Βουλιμία και σύλληψη (-εγκυμοσύνη) - η δική μου ιστορία...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

Βουλιμία και σύλληψη (-εγκυμοσύνη) - η δική μου ιστορία...

Καλημερα.. Θελω να πιστευω οτι μολις με το καλο μεινεις εγκυος θα αλλαξει ολο σου το ειναι και θα νιαζεσαι μονο για το πλασματακι μεσα σου , οπως εγινε και με μενα. Αν παλι εχεις αμφιβολιες καλο θα ηταν να απευθυνθεις κπου για σττηριξη και βοηθεια , θα ητν αμαρτια να ταλαιπωρεις και τον εαυτο σου αλλα και αυτην την ψυχουλα μεσα , η εγκυμοσυνη ειναι μια κρισιμη αλλα και πανεμορφη περιοδος που το σωμα σου και η ψυχολογια σου πρεπει να ειναι στην εντελεια.. Πολυ φιλικα και σου ευχομαι να πανε ολα καλα

Senior Member
    Tini μου τιποτα δεν ειναι δυσκολο να αλλαξει ποσο μαλλον οταν εισαι σε μια χαρμοσυνη κατασταση οπως η εγκυμοσυνη που επροκειτο να σου αλλαξει τη ζωη! απλα χρειαζεσαι τον χρονο σου .. μην μπερδεψεις βουλιμια και εγκυμοσυνη θα ειναι κριμα και για τους 2 σας κοριτσακι μου.
    προσπαθησε να ξεκαθαρησεις το δικο σου κομματι και μολις νιωσεις ετοιμη να τα δωσεις ολα για ολα για το μωρακι που θα φερεις στον κοσμο τοτε σου ευχομαι ολοψυχα να εχεις μια τελεια εγκυμοσυνη και μεσα απο αυτην να αλλαξεις τροπο ζωης και σκεψης.
    απο κακες συνηθειες ξερω παρα πολυ καλα, δεν υπηρξα ποτε βουλημικη ομως... εδω και 17 μηνες ειμαι χειρουργημενη με γαστρικο μανικι , και απο τοτε ολα αλλαξαν. Ηταν ενα κινητρο καταλαβες? ο καθενας βρισκει μια κινητηρια δυναμη που τον ωθει να αλλαξει συνηθειες, ετσι αλλαξα και εγω, ετσι θα αλλαξεις και εσυ...
    αυτο το πλασματακι μολις φυτρωσει μεσα μας μας δινει την μεγαλητερη δυναμη που υπαρχει! Δεν ξερω αν με πιανεις... αλλα οταν με το καλο μεινεις εγκυος θα θυμηθεις τα λογια μου.. θα θελεις να γινεσαι καθε λεπτο και πιο δυνατη για το σπλαχνο σου :smilegrin:

Senior Member
    το ενδεχομενο να αντιμετωπισεις πρωτα τη σοβαρη σου διατροφικη διαταραχη και μετα να μπεις στη διαδικασια να κανεις οικογενεια, το αποκλειεις?

Senior Member
    Originally posted by Tini
    υπάρχει δυστυχώς υπόβαθρο γενετικής ανωμαλίας από τον πατέρα και πρέπει να προχωρήσουμε σε εξωσωματική..δυστυχώς είναι κακό το timing αλλά εδώ και 2 χρόνια αναβάλω την απόκτηση παιδιού λόγω της βουλιμίας..είπα αυτή τη φορά να το δω πολύ σοβαρά το θέμα..
    μου φαινεται πολυ σοβαρος ο τροπος που εβλεπες το θεμα αυτα τα 2 χρονια. ηταν πολυ υπευθυνη αποφαση να μην προχωρας σε κατι τετοιο χωρις να εχεις αντιμετωπισει τη βουλιμια.
    σκεφτηκες να ξεκινησεις συνεδριες με εναν ειδικο? ψυχοθεραπεια?
    ο συντροφος σου ξερει οτι κανεις εμετους?

Senior Member
    Παρόλο που δεν μπορώ να δω το αρχικό ποστ αυτού του θέματος, γράφω την δική μου ιστορία... Είμαι βουλιμική 16 χρόνια. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ξεκινήσει η προσπάθειά μου να ελευθερωθώ. Έχω περάσει διαστήματα αναλαμπών, και διαστήματα απόλυτου πάτου!!! Αυτήν την στιγμή διανύω την 25η εβδομάδα της πρώτης μου εγκυμοσύνης... Πριν μείνω έγκυος φοβόμουν πολύ, αλλά όλα έρχονται τόσο φυσικά... Θέλω να κάνω το καλύτερο για το μωράκι μου γιατί είμαι απόλυτα υπεύθυνη για την υγεία του. Η αίσθηση ότι μεγαλώνει μέσα μου, ότι τρέφεται από εμένα, οι κλωτσιές του που κάνουν εμφανή την παρουσία του, δεν με αφήνουν να αφεθώ... Η ευθύνη για την νέα αυτή ζωή έχει ξεκινήσει ήδη και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κίνητρο που με κρατάει μακριά από τις κακές συνήθειες... Μην αναβάλεις λοιπόν κάτι που το θέλεις πολύ, γιατί ίσως αυτή η αναβολή αποτελεί τροφή για την βουλιμία. Πίστεψε στον εαυτό σου και στα συναισθήματα που θα νιώσεις όταν αρχίσει να μεγαλώνει ένα πλασματάκι μέσα σου

Senior Member
    κατσε βρε κοριτσι μουγια 10 ηλιθιους σβηνεις τα ποστ σου? γιατι περι ηλιθιους επροκειτο εαν εχουν αρνητικη αποψη για το θεμα σου και δεν το σεβονται,τουλαχιστον ακου εμενα και την κοπελια που ειμαστε εγκυες ξεπερασαμε καποιες καταστασεις και σε καταλαβαινουμε απολυτα, γιατι κολλας στο αρνητικο και οχι στο θετικο? σε εμας δηλαδη που θελουμε να βοηθησουμε? δεν το καταλαβαινω...

Senior Member
    μην λυπασαι καθολου, σε καταλαβαινω περισσοτερο απο οσο πιστευεις, ημουνα και γω στον πατο αλλα ανεβηκα τα εγραψα ολα και ολους, σταθηκα στα ποδια μου γιατι ηθελα να γινω μανα, και το ενστικτο της μανας ειναι το πιο ισχυρο, ακουσε με..ειμαι σιγουρη πως θα τα καταφερεις, μην αφηνεις τον καθε ηλιθιο να σε εππιρεαζει, σου αξιζει? δε νομιζω!
    ειμαι εδω για οτι θελησεις, μην τα παρατας :wink1:

Senior Member
    Η υπερβολική έννοια του τι γνώμη έχουν οι άλλοι για εσένα, είναι βασικό χαρακτηριστικό των ατόμων που υποφέρουν από βουλιμία. ʼρχισε να θωρακίζεσαι, να αδιαφορείς, να φιλτράρεις και να προστατεύεις τον εαυτό σου. Ποιος σου είπε ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι από εσένα και τους δίνεται και το δικαίωμα να σε κρίνουν??? Πολύ θα ήθελα να είχα δει το ποστ που προκάλεσε τόσα σχόλια... Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι θα προχωρήσεις την ζωή σου όπως γουστάρεις και θα δίνεις σημασία μόνο σε αυτούς που ξέρεις ότι σε αγαπάνε πραγματικά. Θετική σκέψη να έχεις και θα έρθει και το μωράκι και η ψυχολογία σου θα ανέβει στα ύψη και όλα καλά θα πάνε!!!
    Να είσαι δυνατή!!!

Senior Member
    ξεχασα... loustam θελω να σου δωσω συγχαρητηρια και με το καλο να ερθει το μωρακι σου και σενα! :bigsmile:

Senior Member
    ευχαριστώ mitsokolo μου!!! και ανταποδίδω... εύχομαι όλα να πάνε καλά, να έχεις μία υπέροχη υπόλοιπη εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει το μωράκι σας!!!

Senior Member
    Λοιπόν, Tini θα σου απαντήσω σύμφωνα με την δική μου εμπειρία... Η διακοπή των εμετών εμένα με οδήγησε σε αύξηση βάρους κυρίως γιατί πέραν των κανονικών γευμάτων μου, που ήταν υπεπλήρη, δεν μπορούσα να πω οριστικά αντίο και στις παλιές μου λιχουδιές... Οπότε λάμβανα υπερβολικά πολλές θερμίδες κατά την διάρκεια της ημέρας. Όπου έφτασε κάποια στιγμή που βαρέθηκα να νιώθω μονίμως φουσκωμένη από το πολύ φαί... Ήθελα επιτέλους να αρχίσω να νιώθω και πάλι το αίσθημα της πείνας και της λαχτάρας για φαγητό. Και επειδή είχα αποφασίσει ότι μέσα στην ημέρα θα παίρνω σίγουρα τα απαραίτητα συστατικά και από εκεί και πέρα ό,τι άλλο προκύψει, έκοψα τα εξτρά ώστε να απολαμβάνω τουλάχιστον τα φαγητά μου... Αλλά πίστεψέ με, μπροστά στην ικανοποίηση που νιώθεις με την αποχή από τους εμετούς, τα 3-4 κιλά παραπάνω τα αγάπησα κιόλας...

Senior Member
    νασαι καλα loustam! και συ κοριτσι μου! οτι καλητερο!
    λοιπον τινι! στο ευχομαι και γρηγορα! γιατι αυτο το νινι θα σου αλλαξει τη ζωη και ειμαι σιγουρη! απλα μην αγχωνεσαι, ξερω ευκολο να το λεω αλλα τα περασα και γω και μολις ειπα, α στο καλο τα παραταω και οποτε ειναι ας ερθει, ηρθε αμεσως , αντιδραστικο σαν τη μανα του! :lol:
    oλα καλα θα πανε θα δεις σιγα σιγα!

υγ: loustam ποτε εχεις ΠΗΤ? και φυλο? :D

Senior Member
    Μακάρι να είναι θετικό Tini Μου. Αλλά και να μην είναι μην αγχωθείς καθόλου... Θα είναι τον επόμενο μήνα. Ή και τον μεθεπόμενο. Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς εποικοδομητικά το πιθανό διάστημα που θα είσαι ακόμα μη έγκυος (αν και εύχομαι από την καρδιά μου να μην υπάρξει αυτό το διάστημα...)

mitsokolo έχω ΠΗΤ 30 Οκτώβρη, και το φύλο θα το μάθω μία και καλή όταν δω και το μωράκι... εσύ?

Senior Member
    αχ με το καλο! αν θες γραφε νεα σου στο θεμα σληβ και εγκυμοσυνη δεν πειραζει που δεν εχεις κανει σληβ να τα λεμε μιας που εισαι εγκυουλα! αν θες φυσικα
    εγω τα Χριστουγγενα νταν! 25 Δεκεμβρη! φυλο δεν ειδαμε ηταν πολυ ζωηρο κα δεν καθοταν χαχα

σορυ ξεφυγαμε και απο το θεμα.
    παντως εγω Τινι για σενα ειμαι εδω για οτι θελησεις! μην διστασεις ουτε μια στιγμη! δεν εισαι μονη σου!και ξεχνα τα αρνητικα σχολια, δεν κοιτανε τον κωλο τους μερικοι! σχολιαζουν και απο πανω :bigsmile:

Senior Member
    Tini? Έχεις νέα? Πώς είσαι?

Page 1 of 2 12 LastLast