Results 31 to 45 of 68
Thread: Εξαρτήσεις
-
15-05-2011, 15:38 #31
ξεχασα το πιο βασικο μου. 3ο και μακρυτερο που λενε! εεε... καλητερο!
humor
- 15-05-2011, 17:02 #32
σοκολατααα! αν και αλλαζουν ανα περιοδους :spin:
15-05-2011, 17:12 #33
Originally posted by konina
επισης να πω οτι δεν σημαινει οτι ολες οι εξαρτησεις ειναι "τοξικες" και "κακοποιητικες"...αυτο ομως δεν τις παυει απο αυτο που ειναι, και καλα θα κανουμε να το αναγνωριζουμε...
15-05-2011, 17:19 #34
Originally posted by plous
σοκολατααα! αν και αλλαζουν ανα περιοδους :spin:
ανα περιοδους κ εγω εχω τη σοκολατα
15-05-2011, 17:24 #35
χαχα ναι δεν εννοοω σε φαση αλκοολισμοοο ;)
τωρα εχω ενα μικρο εθισμο στον καφεε.αν και δεν επινα ποτε τωρα βρισκω τον γαλλικο τελειο.
15-05-2011, 17:33 #36
Originally posted by smart
Originally posted by konina
επισης να πω οτι δεν σημαινει οτι ολες οι εξαρτησεις ειναι "τοξικες" και "κακοποιητικες"...αυτο ομως δεν τις παυει απο αυτο που ειναι, και καλα θα κανουμε να το αναγνωριζουμε...
15-05-2011, 17:35 #37
και μιας και προαναφερθηκα σε εθισμο στην καφεϊνη εχω περασει περιοδο που δουλευα πολυ και κοιμομουν λιγο κι ενιωθα πως αν δεν πιω τουλαχιστον 5 καφεδες δεν μπορω να λειτουργησω... μεγαλο ψεμα αφου μονο συχνοουρια, ταχυκαρδια και ζαλαδες μου προκαλουσαν....
15-05-2011, 17:41 #38
δεν εχω θεμα με το να ονομασω την πραγματηκοτητα οπως ειναι! αλλα οταν κοιμαμαι 10ωρα και πινω ενα γαλλικο καθε μερα ειναι εθισμος για μενα (αφου δεν επινα ποτε και τωρα πινω καθε μερα) και δεν ειναι εξαρτηση με την ιατρικη χροια :D:D
(οταν ειπα οχι σε φαση αλκοολισμος ενοουσα οτι η οποιαδηποτε πραξη της καθημερινοτητας μου να εχεις ως αξονα και το αλκοολ...)
ειμαι καινουρια στο φορουμ. μου φανηκε πολυ ενδιαφερουσα η προσπαθεια ολη :)
15-05-2011, 17:45 #39
κονινα, προσωπικα το μονο που με ενοχλει ειναι η συγχιση η το αλλοθι που μπορει να δημιουργειται!
μιας κ εχεις επαγγελματικη εμπειρια με το θεμα θα ξερεις ποσο καταστροφικες ειναι οι συνεπειες του αλκοολισμου, τοσο για το ατομο οσο και για τον περιγυρο του.
ισως ξερεις οτι υπαρχουν μαθητες γυμνασιου που στο δρομο για το σχολειο περνανε απ ό,τι βρουνε ανοιχτο για να χτυπησουν μια βοτκιτσα, ετσι να τους παει καλα η μερα.
ναι λοιπον με ενοχλει οταν αυτη η κατασταση ταυτιζεται με το καθημερινο ποτηρι κρασι την ωρα του φαγητου.
και ναι, μπορει να μη δουλευω στο χωρο της ψυχικης υγειας, αλλα αρνουμαι να το δεχτω ως ιδιο!
15-05-2011, 18:09 #40
Αυτος που πινει ενα ποτηρι κρασι την ημερα δεν ειναι αλκοολικος! Μερακλης ειναι. Ναι, ειναι κι αυτο μια μορφη εξαρτησης, αλλα βρισκεται υπο ελεγχο και δεν εχει παρενεργειες.
16-05-2011, 11:48 #41
Originally posted by fae!_prits_:p
Αυτος που πινει ενα ποτηρι κρασι την ημερα δεν ειναι αλκοολικος! Μερακλης ειναι. Ναι, ειναι κι αυτο μια μορφη εξαρτησης, αλλα βρισκεται υπο ελεγχο και δεν εχει παρενεργειες.
ανεφερα πριν οτι υπαρχουν ειδη εθισμων κ εξαρτησεων που διαφερουν και ως προς την ενταση τους -και κατ'επεκταση το χειρισμο τους- και τις συνεπειες τους...
Δεν λεγεται αλκοολικος γτ θεωρουμε οτι αλκοολικος ειναι αυτος που πινει ενα μπουκαλι τη μερα... οπως ομως αυτος που θελει οπωσδηποτε να πινει το πρωι καφε (πχ εγω) εχει εθισμο στην καφεινη ετσι και αυτος που θελει οπωσδηποτε να συνοδευει το φαγητο του με κρασι εχει καποιου ειδους εθισμο στο αλκοολ. το αν ειναι 'μερακλης' ή οχι, εγω -προσωπικα κι επαγγελματικα- το θεωρω καλυψη...οπως θεωρω καλυψη το να λεω ότι το τσιγαρο με ηρεμει οταν ειμαι αγχωμενος (αντιθετα ανεβαζει την πιεση και προκαλει ταχυκαρδια) ή το να λέω ότι πίνω πολύ καφέ επειδη έχω απαιτητικη δουλεια, ή το να υποστηριζω ότι όταν τρωω σοκολατα νιωθω ευτυχια.. κ ουτε λεω οτι θεωρω "κακό" να πίνει κάποιος ένα ποτηρακι τη μερα, όπως δεν θεωρω κακο κάποιος να καπνιζει... αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει καποιου ειδους εξαρτηση..
16-05-2011, 11:59 #42
Originally posted by smart
κονινα, προσωπικα το μονο που με ενοχλει ειναι η συγχιση η το αλλοθι που μπορει να δημιουργειται!
μιας κ εχεις επαγγελματικη εμπειρια με το θεμα θα ξερεις ποσο καταστροφικες ειναι οι συνεπειες του αλκοολισμου, τοσο για το ατομο οσο και για τον περιγυρο του.
ισως ξερεις οτι υπαρχουν μαθητες γυμνασιου που στο δρομο για το σχολειο περνανε απ ό,τι βρουνε ανοιχτο για να χτυπησουν μια βοτκιτσα, ετσι να τους παει καλα η μερα.
ναι λοιπον με ενοχλει οταν αυτη η κατασταση ταυτιζεται με το καθημερινο ποτηρι κρασι την ωρα του φαγητου.
και ναι, μπορει να μη δουλευω στο χωρο της ψυχικης υγειας, αλλα αρνουμαι να το δεχτω ως ιδιο!
κι αν δεν θες να κανεις αυτη την ταυτιση, οκ. θυμισου ομως σε κατι χωρια της ελλαδας που οι παππουδες, οι οποιοι μεγαλωσαν παιδια κι εγγονια με αυτα τα προτυπα, "χτυπουν" πρωι πρωι μια τσικουδια ή ενα ουζακι "για να παει καλα η μερα"...κι εννοειται πως συμφωνω ότι συμπεριφορες τετοιες οπως αυτες που προανεφερες ειναι αν μη τι αλλο θλιβερες κι σοκαριστικες...
16-05-2011, 13:20 #43
Χμμ εξαρτήσειςςς..
Ας ξεκινήσω την ιστορία μου.. :P
Μέχρι πριν περίπου 1 χρόνο ήμουν φανατική του αλκοόλ.
Μετά όμως από ένα πολύ άσχημο περιστατικό στις 20 Ιουλίου 2010 (θυμάμαι και ημερομηνία ανάθεμα με..χαχα) το έκοψα μαχαίρι. Πλέον μπορεί μια φορά το μήνα να πιω καμιά μπυρίτσα όταν βγαίνω έξω ή κανένα κρασάκι.. :spin:
Καλά το θέμα με το φαγητό δεν το σχολιάζω.. Αυτό το άτιμο το γιο-γιο δεν το αντέχω άλλο..
Ο ύπνος είναι ένας μεγάλος μου έρωτας..χαχαχα
Πλέον έχω καταλάβει ότι όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό μας.. Όσο εύκολα αρχίζουμε να εθιζόμαστε τόσο εύκολα μπορούμε και να ξεκόψουμε αρκεί να θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας.. :)
Προσωπικά άρχισα να μπαίνω σε μια σειρά. Με το αλκοόλ τέλος..
Τώρα ετοιμάζω τα χαρτιά μου για να κάνω σληβ.. Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να δώσω αίμα για να αρχίσω την αιμοδοσία επειδή έχω κάπως ανεβασμένη πίεση και είμαι στα πρόθυρα για σακχαρώδη διαβήτη σοκαρίστηκα και είδα το πρόβλημα κατάματα..
Όσο για τον ύπνο είμαι στη φάση που το παλεύω το ζήτημα.. :smilegrin:
Sorry για το μπίρι-μπίρι αλλά είχα έμπνευση..χαχα :tumble:
16-05-2011, 15:49 #44
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
εξαρτήσεις....χμ για μένα η πιο εμφανής είναι το ίντερνετ!δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ένα πρωί θα ξυπνήσω και δεν θα μπω ονλίνε,είτε για να παίξω κάποια παιχνίδι,είτε για να μπω εδώ,είτε για να μιλήσω με κάποιον φίλο μου.
άλλη εξάρτηση είναι τα παιχνίδια που παίζω τύπου zuma,matching gems,hidden objects κλπ κλπ,μπορώ να κολήσω και να παίξω αμέτρητες ώρες σε σημείο ν πονάνε τα μάτια μου και να θολώνουν.Τον τελευταίο καιρό αυτά τα έχω ψιλοκόψει.
'Αλλη μεγάλη εξάρτηση ήταν η κόκα-κόλα.Κάποτε δεν υπήρχε μέρα που να μην πιω 2-3 κουτάκια (ένα μεγάλο μέρος των κιλών μου οφείλεται εκεί),τώρα μπορεί να πιω ένα ποτήρι την ημέρα-και πάντα light πια-μπορεί και όχι.
εξάρτηση παλιότερα είχα και με το shopping ,δεν υπήρχε περίπτωση να βγω έξω και να μην ψωνίσω κάτι.,να μην αναφέρω τις φορές που αγόρασα μία μπλούζα ας πουμε σε 2-3 χρώματα γιατί δεν μπορούσα να αποφασίσω τι χρώμα να πάρω :D ευτυχώςςςςςςςςςςςςς τώρα το έχω ψιλοκόψει αυτό χωρίς να σημαίνει πως δεν αγοράζω μερικές φορές πράγματα που δεν μου χρειάζονται ή είναι πανομοιότυπα με άλλα που έχω ή ρούχα που αγοράζω με την προοπτική ότι αργότερα θα χωράω μέσα :D
Το φαγητό για εμένα δεν είναι εξάρτηση,τρώω κάποια φαγητά που μου αρέσουν χωρίς να μετρήσω θερμίδες ή να νιώσω τύψεις απλά επειδή μου αρέσει η γεύση τους και όχι γιατί ας πούμε δω ένα συγκεκριμένο υλικό
αυτάαααααααααααααααα γι την ώρα ,δεν θυμάμαι κάτι άλλο
16-05-2011, 16:02 #45
επισης ενα διαστημα ειχα μανια με τις αρρωστιες...ημουν καθε βδομαδα στο γιατρο για ασχετο λογο.... πχ αλλοτε πηγαινα οδοντιατρο, αλλοτε ορθοπεδικο, αλλοτε γυναικολογο....ηταν μια τοσο στρεσογονος περιοδος για μενα που πραγματι ειχα εξαρτηθει "στην αποψη των γιατρων"...
ευτυχως περασε ανεπιστρεπτι!!!!!!!!
ααα!!! εχω επρασει κ περιοδο κολλημενη στον η/υ με τους σιμς.........
Γειά σας.
24-06-2025, 22:44 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια