Results 1 to 10 of 10
Thread: θελω να ζησω!
-
11-05-2011, 15:11 #1
θελω να ζησω!
καλησπερα!με λενε κατερινα ειμαι 25 ετων,1.80 υψος κ 57 κιλα..κ συμφωνα με τ κεντρο ημερας ανασα ανορεξικη κατι που πλεον δεχομαι κ γω γιατι μ πηρε σχεδον 3 χρονια για ν τ δεχτω..πριν 3μιση χρονια ημουν 70 κιλα κ συμφωνα με τ μανα μ επρεπε ν χασω κ δ επρεπε ν τρωω οπως ετρωγα κ ο πατερας μ ελεγε σε καθημερινη βαση¨γελωντας κοιτα η μανα ειναι πιο αδυνατη απ τ κορη η' αν επερνε η μανα μ καινουριο ρουχο κ μ λεγε ν μ τ δινει αναρωτιοντουσαν αν εμενα θ μ χωραγε κ πολλα πολλα αλλα πιο βαθεια που με οδηγησαν στ τωρινη μ κατασταση,αν κ η ευθυνη ειναι καθαρα δικη μου.πριν 3μιση χρονια αποφασισα ν κανω διαιτα οχι κατι τ ιδιαιτερο απλα εκοψα τ λιπαρα κ οντως σ ενα μηνα εχασα 5 κιλα κ ενιωσα καλυτερα,αλλα μ ρθε η καταπληκτικη ιδεα με τ καιρο οτι οσο κοβω φαγητο τοσο πιο αδυνατη θα γινω καρχισα με τ καιρο ν κοβω μεχρι που εφτασα στ σημερα οπου τρωω απο παρασκευη βραδυ μεχρι κυριακη βραδυ κανονικη ποσοτητα φαγητου χωρις πλεον υπερφαγικα επεισοδια γιατι περασα κ απο αυτο τ σταδιο.κ η βδομ περναει ως εξης -δευτ-τπτ,τριτη-τπτ,τεταρτη 1 ακτιβια,πεμπτη-1μηλο,παρασκευη -μεχρι τ 9 τπτ κ μετα μ επιτρεπω ν φαω..τ χειροτερο ειναι οτι εδω κ 2 χρονια κοντα τ χω ριξει στ καθαρτικα κ τ τελευτ καιρο κ σε διουρητικα.περυσι επερνα τ σκ που ετρωγα γαλα μαγνησιας κ φετος επαιρνα τεραστιες ποσοτητες dulcolax ειχα φτασει εως κ τ 90 σ ενα βραδυ μεχρι που αρχισαν ν μ προκαλουν τυμπανισμο κ τοτε τ μειωσα στ ν τ παιρνω καθε κυριακη βραδυ κ εχω μειωσει παρα πολυ κ τ ποσοτητα,αλλα τοτε εβαλα τ lasix οπου επαιρνα απο 2 καθε σαββ κ κυριακη κ τωρα τ χω μειωσει στο 1 αλλα η αδυναμια κ οι ζαλαδες που μ προκαλει ειναι τρομερες..δυστυχως οτι κ ν κανω πια δ αδυνατιζω,απλα νιωθω λιγο αδυναμη που δ μπορω ν κοψω τ φαγητο που τρωω σκ η' που δ καταφερα οσο κ αν προσπαθησα ποτε ν ξερασω για ν απαλλαγω κ απ τ χαπια..με τ που τρωω κατι πιανω τ κοιλια μ κ μ φαινεται τεραστια σαν τικ πια..απλα τοσα χρονια ελεγα ν πεθανω δ με νοιαζει μηπως καταλαβουν κ οι γονεις μ,τωρα δω κ κανα μηνα βλεπω ποσο εγωιστικο ειν αυτο που ελεγα κ αχαριστο,σας τ λεω μεσα απ τ καρδια μ θελω ν ζησω κ τ εννοω,εχω φιλους κ εναν αντρα που μ αγαπαει οσο τπτ κ δ θελω με τπτ ν τους αφησω ουτε ν καταληξω σε νοσοκ.ειναι απειρες οι φορες που νιωθω απολυτη μοναξια κ οτι δ μ αγαπαει κανεις αλλα ολα αυτα οταν ειμαι καλυτερα καταλαβαινω οτι ειναι παιχνιδια τ ασθενειας.βεβαια ακομα νιωθω οτι δ αξιζω τπτ αλλα εστω γι αυτους που αγαπαω θελω ν ζησω μ χουν δωσει τοσα κ αξιζουν πολλα!απλα θελω τ θεληση μ ν τ κανω πραξη,γιατι δυσκολευομαι τοσο..συγχωρεστε με αν σας κουρασα,θ θελα τ αποψη σας ειναι πολυ σημαντικη για μενα,γιατι εσεις μπορειτε χωρις φωνες κ κριτικες ν με νιωσετε.κ αν εχει κανει καποιος η' κανει ακομα χρηση καθαρτικων θ θελα τ εμπειρια τ!σας ευχαριστω πολυ!
- 11-05-2011, 16:25 #2
σ ευχομαι πραγματικα οτι καλυτερο κ να ξερεις σε νιωθω!! χαιρομαι πυ εχεισ συναισθηση!!
11-05-2011, 19:45 #3
δεν εχω υπαρξει στη φαση που ζεις, ωστοσο νιωθω ποσο υποφερεις κ οτι εισαι σε φαση να κατανοεις την κατασταση σου και να ζητας βοηθεια... αρα εισαι κ ετοιμη να τη δεχτεις :)
ειμαι σιγουρη οτι θα τα πας πολυ καλα,εχεις κανει τα πιο δυσκολα βηματα, μην απογοτευεσαι, καλη δυναμη σου ευχομαι :)
11-05-2011, 21:36 #4
καλωσηρθες πεννυ.
σε θαυμαζω που εκανες το βημα να πας στην Ανασα. τι σου ειπαν εκει? ξεκινας συνεδριες?
οσο για τους γονεις σου......... επειδη και οι δικοι μου δεν ηταν λαχειο.. τι να σου πω? δεν τους διαλεγουμε.
και το θεμα ειναι καποια στιγμη να μην επιτρεπουμε πια να μας καταστρεφουν.
μενεις μαζι τους?
αν θελεις διαβασε αυτα τα τοπικς
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=1#pid149273
και
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3209
17-05-2011, 16:26 #5
ευχαριστω πολυ για τ ανταποκριση σας!παω εδω κ 1,5 χρονο στην ανασα,αλλα επειδη μ ειχαν παει οι φιλοι μ με τ ζορι δ τ παιρνα σοβαρα κ κανω πλεον τακτικες κ σοβαρες συνεδριες εδω κ 3 μηνες κ ηδη το γεγονος οτι δεχτηκα τ προβλημα οφειλεται εκει!σας τ προτεινω ανεπιφυλακτα!δυστυχως μενω ακομα μαζι τους αλλα αν καταφερω κ βρω 1 σταθερη δουλεια θ φυγω απο δω!κλικ ευχαριστω παρα πολυ για τ λινκς!
17-05-2011, 23:32 #6
Κι αν σου πω ότι με λένε Κατερίνα, έχω ύψος 1.80 και πάω κι εγώ στην Ανάσα τι θα πεις? Μάλλον πως σου κάνω πλάκα! Κι όμως όχι... Μόνο που εγώ είμαι κάτι λιγότερο από 20! Έχω υπάρξει ανορεξική, βουλιμική και πάλι ανορεξική και μετά βουλιμική. Τώρα όμως είμαι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ!! Και όταν λέω φυσιολογική δεν αναφέρομαι στο τί λέει η ζυγαριά αλλά στο πώς αισθάνομαι εγώ! Κ αισθάνομαι καλά με αυτό που είμαι! Ίσως σου ακούγεται δύσκολο ή μακρινό αυτό που σου λέω κι όμως δεν είναι... Είναι αληθινό, απτό, κοντινό αρκεί να το πιστέψεις! Μπορείς να τα καταφέρεις! Στο κάτω κάτω όλα είναι θέμα απόφασης!! (όταν μου το είπε μία φίλη δεν την άκουγα, ήμουν πολύ εγκλωβισμένη μέσα στο πρόβλημα τώρα όμως συνειδητοποιώ πως είχε δίκιο)... Το έχει ζήσει κ εκείνη και είναι η πρώτη που με έκανε να πιστέψω πως υπάρχει λύση! Μην το κάνεις για τους άλλους, κάντο πρώτα απ'όλα για σένα την ίδια...Υπάρχουν τόσα υπέροχα πράγματα γύρω σου! Πάρε δύναμη από αυτά και συνέχισε την προσπάθειά σου! Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις! Οτιδήποτε χρειαστείς είμαι στη διάθεσή σου[email protected]
Eating disorders have no face but you can face them!!!
18-05-2011, 01:53 #7
χαρηκα πολυ κατερινα,που τ ξεπερασες μ δινει πραγματικα κουραγιο ν βλεπω οτι ειναι αντιμετωπισιμο,γιατι απογοητευομαι καποιες φορες,οπως τωρα που ποναι ολο μ τ κορμι λες κ ειμαι 90 χρονων..κατερινα εκανες κ ποτε χρηση φαρμακων(υπακτικων-διουρητικων)?παιδια ξερει κανεις καποια πολυβιταμινη που ναι καταλληλη για τ παθηση μας?
κατερινα τωρα θ σε κανω αντ!
18-05-2011, 10:20 #8
Γεια σου Πέννυ!!!καλωσηρθες.. να ξερες πως σε νιώθω.. συμπάσχω και εγώ, όμως αυτό αντιμετωπίζεται.χαίρομαι που βλέπω πως εχεις την επίγνωση του λάθους σου και ότι εσυ το προκάλεσες αυτό στον εαυτό σου..
Ευχομαι ν απάνε ολα καλα για ολες μας
18-05-2011, 13:43 #9
Μην τα παρατήσεις!!! Μόνο αυτό μπορώ να σε συμβουλέψω... Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο, κάποιες φορές θα αισθάνεσαι αδύναμη, θα τα παρατάς όμως πρέπει και πάλι να "σηκωθείς"! Μόνο με υπομονή και επιμονή μπορείς να τα καταφέρεις! Είναι παιχνίδι μυαλού και ψυχής. Όχι, η αλήθεια είναι πως δεν πήρα ποτέ καθαρτικά ή διουρητικά έκαιγα όμως τις θερμίδες στο διάδρομο! Ρώτα μάλιστα τον Κωνσταντίνου στην ανάσα γι΄αυτό... Πές του να σου πει πώς με γνώρισε ή σωστότερα πώς ήμουν όταν με γνώρισε, πόσες ώρες έκανα γυμναστική και πώς είμαι τώρα!!! Ως προς το θέμα των βιταμινών θα σου πρότεινα πάλι να ρωτήσεις τον Κωνσταντίνου στην Ανάσα... Θα σου πει εκείνος με βάση τις ενδείξεις των εξετάσεών σου,ανάλογα με τον σίδηρο τη φερριτίνη και τις βιταμίνες Β και D!! Μην ακούς συμβουλές από άλλους και κυρίως μην πειραματίζεσαι! Είναι εκεί για αυτόν τον λόγο και ξέρει να σου δείξει τον σωστό δρόμο! Απλά εμπιστεύσου τον και δεν θα χάσεις... Το email στο έστειλα σε περίπτωση που θελήσεις να μου μιλήσεις εκτός φόρουμ...
Πολλά φιλιά και συνέχισε την προσπάθεια! Είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα τα καταφέρεις!
23-05-2011, 14:02 #10
Γεία σου πενυ σου στέλνω την δυναμη μου όλα καλά θα πανε λίγο υπομονη κάνε και θα τα καταφέρεις.
Πήγαινα και γω στην Ανασα είναι καλός συμμαχος...
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....