Results 61 to 75 of 93
-
17-10-2008, 16:51 #61
Originally posted by liberchild
Originally posted by stella78
πάντως εγω..σαν βασικό συστατικό θεωρώ τον πόθο, υπό την έννοια του ότι ειναι το αρχέγονο ένστικτο που σχηματοποιείται μεσα απο την προσωπικότητα του καθενός και πρέπει να το νιώθεις για να είσαι πλήρης στην σχέση σου...επίσης, τον θαυμασμό για την προσωπικότητα του άλλου ( πολύ βασικό ) και την ελευθερία...όχι ασυδοσία, αλλά σίγουρα ελευθερία.α..κι ενα πανω κατω κοινό πνευματικό επίπεδο ωστε να υπαρχει το βασικότερο...ουσιαστική επικοινωνία. α..και να μην ειναι ο άλλος φυγόπονος και συναισθηματικά τεμπέλης!
ε δε θες και τίποτα....δηλαδή όλα.
εμοτικονξυνεικεφαλι
σουφχομαι να τάβρεις:P
χαχα!! δίκιο έχεις...!!είπα εγώ ότι ζητάω λίγα;;;
αλλά...δεν θέλω και να ζητάω λίγα, οπότε..εξάλλου κάτα μία έννοια αυτά είναι για μένα αυτονόητα ( σε μια καλή σχέση εννοείται )...δεν μπορώ να συνυπαρξω χωρίς να νιώθω ότι με αφηνει ελευθερη να εξελιχθω σαν ανθρωπος ή χωρίς να τον ποθώ ( μπορεί να ναι και για το πνεύμα του...είναι μεγάλο διεγερτικό το πνεύμα...) ή χωρίς να τον θαυμάζω...μπορεί και να μαι απληστη...who knows!
- 17-10-2008, 17:02 #62
χαχαχα Κρινακι και εσυ Liberbabe δεν θα μου την κάνετε έτσι απλά με μια σκορδαλιά :) θέλω χειροπιαστά παραδείγματα και επειδή και τα δυο σας είστε φιλοσοφημένα όντα και κατέχει πολλά η \'\'κούτρα\'\' σας :)
Αρα προς το παρόν έχουμε ( Στελλίτσα φχαριστώ για την υποστήριξη )
1- Πόθο η το βασικό ένστικτο σεξουαλική επιθυμία
2- θαυμασμό ... ( αυτό τώρα πως πετυχαίνεται ; )
3- πνευματική ωριμότητα
4- καλή επικοινωνία
5- να μην είναι φυγόπονος η συναισθηματικά τεμπέλης ; ( αυτό δεν πάει στις κοινές αντιλήψεις η κώδικα αξιών ; )
Εαν εγώ μαγείρευα με αυτά τα υλικά θα έφτιαχναν ένα Παθιασμένο ερωτικό ειδύλλιο , ώρες ατελείωτες αγκαλίτσα στο κρεβάτι ... στα διαλαλήματα θα μιλούσαμε ασταμάτητα ... θα προσπαθούσαμε ο ένας για τον άλλον ... καλή πολύ καλή συνταγή :) μέχρι να μαλώσουμε εκεί τι γίνεται τόσο παθιασμένοι που είμαστε και τα δυο μας ...; τα όνειρα μας ...; οι φίλοι και οι παρέες μας ...; τα χομποι μας...; στην τουαλέτα το καπάκι πως θα είναι σηκωμένο η κατεβασμένο ...; και μου αρέσει να περπατάω ξυπόλυτος στο σπίτι μπορώ ...; :)
17-10-2008, 17:13 #63
Originally posted by Thessalo
χαχαχα Κρινακι και εσυ Liberbabe δεν θα μου την κάνετε έτσι απλά με μια σκορδαλιά :) θέλω χειροπιαστά παραδείγματα και επειδή και τα δυο σας είστε φιλοσοφημένα όντα και κατέχει πολλά η \'\'κούτρα\'\' σας :)
Αρα προς το παρόν έχουμε ( Στελλίτσα φχαριστώ για την υποστήριξη )
1- Πόθο η το βασικό ένστικτο σεξουαλική επιθυμία
2- θαυμασμό
3- πνευματική ωριμότητα
4- καλή επικοινωνία
5- να μην είναι φυγόπονος η συναισθηματικά τεμπέλης ; ( αυτό δεν πάει στις κοινές αντιλήψεις η κώδικα αξιών ; )
18-10-2008, 21:27 #64
Διάβασα τις απαντήσεις σας.
Με κάποιες συμφωνώ και με άλλες διαφωνώ αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί ο καθένας μας έχει την άποψη του... :)
Εγώ πιστεύω ότι όταν ερωτευόμαστε, η ψυχή μας τρίβει τα χέρια της και λέει: \"η ιδανική μου ευκαιρία να ενεργοποιήσω ότι έχω κρύψει στην ψυχή μου και δεν έχω δουλέψει μέχρι τώρα!\" (καλό,ε; δεν είναι δικό μου. Του ψυχοθεραπευτή μου είναι αλλά αντιπροσωπεύει απόλυτα την πραγματικότητα κατά τη γνώμη μου μέχρι σήμερα...) Γιατί μαζί με τον πόθο, το πάθος και την ένταση των όμορφων συναισθημάτων βγάζει στην επιφάνεια και προβάλει πάνοω στον άλλο όλα αυτά που προσπαθούμε να κρύψουμε από τον εαυτό μας... Μυθοποιούμε τόσο τον άλλο και παύουμε να τον βλέπουμε σαν άνθρωπο αλλά σαν αυτόν που θα κάνει τις επιθυμίες μας πραγματικότητα, θα είναι το άλλο μας μισό, θα μας λυτρώσει από τα προβλήματα μας και πόσα ακόμα... Θα είναι ο σωτήρας μας... Προσδοκίες που κρύβουν την πραγματικότητα και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος απέναντι μας είναι τέλειος. Κι εκεί το παραμύθι γίνεται εφιάλτης...
Δεν ξέρω ποιο είναι το συστατικό της υπέροχης σχέσης. Ακόμα προσπαθώ να το βρω. Ξέρω όμως πλέον μέσα μου ότι αυτό που θα με βοηθήσει στο να πετύχω μία ισορροπημένη σχέση είναι να ανακαλύψω τους δαίμονες που κρύβω μέσα μου και να σταματήσω να τους προβάλω στο σύντροφο μου, να συνειδητοποιήσω ότι ο άλλος είναι κι αυτός άνθρωπος όπως εγώ και κουβαλά μέσα του δαίμονες κι αυτός και το πιο σημαντικό... Να ανακαλύψω τελικά ποια είμαι πραγματικά και αυθεντικά εγώ και τελικά αν οι προσδοκίες που έχω από τη ζωή και τις σχέσεις είναι όντως δικές μου ή άλλων...
Αν βρω τη γαλήνη μέσα μου, είμαι σίγουρη ότι θα τη βρω και έξω από μένα...
:)
19-10-2008, 00:30 #65
Originally posted by BALANCE
Διάβασα τις απαντήσεις σας.
Μυθοποιούμε τόσο τον άλλο και παύουμε να τον βλέπουμε σαν άνθρωπο αλλά σαν αυτόν που θα κάνει τις επιθυμίες μας πραγματικότητα, θα είναι το άλλο μας μισό, θα μας λυτρώσει από τα προβλήματα μας και πόσα ακόμα... Θα είναι ο σωτήρας μας... Προσδοκίες που κρύβουν την πραγματικότητα και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος απέναντι μας είναι τέλειος. Κι εκεί το παραμύθι γίνεται εφιάλτης...
... Να ανακαλύψω τελικά ποια είμαι πραγματικά και αυθεντικά εγώ και τελικά αν οι προσδοκίες που έχω από τη ζωή και τις σχέσεις είναι όντως δικές μου ή άλλων...
Αν βρω τη γαλήνη μέσα μου, είμαι σίγουρη ότι θα τη βρω και έξω από μένα...
19-10-2008, 21:39 #66
σκεφτομουν οτι οταν τα βρουμε ΄΄ολα΄΄ τα στοιχεια μιας καλης σχεσης να τα βαλουμε και με σειρα προτεραιοτητας? τι λετε? (θελει λιγο ξυσιμο φυσικα, δεν το αναλυω θα με ακυρωσουν;))
προσθετω εμπιστοσυνη, χιουμορ, σοβαροτητα οπου πρεπει, αγαπη, οχι επιπολαιες σκεψεις, οχι υπερβολικη ζηλεια, παθος.... θα σκεφτω και αλλα καποια αλλη στιγμη κολλησα:D
20-10-2008, 10:21 #67
Originally posted by Thessalo
2- θαυμασμό ... ( αυτό τώρα πως πετυχαίνεται ; )
Εαν εγώ μαγείρευα με αυτά τα υλικά θα έφτιαχναν ένα Παθιασμένο ερωτικό ειδύλλιο , ώρες ατελείωτες αγκαλίτσα στο κρεβάτι ... στα διαλαλήματα θα μιλούσαμε ασταμάτητα ... θα προσπαθούσαμε ο ένας για τον άλλον ... καλή πολύ καλή συνταγή :) μέχρι να μαλώσουμε εκεί τι γίνεται τόσο παθιασμένοι που είμαστε και τα δυο μας ...; τα όνειρα μας ...; οι φίλοι και οι παρέες μας ...; τα χομποι μας...; στην τουαλέτα το καπάκι πως θα είναι σηκωμένο η κατεβασμένο ...; και μου αρέσει να περπατάω ξυπόλυτος στο σπίτι μπορώ ...; :)
καταρχήν, έφερες τον όλεθρο στην συνταγή μου για..λίγο πάθος παραπάνω!...όσο για τον θαυμασμό...δεν ξέρω πώς πετυχαίνεται..δεν είναι κάτι τεχνητό, απλά το νιώθεις ( ίσως για σενα να ναι αυτό που λες ¨εκτίμηση¨ ). λ.χ., ο άλλος έχει την δύναμη και την ικανότητα να σε διδάξει μέσα από αυτό που είναι (αλλά και την δεκτικότητα να διδάσκεται ), ή όταν χαίρεσαι να διαφωνείς μαζί του γιατί όλο αυτό, ακόμα και με στιγμές έντασης, γεννά απλά ενα παραπάνω επίπεδο συμπνοιας στο τέλος...που αυτό είναι και το ζητούμενο. αλλά και πάλι, νομίζω πως τελικά το θέμα δεν είναι τόσο τί ζητάς όσο πώς ορίζεις αυτό που ζητάς κι αν ο άλλος μπορεί να το εκλάβει ή έστω να το προσεγγίσει έτσι, στην πράξη βέβαια κι όχι τόσο στις έννοιες.πχ η sunbeam μίλησε για εμπιστοσυνη,...για μενα η εμπιστοσύνη και το χιούμορ ειναι στοιχείο μιας καλής επικοινωνίας, η απουσία υπερβολικής ζήλειας προαπαιτούμενο ελευθερίας, για κέινην όμως είναι κάτι ξεχωριστό προφανώς και συχνά νομίζεις ότι ζητάς άλλα πράγματα, αλλά στην ουσία ζητάς το ίδιο ( απλά το ορίζεις διαφορετικά )..ή ακόμα πιο συχνά νομίζεις ότι ζητάς το ίδιο αλλά στην πράξη διαπιστώνεται ότι, ναι μεν το βαφτίζεις με το ίδιο όνομα, αλλά ουσιαστικά ζητάς κάτι πολύ διαφορετικό. ( κι εδώ έρχεται το κοινό πνευματικό επίπεδο κι η επικοινωνία να αποσαφηνίσει τις \"παρερμηνείες\" ).
* το καπάκι της τουαλέτας δεν με νοιάζει...εκεί όμως που προβληματίζομαι είναι στο \"μέγα\" ζητημα του ξυπόλυτου..:)
21-10-2008, 23:10 #68
πριν λίγες μέρες ξαναέγραψα το απίστευτο πράγμα που ένιωσα και πιστεύω ότι στην σημερινή κοινωνία οι πειρασμοί είναι αμέτρητοι( από φίλους, μέσα ενημέρωσης, lifestyle)και χρειάζεται πραγματικά κάποιος να έχει ψαχτεί πολλή μέσα του ώστε να διατηρήσει τις αξίες, την γνησιότητα και....τον εαυτό του.Σας είχα γράψει ότι ετοιμάζομαι για γάμο μετά από 8 χρόνια σχέσης...ώσπου βρέθήκαμε με τον πρώην μου που είμασταν μαζί μόλις 2 μήνες, βγήκαμε(επέμενε πολύ να μου μιλήσει)και μου είπε ότι θέλει να ξαναπροσπαθήσουμε, διότι τότε ήταν ανώριμος ενώ τώρα θέλει σοβαρή σχέση.Δεν πίστευα με τίποτα ότι η συνάντηση αυτή θα με αρρώσταινε.Έκανα λάθος που βγήκα και σκάλισα το παρελθόν γιατί πραγματικά οι προηγούμενοι έρωτες αν ήταν αληθινοι μας έχουν αφήσει πληγές που αναπάσα στιγμή ανοίγουν καιν τότε.......
21-10-2008, 23:15 #69
τοτε....... μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω από συναισθηματικής άποψης.Περισσότερο αυτό συμβαίνει με τους ανεκπλήρωτους έρωτες που δεν έκαναν τον κύκλο τους οπότε πάντα θα τους θυμάσαι σαν κάτι ιδανικό η μάλλον σαν κάτι που΄ίσως θα μπορούσε να είναι ιδανικό.Το ξέρω ότι αυτή την στιγμή θα με χαρακτηρίζεται ανώριμη, επιπόλαιη με αυτό που μου συμβαίνει.Θέλω πολυ να μοιραστώ τις απόψεις σας.
21-10-2008, 23:19 #70
τελικά προς τα πού κλίνεις περισσότερο? στον νυν ή στον πρώην?
21-10-2008, 23:22 #71
δεν τίθεται θέμα σύγκρισης εδώ, μιλάω για τα συναισθήματα που ξαφνικά μπορούν να βγούν από εκεί που δεν το περιμένεις, έτσι ξαφνικά και πρέπει να τα διαχειριστείς.
21-10-2008, 23:27 #72
Πάντα πιστεύω υπάρχουν πειρασμοί σε μακροχρόνια σχέση ή γάμο, απλά αυτό που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι να ενδίδουν χωρίς δεύτερη σκέψη κατευθυνόμενοι πάντα από το \'\'εγώ\'\' τους, δηλαδή την επιθυμία επιβεβαίωσης.
21-10-2008, 23:28 #73
επειδή θεώρησα οτι τίθεται θέμα σύγκρισης από το πρώτο σου ποστ...
21-10-2008, 23:54 #74
Originally posted by noufaro
Πάντα πιστεύω υπάρχουν πειρασμοί σε μακροχρόνια σχέση ή γάμο, απλά αυτό που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι να ενδίδουν χωρίς δεύτερη σκέψη κατευθυνόμενοι πάντα από το \'\'εγώ\'\' τους, δηλαδή την επιθυμία επιβεβαίωσης.
22-10-2008, 00:12 #75
σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.Να ξέρεις ότι στα 8 χρόνια της σχέσης μου υπήρξαν αρκετοί πειρασμοί (με την έννοια ότι πάντα κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξουν άνθρωποι που σε γοητεύουν για κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τους) αλλά ποτέ δεν θέλησα να ενδώσω.Μάλιστα είχα αισθανθεί και ένοχη που 3 φορές στην διάρκεια των 8 ετών μου είχε συμβεί αυτό. Μετά όμως ανακαλύπτωντας περισσότερο τον εαυτό μου κατάλαβα ότι ένας άνθρωπος όταν είναι ζωτικός και δεκτικός με άλλους ανθρώπους μπορεί να προκύψει......
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία