ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ!!!!

Έχω θέμα με τον καθρέφτη και εννοείται και με τη ζυγαριά! Τι εννοώ; Ότι ενώ έχω χάσει 18 κιλά, πολλές φορές ΜΕ βλέπω όπως ήμουν πριν τα χάσω και κάποιες άλλες φορές συνειδητοποιώ πως πραγματικά είμαι!Πάντως θα έλεγα ότι οι φορές που με βλέπω όπως ήμουν είναι πολύ περισσότερες! Βασικά έχω φρικάρει!Μήπως ξέρει κανείς κανένα τρόπο να ξεκολλήσω τον εγκέφαλο μου???????!!!!!!!!!!!!!Είναι βασανιστικό!Ευχαριστώ!

Senior Member
    purple, πες μας περισσότερα για σενα,
    τυχαία εγραψες στη στήλη της βουλιμίας..?

Καλως ήρθες κιόλας :)

τα 18 κιλα πως τα έχασες?
    σε φωτογραφίες πως φαίνεσαι? βλεπεις εκει τη διαφορα?
    στα ρουχα πως ειναι η διαφορα?

η ζηγαριά παντως ψεματα δε λεει!

Senior Member
    φωτογραφίες!
    αυτές τα λένε όλα! βάλτες τη μια διπλα στην άλλη, και αντι να σε βλεπεις στον καθρεφτη όπως νομιζεις οτι εισαι, θα βλεπεις την εξελιξη μπροστα στα ματια σου.
    σε καταλαβαινω λιγο νομιζω. ισως ειχες συνηθισει τον εαυτο σου στα παλια κιλα τοσο πολυ, που ο εγκεφαλος δυσκολευεται να συνειδητοποιήσει την αλλαγή. αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω σε εμενα. μονο τα ρουχα μου δειχνουν την ωραια αντικειμενικη αληθεια:)
    το μυαλο ομως μερικές φορές συνεχίζει να λειτουργει με τα παλιά μυαλά, δλδ χαμηλη αυτοπεποιθηση, να προσπαθω να βρω ρουχα να κρυψω το σωμα μου, η σταση του σωματός μου να ειναι αντιστοιχη κλπ.
    έχω λιγες μερες μονο τώρα που δεν προσπαθώ να κρύψω κοιλιά και που νιωθω καλυτερα στο να δειξω στηθος και χέρια:starhit:
    ολα ειναι στο μυαλό, οπότε βαλε καπου εμφανές ένα χαρτακι με τη μειωση βαρους σου και φωτογραφίες σου;)

Junior Member
    Καλώς σας βρήκα! Για την ερώτηση: "τυχαία εγραψες στη στήλη της βουλιμίας..?" η απάντηση είναι:
    περίπου, δλδ χάζευα στη συγκεκριμένη κατηγορία καθότι έχω κάποιες τάσεις να τρώω παραπάνω αλλά δε φτάνω και σε ακραία σημεία δλδ να τσακιζω ότι ναναι.Τέλος πάντων, τα 18 κιλά τα εχασα μόνη μου με διατροφή(φροντίζοντας να παίρνω από όλες τις βασικές ομάδες τροφών)-έχω από 15 χρονων που ασχολουμαι με δίαιτες -ποτέ όμως χημικές, ατκινς και αηδίες-και με τη διατροφή γενικότερα οπότε θεωρώ πως τό'χω, ΒΕΒΑΙΑ μη γελιόμαστε πρέπει να "το ράψεις" κιόλας!!!
    Όσον αφορά τις φωτογραφίες εννοείται ότι η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής, αλλά θα έλεγα ότι κι εκεί παθαίνω το ίδιο με τον καθρέφτη-τώρα βέβαια θα φρικάρετε, του στυλ, τι λέει το άτομο- αλλά τι να κάνω, αυτό βλέπω, και ξαναλέω όχι πάντα!Έχουν όμως υπάρξει και φορές που έχω πάθει σοκ! Δεν πιστεύω πόσο αδύνατη φαίνομαι! Όσο για τα ρούχα, τι να πω... τα έδωσα, δε φτιάχνονται με τίποτα, χωράει σχεδόν ακόμα 1 άτομο που λέει ο λόγος!
    Σ'ευχαριστώ Redish για τις συμβουλές!θα το δοκιμάσω! απλά ξέρετε ήθελα κάτι πιο δραστικό ίσως, να ας πούμε κάτι που να ήταν σα ΣΦΑΛΙΑΡΑ στον εγκέφαλο μου!χαχαχαhttp://www.eatingdisorders.gr/forum/...lies/blush.gif

Junior Member
    Μάλλον πρέπει να αλλάξεις κατηγορία στο forum..

Junior Member
    εγω θα σου έλεγα να πας για ψώνια και να δοκιμάζεις ρούχα και εσώρουχα που πριν δε θα τολμούσες, και σαν νούμερο και σαν στυλ, εεε που θα πάει θα τη φας τη "σφαλιάρα" σου....

Senior Member
    Originally posted by purple
    Έχω θέμα με τον καθρέφτη και εννοείται και με τη ζυγαριά! Τι εννοώ; Ότι ενώ έχω χάσει 18 κιλά, πολλές φορές ΜΕ βλέπω όπως ήμουν πριν τα χάσω και κάποιες άλλες φορές συνειδητοποιώ πως πραγματικά είμαι!Πάντως θα έλεγα ότι οι φορές που με βλέπω όπως ήμουν είναι πολύ περισσότερες! Βασικά έχω φρικάρει!Μήπως ξέρει κανείς κανένα τρόπο να ξεκολλήσω τον εγκέφαλο μου???????!!!!!!!!!!!!!Είναι βασανιστικό!Ευχαριστώ!
    καλως ηρθες. και μπραβο για την απωλεια των κιλων σου!
    μην ανυσηχεις καθολου απλα ειναι μερικες αλλαγες που δεν τις αντιλαμβανομαστε η δεν θελουμε να τις αντιληφθουμε η θελαμε κατι καλητερο.
    πολλες φορες ακομα και εγω με τοσα κιλα μειων νιωθω πως εχω ακομα το ιδιο σωμα , ειναι τρελλο να το διαβαζει καποιος αυτο, αλλα ετσι ειναι.
    το μυαλο μας παιζει διαφορα παιχνιδια.
    ξεκινα να παιζεις με ρουχα και σιγα σιγα θα το αντιληφθεις ;)

Senior Member
    αφου συνειδητοποιεις οτι ειναι μονο στο μυαλο σου εισαι σε καλο δρομο!

απλα οπως ειπε και η μιτσο, πολλες φορες θελουμε κατι καλυτερο.
    και τελικα υποτιμουμε το ηδη καλο που εχουμε!

Senior Member
    Γεια σου, purple! Πολλές φορές τα άτομα με διατροφικές διαταραχές έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος. Δηλαδή, μπορεί να βλέπουν παντού ατέλειες που δεν υπάρχουν ή μπορεί να είναι πολύ αδύνατα και να μην το βλέπουν στον καθρέφτη. Μήπως δεν είναι τελικά και τόσο τυχαίο που έγραψες σε ένα forum για διατροφικές διαταραχές;
    Οι διατροφικές σου συνήθειες πώς είναι;

Junior Member
    Οι διατροφικές μου συνήθειες είναι ευτυχώς πολύ καλύτερες, αλλά φυσικά πάντα δυσκολεύομαι να αντισταθώ... αλλιώς δε θα υπήρχε θέμα... έτσι δεν είναι;Βέβαια κρατιέμαι γιατί με ΤΙΠΟΤΑ δε γυρίζω εκεί που ήμουν (ΚΟΛΑΣΗ).Πάντως έχω πρόβλημα με το ψωμί-τι κόλημα είναι αυτό?!!!!-για να καταλάβεις μπορώ να πω ότι τα παραπάνω κιλά (20 κιλά απ'το ψωμί?!!!!ΕΛΕΟΣ) που είχα οφείλονταν κατά κύριο λόγο σ'αυτό!Και φυσικά τρελαίνομαι για παγωτό αλλά απλά τα αποφεύγω. Τέλος πάντων τώρα κάνω ισοροπημένη διατροφή με τις σαλάτες μου τις πρωτεΐνες μου κλπκλπ.

Junior Member
    :D Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για την ανταπόκριση!