Results 1 to 10 of 10
Thread: Skardeil diet
-
12-05-2011, 16:35 #1
Skardeil diet
καθώς χάζευα στο διαδίκτυο βρήκα αυτή την όχι και τόσο δύσκολη δίαιτα... ένοιωσα το χρέος να τη μοιραστώ μαζί σας...
πρωινο-(ιδιο για ολες τις μερες) μισο γκρε'ι'πφρουτ και μια φετα ψωμι ολικης,καφε ή τσα'ι'.
1η μερα:
μεσημεριανο:απαχο κρεας της αρεσκειας σας,ντοματες σε φετες στη σχαρα.
βραδυνο:απαχο ψαρι ή θαλασσινα μαγειρεμενα χωρις λαδι ή βουτυρο,σαλατα,1 φετα ψωμι ολικης,φρουτα εποχης.
2η μερα:
μεσημεριανο:φρουτοσαλατα οσο θελετε,καφε ή τσα'ι'.
βραδυνο:μπιφτεκι απαχο στη σχαρα,αρκετες ντοματες,πιπερια,μαρουλι,σ� �λινο,ελιες,κολοκυθακια ή αγγουρια,καφε ή τσα'ι'.
3η μερα:
μεσημεριανο:τονοσαλατα με λεμονι ή ξυδι,γκρειπφρουτ ή πεπονι ή φρουτα εποχης.καφε ή τσα'ι'.
βραδυνο:αρνι ψητο ή δυο μπριζολακια χοιρινα(βγαζεις το λιπος)σαλατα απο μαρουλι,ντοματα,αγγουρι,σε� �ινο,καφε ή τσα'ι'.
4η μερα:
μεσημεριανο:2 αυγα,απαχο τυρι,κολοκυθακια ή λαχανακια βρυξελλων ή ντοματες,μια φετα ψωμι ολικης,καφε ή τσα'ι'.
βραδυνο:κοτοπουλο ψητο ή στη σχαρα (χωρις πετσα),σπανακι,πιπεριες,φασ ολακια,ντοματες.
5η μερα:
μεσημεριανο:απαχο τυρι,σπανακι,μια φετα ψωμι ολικης,καφε ή τσα'ι'.
βραδυνο:απαχο ψαρι ή θαλασσινα,οση σαλατα θελετε απο ωμα ή βραστα λαχανικα,1 φετα ψωμι ολικης.
6η μερα:
μεσημεριανο:φρουτοσαλατα,κ αφε ή τσα'ι'.
βραδυνο:κοτοπουλο ή γαλοπουλα ψητη,σαλατα απο μαρουλι και ντοματα,γκρε'ι'πφρουτ ή φρουτα εποχης.
7η μερα:
μεσημεριανο:κοτοπουλο η΄γαλοπουλα,καροτα,λαχανο βραστο,μπροκολο ή κουνουπιδι,γκρε'ι'πφρουτ ή φρουτα εποχης.
βραδυνο:απαχο μοσχαρι ψητο,σαλατα απο μαρουλι,αγγουρι,σελινο,ντο� �ατα,κολοκυθακια.
η διαιτα κραταει 2 βδομαδες, στις οποιες δεν τρως ουτε μισο κουταλακι λαδι,τα μαγειρευεις ολα χωρις.υποτιθεται οτι χανεις 10 κιλα
Βασικοί κανόνες
1.Ακολουθείτε αυστηρά το πρόγραμμα του διαιτολογίου και μην αναζητάτε υποκατάστατα.
2.Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ
3.Μεταξύ των γευμάτων, αποφεύγετε να τρώτε οτιδήποτε άλλο εκτός από σέλινα και καρότα.
4.Μπορείτε να πίνετε απεριόριστη ποσότητα μαύρου ή ντεκαφεϊνέ καφέ, τσαγιού, γκαζόζας ή σόδας.
5.Αποφύγετε την προσθήκη λαδιού, μαγιονέζας και γενικότερα ντρέσσινγκ στις σαλάτες σας και προτιμήστε το λεμόνι, το ξίδι και τη μουστάρδα.
6.Αποφύγετε την προσθήκη βουτύρου, μαργαρίνης και γενικότερα λίπους στα λαχανικά σας και επιλέξτε την προσθήκη λεμονιού.
7.Φροντίστε το κρέας που καταναλώνετε να μην έχει λίπη.
8. Όταν θέλετε να φάτε κοτόπουλο, φροντίστε να έχετε προηγουμένως αφαιρέσει και το λίπος και την πέτσα του.
9.Μην τρώτε μεγάλες ποσότητες φαγητού. Σταματήστε όταν νιώσετε χορτάτοι
10.Σταματήστε τη δίαιτα μετά τις 2 βδομάδες.
11.Μην καταναλώνετε τσάι σε φακελάκια, διότι ενδέχεται να περιέχουν ζάχαρη. Εάν δε σας αρέσει το τσάι, μπορείτε να πίνετε κι άλλα αφεψήματα όπως τίλιο, χαμομήλι, φασκόμηλο κ.ά, με την προϋπόθεση να μην περιέχουν ζάχαρη, μέλι ή άλλη γλυκαντική ουσία που προσδίδει θερμίδες.
- 12-05-2011, 18:33 #2
οντως χανεις 10 κιλα σε 2 εβδομαδες, δοκιμασμενη απο μενα. το οτι περνεις τις επομενες 2 εβδομαδες αλλα 20 ειναι αλλο θεμα :P ( αν δεν προσεξεις)
12-05-2011, 18:36 #3
Μου φαινεται αρκετα ισοροπημενο. Τα καλα λιπαρα που "χανεις" απο ωμο ελαιολαδο τα παιρνεις απο το ψαρι. Αρκετα φρουτα και λαχανικα.
12-05-2011, 18:40 #4
ναι ρε παιδια 10 κιλά θα χάσει κ ενας των 100 κιλων αλλά και ένας τωρ 60?
δε νομίζω...
διαιτες.....διαιτες....διαιτε� �... πωπω.. λες κ αν φαω 2 κοτοπουλα δε θα παχυνω ε....
12-05-2011, 18:55 #5
mitsokolo σου ήταν εύκολο να είσαι στο πρόγραμμα και να μην κάνεις παρασπονδίες? περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφής και από ότι καταλαβαίνω έχεις ενέργεια και δεν εξαντλείσαι.. αν κάνω κάπου λάθος πες μου για να ξέρω. λέω να την αρχίσω...
12-05-2011, 19:04 #6
θεωρω οτι η καθε διαιτα πετυχαινει αρκει να κανεις οτι λεει, και φυσικα να υπαρχει και μια ισσοροπια τροφων, ετσι? δεν ειμαστε παιδακια, εχουμε κανει 2893478328847482 διαιτες.
την αποφαση μου την ειχα παρει και την τηρησα κατα γραμμα, εχασα 10 κιλα -οπως λεει- σε 2 εβδομαδες, αλλα φυσικα μετα πηρα αλλα τοσα , επειδη σταματησα, και πηγα σε αλλες ''ομαδες΄' τροφων
12-05-2011, 19:05 #7
Originally posted by Ciciliana
ναι ρε παιδια 10 κιλά θα χάσει κ ενας των 100 κιλων αλλά και ένας τωρ 60?
δε νομίζω...
διαιτες.....διαιτες....διαιτε� �... πωπω.. λες κ αν φαω 2 κοτοπουλα δε θα παχυνω ε....
Π.χ "5 κιλα σε μια βδομαδα εφοσον υπαρχει σωματικο λιπος ανω του 35%" η καπως ετσι.
αλλα απο τη αλλη, μονο επιστημονικες διαιτες θα μπουν σε αυτον τον κοπο.. ποσες διαιτες τις βγαζουν ανθρωποι που ψαχνονται και δεν ειναι τυχαιες διαιτες;
12-05-2011, 19:08 #8
καλε τι να εξαντληθεις, εγω με την επεμβαση τρωω με το ζορι 800-900 θερμιδες τη μερα και ειμαι σουπερ. τελικα δεν μπορουμε να διανοηθουμε με ποση λιγη τροφη μπορουμε να ειμαστε καλα, με ενεργεια και με καλες αιματολογικιες. ειναι σχεδον ''αηδιαστικο'' με το ποση περιττη ποσοτητα φαγητου τρωμε καθημερινα , γιατι ετσι μαθαμε
12-05-2011, 22:06 #9
Originally posted by mitsokolo
καλε τι να εξαντληθεις, εγω με την επεμβαση τρωω με το ζορι 800-900 θερμιδες τη μερα και ειμαι σουπερ. τελικα δεν μπορουμε να διανοηθουμε με ποση λιγη τροφη μπορουμε να ειμαστε καλα, με ενεργεια και με καλες αιματολογικιες. ειναι σχεδον ''αηδιαστικο'' με το ποση περιττη ποσοτητα φαγητου τρωμε καθημερινα , γιατι ετσι μαθαμε
Διαφορετικά γιατι όλοι οι διαιτολογοι και οι γιατροί "χτυπιουνται" να μην πέφτουμε ποτέ κάτω απο τισ 1200?
12-05-2011, 22:14 #10
δεν ειπα οτι ειναι το σωστο απλα ειπα, οτι ο ανθρωπινος οργανισμος μια χαρα λειτουργει και με τοσες. καλες τροφες ομως εννοειτε, η επεμβαση δεν με ''αφηνει'' να καταναλωνω πολυ φαγητο, οποτε αυτο που ζω τους τελευταιους 14 μηνες καταληγουν σε αυτο το συμπερασμα, και μετα απο πολλες συζητησεις με τουσ χειρουργους μου , ο διαιτολογος μου απ την αλλη ξινησε τη μουριτσα, οταν του ειπα ποσες θερμιδες καταναλωνω, απ την αλλη ομως τρεφομαι αρκετα ισσοροπημενα.
προς θεου ας μην γινει συγκρηση η δικη μου διατροφη με ενα φυσιολογικο στομαχι.
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....