχασα είναι μανούλα να βρίσκει αυτούς που δεν πληρώνουν και να τους πηγαίνει αυτόφωρο (μη πληρωμή διατροφής είναι πλημμέλημα και η ποινή είναι 1 έτος φυλάκιση χ 44 ευρώ η μέρα = 16,060 για να μην πάει ο πρώην στην ψυρρού).
    Αυτά είναι βέβαια με επιπλέον αμοιβή!
    :(

Α! Ο ανωτέρω ειναι παντρεμένος με μια ασχημομούρα και έχει 2 παιδάκια.

Member
    σκεφτείτε λέει να έχουν κάνει κόμμα όλοι οι ξεπουπουλιασμένοι σύζυγοι, στήνοντας καραούλι για τυχόν διαζύγιο του κυρίου και να χρηματοδοτήσουν τον συνάδελφό του που θα υποστηρίξει την σύζυγο και να του πάρουν και το σώβρακο...

Junior Member
    Χαχα, αυτός μου θυμίζει την κουμπάρα μου.
    Που μου λέει για τον εν διαστάση σύζυγό μου \"Μωρή πάρτου τα όλα και τα σώβρακα ακόμη και αν μπορεί να χάσει και την δουλειά του ακόμη καλύτερα...\". Έτσι μου λέει δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει και θα του πάρεις και το σπίτι...Παναγία μου και Χριστέ μου...

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast