kriseis IPERFAGEIAS
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

kriseis IPERFAGEIAS

giea sas..eimai 21 xronon kai edo kai 3 xronia eimai foititis..panta eixa kapoia parapano kila apo tin ilikia ton 13-14 (giro sta 12-13 kila parapano)alla mporousa kai elegxa tin katastasi mias kai den epairna alla oute exana kai kila..etroga panta fisiologika..ton teleutaio ena-enamisi xrono exo arxisei na exo kriseis iperfageias..girnao spiti apo to panepistimio stis 9 to vradi (logo ergasthrion) kai eno exo faei sto panepisthmio troo ksana sto spiti..troo ta snacs mou,troo to fagito mou kai to gliko mou..iperplires geuma parolo pou efaga prin apo mia ora ena kanoniko geuma..auto den simvainei mono omos otan girnao spiti..tixainoun meres pou meno mesa sto spiti oli tin mera kai ekei einai pou arxizei i epidromi sto psigio kai sta ntoulapia..mageireuo posotites gia 4-5 atoma kai kathomai kai tis troo monos mou..den ksero pou ofeilete auto..isos se aisthimata monaksias pou me diakatexoun kata kairous..isos na exei anoiksei i oreksi mou kai to stomaxi mou ipervolika kai na min mporo na kratitho..exo pei kapoies fores na ksekiniso diaita,ksekinao kai eno stin arxi ola kala na sou meta pali oi kriseis iperfageias..den ksero pos na to antimetopiso kai to xeirotero einai pos exei antiktipo kai stin psixologia mou giati exo parei arketa kila (exo ipsos 1.90 kai katantisa 120 kila) kai niotho meionektika.otan me pianei i krisi den mporo na ksekolliso to mialo m apo to fagito..kataligo na gourouniazo kai istera me pianoun oi tipseis pou efaga kai telika tha paxino kai allo..peite mou sas parakalo kapoio tropo gia na mporeso na to antimetopiso..!!!

Senior Member
    Παθαινω ακριβως το ιδιο...τρωω σαν γουρουνι...πχ προσφατα,μεσα σε δυο ωρες εφαγα ενα ντονατ,2 κρουασανακια,2 τυροπιτακια,μια μπουγατσα και πεινουσα κι αλλο....και καθε φορα που σκεφτομαι οτι πρεπει να σταματησω να τρωω και να χασω μερικα κιλα,τρωω ακομα παραπανω...και μη μου πουνε οτι αδυνατησα,παλι φαγητο! Προσπαθω να σκεφτω αν υπαρχει ωρα της μερας που να μη θελω να φαω μια βαφλα η μια μπουγατσα...η και τα 2...θα μπορουσα.
    Προφανως δεν εχω απαντηση στο προβλημα αλλα πολυ θα ηθελα να δω τι θα πουνε!!
    No matter what anybody tells you, words and ideas can change the world. -Deas poets society

Junior Member
    ego den eimai toso tou glikou..emena i krisi otan me pianei me pianei kirios gia almira..tost.pitses,fagita,fast food....apo ola..

Senior Member
    Ουυυυ...εγω απ ολα!αν κι εχω αδυναμια στα γλυκα,μ αρεσει να τρωω κι απ τα 2!!
    No matter what anybody tells you, words and ideas can change the world. -Deas poets society

Senior Member
    alexander17 γεια σου αυτο που εχεις λεγεται συναισθηματικη υπερφαγια δλδ ειναι ψυχολογικη πεινα κ οχι σωματικη τοσο.. τρως για να καλυψεις αλλα κενα, συναισθηματικα ισως, μη μπορωντας να διαχειριστεις καποιες καταστασεις η στρεσογονα γεγονοτα κ καταφευγεις στο φαγητο ως αμυνα κ καλυψη.. επομενως πρεπει σε πρωτο σταδιο να εντοπισεις ποια ειναι τα γεγονοτα αυτα που σου δημιουργουν τα αναλογα συναισθηματα κ επειτα να βρεις τροπους να τα διαχειριζεσαι αλλιως ωστε να μην "μπαινουν" κι αυτα μαζι με το φαγητο στο τραπεζι!

ισως αμα επισκεφτοσουν καποιον ειδικο σε θεματα διατροφικων διαταραχων να μπορουσες να βοηθηθεις κ να εντοπισεις για ποιους λογους το κανεις ολο αυτο γιατι σιγουρα κρυβονται αλλα πραγματα απο πισω, δεν ειναι το φαγητο η αιτια, αλλα το ξεσπασμα πολλως αιτιων...

μιας κ εισαι κ φοιτητης ενα καλο κολπο που το κανω κι εγω ειναι να πηγαινεις τα μεσημερια να τρως λεσχη (εξαρταται κ σε ποια πολη εισαι) εκει μαγειρευουν υγιεινα φαγητα κ σου βαζουν μικρη ποσοτητα στο δισκο οποτε δεν υπαρχει κινδυνος να παρεκτραπεις!! κ μετα αντι να παρεις πχ το αστικο, πας σπιτι με τα ποδια κ εχεις χασει τις μισες θερμιδες!!

γενικοτερα υπαρχουν θεματα στη ζωη σου που σε προβληματιζουν, σε στρεσαρουν κτλ?? εξω βγαινεις?? φιλους εχεις?? κοπελα?? με τη σχολη καλα τα πας?? σε ρωταω γιατι συνηθως αυτες οι συμπεριφορες καπου οφειλονται σε αλλους παραγοντες.. εγω εχω βουλιμια δλδ τρωω κ τα βγαζω, ισως μπορω να σε βοηθησω....
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    λοιπον αλεξανδρε σου παραθετω κ αλλα 2 πολυ χρησιμα λινκ
    http://anonymoi-yperfagoi.weebly.com/

ειναι συλλογος ατομων με υπερφαγια κ κανουν κ συναντησεις αν εισαι αθηνα η θεσαλλονικη μπορεις να γνωρισεις κ αλλα ατομα με το ιδιο προβλημα και
    http://www.mpes.uoa.gr/
    ειναι συμβουλευτικο σαιτ για φοιτητες, μπορεις να γραψεις το τι σε απασχολει στην αναλογη κατηγορια..

κ ο,τι αλλο θες μη διστασεις να ρωτησεις οκ??

Junior Member
    Γεια σας..καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση σας στο ζήτημα μου..γενικά με την σχόλη μπορώ να πω ότι τα πάω μέτρια και αυτό ίσως γιατί δεν έχω καθίσει να ασχοληθώ σοβαρά..με τους φίλους...χμ....αυτό είναι λίγο περίπλοκο γιατί με βασανίζει το θέμα της μοναξιάς και στο φιλικό (κυρίως) άλλα και στον συναισθηματικό τομέα..προσπαθώ να το ξεπεράσω χωρίς αποτέλεσμα βέβαια..γενικά βγαίνω έξω..όταν βγαίνω τα πράγματα είναι καλά άλλα όταν γυρνώ σπίτι είναι το πρόβλημα..χθες για παράδειγμα βγήκα μια βόλτα και γύρισα σπίτι στις 2..εε κάθισα και έκανα ολόκληρο γεύμα στις 2 το βράδυ...είδα τις σελίδες που μου έστειλες και η αλήθεια είναι ότι φαίνετε πολύ ενδιαφέρον άλλα δυστυχώς δεν σπουδάζω σε μια Πάο αυτές τις δυο πόλεις και επίσης οι διαδικτυακές συναντήσεις δεν με βολεύουν την συγκεκριμένη ώρα καθώς δεν έχω ιντερνέτ στο σπίτι μούρη αλήθεια είναι όμως ότι φαίνεται για πολύ καλή ομάδα..όσο για κάποιον ειδικό το είχα σκεφτεί και εγώ άλλα δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν μου το επιτρέπουν..συν το ότι επειδή η πόλη που σπουδάζω είναι σχετικά μικρή δεν θα ήθελα να με δει κανένας να επισκέπτομαι ειδικό γιατί μετά θα αρχίσουν σχόλια και δεν θα το ήθελα σε καμία περίπτωση αυτό..εντάξει δεν είναι κάτι κατακριτέο το να ζητάς βοήθεια από κάποιον ειδικό άλλα δεν το βλέπουν όλοι έτσι..υπάρχει τίποτα πιο απτό που να μπορώ να κάνω μόνος μου για να το αντιμετωπίσω..?

Senior Member
    αλεξανδρε γεια σου κ παλι λοιπον θα σου πω αρχικα καποια πραγματα πιο γενικα κ μετα θα επιχειρησω να σου δωσω καποιες πιο πρακτικες συμβουλες κ απ την εμπειρια μου επισης οκ??

καταρχην σχετικα με αυτο που εχεις σιγουρα κρυβονται αλλοι λογοι απο πισω κ εκει πρεπει να εστιασεις, να τους εντοπισεις δλδ αρχικα, επειτα να αποδεχτεις το γεγονος ως προβλημα κ εντελει να δεις τι μπορεις να κανεις ειτε σε προσωπικο επιπεδο ειτε σε συμβουλετικο απο ειδικο ειτε σε συνεργασια με καποια ομαδα ωστε να το επιλυσεις κ να βγεις απο αυτον τον φαυλο κυκλο...

ειχα δει ενα αλλο θρεντ σου που εγραφες οτι αισαθνεσαι μοναξια επειδη δεν εχεις φιλους κ με καποιες κοπελες που εκανες παρεα τωρα βρηκαν γκομενους κ δεν εχετε τις ιδιες σχεσεις με πριν... οταν τα διαβαζα ασυναισθητα εκανα τη συνδεση με αυτο που περιγραφεις σ αυτο το θρεντ... εσυ εχεις σκεφτει οτι αυτα ισως μπορει να συνδεονται?? προσπαθησε να εντοπισεις κ αλλους λογους...

επισης με τη σχολη it doesn 't matter αν δεν εχεις ασχοληθει σοβαρα αλλωστε οι περισσοτεροι στο χαβαλε ειμαστε σιγα μην σκοτωθουμε κιολας 12 χρονια σκοτωνομασταν αλλα καλο ειναι αν μπορεις να πηγαινεις ωστε να ερχεσαι σε επαφη με αλλα ατομα κ να φευγει το μυαλο σου... γι αυτον κ μονο το λογο...εξεταστικη τωρα τι κανεις??εγω δυστυχως εξ αιτιας προσωπικου προβληματος μαλλον παω ενα εξαμηνο πισω αλλα σκασιλα μου στην τελικη...

για τις ομαδες που λες εγω δεν εχω παει μιας κ δεν εχω τετοιο προβλημα αλλα διαφορετικο αλλα εχω ακουσει καλα λογια, εκτος απο τις face to face συναντησεις μπορεις ρε συ κ μεσω ιντερνετ να μιλας με αλλα ατομα κ να ανταλαζετε αποψεις...... για ειδικο που λες μπορεις να ψαξεις στην πολη σου καποιον η αν εχεις οικονομικη δυσχερεια να πας σε καποιο κψυ εχει σε καθε νομο.... τωρα εκει που βρισκεσαι δεν ξερω πως εχουν τα πραγματα κ πως λειτουργουν, αυτο πρεπει εσυ να το ψαξεις...

επιπλεον πως φοβασαι οτι αν πας σε ειδικο μπορει να μαθευτει?? απο που κ ως που?? λιγακι ανυποστατο μου φαινεται...

τωρα για να παω κ στο πρακτικο κ συγκεκριμενο μερος της υποθεσης... καταρχην ειπα παραπανω εντοπιζεις τις αιτιες κ τα επακολουθα συναισθηματα κ προσπαθεις να αναζητησεις διαφορετικο reaction απ το να ξεσπας στο φαγητο.... πχ εκτονωσου, κανε κατι, αν καποιος σε δυσαρεστησε βαλε τον στη θεση του, μην κρατας πραγματα μεσα σου....

ξεκινα καποιες δραστηριοτητες ωστε να γεμιζεις το χρονο σου κ να γνωρισεις ατομα.. μπορεις να γραφτεις σ ενα γυμναστηριο, σε ενα συλλογο, μια ομαδα κατι τελοςπαντων αναλογως τα ενδιαφεροντα σου.... επισης μιας κ μαγειρευεις προσπθαησε εστω να κανεις υγιεινα φαγητα κ μικροτερες ποσοτητες... οταν σε πιανει αυτο το αισθημα κανε κατι εντονο κ αντιδραστικο, πχ βαλε δυνατη μουσικη κ ξεκινα να χτυπιεσαι, βαλε να δεις ταινια, γραψε κατι, ξερω γω κατι ο,τι να ναι αρκει να φυγει το μυαλο σου απο κει....

επισης καλο ειναι να καταγραφεις τις σκεψεις σου κ τα αναλογα συναισθηματα που σου προκαλουν ωστε να εισαι σε θεση να τα διαχειριζεσαι καλυτερα...

καλο ειναι επισης να περπατας πχ η να πηγαινεις για τζοκινγκ, επισης σου ξαναναφερω το παραδειγμα με τη λεσχη που ανεφερα παραπανω, ειναι πολυ σημαντικο, ξερω ατομα που ειχαν προβλημα βαρους κ βοηθηθηκαν ετσι, με την εννοια οτι κανουν υγιεινα φαγητα κ βαζουν μικρη ποσοτητα στο δισκο κ δεν υπαρχει κινδυνος να παρεκτραπεις, κ μετα πας με τα ποδια κ εχεις χασει τα μισα που εφαγες.. δεν ξερω σε ποια πολη εισαι αλλα νομιζω γενικα οπου υπαρχουν πανεπιστημιακες σχολες κ τμηματα υπαρχουν κ φοιτητικες λεσχες, δεν ξερω ψαξ το...

αυτα.