ρατσισμός...:( - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 18 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 264
    Senior Member
    Originally posted by konina
    κοριτσια για εμενα στον τομεα εργασιας ειναι λιγο ποιο πολυπλοκα τα πραγματα... σαφως κ υπαρχει ρατσισμος αλλα σε αλλο επιπεδο..

οταν αναζητας θεσεις εργασιας που σχετιζονται με την εικονα εννοειται οτι οτι θα προτιμησουν την πιο εμφανισιμη με τα ιδια με εσενα προσοντα. πχ για γραμματεις ολοι θελουν κοπελες εμφανισιμες οχι απαραιτητα για να τους την πεσουν, αλλα γτ αυτες ειναι η πρωτη εικονα της εταιρειας προς τα εξω..απο την αλλη δεν σημαινει οτι ολοι ψαχνουν μοντελα για γραμματειακη υποστηριξη. υπαρχουν κοπελες που ειναι αρκετα παχουλες αλλα ειναι τοσο ομορφες κ γοητευτικες που δεν μπορεις να παρεις τα ματια σου απο πανω τους...κ εχω δει τετοιες να δουλευουν ως γραμματεις.. δεν εχω δει ομως ποτε ουτε μια παχυσαρκη αλλα ουτε κ ανορεκτικη...οπως επισης η εικονα παιζει μεγαλο ρολο στους διαιτολογους, στους αισθητικους, ακομα κ σε εμας τους ψυχολογους...στην καθημερινηνη μου ζωη εχω ακουσει απειρες φορες οτι ειμαι μικρη για να δουλευω, οταν ομως εχω μαλλια κομμωτηριου, φοραω πουκαμισο κ 12ποντα τοτε ειμαι "μια νεα επαγγελματιας που οι αλλοι μπορουν να την εμπιστευτουν"....κ ολα αυτα απο το πως με βλεπει ο αλλος, ενω στην πραγματικοτητα ειμ αι παντα η ιδια μεσα μου...κ μιλαω παντα για την πρωτη εικονα γτ οταν κερδισεις την εμπιστοσυνη του αλλου δεν θα τον νοιαξει να σε δει κ με φλατ παπουτσι ή αβαφη...

για μενα ρατσισμος υπαρχει οταν "υποχρεωνουν" καποιον παχυσαρκο να τηρει ιδιους κανονες με τους υπολοιπους... ειχα μια φιλη που πραγματικα εκλαιγε οταν την υποχρεωναν να φορεσει τακουνια γτ πολυ απλα δεν μπορουσε οχι μονο να τα περπατησει αλλα λογω παχους την επιαναν κραμπες στα ποδια.. ή ότι επρεπε να φοραει κοστουμι.. ηταν πολυ παχια κ αρκετα κοντουλα κ πραγματικα το θεαμα ηταν για γελια... κ ομως στην δουλεια της την υποχρεωναν να φοραει κοστουμια κ τακουνια παρ'οτι με αλλο ντυσιμο θα εδειχνε πολυ πιο ομορφη..
    ακομη, δυστυχως, παροτι το αξιζε δεν καταφερε να γινει ποτε της υπευθυνη γτ οι υπευθυνες ερχονταν σε επαφη με τους νεους πελατες κ εκεινη την ειχαν για να κανει τις τηλεφωνικες συνδιαλλαγες, να κλεινει τις δουλειες, κ οταν ερχονταν οι πελατες απλα αναλαμβαναν οι αλλες.... αυτο για μενα ειναι τραγικο...

καλως ή κακως για ορισμενες θεσεις, η προσεγμενη εμφανιση και το να εισαι σε κανονικο βαρος μετρανε οσο και ενα μεταπτυχιακο.....
    συμφωνώ απόλυτα.

Senior Member
    Εγω επειδη προσφατα πηρα το πτυχιο μου και τωρα θα ξεκινησω το μεταπτυχιακο μου δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με την ανευρεση εργασιας,αλλα λιγο που εψαξα σε αγγελιες καταλαβα τι παιζει.Δε θα πηγαινα ετσι κ αλλιως σε μια συνεντευξη που η αγγελια ελεγε εμφανισιμη,γιατι το εμφανισιμη εχει να κανει καθαρα με τα κιλα και ας ειναι η αλλη σκυλομουρα:wink1:....Οσο και να βαφτεις και να ντυθεις ωραια τα κιλα δε κρυβονται.Ετσι αλλος ενας λογος που προσπαθω να χασω τα επιπλεον κιλα μου ειναι και για να βρω πιο ευκολα δουλεια...

Senior Member
    χμμμμμμ μιας και μιλαμε για το ρατσισμο, θελω να μοιραστω κατι που μολις συνειδητοποιησα κ με προβληματισε...

μου αρεσε πολυ η φωτο που εχει βαλει η Sethunya στην υπογραφη της και σκεφτηκα να την βαλω στο φειςμπουκ ως φωτο προφιλ...αυτη ηταν η πρωτη μου σκεψη, γτ η αμεσως επομενη ηταν "ναι κ θα την δει ο κοσμος κ θα πει -εμ βεβαια για τα κιλα της μιλαει η χοντρη-"....

η "επιφανειακη" μου κριτικη ειναι οτι ΣΑΦΩΣ και δεν χρειαζεται να ειμαι αδυνατη για να εχω χιουμορ,
    η "ουσιωδης" κριτικη μου ειναι οτι λυπαμαι που εχει μπει τοσο βαθια στο πετσι μου ο στιγματισμος που ενιωθα απο τους αλλους.... κ το θεμα ειναι οτι εγω δεν θα το σκεφτομουν αυτο αν το εβλεπα ως φωτο στο προφιλ ενος παχυσαρκου φιλου μου ισα ισα θα εκανα κ λαικ, ομως ημουν (και εν μερει ειμαι) ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ οτι οι αλλοι θα το σκεφτουν για μενα...

Senior Member
    επισης να πω οτι τελικα την ανεβασα την φωτο... Sethunya συγνωμη που στην εκλεψα....

Senior Member
    Originally posted by konina
    επισης να πω οτι τελικα την ανεβασα την φωτο... Sethunya συγνωμη που στην εκλεψα....
    Χαχαχα, και καλά έκανες!!!!! :smilegrin::smilegrin::smilegrin:

Να προσθέσω πως η εικόνα μάλλον αναφέρεται στο πάθος της κάθε γυναίκας να τα "έχει καλά" με τη ζυγαριά!!!

Να μην κάνεις χαζές σκέψεις, άντε!

(περιμένω προμήθεια από τα Likes)

Senior Member
    liana12345 Εννοείται οτι υπάρχει τρομερός ρατσισμός σε παχυσαρκα ατομα ! Εγώ τουλάχιστον τον εχω αντιμετωπισει αρκετα θα λεγα ! Θα σου πω πολύ προσφατο παραδειγμα (χθεσινο) που ειχα στο δρομο. Εγώ ειμαι 119.8 κιλα (ασχετα με το τικερακι) με υψος 1,78 και σωμα με αρκετα σωστες αναλογιες για τα κιλα μου. Γενικως δηλαδη δεν ειμαι οσο χαλια μπορει να ακουγομαι σε αυτο το βαρος . Χθες σε καποια φαση ημουν εξω με το ποδηλατο και περναω διπλα απο ενα αμαξι που ηταν μεσα μια κυρια η οποια με το που με ειδε τα χασε ! Βγαζει το κεφαλι εξω απ το παραθυρο και με κοιταξε απο πανω μεχρι κατω επιδεικτικοτατα ! Λες και εβλεπε ας πουμε ελεφαντα πανω σε ποδηλατο και οχι ανθρωπο. Και γενικώς ειδικά με το ποδηλατο μου χουν τυχει πολλά ανάλογα γλυκουλικα σκηνικά ....

Originally posted by stellou1989
    liana12345 Εννοείται οτι υπάρχει τρομερός ρατσισμός σε παχυσαρκα ατομα ! Εγώ τουλάχιστον τον εχω αντιμετωπισει αρκετα θα λεγα ! Θα σου πω πολύ προσφατο παραδειγμα (χθεσινο) που ειχα στο δρομο. Εγώ ειμαι 119.8 κιλα (ασχετα με το τικερακι) με υψος 1,78 και σωμα με αρκετα σωστες αναλογιες για τα κιλα μου. Γενικως δηλαδη δεν ειμαι οσο χαλια μπορει να ακουγομαι σε αυτο το βαρος . Χθες σε καποια φαση ημουν εξω με το ποδηλατο και περναω διπλα απο ενα αμαξι που ηταν μεσα μια κυρια η οποια με το που με ειδε τα χασε ! Βγαζει το κεφαλι εξω απ το παραθυρο και με κοιταξε απο πανω μεχρι κατω επιδεικτικοτατα ! Λες και εβλεπε ας πουμε ελεφαντα πανω σε ποδηλατο και οχι ανθρωπο. Και γενικώς ειδικά με το ποδηλατο μου χουν τυχει πολλά ανάλογα γλυκουλικα σκηνικά ....
    εμένα να δεις τι μου έχει συμβεί με το ποδήλατο! Όταν ήμουν και εγώ στα μεγαλεία μου (98 κιλά), αποφάσησα πως η καλύτερη άσκηση για αρχή ήταν το ποδήλατο. Ξέρεις, ξεκινάς με μικρές διαδρομές και μετά τις μεγαλώνεις σιγά σιγά. Ένα πρωινό λοιπόν, ξεκινάω με το ποδήλατο να φτάσω μέχρι το super market για να αγοράσω τα υλικά για το μαγείρεμα της μέρας. Αγοράζω η καλή σου τα πράγματα (δύο σακουλίτσες) και γυρνάω να τις φορτώσω στο ποδήλατο. Μια κυριούλα (μεγάλης ηλικίας) που βρίσκετε έξω από το super με κοιτάει καλά καλά που φορτώνω το ποδήλατο. Εδώ να σου πω πως στο ποδήλατο δεν είχα βάλει την αλυσίδα "ασφαλείας" και θα καταλάβεις γιατί. Με πλησιάζει που λες η κυριούλα και μου λέει "Καλά δεν ντρέπεσαι;"... της λέω "Ορίστε;" και γυρνάει έξαλη και μου ξαναλέει "Καλά, δεν ντρέπεσαι να κλέβεις ξένο ποδήλατο!". εκείνη την ώρα κατάπια την γλώσσα μου! ντράπηκα τόσο πολύ που πρέπει να έγινα κατακόκκινη. Για καλή μου τύχη εκεί απ'έξω ήταν ένας γείτονας μου ο οποίος ήξερε την προσπάθεια μου και ανέλαβε αυτός να την βάλει στην θέση της. Περιττό να σου πω πως αυτή η εικόνα έχει μπει στο top 10 με τα πιο ντροπιαστικά πράγματα που μου έχουν συμβεί.

Senior Member
    Ναι όντως υπάρχει τρομερός ρατσισμός.... και αν και ευτυχως δεν τον έχω πολυβιώσει προσωπικά, λίγα πράγματα που εχουν γινει στον λαιμό μου έχουν κάτσει

τυχερή είσαι. Εμένα το χειρότερό μου είναι ότι το αντιμετωπίζω και μέσα στην οικογένεια. Όχι, δεν αναφέρομαι στους δικούς μου, αλλά στα ξαδέλφια μου και στις θειάδες. Ουκ ολίγες φορές με έχουν "προσβάλει" μπροστά σε άλλους με την δικαιολογία ότι το λένε για το καλό μου (οι θείες) είτε σε περιπτώσεις που θέλουν να δειχτούν (τα ξαδέλφια μου).
    όσο για την οικογένειά μου, η γονείς μου έχουν αποδεχτεί ότι είμαι μια "παχουλή" γυναίκα και πως ποτέ δεν θα γίνω κόκκαλο και με στηρίζουν μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού (πχ άμα πάρουν παγωτό στον αδελφό μου θα μου πάρουν κι εμένα για να μην το στερηθώ χωρίς λόγο).

δν λέω πως ρατσισμός δν υπάρχει ή δν έχω δει να συμπεριφέρονται χωρίς λόγο κ αιτία άσχημα σε έναν υπερβαρο άνθρωπο. άλλωστε όποιος ξεχωρίζει είναι υποψήφιο θύμα ρατσισμού.αλλά τα ζώα είναι ζώα.ένας φυσιολογικός άνθρωπος δν νομίζω οτι θα διακρίνει κάποιον μόνο κ μόνο επειδή έχει παραπάνω κιλά. επροσωπικά νιώθω άσχημα αν δν έναν παχύσαρκο να μην μπορεί καν να περπατήσει εκεί νιώθω κάποια στεναχώρια

πάντως τον μεγάλο ρατσισμό προς παχουλές τον έχω δει από κοπέλες που ήταν στο παρελθόν παχουλές κ κατάφεραν να τα χάσουν.

όπως έχω δει κ άσχημη συμπεριφορά από χονδρή σε αδύνατη μόνο κ μόνο γιατί η δεύτερη είναι αδύνατη.

επειδή διάβασα για ρατσισμό σε εργασία
    όσον αφορά της δημόσιες υπηρεσίες ,όλες οι κοπέλες εκεί αν δν είναι παχύσαρκες,έχουν τάση σίγουρα

αν πας σε μεγάλες εταιριες ή κ τράπεζες ιδιωτικές εκεί θα δεις μεγάλο συναγωνισμό μεταξύ των γυναικών ,όλες είναι όσο το δυνατών πιο αδύνατες κ πιο καλοντυμένες.

η μεν έχουν σαπίσει στο δημόσιο κ βρίσκουν χαρά στο φαί κ οι άλλες τρων την καταπίεση της ζωής τους.

αν με ρωτάτε θεωρώ οτι όποιος είναι ευαίσθητος και δν ξέρει να υποστηρίζει αυτό που είναι, δν την βγάζει καθαρή.

όπως δν ισχύει οτι οι παχουλές είναι έξυπνες κ οι λεπτές χαζές. αυτό δν είναι ρατσιστικό? το ακούω συνέχεια από πιο γεμάτους ανθρώπους.

αν όλοι περιμένουμε οτι μόλις αδυνατήσουμε θα ανοίξουν όλες οι πόρτες, τότε η κατάθλιψη είναι σίγουρη.

το πολύ να σε προσλάβει κανά λιγούρι αφεντικό κ να σου βάζει χέρι(μακρυά από μας)
    το κλασσικό αγάμητο βλαμμένο(συμμαθητής,συνάδε ρφος,φίλος του γκόμενού σου κτλ) που σε κορόιδευε θα εξακολουθεί να σου λέει κάτι άλλο όπως οτι ο κώλος σου δν είναι αρκετά πεταχτός κ τα μαλλιά σου δν έχουν αρκετό όγκο
    κ η φίλη φίδι θα σκάσει από την ζήλια της αλλά μετά εσένα ήδη δν θα σε νοιάζει καθόλου
    κ όσον αφορά τον άνδρα των ονείρων σου ,που μπορεί τώρα να σε προσέξει περισσότερο,ήδη θα κοιτάς κάποιον καλύτερο που θα σε φτύνει

μην το συζητάτε αν βασιζει κάποιος την προσωπική του ευτυχία στην γνώμη των άλλων βαδίζει σε διατρ διατ round2,3,4,5 κτλ.

Senior Member
    Αυτο εμ το αφεντικο λιγουρη δεν ισχύει....π.χ σε καφετέριες θέλουν αδυνατες κοπέλες για να τραβήξουν κόσμο.

Senior Member
    Εντωμεταξυ είναι και επικαιρο το θεμα για μένα γιατί σημερα έχω μια σημαντικη συνεντευξη για δουλειά και με έχει φάει το άγχος

ε αυτό δν είναι ρατσιστικό μόνο απέναντι στις γεμάτες αλλά κ στις αδύνατες. τα κομμάτια κρέατα που τις θέλουν για να τραβήξουν κόσμο

καλή επιτυχία σου εύχομαι! να κλέψεις τις εντυπώσεις!

Senior Member
    Στις σοβαρές ιδιωτικές επιχειρήσεις ( συνήθως διεθνείς ) δεν μετράει η εμφάνιση εκτός αν είσαι στο PR.

Senior Member
    Ευχαριστώ ζηλιαρομπομπίκα!

Page 14 of 18 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast