Τήρηση διαιτας-μη απωλεια βαρους
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Τήρηση διαιτας-μη απωλεια βαρους

Εδώ και αρκετό καιρό κάνω δίαιτα αλλά παρά το γεγονός ότι την τηρω πιστά δενχάνω καθόλου η χάνω ελάχιστα. Τι μπορεί να φταει?ακολουθώ ισορροπημένη σε αναλογίες διατροφή 1200 θερμίδων -την αναφέρω στην συζήτηση με τις δίαιτες- κ παλιότερα που την είχα ξανακάνει έχανα 1-1,5 κιλό την εβδομάδα.τι μπορεί να φταίει?

Παλιότερα βέβαια περπατούσα αρκετά ενώ τώρα η ζωή μου είναι καθιστική,αλλά κ πάλι τόσο μεγάλη διαφορά.......??????

Senior Member
    Δε δικαιολογείται. Γενικά τείνουμε να υποτιμούμε τη ποσότητα τροφής και τις θερμίδες που λαμβάνουμε.

Δε λέω οτι ισχύει για σένα. Κράτα όμως για να σιγουρευτείς για μερικές μέρες ένα αναλυτικό ημερολόγιο διατροφής καταγράφοντας ο,τι τρώς μήπως κάνεις αυτό το λάθος.

Senior Member
    για αρχη θες να χασεις πολλα κιλα ή εχεις πολυ λιγα να χασεις?

Senior Member
    Θέλω να χάσω 28. Κοίτα παλιότερα το έκανα αυτό το λάθος. Πχ δεν υπολόγιζα το γάλα στον καφέ , δεν χρησιμοποιούσα ζυγαριά κτλ. Πλέον όμως τα προσεχω όλα.για να καταλάβετε ξεκίνησα τώρα την δευτέρα 85 κιλα κ σήμερα είμαι 85 και 400.

Senior Member
    Μηπως οφειλεται στο οτι την ιδια διαιτα την εκανες και εχανες οταν ησουν πιο νεα (πχ 18) και τωρα που εισαι πιο μεγαλη δεν χανεις γιατι ο οργανισμος μας αλλαζει και εχει αλλες αναγκες αναλογα την ηλικια που ημαστε?Μηπως δλδ η συγκεκριμενη διατροφη, οι αναλογιες,οι συνδυασμοι δεν κανουν για τον οργανισμο σου?Μπορεις να δοκιμασεις με ημερολογιο να γραφεις(αν τα βλεπεις γραμμενα βοηθαει πολυ)και ισως να σκεφτοσουν να αλλαζες τη συγκεκριμενη διατροφη σε κατι αλλο.

Senior Member
    με 1200 θερμιδες λογικα πρεπει να χανεις...περιεργο μου φαινεται και μενα...ανεβασε για μια μερα λιγο τις θερμιδες και ξανααρχισε την για να δουμε...κανε ενα πειραμα...

Senior Member
    εχεις ελεγξει τον θυροειδη σου προσφατα?

Senior Member
    Originally posted by zwhtsa
    εχεις ελεγξει τον θυροειδη σου προσφατα?
    Επειδή με είχε ανησυχήσει κ μένα έκανα εξετάσεις αμέσως μόλις πήρα τα πολλά κιλά (17 μόλις σε λίγους μήνες) και τότε ήμουν ελάχιστα πάνω από τα όρια. Ο γιατρός μου είχε πει ότι μάλλον είχα περάσει κρίση θυροειδούς αλλά ότι για να δώσει φάρμακα θα πρέπει να επαναλάβω τις εξετάσεις. Από τότε έχω κάνει άλλες 2 φορές και κάθε φορά είναι καλύτερα από την προηγούμενη οπότε η κρίση αποδόθηκε από τους γιατρούς σε άγχος.

Κ όταν ρωτάω γτ χάνω αργά μου λένε να ξεκινήσω γυμναστική....

Senior Member
    Ορίστε η δίαιτα που ακολουθώ
    Είναι περισσότερο σωστή διατροφή σε μικρότερες ποσότητες παρά "δίαιτα" και χάνεις 1-1,5 κιλό την εβδομάδα

Πρωινό

1 ποτήρι γάλα με 3κ.σ. δημητριακά ολικής αλέσεως

Ή 1 ποτήρι γάλα με 3 φρυγανιές και ½ κ.γ. μαρμελάδα / φρυγανιά

Ή ½ τοστ με μία φ. ψωμί για τοστ και 1 φ. τυρί άπαχο και 1 φ. γαλοπούλα

Δεκατιανό

1 φρούτο ή 1 ζελέ ή 1 μπάρα δημητριακών

Μεσημεριανό

1) Κρέας με σαλάτα και 1 φ. ψωμί

2) Κοτόπουλο με σαλάτα και 1 φ. ψωμί

3) Ψάρι με σαλάτα και 1 φ. ψωμί

4) Λαδερό με 1φ.ψωμί και 30γρ.τυρί άπαχο

5) Λαδερό με 1φ.ψωμί και 30γρ.τυρί άπαχο

6) Κρέας με σαλάτα και 1 φ. ψωμί

7) Όσπριο με σαλάτα και 30γρ. τυρί άπαχο

Απογευματινό

1 φρούτο ή 1 ζελέ ή 1 μπάρα δημητριακών

Βραδινό

1 πίτα αραβική (ή 1 φ. ψωμί για τοστ) με 1 φ. τυρί , 1 φ. γαλοπούλα και λαχανικά

Ή 1 πίτα αραβική (ή 1 φ. ψωμί για τοστ) με 2 αυγά και λαχανικά

Ή 1 σαλάτα με 1 αυγό

Ή 1 σαλάτα με 1 φ. τυρί και 1 φ. γαλοπούλα

Ή ½ μεσημεριανού
    Ή 1 σουβλάκι με πίτα αλάδωτη,καλαμάκι κοτόπουλο και ντομάτα-μουστάρδα

Διευκρυνίσεις:
    1) Όσπρια + Λαδερά από 1 κούπα του γαλλικού καφέ "μπουχτισμένη"
    2) Σαλάτα από 1 1/2 κούπα του γαλλικού καφέ "μπουχτισμένη" και 1 κουτ. σούπασ ελαιόλαδο
    3) Κρέας/Κοτόπουλο/Ψάρι 120γρ. αφού ψηθεί και χωρίς κόκκαλα
    4) Ψωμί ολικής αλέσεως 1 φέτα = 30γρ.
    5) Ζελέ/Μαρμελάδα/Δημητριακά χωρίς ζάχαρη

Senior Member
    Λοιπον....μετά από 10 μέρες δίαιτας έχασα 800γρ. Οι αποκλίσεις από το πρόγραμμα ήταν ένα βράδυ που με είχαν καλέσει για φαγητό κ έφαγα μπριζόλα στα κάρβουνα με ρύζι αλλά δεν τα είχα μαγειρεψει εγώ οπότε δεν ξέρω τι θερμίδες είχαν. Κ ενα βράδυ που βγήκα κ ήπια μια μπύρα. Λίγα τα κιλά αλλά δεν πτοουμαι....συνεχίζω ακαθεκτη. ʼρχισα να κάνω κ διάδρομο στο σπίτι... :fake sniffle: μια ερώτηση όμως....

Ισχύουν αυτα που λένε ότι αν κανείς πολλές δίαιτες κ για πολύ καιρό σταματάς να χάνεις εύκολα?