Results 1 to 6 of 6
Thread: απογοητευση της ζυγαριας
-
22-05-2011, 00:35 #1
απογοητευση της ζυγαριας
σημεpα κλεινω 2 μηνες διατpοφης με τα xebalife.ζυγιστηκα και το αποτελεσμα ηταν αποτελιωτικο....-3,500 σε δυο μηνες
δηλ τιποτα.....η διαθεση μου πολυ μαυpη.....τοσο πεpπατημα τοση γυμναστικη.....η διατPoφη τοσο νεpο τελικα δεν ξερω πως να συνεχισω και τη να κανω....πως να το αντιμετωπισω.....το ξερω οτι ειναι μονοδρομος αλλα...:sniffle::sniffle::sniffle:
- 22-05-2011, 09:08 #2
Τριανταφυλλάκι, δεν έχω να σου προτείνω τη μαγική συνταγή, θέλω μόνο να σου πω πως σε νιώθω!
Πριν το πάρω απόφαση να ξεκινήσω σοβαρή δίαιτα, έκανα "περίπου δίαιτα" και έχανα μ' αυτόν το ρυθμό... Ένα βήμα μπρος και 2 πίσω... Έχεις την πλήρη συμπαράστασή μου! Σε καταλαβαίνω πολύ καλά κι εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα νομίζω... ʼσε που εγώ ξεκίνησα και με τα ίδια κιλά οπότε... οι ομοιότητες είναι προφανείς!
Αν μου επιτρέπεις μια "μικρή" συμβουλή πάντως έχω να σου πω τα εξής:
Πρώτ' απ' όλα δώσε συγχαρητήρια στον εαυτό σου για τα 4 κιλάκια που ξεφορτώθηκες! ʼλλο 112 άλλο 108!
Δεύτερον παραδέξου ότι η απώλεια του βάρους είναι Φυσική και Χημεία με ολίγη από Ενδοκρινολογία- που θα πει: τίποτα δεν είναι ανεξήγητο! ʼρα το γεγονός ότι χάνεις αργά έχει την εξήγησή του είτε στις θερμίδες που παίρνεις είτε/και στην ποιότητα των τροφών που καταναλώνεις. Εγώ για παράδειγμα πριν αρχίσω να ζυγίζω τις μερίδες μου νόμιζα πως μια μερίδα που αντιστοιχεί στις θερμίδες του θερμιδομετρητή ήταν όσο χωράει το πιάτο. Αμ δε! Ούτε το μισό δεν είναι! Νόμιζα πως μια φέτα ψωμί ήταν ας πούμε η γωνία από το καρβέλι ολικής άλεσης που έκοβα! Μια φέτα ψωμί σύμφωνα με το θερμιδομετρητή είναι 30γρ.! Και ούτω καθ' εξής έτσι που αντί για 1500 Kcal που νόμιζα ότι έτρωγα στην πραγματικότητα έτρωγα ας πούμε 2500!
Η ποιότητα των τροφών παίζει κι αυτή ρόλο: ακόμα κι αν μένεις στο πλαίσιο των συνιστώμενων θερμίδων πρέπει να ξέρεις ότι λίπη και υδατάνθρακες είναι άμεσες πηγές ενέργειας για το σώμα- άρα μετατρέπονται αμέσως σε λίπος για να αποθηκευτούν ...στα τροφαντά μας καπούλια! Σε αντίθεση με την πρωτείνη και τις φυτικές ίνες. Βέβαια και τα λίπη χρειάζονται και οι υδατάνθρακες- αλλά σε πολύ μικρότερη ποσότητα απ' όση συνήθως τα καταναλώνει ο μέσος δυτικός -υπέρβαρος- άνθρωπος.
Συμπέρασμα: απλά μαθηματικά! Τρως λίγο->θα αδυνατίσεις. Τρως πολύ->θα παχύνεις. Τελεία και παύλα. Για να σου φύγει πάντως και η ιδέα πήγαινε να ελέγξεις τις ορμόνες του θυρεοειδούς (στις σπάνιες περιπτώσεις που κάποιος δεν ευθύνεται εξ' ολοκλήρου για το βάρος του αυτές κρύβονται από πίσω!).
Εξαφάνισε από τα ντουλάπια όλα τις "αμαρτωλές" απολαύσεις: πατατάκια, γλυκάκια, μπισκοτάκια και λοιπά σκ@τολοίδια! Αυτό βέβαια δεν λειτουργεί αν μένεις στο ίδιο σπίτι με άλλους ανθρώπους όπως εγώ. Σ' αυτή την περίπτωση σκέψου: θα έτρωγε μια βασίλισσα τζανκ-φουντ; Όχι βέβαια! Οι πλούσιοι αυτού του κόσμου τρώνε μπον φιλέ και βιολογικές σαλάτες. Δυστυχώς ακόμα και η ο τρόπος διατροφής μας έχει ...ταξικότητα! Μην τρέφεσαι λοιπόν συνειδητά σαν πληβεία! Κάνε τις επιλογές της βασίλισσας! Κάτι ξέρει αυτή παραπάνω!
Τρίτον προσπάθησε να αποσυνδέσεις την τροφή από τις υπόλοιπες συνθήκες στη ζωή σου. Εγώ ας πούμε προσπαθούσα να τρώω λίγο αλλά κάθε φορά που αγχωνόμουν ή στεναχωριόμουν έκανα ένα υπερφαγικό και το ευχαριστιόμουν! (που λέει ο λόγος δηλαδή γιατί στα υπερφαγικά εγώ τουλάχιστον δεν ευχαριστιέμαι στην ουσία τίποτα...) Ξέρω ότι η ζάχαρη προκαλεί -νομίζω- έκκριση σεροτονίνης και δημιουργεί ψυχική ευφορία... Ξέρω ότι ήμουν παγιδευμένη σε έναν αυτοματισμό: άγχος-->υπερφαγία-->κιλά-->πρόσθετο άγχος-->και ξανά υπερφαγία. Όμως η τροφή δεν είναι λύση για τίποτα! Αυτό να σκέφτεσαι!
Τέταρτον γίνε λίγο αυστηρή με τον εαυτό σου. Και ειλικρινής μαζί του. Η λαιμαργία και η λιγούρα δεν σημαίνουν ότι το σώμα σου έχει ανάγκη από κάτι παχυντικό. Φυσικά και πρέπει να το ακούς (το σώμα σου!) αλλά δεν πρέπει να δικαιολογείς όλα του τα καπρίτσια! Εγώ ήμουν (είμαι!) εξαρτημένη από τους υδατάνθρακες- μπήκα σε πρόγραμμα απεξάρτησης και δεν θα κάνω πίσω μέχρι να χάσω τα κιλά που θέλω! Εγώ θα νικήσω κι όχι αυτά! :grind:
Πέμπτον μην απογοητεύεσαι με κάθε σκαμπανέβασμα της ζυγαριάς. Εγώ ζυγίζομαι κάθε μέρα και πολλές φορές όταν ξαναέπαιρνα κιλό έλεγα μέσα μου "ορίστε! τόση προσπάθεια και να το αποτέλεσμα! Δεν έχει νόημα η δίαιτα! Σήμερα θα φάω ό,τι θέλω!" Μέγα λάθος!
Έκτον: μην αντιμετωπίζεις τη δίαιτα σαν κάτι που σου επιβάλλεται από κάποιον άγνωστο άλλο, από την κακούργα κοινωνία που δεν επιφυλάσσει καλύτερη μεταχείριση στις παχουλές κτλ. Ο μόνος λόγος που προσέχεις τη διατροφή σου είναι γιατί ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ έχεις βάλει ένα στόχο και αυτός είναι μοναδικός τρόπος να τον πετύχεις! Πολύ σωστά το είπες! Είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!
Έβδομο και τελευταίο: προσπάθησε να μην αγχώνεσαι με την υπόθεση "κιλά". Αυτό το λέω στον εαυτό μου 10x την ημέρα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την υγεία και την εικόνα μας αλλά αγαπάμε τον εαυτό μας και όταν αυτός δεν μοιάζει με μανεκέν! Προσπάθησε στ' αλήθεια να τον αγαπήσεις! Ντύσου, στολίσου και περιποιήσου τον! Μην πέφτεις στην παγίδα της μιζέριας και μην αναβάλλεις -σχεδόν- τίποτα για "οταν θα έχεις χάσει βάρος"! (Λέω "σχεδόν" γιατί κι εγώ στην παραλία άσπρη-άσπρη και παχιά δεν βγαίνω με τίποτα!) :fake sniffle: Το να αγαπάμε τον εαυτό μας δεν σημαίνει ότι τον δεχόμαστε όπως ακριβώς είναι και δεν προσπαθούμε να τον βελτιώσουμε! Το αντίθετο ισχύει! Με αγαπάω γι' αυτό θέλω να με βλέπω πιο όμορφη και να με νιώθω πιο υγιή!
Νομίζω αυτό ήταν το πιο τεράστιο ποστ μου σόου φαρ κι αυτό για να σου μεταδώσω όλη μου τη σοφία από τις πολύχρονες προσπάθειες να ξαναγίνω αδύνατη! :P
Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίιιιγο!
Φιλιά! :kiss:
Υ.Γ. Εγώ έχασα 3 κιλά την πρώτη εβδομάδα με τη διατροφή του Λιποτόξ. Ξεκουράσου λίγο ψυχικά από δίαιτες και γυμναστικές και ρίξε της μια ματιά μήπως σου κάνει (όπως θα δεις στο αντίστοιχο τόπικ δυστυχώς δεν λειτουργεί για όλους!)!
Αλλά και οι κοπέλες με τη Dukan και την Atkins έχουν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα!
22-05-2011, 09:30 #3
[προσπάθησε να μην αγχώνεσαι με την υπόθεση "κιλά". Αυτό το λέω στον εαυτό μου 10x την ημέρα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την υγεία και την εικόνα μας αλλά αγαπάμε τον εαυτό μας και όταν αυτός δεν μοιάζει με μανεκέν! Προσπάθησε στ' αλήθεια να τον αγαπήσεις! Ντύσου, στολίσου και περιποιήσου τον! Μην πέφτεις στην παγίδα της μιζέριας και μην αναβάλλεις -σχεδόν- τίποτα για "οταν θα έχεις χάσει βάρος"!]Originally posted by puzzle
ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΦΩΝΩ!
22-05-2011, 12:30 #4
Μην απογοητεύεσαι... εγώ 2 μήνες πάω γυμναστήριο αλλά χαζοκάνω διατροφή και έχασα 3 κιλά σε 2 μήνες..
από αύριο θα το πάρω λίγο πιο σοβαρά για 2 βδομάδες για να πάρω κουράγιο να συνεχίσω..
είναι όντως τόσο αποκαρδιωτικό να ανεβαίνεις στη ζυγαριά ύστερα από βδομάδες προσπάθειας και να μη βλέπεις τα αποτελέσματα
που θα ήθελες.. αλλά κάτι θα φταίει.. στη δική μου περιπτωση τουλάχιστον φταίω εγώ γιατί επιτρέπω στον εαυτό μου ατασθαλίες...
συμφωνώ πλήρως με όλο το ποστ της puzzle...
Αυτό που βλέπω είναι ότι αν κάνουμε διατροφή και γυμναστική σαν κάτι το καταναγκαστικό και που με το που χάσουμε κάποια κιλά το σταματήσουμε τότε πάει τη χάσαμε τη μπάλα.. (έτσι ξαναέβαλα εγώ 25 ολόκληρα κιλά)..
Εύχομαι σ' όλες καλά κατεβάσματα στις ζυγαριές με λίγο επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουμε..!!
22-05-2011, 15:40 #5
παιδια θα τα χασουμε τα κιλα...για χρονια ημουν στα 135 και ανεβαινα μεχρι που εφτασα 147...ειπα τελος μεχρι εδω δεν μπορω να συνεχισω ετσι..αν ειμαι στα 30 δεν θα προλαβω να φτασω 50.σιγα σιγα με επιμονη και ΜΕ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ δεν λεω εφτασα 100,5 και συνεχιζω.......ειναι μεχρι να βρεις την διατροφη που σου ταιριαζει...τρεφομουν αποκλειστικα με γλυκα και μακαρονια και τα συναφη...και ομως αποκλειοντας τα αλλαξε εντελως το σωμα μου..ανθρωποι που εχουν καιρο να με δουν δεν με αναγνωριζουν καλα καλα(εγω βεβαια τον εαυτο μου στον καθρεφτη δεν τον καταλαβαινω ακομα)...εχε πιστη δυναμη και θα τα καταφερεις..εμενα με βοηθαει πολυ το οτι μπαινω εδω και βλεπω ποσα αγορια και κοριτσια παλευουν και αυτα και παιρνω δυναμη...κανε τα γευματα σου οπως πρεπει με το κρεατακι σου το ψαρακι σου και τη σαλατουλα σου και θα δεςι...οταν σου ρθει ορεξη για γλυκο φαε γιαουρτακι με ζαχαρινη και κακαο,βαλτο στη καταψυξη και θα γινει σαν παγωτο..εγω το τρωω καθημερινα και ειμαι πανευτυχης...φιλια και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε...
22-05-2011, 16:02 #6
A loss is always a loss, συνέχισε REDROSE με περισσότερο πείσμα!!!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση