Results 1 to 2 of 2
-
03-04-2011, 10:59 #1
Ψυχολογική υποστήριξη για διατροφικές διαταραχές
Γεια σας σε όλους,
σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μου, πήγα σε ψυχολόγο και ενώ σε κάποιες περιπτώσεις βοηθήθηκα, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα της ψυχαναγκαστικής υπερφαγίας λύθηκε, τρώω ακατάπαυστα είτε νιώθω καλά είτε οχι, συνήθως νιώθω άσχημα πάντοτε εξαιτίας του φαγητού, της εικόνας μου στον καθρέφτη, των ρούχων που δεν μου πάνε, της μοναξιάς που φέρνει η απομόνωση από αληθινές σχέσεις, από την υπνική άπνοια που έχω λόγω παχυσαρκίας(116 κιλά σημερινό ζύγισμα!), και άλλα πολλά...
Ίσως χρειάζομαι ένα μόνιμο ψυχολόγο δίπλα μου αλλά δεν έχω χρήματα αυτήν την περίοδο. Παλιότερα που ζούσα σε νησί για κάποια χρόνια, υπήρχε ένας φορέας χρηματοδοτούμενος από το κράτος για άτομα με εξαρτημένες συμπεριφορές, είχα απευθυνθεί εκεί και για 8 μήνες περίπου έκανα συνεδρίες που με ωφέλησαν πολυ και δεν πλήρωνα. Τώρα όμως? Υπάρχει κάτι ανάλογο στην Αθήνα? Ξέρει κανείς?
- 01-06-2011, 21:34 #2
:grin: γεια σου! έχεις απευθυνθεί στην "Ανάσα" της Ζέτας Δούκα; Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να σε βοηθήσουν αλλά αυτός λένε ότι είναι ο σκοπός τους, να βοηθήσουν ανθρώπους με διάφορα θέματα διατροφής-όχι μόνο με νευρική ανορεξία. Για δοκίμασε εδώ: http://www.anasa.com.gr/main.htm παραγματικά ελπίζω και σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Πάντως επειδή δυστυχώς είμα σ'αυτό το τρυπάκι με τα κιλά-εντάξει τα έχω χάσει- αλλά για σκέψου ότι πριν 3 χρόνια πάλι είχα φτάσει στο στόχο μου ήμουν τρισευτυχισμένη και λίγους μήνες αφότου τάχασα διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού έμπλεξα με όλα αυτά ... τα ξαναπήρα αλλά σιγά σιγά βγαίνοντας απ'ολο αυτό τα ΞΑΝΑΕΧΑΣΑ!!!-Ελπίζω να μη σε τρομάζω γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός μου αλλά να σου αποδείξω ότι αν και πέρασα αυτά και άλλα πολλά... κατάφερα με ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ να φτάσω στο στόχο μου!Αρκεί να το πιστέψεις! Και μια μικρή αλλά σημαντική συμβουλή ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ και αγχώνεσαι, βάζε μικρούς στόχους, κοίτα ακριβώς μπροστά σου έχοντας στην ΑΚΡΗ του μυαλού σου τον τελικό στόχο! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ!
The Rise of Travel-Friendly Mini Sex Dolls
15-07-2025, 11:11 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή