Results 121 to 135 of 264
Thread: ρατσισμός...:(
-
29-05-2011, 14:16 #121
Έπεσα τυχαία πάνω σ'αυτό...
Πανευρωπαϊκή έρευνα για την παχυσαρκία
Κοινωνικό «ρατσισμό» βιώνει ένας στους τέσσερις υπέρβαρους ενήλικες
Δυστυχώς αλλά τα άτομα με πρόβλημα βάρους βιώνουν πολλές φορές τον κοινωνικό αποκλεισμό
Ένας στους τέσσερις υπέρβαρους ενήλικες αισθάνεται ότι ο περίγυρος τον κρίνει με βάση την εμφάνισή του και τον υποτιμά. Μάλιστα, αυτή η αίσθηση μεγαλώνει όσο μεγαλώνει ο Δείκτης Μάζας Σώματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας που δόθηκαν στην δημοσιότητα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας, στις 21 Μαΐου.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 8.500 ενήλικες με Δείκτη Μάζας Σώματος 28 και άνω, σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται μια τόσο μεγάλη έρευνα για τις απόψεις και τα συναισθήματα των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων και καταδεικνύει τις τάσεις προς την παχυσαρκία, τα μοτίβα προσπάθειας απώλειας βάρους, καθώς και τα βήματα που οδηγούν στο σωστό αδυνάτισμα και την προάσπιση της υγείας.
Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της έρευνας, μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση υψηλού Δείκτη Μάζας Σώματος ασκούν ο καθιστικός τρόπος ζωής, η υπεραπασχόληση, οι «γρήγορες» τροφές και το να τρώει κανείς ασχέτως του αν πεινάει ή όχι.
Ειδικότερα στην Ελλάδα:
Τα διατροφικά «λάθη» (π.χ. λιπαρά, τηγανητά φαγητά) σε ποσοστό 54% των ερωτηθέντων, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού (σε ποσοστό 51%), η κατανάλωση snacks (σε ποσοστό 36%) και η υπεραπασχόληση (σε ποσοστό 35%) ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την παχυσαρκία.
Tο 70% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συνηθίζει να τρώει στη δουλειά ό,τι τρώνε και οι άλλοι στην εταιρεία, ενώ ένα ποσοστό 34% πολλές φορές τρώει ανεξάρτητα απ? το εάν πεινάει ή όχι. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα ποσοστό 34% αποκάλυψε ότι συνηθίζει να τρώει για να νιώθει καλύτερα.
Οι άντρες τρώνε μεγάλες ποσότητες σε ποσοστό 54%, ενώ είναι πολύ απασχολημένοι για να προσέχουν τι τρώνε και να ασκούνται. Παράλληλα, το 23% των ερωτηθέντων αποδίδουν το πάχος τους στην χρήση αλκοόλ.
Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά αποδίδουν τα περιττά κιλά στην κατανάλωση snacks (41%), καθώς και στην εγκυμοσύνη (30%) ή κάποιο πρόβλημα υγείας (33%).
Συνολικά πάντως, στην έρευνα διαπιστώνεται ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι τείνουν να έχουν συναισθηματική σχέση με το φαγητό, και παρορμητικές συνήθειες ως προς τον τρόπο και την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν. Με άλλα λόγια, το φαγητό στην περίπτωση των υπέρβαρων δείχνει να τρέφει πρώτα τα συναισθήματα και μετά το σώμα, γι? αυτό και οι προσπάθειες απώλειας βάρους συχνά αποβαίνουν άκαρπες.
Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας όσον αφορά τα μοτίβα και τις μεθόδους που υιοθετούνται για την απώλεια βάρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 26% των υπέρβαρων Ελλήνων σε σύγκριση με τον πανευρωπαϊκό δείκτη 14% δεν έχουν προσπαθήσει ποτέ να χάσουν βάρος. Από τα άτομα που έχουν προσπαθήσει να αδυνατίσουν ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφοροποίηση στο επίπεδο του κινήτρου μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ειδικότερα, οι άνδρες, σε ποσοστό 51%, επιθυμούν να αδυνατίσουν κυρίως για να ζήσουν περισσότερο, ενώ οι γυναίκες, σε ποσοστό 61%, θέλουν να χάσουν βάρος για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Οι δίαιτες ξεκινούν πάντα από καλές προθέσεις για υγεία, μακροζωία και αυτοεκτίμηση, αλλά τελικά επικρατεί η παρορμητικότητα και τα αποτελέσματα δεν έχουν διάρκεια. Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι Έλληνες συμμετέχοντες προσπαθούν να χάσουν βάρος κατά μέσο όρο εδώ και τρία χρόνια. Ειδικότερα εκείνοι με Δείκτη Μάζας Σώματος μεγαλύτερο του 36 δήλωσαν πως προσπαθούν να αδυνατίσουν εδώ και 6 χρόνια. Συνολικά πανευρωπαϊκά, φαίνεται ότι το 45% των γυναικών και το 38% των ανδρών που έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον 1 φορά να χάσουν βάρος δηλώνουν ότι έχασαν κιλά αλλά τα ξαναπήραν, ενώ μόνο 25% του συνόλου πέτυχαν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν.
Σε ότι αφορά τη μέθοδο που ακολουθούν, 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν έχει συμβουλευτεί ποτέ κάποιον ειδικό πάνω σε θέματα απώλειας βάρους, ενώ οι τρόποι στους οποίους καταφεύγουν οι υπέρβαροι ενήλικες για να χάσουν βάρος είναι: η επιλογή τροφών με χαμηλά λιπαρά σε ποσοστό 58%, οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων σε ποσοστό 26% και το γυμναστήριο σε ποσοστό 25%.
Από τη μία πλευρά η πλειονότητα των ανδρών προσπαθούν να αδυνατίσουν φτιάχνοντας ένα δικό τους πλάνο δίαιτας, ενώ οι γυναίκες επιδιώκουν τη μείωση των λιπαρών για να χάσουν βάρος. Πάντως η «δίαιτα» φαίνεται ότι είναι βασικός εχθρός του αδυνατίσματος, ενώ όσο περισσότερες οι προσπάθειες αδυνατίσματος και όσο συχνότερα προκύπτει το φαινόμενο «yo-yo» δηλαδή ο κύκλος του «παχαίνω-αδυνατίζω», τόσο περισσότερο καταλήγει ο υπέρβαρος εντέλει στην παραίτηση και στην εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας. Πάντως, ποσοστό 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βαριέται και τις δίαιτες και τη γυμναστική.
«Οι απόψεις των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων ανά την Ευρώπη για το θέμα της παχυσαρκίας και την απώλεια βάρους αποτελούν μια σημαντική βάση και κατεύθυνση, ώστε να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα βήμα προς το αποτελεσματικό αδυνάτισμα και την υγεία», σημειώνει η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους υπέρβαρους να ελέγξουν το βάρος τους είναι μια συνολικά ισορροπημένη στάση προς τη ζωή. Η ισορροπία στον τρόπο ζωής, η χαρούμενη διάθεση, η αισιοδοξία, το κουράγιο για προσπάθεια και η αγάπη για τον εαυτό μας είναι αυτά που θα φέρουν ισορροπία και στο σώμα μας», συνεχίζει η κ.Μαριακάκη. «Με απλά και σταθερά βήματα, με απλή άσκηση, με προσεκτική διατροφή και με την ορλιστάτη σύντροφο - σταθερό υποστηρικτή στο αδυνάτισμα μπορούν όλοι να κάνουν ένα βήμα προς την απώλεια βάρους και την υγεία».
Η ορλιστάτη είναι το πρώτο και μοναδικό Ευρωπαϊκά εγκεκριμένο μη συνταγογραφούμενο φάρμακο για την απώλεια βάρους. Εμποδίζει την απορρόφηση μέρους του λίπους που καταναλώνεται και σε συνδυασμό με μια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε περίπου 50% περισσότερο βάρος από ότι κάνοντας μόνο δίαιτα. Τα σκευάσματα που περιέχουν ορλιστάτη είναι κατάλληλα για υπέρβαρους ενήλικες με ΔΜΣ 28 ή μεγαλύτερο. Δεν είναι κατάλληλα για άτομα κάτω των 18 ετών, έγκυες ή θηλάζουσες και άτομα αλλεργικά στην ορλιστάτη ή και κάποιο από τα άλλα συστατικά. Όσοι πάσχουν από νεφρική νόσο ή παίρνουν λεβοθυροξινη θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους πριν πάρουν ορλιστάτη. Oι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι κατά κύριο λόγο γαστρεντερικής φύσεως.
health.in.gr
- 30-05-2011, 01:34 #122
30-05-2011, 12:28 #123
Νομίζω πως πλέον τα είπαμε όλα σε αυτό το θέμα.
Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, (άλλωστε αυτό σημαίνει άποψη), αλλά χαίρομαι που κάναμε, (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων), έναν υγιή διάλογο.
Καλημέρα, καλή εβδομάδα...
30-05-2011, 16:04 #124
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pi...leID=5427&la=1
Οι επιστήμονες έδωσαν ερωτηματολόγια σε 1.861 παιδιά ηλικίας 10-11 ετών (Ε΄ Δημοτικού) από 45 σχολεία της Κεντρικής Ελλάδας. Τους ζήτησαν να απαντήσουν ποιον τύπο παιδιού θεωρούν πιο δημοφιλή (ποιος τους αρέσει περισσότερο). Είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι: σε ένα αδύνατο παιδί, ένα παχύσαρκο, ένα παιδί με πατερίτσες, ένα σε αναπηρικό αμαξίδιο, ένα χωρίς το αριστερό του χέρι, ένα με μία ουλή στο πρόσωπο. Και στη συνέχεια να κατατάξουν τις προτιμήσεις τους.
Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές (56,4%, 949 στον αριθμό) κατέταξαν το παιδί με τα παραπανίσια κιλά στην τελευταία ή προτελευταία θέση των προτιμήσεών τους! Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχαν μαθητές όλων των σωματικών διαπλάσεων (με κανονικό βάρος, υπέρβαροι, παχύσαρκοι, κάτω από το κανονικό). Πάντως, ακόμα και οι παχύσαρκοι μαθητές βαθμολόγησαν αυστηρά τους παχύσαρκους. Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών (81,4%) κατέταξε το αδύνατο παιδί στην 1η ή στη 2η θέση.
31-05-2011, 22:17 #125
Originally posted by anna65
Αυτό που εννοώ, το γράφω πριν την παραπομπή. Έχουμε μάθει να θεωρούμε τους εαυτούς μας αυθεντίες και "ξερόλες" (και δεν εξαιρώ ούτε και τον εαυτό μου από αυτό...) και κάθε διαφορετικό να το θεωρούμε αρνητικά και να το προσπερνάμε. Έτσι, τα άτομα με παραπάνω ύψος από το κανονικό θεωρούν τους χαμηλότερους "κοντούς" και τους υποτιμούν. Τα άτομα με παραπάνω επίπεδο μόρφωσης θεωρούν τους λιγότερο σπουδαγμένους "αγράμματους". Και τα άτομα με καλό μεταβολισμό θεωρούν τα άτομα που είναι υποχρεωμένα σε διαρκή δίαιτα "αδύνατα ανθρωπάκια". Κάπου εκεί υπάρχουν και τα άτομα που προσπαθούν να ενταχθούν σε μια ομάδα που δεν ανήκουν : οι μελαχρινές βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, οι κοντοί φοράνε παπούτσια με τακούνια, και τα άτομα με αργό μεταβολισμό υποβάλλουν τον εαυτό τους σε συνεχείς δίαιτες.
Πρέπει να καταλάβουμε πως θα υπάρχουν πάντα διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Και πως όσοι βρίσκουν σε αυτές τις διαφορές λόγους να απαξιώσουν τους διαφορετικούς, κρύβουν τη δική τους χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κια φτάνουν μέχρι και τη χολή - αν τους το επιτρέψουμε...
05-06-2011, 16:25 #126
χωρις λογια..
06-06-2011, 10:56 #127
Originally posted by mitsokolo
χωρις λογια..
06-06-2011, 10:58 #128
μακαρι να ηταν! :barfy:
06-06-2011, 16:00 #129
Πω πω, σήμερα έτυχε και μίλησα αρκετά με ένα τύπο που μου άναψε τα λαμπάκια. Κάθε τρίτη πρόταση του έλεγε για τη τάδε που είναι χοντρή και έτσι και τι τρώει και όλη μέρα κάθεται και μπλα μπλα μπλα και αγνοούσε εντελώς το γεγονός οτι ήμουν κι εγώ εκεί, λες κι επειδή είμαι άντρας είμαι άλλο είδος.
Ο άνθρωπος ήταν κραχτός γκέι, ότι πιο κραγμένο έχω δει στη ζωή μου, είμαι σίγουρος οτι έχει βιώσει ρατσισμό στη ζωή του. Πόσο ζώον πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό;
06-06-2011, 16:21 #130
Φίλιππε, οι άντρες είναι όντως άλλο είδος! Ακόμη και ο συνομιλητής σου, που ανήκε στο τρίτο φύλο, το αναγνώριζε! Σε έναν άντρα, η ευσωμία θεωρείται έως και πλεονέκτημα - δες Πάγκαλο για παράδειγμα! Αν και δεν χωράει να καθήσει στα έδρανα της Βουλής, αυτό το κάτι παραπάνω σε κιλά του προσθέτει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και δεν το κρύβει! Και γενικά, θα δεις πολλούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που έχουν βασίσει την εικόνα στους στο ευμεγέθες της παρουσίας τους. Ενώ, για τη γυναίκα είναι άλλα τα δεδομένα. Ακόμη και η παραμικρή ατέλεια στην εμφάνιση είναι ικανή να στείλει και την αυτοεκτίμησή της και τη γνώμη των άλλων στα Τάρταρα! Είναι το λάιφστάιλ, η ψεύτικη εικόνα των ιλλουστρασιόν περιοδικών, η γυναικεία ματαιότητα, τι να πω... Αυτό είναι από μόνο του άλλο ένα τόπικ για το ρατσισμό - των φύλων!
06-06-2011, 16:30 #131
Εγώ σαν παχύσαρκος σου λέω οτι κάνεις λάθος... σιγά που θεωρείται προσόν για το Πάγκαλο οτι είναι 200 κιλά και του δίνει αυτοπεποίθηση, μπορεί να είναι μικρότερο μειονέκτημα σε σχέση με μια γυναίκα αλλά μην υπερβάλλουμε και τόσο. Και σου λέω και με μεγάλη βεβαιότητα οτι πρωθυπουργός αυτής της χώρας αν ήταν πιο κομψός θα ήταν αυτή τη στιγμή ο Βενιζέλος.
17-06-2011, 19:43 #132
Καλησπέρααα!
Σήμερα μου συνέβη κάτι που δεν μπορώ να το χονέψω.. πραγματικά.. Πόσο κακοί άνθρωποι παίζει να υπάρχουν;
Ήμουν σήμερα στο παράρτημα του φυσικού αερίου στη γειτονιά μου..
Τέσπα περιμένω στην ουρά και μπροστά μου ήταν ένας κύριοσ 50άρης περίπου που μας είχε αγανακτήσει όλους.. Ρωτόυσε μέχρι και τι επιτόκιο έχει η Ευρωπαϊκή ενωση για τους τόκους υπερημερίας..
Σε κάποια φάση εκνευρίστηκε και άρχισε να φωνάζει προς το μέρος μου..Κ ακολουθεί ο διάλογος:
Εγώ: " μην φωνάζετε κύριε.. Εδώ δεν εκνευριζόμαστε κ εμείς που περιμένουμε τόση ώρα"
Αυτός: " δεν φωνάζω σε σένα!!!"
Εγώ: "Ναι αλλά φωνάζετε μέσα στο αυτί μου"
Αυτός:"Δεν με νοιάζει! Αν θέλεις πήγαινε αλλού! Αλλά είσαι και 400 κιλά!"
Εκείνη την ώρα ζαλίστηκα απ τα νεύρα μου.. Όλοι όσοι ήταν τριγύρω έμειναν άφωνοι και γύρισε η ταμίας και του είπε "ντροπή σας!" και λέει αυτός "όχι δεν ντρέπομαι! Αυτή πρέπει να ντραπεί! τέλειωνε!"
Με έπιασαν τα κλάμματα εκείνη την ώρα και ήθελα να με καταπιεί η γη..
17-06-2011, 20:16 #133
Κάλα έκαναν και σε έπιασαν τα κλάματα, τι πιο τραγικο απτο να συναντας την κακομοιρία και τη φτήνια προσωποποιημένες σε εναν μεσήλικα?
Γλειφιτζουράκι αν υποψιαστώ ότι θα χάσεις και ΕΣΥ το χαμόγελο σου για κάθε παπ@ρα, άξεστο που στη θέση του στόματος έχει βόθρο, ε θα πάω να φουντάρω!
Πραγματικά δεν θα πω μη στεναχωριέσαι και τέτοια γιατι ειλικρινά μου φαίνεται παράλογο! Και εγώ δεν το εντάσσω καν στο θέμα του ρατσισμού, δεν ήταν ρατσιστής αυτος, ανθρωποειδες ήταν!
17-06-2011, 20:42 #134
Σήμερα είχα τόσο καλή διάθεση γιατί είχα κάποια προβλήματα τον τελευταίο καιρό και είχαν αρχίσει να φτιάχνουν τα πράγματα..
Μου "άρεσα" τόσο πολύ.. Ενιωθα τόσο όμορφα και γυρνάει αυτός ο γελοίος και μου λέει αυτό!
Εντομεταξύ οκ είμαι 134 κιλά, αλλά είμαι ψηλή(1,82) και δεν μου φαίνονται τόσο.. Δηλαδή αν ήμουν λίγο πιο κοντούλα τι θα γυρνούσε να μου πει;;;
Δεν μπορώ να καταλάβω γτ υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση;
Δλδ τι στο καλό; Επειδή έχω μερικά κιλά παραπάνω τι σημαίνει; ότι έχω λιγότερο μυαλό; ή είμαι λιγότερο άνθρωπος;
Ειλικρινά εκείνη τη στιγμή έπρεπε να γυρίσω και να του πω: "Ναι! Και το μόνο μειονέκτημα μου είναι ότι έχω μεγαλύτερα αυτιά και ακούω τις γαιδουρογκαρίδες σου και την κακομοιριά σου!"
Όλη τη μέρα είμαι μέσα στα νεύρα και με ρωτάνε οι γονείς μου γτ έχω τέτοια μούτρα, αλλά δεν θέλω να τους το πω για να μην τους στεναχωρέσω..
17-06-2011, 20:46 #135
και συ δεν του ειπες να παρει ενα gps να βρει το πουλι του?
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία