Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε "κράση" ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    20

    Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε \"κράση\" ?

    Καλησπερα σε ολους. Ειμαι καινουρια στο forum. Μπηκα να ψαξω γι αυτα γιατι τελευταια εχω χρονο να ασχοληθω με τον εαυτο μου και να τον ομορφυνω λιγακι.

    Το 2010 για καθαρα ψυχολογικους λογους εβαλα καποια κιλα. Εκανα και καθιστικη ζωη ουσα υπαλληλος γραφειου και δεν ειχα καθολου χρονο για ασκηση. Απο τον περασμενο Νοεμβριο ομως πεισμωσα, αποφασισα να σταματησω να δικαιολογω τον εαυτο μου και τωρα που αλλαξαν οι συνθηκες ζωης μου κι εχω χρονο, να κατσω κατω και να με κανω πιο υγιη. Ξεκινησα διαιτα μονη μου (με ιδεες απο τις διατροφες μιας ξαδερφης μου που παει χρονια σε διαιτολογους γιατι δεν το παιρνει ποτε αποφαση). Μετα απο 2 μηνες ξεκινησα και γυμναστηριο (προγραμμα με αεροβιο και βαρη-αντιστασεις). Σε διαιτολογο δεν πηγα γιατι απο οσα ειχα ακουσει στην τηλεοραση και οσα ειχα διαβασει στο internet, για να χασεις υγιεινα καποια κιλα, οι τροφες ειναι πανω-κατω οι ιδιες (ψητα, φρουτα, σαλατες, ολικης αλεσης κλπ) δηλαδη ποτε κανεις δεν αδυνατισε με παστιτσιο και γλυκα :P Οποτε ειπα θα χασω μονη μου και βλεπουμε. Εδινα μια μερα free στον εαυτο μου για να τρωω ενα junk λη ενα γλυκο επισης για καθαρα ψυχολογικους λογους, αλλιως δε θα ειχα την υπομονη να την καρτησω τοσο.

    Για να μην τα πολυλογω ξεκινησα 77 (εχω υψος 1,72) και εφτασα μονη μου 65. Απωλεια 12 κιλα. Οχι κι ασχημα απλα τα τελευταια κιλα εφευγαν πολυυυ αργα (της ταξης του 1 κιλου στις 20 μερες) και μου ειχαν σπασει τα νευρα. Αποφασισα λοιπον να παω να κανω μια λιπομετρηση και να επισκεφθω κι εναν διαιτολογο για συμβουλες.

    Αρχες του μηνα την εκανα και για να καταλαβετε που περιπου ειμαι θα σας πω τιμες: Λιπωδης μαζα: 28,4% > 18,7 κιλα. Φυσιολογικοτατα. Σωματικα υγρα: 52,4% και ΔΜΣ 22,3. Δε μου βρηκε κατακρατηση υγρων (κατι που φοβομουν) καθως εχω πολυκυστικες ωοθηκες που τωρα ειναι σε υφεση και δεν παιρνω αγωγη με χαπια.

    Το θεμα ειναι ρε παιδια οτι οταν της ειπα οτι πλεον χανω πολυ αργα μου ειπε οτι εχω κανει καποια λαθη διατροφικα και εχω χαλασει το μεταβολισμο μου. Οποτε μου εδωσε μια διατροφη με 5 γευματα (που δε θα πρεπει να παραλειπω κανενα αυστηρα!) για να φτιαξουμε και μεταβολισμο και για να χασω και 2-3 κιλα που ακομα θελω. Την εχω κανει 2 βδομαδες και παω για τριτη με βαρια καρδια και η απωλεια ξερετε ποια ηταν? Μισο κιλο τη βδομαδα! Δηλαδη ελεος! Εχω κουραστει και της ειπα οτι μου φαινεται πολυ μικρη απωλεια και μου ειπε οτι ειναι μια χαρα και αφου ειναι σταθερη να συνεχισω με τις ιδιες ποσοτητες.

    Και αναρωτιεμαι, ειναι τελικα αυτο που λεμε "κραση"? Δηλαδη υπαρχουν ατομα που το χουν ρε παιδι μου να ειναι καποια κιλα? Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι κανονικη, δεν ειμαι σαμιαμιδι για να μην μπορω να χασω αλλο...Και το νουμερο 61 ή 62 μου φανταζει μακρυνο ονειρο, οχι μονο να το φτασω, αλλα και να το διατηρησω που ειναι το πιο σημαντικο.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    glukatzou μου καταρχήν συγχαρητήρια για τα κιλά που έχεις χάσει μέχρι τώρα,δεν ξέρω γιατί η απώλεια του 1 κιλού σε 20 ημέρες σε φαίνεται λίγο,εγώ πάντως σε πολύ γνωσό διαιτολόγο έχανα γύρω στα 2 κιλά τον μήνα και είμαι αρκετά κιλά πιο πάνω από εσένα!τα 5 γεύματα ι διαιτολόγος προφανώς στα έδωσε για να ενεργοποιείται ο οργανισμός σου και να κάνει πιο πολλές καύσεις ,και αν το σκεφτείς μέσα σε 15 μέρες έχεις χάσει 1 κιλό ενώ πριν ήθελες 20 ημέρες δεν ξέρω αν το έχει η κράση του κάθε ανθρώπου αλλά εγώ πριν κάποια χρόνια όταν είχα αδυνατίσει κάτω από 59 κιλά δεν μπορούσα να πέσω με τίποτα!!!!ότι και να έκανα παρέμενα σταθερή εκεί!

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Φυσιολογική απώλεια θεωρείται μέχρι 1% του σωματικού βάρους την εβδομάδα. Ο,τιδήποτε παραπάνω θεωρείται υπερβολή ακόμα και σε παχύσαρκους, πόσο μάλλον σε σένα που είσαι κανονικότατη. Αντί για 600γρ. λοιπόν που θα ήταν το μέγιστο φυσιολογικό χάνεις μισό κιλό, δε νομίζω να είναι κάτι τραγικό.

    Από κει και πέρα μια παρατήρηση που μπορεί απλά να οφείλεται οτι δε ξέρω τα φυσιολογικά ποσοστά λίπους για μια γυναίκα. Το 28,4% λίπος μου φαίνεται πολύ, εγώ που είμαι ακόμα 30 κιλά υπέρβαρος έχω 31% λίπος να φανταστείς και χωρίς να χωρίς να κάνω βάρη ή οτιδήποτε, η μόνη γυμναστική που κάνω είναι περπάτημα.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,126
    μισο κιλο τη βδομαδα ειναι πολυ καλα!!
    αφου υποτιθεται χανουμε τη βδομ. 1% του βαρους μας

    * εντιτ, με προλαβε ο φιλλιπος

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    20
    aggeloydaki, θα σου πω γιατι μου φαινεται λιγο το μισο κιλο τη βδομαδα. Γιατι εχω την εντυπωση και ελπιζω να διαψευστω στη φαση της συντηρησης, οτι παχαινω πολυ ευκολοτερα απ οτι χανω. Δηλαδη πιστευω πως οταν θα αρχισω να τρωω κανονικα χωρις ιδιαιτερες ατασθαλιες θα παρω. Μακαρι να βγω ψευτρα και μακαρι η διαιτολογος μου να με σωσει!! Επισης υπαρχουν καποιες κοπελες που στο υψος μου μπορουν ανετα να ειναι 56 κιλα ας πουμε, χωρις κοπο! Εγω οχι δεν μπορω να γινω 56 κιλα, αλλα και δε θα μπορουσα να τα διατηρησω! Αυτο ειναι που λεω κραση! Δεν το χω! Εχω ομοιομορφη κατανομη στο σωμα μου, ειμαι και γυμνασμενη, δεν εχω καμια χαλαρωση, αλλα σχετικα αδυνατη δεν το χω να μαι. Εγω ηδη με αυτην την απωλεια που ειχα, εκανα και το καθιερωμενο τσεκ-απ μου, την κλασικη αιματος ανα 6μηνο που κανω και επεσε ο αιματοκριτης μου παρα πολυ!! Ηδη εχω πολλες ζαλαδες οταν σηκωνομαι αποτομα απο το εδαφος, το κρεβατι κλπ και γενικα εχω παρατηρησει αλλαγες. Το αγορι μου δε θελει να αδυνατισω αλλο (καλα και πριν παλι καλη με εβρισκε οποτε δεν πιανεται η γνωμη του :P) Να σημειωσω επισης πως τα 65 κιλα εχω να τα φτασω απο ηλικια μπορει και των 16. Απο τοτε αρχισα να παιρνω αντισυλληπτικα για το ορμονικο που εχω για 3 χρονια σερι κι επειτα για κανα χρονο ακομα στα 20. Δεν ξερω αν συνεβαλλαν κι αυτα, αλλα παντα ισορροπουσα καπουα στα 68-71. Που κανονικο δεν το λες.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    20
    filippara, το φυσιολογικο ποσοστο λιπους στις γυναικες ειναι 21%-35% του συνολικου βαρους. Σε εσας τους αντρες ειναι πολυ πιο μειωμενο στα 15%-25%. Ειστε ευνοημενοι απ τη φυση, μην τα ξαναλεμε! Ουφ με συγχυσες παλι!!! :P

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Πολύ συχνά ακούγεται αυτό περί ανδρικής υπεροχής εδώ μέσα και έχετε πολύ άδικο, κάποια μέρα θα απαντήσω να τελειώνει αυτό το παραμύθι. όχι σήμερα όμως, βαριέμαι:grin:

    Για τους άνδρες φυσιολογικό είναι 15% ή λιγότερο πάντως, 25% είναι πάρα πολύ.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    20
    με ενα απλο search βρηκα αυτο http://www.dietup.gr/antras/diatrofi/1097.html

    δεν ειπα οτι το 25% ειναι το τελειο, ειναι το ανωτατο οριο.

    Οσον αφορα στους αντρες, περιμενω την απαντηση σου για να ανταπαντησω :P Παω γυμναστηριο παιδια. Κι εχει και ζεστη :/ Φιλια πολλα!

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    filippara,μην κοιτας τι θεωρειται φυσιολογικο ποσοστο λιπος στις κοινοτητες των μποντι-μπιλντερς ε?

    νομιζω οτι ειναι γενικα αποδεκτο οτι ο καθε οργανισμος εχει ενα "νορμαλ" βαρος γι αυτον κ δυσκολα πεφτει κατω απο αυτο.
    και ειναι μεγα λαθος να συγκρινουμε κιλα, γιαιτ παιζει ρολο κ το μεγεθος του σκελετου, η μυικη μαζα, κτλ!!
    γλυκατζου, θεωρω πολυ καλο το ρυθμο απωλειας, καλη συνεχεια ( κ καλως ηρθες )

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Λες να παρασύρθηκα smart ε;:smilegrin:

    ΟΚ, θα το παίξω το παιχνίδι γλυκατζού για να τελειώνουμε μ'αυτή την ιστορία γιατί στο τέλος θα πιστέψετε ο,τι είστε και το αδικημένο από τη φύση φύλο. Λοιπόν, οι άνδρες έχουν:
    1. Μικρότερο προσδόκιμο ζωής(στην Ελλάδα σχεδόν 5 χρόνια διαφορά)
    2. Μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων σε όλα τα ηλικιακά γκρούπ από έμβρυα μέχρι μεγάλες ηλικίες, στις πολύ μεγάλες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά οι γυναίκες γιατί προφανώς έχουν μείνει μόνο αυτές.
    3. Μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου και θανάτων από καρκίνο
    4. Μεγαλύτερα ποσοστά καρδιαγγειακών επεισοδιων και πιο σοβαρών
    5. Μικρότερη αντίσταση σε μολύνσεις και εκφυλιστικές ασθένειες.

    Περιμένω τώρα να ακούσω απαντήσεις για κυταρρίτιδα και πιο εύκολη απώλεια βάρους να γελάσω.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,126
    φιλιππε, αυτα που λες δεν εχουν σχεση με τη κυτταρίτιδα, και με το χασιμο βάρους. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Προφανώς είναι ανόμοια, εσείς απλά προτιμάτε να αγνοείτε τα σημαντικά και να εστιάζετε σ'αυτά και να καταριέστε τη τύχη σας συγκριτικά με τους άνδρες.

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,126
    τωρα τι άσχετο είναι αυτό με τα κιλά??
    τεσπα.. Θα μπορούσες απλά να μη το γενικεύεις!
    μπορω κ γω να αρχίσω να λεω για τους άντρες που κακοποιούν γυναίκες κλπ....κ άλλα...
    αλλα είναι άσχετα με το θέμα εδω!!!

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    OK, sorry αν γενίκευσα. Πάντως έχω δει γραμμένο από πολλές διαφορετικές εδώ μέσα οτι οι άνδρες είναι τυχεροί που δεν έχουν κυταρρίτιδα(αυτό κι αν είναι άσχετο με τα κιλά δλδ... δεν είδα να διαμαρτυρήθηκες; )

    Και δεν είναι άσχετο, είναι προσβλητικό και υποτιμητικό να εστιάζεις(οχι εσύ, γενικά) σε τέτοιες αηδίες και να μου το λες κατάμουτρα τη στιγμή που όλες ξέρετε οτι βιολογικά έχετε το πάνω χέρι. ʼλλο αν το περνάω στο ντούκου κάθε φορά γιατί ξέρω οτι η συζήτηση αυτή δεν είναι ευχάριστη για κανένα.

    και τι σχέση έχει η κακοποίηση; Γυναίκες που κακοποιούν δεν υπάρχουν; Εγώ τουλάχιστον δε κάνω καυγά μεταξύ φύλων...

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,126
    Originally posted by filipparas
    Πάντως έχω δει γραμμένο από πολλές διαφορετικές εδώ μέσα οτι οι άνδρες είναι τυχεροί που δεν έχουν κυταρρίτιδα(αυτό κι αν είναι άσχετο με τα κιλά δλδ... δεν είδα να διαμαρτυρήθηκες; )
    δε διαμαρτυρήθηκα γιατί απλά δε ξέρω τίποτα για το θέμα άντρας+διατροφή+απωλεια κιλων+ κυταρριτιδα... κλπ...
    δεν εχω καποιον γνωστό μου ωστε να πληροφορηθώ τι συμβαίνει στο σωμα το άντρα όσο αναφορά κιλα, λιπος, κλπ...
    ουτε το εχω ψαξει γιατι δε με απασχολησε ποτε.
    τεσπα.. μπορει κάποιες κοπέλες να το έχουν πεί επιφανειακά, χωρίς 2η σκέψη (πχ βλεποντας μια γυναικα παει το μυαλο σου στη κυταρίτιδα, ενω σε εναν αντρα δε το πολυκοιτας αυτο).

    το μονο που ξερω είναι σιγουρα οτι δεν εχει να κανει με τα κιλα η κυτταρίτιδα. αλλα δε ξερω καθαρα με το τι εχει να κανει...|

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •