Results 1 to 4 of 4
Thread: βοηθεια?
-
10-05-2011, 14:56 #1
βοηθεια?
ειμαι πολυ χαρουμενη που επιτελους εγινα και εγω μελος και θα μοιραστω τα συναισθηματα μου..ειμαι 15 χρονων κ η σχεση μου με την ανορεξια αρχιζει πριν 4 χρονια χρονια.. ημουν 11 χρονων τοτε και ημουν 45 κ..αρχισα ομωσ να εχω εμμονη με το βαρος μου και εχασα εξι κιλα κανωντας εμετουσ και τρογωντασ τιποτα..οι γονεις μου το ειχαν καταλαβει και προσπαθουσαν να με βοηθησουν αλλα εγω δεν τουσ ακουγα.βεβαια μπαινοντας στο γιμνασιο τα πηρα αυτα τα κιλα και λιγο παραπανω αλλα δεν με ενοιαζε..γενικα αρχισα να τροω κανονικα και δεν ειχα αυτο το ανχοσ αν εχω παχινει ή οχι..τελοσπαντων πριν απο 3 μηνεσ εφτασα 58κιλα με υψοσ 1.60..δν ειχα 3αναφτασει ποτε σε αυτα κιλα και δεν μου αρεσε που ειχα παχυνει..ετσι πηγα σε διαιτολογο και βαλαμε στοχο μεχρι τα 52 κιλα..τωρα ειμαι 53.5 αλλα παλι εχω ανχωθει γιατι φοβαμαι πωσ θα τα ξαναπαρω τα κιλα και πριν 1 μηνα αρχισα τουσ εμετουσ ξανα.. οταν με πιανει η λαιμαργια μου τρωω τοσο πολυ και χωρισ να το σκεφτω παω κατευθειαν στην τουαλετα....επισησ ζιγυζομαι καθε μερα και καμια φορα 2 φορεσ την ημερα γιατι φοβαμαι πωσ εχω παχυνει..δεν ξερω τι κανω πια........
- 10-05-2011, 16:09 #2
Γειά σου Μελού!
Καταρχάς, παρόλο που ολονών μας οι ανορεξικές-βουλιμικές τάσεις έχουν ως επιφανειακή αιτία την εμμονή μας με την εμφάνιση, η πραγματική αιτία είναι άλλη. Κατά τη γνώμη μου, και ας με διορθώσει όποιος νομίζει ότι έχω λάθος, τα άτομα με διατροφικές διαταραχές έχουν κάποιο θέμα με τον έλεγχο, είτε της ζωής τους όλης, είτε της δουλειά τους, είτε της οικογενειάς τους, κτλ. Είσαι σε μια φάση που από παιδί αρχίζεις να γίνεσαι γυναίκα οπότε είναι λογικό να αναζητάς τη θέση σου στα πάντα. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς.
Είσαι μικρή ακόμα, και στις αρχές. Όλοι κάπου στην ηλικία σου αρχίζουν να έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Λύσε τα τώρα που είναι σχετικά νωρίς.
Επίσης είσαι ακόμα στην ανάπτυξη. Και γω στην ηλικία σου ήμουν ανορεξική. Με το που σταμάτησα να υποσιτίζομαι- στα 17 μου- έβαλα απότομα 4 πόντους ύψος. Και πιστεύω ότι αν δεν είχα πάθει ανορεξία τώρα θα ήμουν ακόμα ψηλότερη.
Έχεις μια χαρά κιλά για το ύψος σου, είχα μια συμμαθήτρια σαν εσένα, και είχε και γ@#ώ τα σώματα. :)
Βρες τί σε ώθησε αρχικά να πάρεις κιλά, έπειτα βρες τί σε ωθεί πραγματικά να κάνεις εμμετούς, κατέγραφε τα συναισθήματά σου όταν σε πιάνει, γράφε τί τρως με ακρίβεια ψίχουλου, βρες την αιτία- και όχι η αιτία δεν είναι ότι φοβάσαι μη παχύνεις. Και επίσης ασκήσου, χόρεψε, πήγαινε για περπάτημα, τραγούδα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με βοήθαγαν εμένα. Υπήρξαν φορές που με διάθεση στα Τάρταρα, μετά από μια ώρα περπάτημα αισθανόμουν πεταλούδα!
10-05-2011, 19:56 #3
Γεια σου melou.
Συμφωνώ με την ballatrix κατέγραψε τι τρως με κάθε λεπτομέρεια με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μετράς και τις θερμίδες που τρως.
Εμένα αυτό με βοήθησε ξεκίνησα από τα κιλά σου και έφτασα 73 σε 4 χρόνια εσύ μπορείς να αποφύγεις με λίγη προσπάθεια όλη αυτήν την ταλαιπωρία.
Εκμυστηρεύου σου σε έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης το πρόβλημα σου και κάθε φορά που αισθάνεσαι ένοχες και θέλεις να κάνεις εμετό παρτον τηλέφωνο και συζήτησε το μαζί του Το ποιο σημαντικό από όλα βρες έναν ειδικό για διατροφικές διαταραχές και όλα θα πάνε καλά?
10-05-2011, 22:07 #4
bellatrix και juliana σασ ευχαριστω πολυ για τισ συμβουλεσ σασ..απο αυριο θα αρχισω να τησ τηρω..απλωσ το μονο που θελω πια ειναι να ειμαι υγειησ αδυνατη και απλωσ να μην ξεπαρασω αυτα τα κιλα..οσο αναφορα την γυμναστικη δεν με ενδιαφερει γιατι κανω μπαλετο και πηγαινω 1 φορα την εβδομαδα γυμναστιριο..ευχαριστω:spin:
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια