Εξαρτήσεις - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68
    Senior Member
    Originally posted by fae!_prits_:p
    Cici σαν εξαρτηση οριζω τον εθισμο σε μια συνηθεια-συμπεριφορα, η οποια επαναλαμβανεται σε τετοιο βαθμο που προκαλει αρνητικα αποτελεσματα. Δηλαδη το να παιρνει κανεις ενα λαχειο το μηνα δεν ειναι κακο. Αν χανει ομως ολα του τα χρηματα στο καζινο, υπαρχει προβλημα.

Καθε εξαρτηση που εμφανιζεται στο προσκηνιο εχει και την αιτια της, να ενεργει αθορυβα στο παρασκηνιο. Καταφυγιο, ηδονη, αδρεναλινη, διεξοδος, δεν εχει και τοση σημασια. Στο διαλειμμα της παραστασης, που τα φωτα ανοιγουν και το μυαλο ξεθολωνει, πρεπει να την ξετρυπωσεις απο εκει που εχει χωθει και να της ζητησεις ευγενικα, να περασει μπροστα, μαζι με το υπολοιπο κοινο, να λαβει τη θεση που της αναλογει για να λαβει τελος η προσπαθεια που κανει για να πρωταγωνιστησει... (τι γραφω ωρες ωρες τστστστστσ) :D
    ναι περιέγραψες την εξάρτηση οπως αυτο που ήθελα να πω, απλά δεν εβρισκα τις λεξεις εθισμός και αρνητικά αποτελέσματα.

για τη τελευταια παραγραφο δεν εχω λογια.... τστστσ:smilegrin:
    2 φορες το διαβασα για να το καταλαβω :|
    η ατιμη εξαρτηση σε χορευει στο ταψί.. σαν πιόνι σε έχει, άντε τωρα να τη πιασεις απ'το μαλλί κ να της πείς ξεκουπίδια...

άσε που θα πρέπει κ να το θέλεις, να μην την εχεις αναγκη, δυσσκολο...

Senior Member
    Αγαπημενος και αγαπημενη! Αγαπημενη εξαρτηση! :bouncing: ;) ;)

Senior Member
    Originally posted by mitsokolo
    Σεξ (αντε το ειπα εγω για να σας βγαλω απ τη δυσκολη θεση) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    :shocked2::shocked2:

Senior Member
    Φυσικη αναγκη ! :P

Senior Member
    ʼλλο τίποτα από εξαρτήσεις

1η και χειρότερη: Τζόγος, για πάνω από 1 χρόνο καθημερινά έπαιζα πόκερ. Κέρδιζα βέβαια και μάλιστα καλά χρήματα αλλά με διέλυε ψυχολογικά, όλη μου η ζωή περιστρεφόταν γύρω απ'αυτό. Αποτελεί παρελθόν, δε τολμάω βέβαια σε καμιά περίπτωση να παίξω ούτε Πρωτοχρονιά γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ έντονο το συναίσθημα και δε νομίζω να καταφέρω να το ελέγξω εύκολα. Αποχή.

2η: Φαγητό, τα γνωστά, ας μη το αναλύσουμε

3η: Ποτό... χωρίς να έχω φτάσει ποτέ στο όριο του αλκοολισμού (πιστεύω) μου αρέσει πολύ και δύσκολα αν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις θα φτάσω να μη γίνω σκουπίδι. Κι αυτό συμβαίνει πολύ πιο σπάνια πλέον.

4η: Μια συγκεκριμένη γυναίκα κάποτε. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ, μεγάλη προδοσία.

Senior Member
    Εξαρτήσεις...Φαντάζομαι δεν αναφερόμαστε στις συναισθηματικές με τους σημαντικούς μας άλλους
    ή σε πρακτικές,που μας κάνουν καλό...Ούσα απόλυτα ξενέρωτη(δεν πίνω,δεν καπνίζω,δεν έχω δοκιμάσει ουσίες)
    περιορίζομαι στο φαγητό,κυρίως όταν δεν είμαι καλά ψυχολογικά.Δύο εξαρτήσεις που ευτυχώς δε με ταλαιπωρούν
    πια είναι ένας συγκεκριμένος άντρας,που 12 χρόνια ήταν η λατρεία μου(ο χωρισμός από κείνον είναι το σπουδαιότερο
    επίτευγμα της ζωής μου!)και οι μπατονέτες!Σίγουρα ακούγεται αστείο,ωστόσο για πολλά χρόνια είχα τεράστιο θέμα
    με τα αφτιά μου.Έτρεχαν υγρό και αίμα από τις πολλές καθημερινές μπατονέτες.Όταν δεν κάνει σεξ κανείς ε;Χεχεχε!

Senior Member
    Originally posted by mitsokolo
    Εχω καταφερει να κοψω τα παντα εκτος απο καφε και τατουαζ
    Eγω ακριβως το αντιθετο με εξαιρεση το ποτο κ το τατουαζ

Senior Member
    Originally posted by filipparas
    ʼλλο τίποτα από εξαρτήσεις

1η και χειρότερη: Τζόγος, για πάνω από 1 χρόνο καθημερινά έπαιζα πόκερ. Κέρδιζα βέβαια και μάλιστα καλά χρήματα αλλά με διέλυε ψυχολογικά, όλη μου η ζωή περιστρεφόταν γύρω απ'αυτό. Αποτελεί παρελθόν, δε τολμάω βέβαια σε καμιά περίπτωση να παίξω ούτε Πρωτοχρονιά γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ έντονο το συναίσθημα και δε νομίζω να καταφέρω να το ελέγξω εύκολα. Αποχή.

2η: Φαγητό, τα γνωστά, ας μη το αναλύσουμε

3η: Ποτό... χωρίς να έχω φτάσει ποτέ στο όριο του αλκοολισμού (πιστεύω) μου αρέσει πολύ και δύσκολα αν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις θα φτάσω να μη γίνω σκουπίδι. Κι αυτό συμβαίνει πολύ πιο σπάνια πλέον.

4η: Μια συγκεκριμένη γυναίκα κάποτε. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ, μεγάλη προδοσία.
    Μου αρεσει πολυ η ειλικρινεια σου.

Senior Member
    Originally posted by NADINE
    Έτρεχαν υγρό και αίμα από τις πολλές καθημερινές μπατονέτες.Όταν δεν κάνει σεξ κανείς ε;Χεχεχε!

χαχαχααχαχα!!ειδικα ο Φρόιντ θα ηθελε να σε μελετησει.... μπατονετα και αυτια μιμουνται πληρως την σεξουαλικη πραξη... ;) όπως και το φαγητο εδω που τα λεμε...

Λοιπον εγω νομιζω ότι έχω πλήθος εξαρτησεων αν και το καλο με μενα είναι ότι αν γίνει κάτι κ μου γυρισει το ματι τα κοβω όλα μαχαιρι...

1) Φαγητο --- αν και εδω και ενα μηνα το αντιμετωπιζω πολυ καλα
    2) Ψώνια-Αγορές --- τα τελευταια χρονια δυσκολευομαι να αποταμιευσω χρηματα γιατι όλο κατι βρισκω και αγοραζω
    3) Το να κανω τους αλλους χαρουμενους κι ευτυχισμενους --- πολλες φορες ταλαιπωρουμαι εγω απλα και μονο για να ευχαριστησω τους αλλους...
    4) Κινητο --- Δεν πάω πουθενα χωρις το κινητο μου
    5) Αμερικανικες σειρες --- είμαι ο "Τηλεθεατης" της Αμερικης, πες μου σειρα και θα σου πω ημερα και ωρα που θα την βρεις στον ιντερνετ
    6) Σπουδες και Δουλεια --- κάθε φορα που ολοκληρωνω επιτυχως κάτι, αντι να κάτσω να ξεκουραστω, ψάχνω το επόμενο...
    7) Ζυγαρια --- no comments

Αυτά προσ το παρον....
    Αυτό που θέλω να αναφέρω είναι ότι κάθε μας εξαρτηση από κάπου πηγάζει, γι' αυτο και εντεινονται οταν δεν ειμαστε καλα... η μονη λύση ειναι να βρουμε πιο κενο καλυπτει και να προσπαθησουμε να το δουλεψουμε.
    Επιπλεον, να θυμησω οτι υπαρχουν εξαρτησεισ που δεν "φαινονται" πχ υπάρχουν είδη αλκοολισμου....αλκοολικος δεν ειναι μονο αυτος που γινεται κουρουμπελο καθημερινα... ειναι κι αυτος που βγαινει 1 φορα την εβδομαδα αλλα πινει σε τετοιο βαθμο που την επομενη έχει κενα μνημης...ειναι κι αυτος που δεν μπορει να παει σε κοινωνικη εκδηλωση αν δεν μπορει να πιει... ειναι κι αυτος που πινει 1 ποτηρακι τη μέρα ανελιπως επειδη το λένε οι γιατροί, κι αν εν το εχει νιωθει το γευμα του λειψο... Όπως υπάρχουν ήδη αλκολισμού, το ίδιο ισχυει και για όλες τις εξαρτησεις.... Μανία με τα ψωνια δεν ειναι μονο να ψωνιζω συνεχεια, αλλά και το να αποφευγω να βρεθω στα μαγαζια γτ θα ψωνισω υπερβολικα...

Senior Member
    Λοιπον παμε:η εξαρτησαρα της ζωης μου:Το φαγητο
    2:Το να ειμαι το καλο παιδι αρα προβλημα με τις διεκδικησεις-συγγρουσεις
    3:Αντρες-εχω συγχωρησει τα ασυγχωρητα
    Αυτες ειναι οι ανθυγειηνες.Παμε τωρα στις υγιεινες:
    Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥ :Χορος.Μια καλη παρασταση χορου μπορει να με κρατησει σε εμπνευση κ χαρα για πανω απο βδομαδα.
    2.Κινηση.Οταν τα καταφερνω
    3.Τεχνη Με φτιαχνει.
    Θα σκεφτω κ αλλα.Φιλακια.

Senior Member
    Ξερετε ποια κατηγορια ειναι πιο εξαρτημενη απο ολες;Οι ψυχολογοι απο τους πελατες τους.Γιατι ειναι εξαρτημενοι ''ηδονοβλεπτικα''απο τις ιστοριες ζωης των πελατων τους κ συχνα ''κλεβουν εικονες ζωης''μεσα απο αυτο.

Senior Member
    εγω πιστευω αν εμενα μονη μου , ή γενικα χωρις τους γονεις μπορεί να ειχα εξάρτηση κι απ'΄το ποτο.δεν εχω φυσικά, αλλα μου αρεσει γενικα η γευση του ποτου. πριν ανοίξαμε ενα λικέρ, μαστίχα, πολυ ωραίο..,ασχετο

πιστευω καποιες φορες μπορεί να έχω εξάρτηση απο σχεσεις, ερωτικές. αλλά εξάρτηση ηθελημένη. δε ξερω αν υπάρχει τετοιος όρος. κι ας μην είναι σημαντική σχέση, απλα τη συνεχίζω γιατι πιστευω πως χωρις αυτη δε μπορώ. δε ξερω ομως αν αυτο είναι εξάρτηση :/

Senior Member
    Originally posted by konina

Επιπλεον, να θυμησω οτι υπαρχουν εξαρτησεισ που δεν "φαινονται" πχ υπάρχουν ήδη αλκοολισμου....αλκοολικος δεν ειναι μονο αυτος που γινεται κουρουμπελο καθημερινα... ειναι κι αυτος που βγαινει 1 φορα την εβδομαδα αλλα πινει σε τετοιο βαθμο που την επομενη έχει κενα μνημης...αλκοολικος ειναι κι αυτος που δεν μπορει να παει σε κοινωνικη εκδηλωση αν δεν μπορει να πιει... αλκοολικος ειναι κι αυτος που πινει 1 ποτηρακι τη μέρα ανελιπως επειδη το λένε οι γιατροί, κι αν εν το εχει νιωθει το γευμα του λειψο... Όπως υπάρχουν ήδη αλκολισμού, το ίδιο ισχυει και για όλες τις εξαρτησεις.... Μανία με τα ψωνια δεν ειναι μονο να ψωνιζω συνεχεια, αλλά και το να αποφευγω να βρεθω στα μαγαζια γτ θα ψωνισω υπερβολικα...

δε νομιζω οτι οι παραπανω κατηγοριες ανθρωπων εντασσονται στους αλκοολικους.. ο αλκοολισμος δημιουργει υπαρκτα σωματικα συμπτωματα στερησης, δεν ειναι αλκοολισμος το να θες να πιεις ενα ποτηρακι κρασι με το φαγητο σου για απολαυση... μ αυτη τη λογικη αλκοολισμος μπορει να οριστει κ η επιθυμια καταναλωσης φετας η σαλατας!!

Senior Member
    Originally posted by smart
    Originally posted by konina

Επιπλεον, να θυμησω οτι υπαρχουν εξαρτησεισ που δεν "φαινονται" πχ υπάρχουν ήδη αλκοολισμου....αλκοολικος δεν ειναι μονο αυτος που γινεται κουρουμπελο καθημερινα... ειναι κι αυτος που βγαινει 1 φορα την εβδομαδα αλλα πινει σε τετοιο βαθμο που την επομενη έχει κενα μνημης...αλκοολικος ειναι κι αυτος που δεν μπορει να παει σε κοινωνικη εκδηλωση αν δεν μπορει να πιει... αλκοολικος ειναι κι αυτος που πινει 1 ποτηρακι τη μέρα ανελιπως επειδη το λένε οι γιατροί, κι αν εν το εχει νιωθει το γευμα του λειψο... Όπως υπάρχουν ήδη αλκολισμού, το ίδιο ισχυει και για όλες τις εξαρτησεις.... Μανία με τα ψωνια δεν ειναι μονο να ψωνιζω συνεχεια, αλλά και το να αποφευγω να βρεθω στα μαγαζια γτ θα ψωνισω υπερβολικα...

δε νομιζω οτι οι παραπανω κατηγοριες ανθρωπων εντασσονται στους αλκοολικους.. ο αλκοολισμος δημιουργει υπαρκτα σωματικα συμπτωματα στερησης, δεν ειναι αλκοολισμος το να θες να πιεις ενα ποτηρακι κρασι με το φαγητο σου για απολαυση... μ αυτη τη λογικη αλκοολισμος μπορει να οριστει κ η επιθυμια καταναλωσης φετας η σαλατας!!
    δουλευω στον τομεα της ψυχικης υγειας και ολα οσα προανεφερα εντασσονται σε ειδη αλκοολισμου... οπως ειπα, δεν ειναι ολα τα ειδη ιδια ουτε ιδιας εντασης και συνηθειων.. οτιδηποτε ομως θεωρειται "απαραιτητο", τοτε ειναι εξαρτητικο... εγω δεν ειπα οτι αν πιεις ενα ποτηρακι κατι σημαινει...αν ομως θες "οπωσδηποτε" ενα ποτηρακι με το φαγητο σου, τοτε ειναι ειδος εξαρτησης. οπως επισης το να θες "οπωσδηποτε" το φαγητο σου να συνοδευεται απο φετα τοτε ναι ειναι κι αυτο εξαρτηση...

Senior Member
    επισης να πω οτι δεν σημαινει οτι ολες οι εξαρτησεις ειναι "τοξικες" και "κακοποιητικες"...αυτο ομως δεν τις παυει απο αυτο που ειναι, και καλα θα κανουμε να το αναγνωριζουμε...

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast