Results 16 to 30 of 33
Thread: ασχετο αλλα..σχετικο
-
03-06-2011, 23:00 #16
ʼσχετο, αλλά και σχετικό: Πρόσφατα είδα στις "ειδήσεις" του star ένα εμετικό ρεπορτάζ σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι άνεργοι Έλληνες την οικονομική κρίση. Ήταν σε παραλία της Αττικής, όπου περιφέρονταν με περισπούδαστο ύφος διάφοροι μαυρισμένοι τύποι, φέροντες χοντρές χρυσές καδένες στο δασύτρυχο στέρνο τους και μοδάτα γυαλιά ηλίου. Ενίοτε έπαιζαν ρακέτες και παραδίπλα "προβληματισμένες" κυρίες έβαφαν τα νύχια τους, διορθώνοντας παράλληλα το κορδόνι του στριγκ μαγιώ τους. Ο κύριος είπε ότι δε βαριέσαι, αδελφέ, είμαι ένα χρόνο άνεργος, αλλά πού να ψάχνω τώρα δουλειά με τα μεροκάματα που δίνουν. Σου ζητούν να δουλέψεις για πέντε μέρες και σε πληρώνουν για τρεις. Η δε κυρία είπε, ναι, είμαι ενάμισυ χρόνο άνεργη, αλλά δε βαριέσαι, βολευόμαστε όλες, λίγο οι γονείς, λίγο ο φίλος μας, κάτι γίνεται! Το ρεζουμέ ήταν ότι Ελληνάρες είμαστε και πρεσβεύουμε το γνωστό ρητό "η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι η μπιπ φτιασίδι"!
Αν και είναι γνωστό ότι λατρεύω να βλέπω αηδιούλες στην τηλεόραση, ε, ακόμη και η παρακμή έχει τα όριά της. Αηδίασα και άλλαξα αμέσως κανάλι. Ντράπηκα και φοβήθηκα μήπως και βγαίνει παραέξω αυτή η άθλια εικόνα. Από τη μια να ζητιανεύουμε και από την άλλη...
- 03-06-2011, 23:24 #17
ο κοσμος κατεβαινει στο Συνταγμα γιατι εχει μια ευκαιρια να δειξει την αντιδραση σου σε οσα συμβαινουν χωρις να ειναι "υπο την αιγιδα" του καθε κομματος η του καθε συνδικαλιστικου φορεα κ αυτο γιατι τα εχει σιχαθει αυτα (γιατι αραγε??)!!!!
δυστυχως, αυτον τον τροπο εχει αυτη τη στιγμη, αυτον χρησιμοποιει-αξιοποιει!!
καλυτερο αυτο απο το "και τι μπορουμε να κανουμε"???
αβα, παρακμη ειναι που ενα καναλι ψαχνει κ βρισκει τυπους σαν αυτους που περιγραφεις, διοτι αυτες οι περιπτωσεις παντα υπηρχαν κ παντα θα υπαρχουν, υπαρχουν ομως κ οι αλλες , των ανθρωπων που εχουν οικογενεια, που πανε σε ΣΔΕ γιατι η ζωη ηταν ΠΟΛΥ αδικη μαζι του κ δεν μπορεσαν ουτε το σχολειο να τελειωσουν κ παραλληλα κανουν ο,τι δουλεια του ποδαριου βρισκουν, καθαριζουν σκαλες για να βγει ο επιουσιος!!!
αλλα αυτο δεν εχει χαβαλε για να το δειξει το star βλεπεις.... προκαλει περισσοτερο η νεαρα που την ταϊζει ο φιλος...
03-06-2011, 23:28 #18
Δε καταλαβαίνω πως το θέμα άλλαξε και μιλάμε περί μεταναστών... αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας δλδ; Προσωπικά αυτή τη στιγμή το ιεραρχώ πολύ χαμηλά στα προβλήματα της χώρας... πριν 3 χρόνια το αξιολογούσα περισσότερο αλλά αυτή τη στιγμή στη ζυγαριά είναι πιο χαμηλά για μένα. Πάντως ενώ δεν είμαι Έλληνας(ούτε και μετανάστης ακριβώς...) έχω ισχυρή άποψη για το θέμα και το συζητάμε αν θέλετε.
Originally posted by anna65
Ρε παιδιά, μου λέτε όλο για τους κακόμοιρους τους μετανάστες που τους μαχαιρώνουνε, τους δέρνουνε, τους βασανίζουνε και δεν ξέρω τι άλλο. Να σας πω εγω τι βλέπω. Στην παιδική χαρά είμαστε οι μοναδικοί Έλληνες. Στο σουπερμάρκετ οι Έλληνες υπάλληλοι είναι μειοψηφία. Στο λεωφορείο, ο Έλληνες είναι λιγότεροι από τους μισούς. Στο νηπιαγωγείο της κόρης μου οι αλλοδαποί είναι περισσότεροι από τους μισούς, για αυτό εξάλλου και η καλύτερη φίλη της είναι από την Αλβανία. Στον παιδικό σταθμό του γιου, παρόμοια κατάσταση, που επιδεινώνεται από την πολιτική "πρώτα τα παιδιά των μεταναστών και μετά των Ελλήνων". Η κοπέλα με την οποία κάνω πιο συχνά παρέα, σληβάτη μικρομάνα, είναι από τη Βουλγαρία, με άντρα Σύριο. Η σύσταση της Αθηναϊκής κοινωνίας έχει αλλάξει, και δεν είναι όλοι φασιστόμουτρα!
Originally posted by AvaΌσο για τους μετανάστες, οι απόψεις διίστανται: Υπάρχουν και οι εξαθλιωμένοι ρακένδυτοι, που είναι άξιοι λύπησης, υπάρχουν όμως και τα κακοποιά στοιχεία, που δε διστάζουν και να σκοτώσουν ακόμη. Αυτοί, ακόμη και μετά από απέλαση, βρίσκουν τον τρόπο και ξαναγυρίζουν. Γιατί, για να μας ρημάξουν κι άλλο? Δηλαδή εμείς είμαστε τόσο πλούσιοι, έχουμε όλοι δουλειές και έχουμε τον τρόπο να φροντίσουμε τους αναξιοπαθούντες από το περίσσευμά μας? Μερικά πράγματα απλώς δεν τα καταλαβαίνω..
Υπάρχει και μια ακόμα μια πιο μικρή μειοψηφία μεταναστών που προσωπικά με ενοχλεί πολύ αλλά μόνο εμένα ενοχλεί απ'όσους ξέρω... οι επαγγελματίες αθλητές που αμείβονται με εκατοντάδες εκατομμύρια(που προφανώς δε μένουν εδώ) κάθε χρόνο σε μια χώρα υπο χρεωκοπία όπου δε θα έπρεπε να υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός. Για μένα είναι σαφές οτι χρησιμοποιείται σαν όπιο του λαού ο επαγγελματικός αθλητισμός αλλά ΟΚ...
03-06-2011, 23:34 #19
Smart, οι άνθρωποι που περιγράφεις έχουν τον απεριόριστο θαυμασμό μου. Και πραγματικά ο άνθρωπος που θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ζήσει την οικογένειά του δεν είναι θέμα πιασάρικο. Γι' αυτό και άλλαξα κανάλι. Για να μη γίνω μία ακόμη χάντρα στο μπεγλεράκι των ηλιθίων, που νομίζουν ότι με αυτά τα θέματα θα "ψυχαγωγηθούμε" και θα ξεχάσουμε την κατάστασή μας.
03-06-2011, 23:40 #20
Φιλιππάρα, στην ψυχή του Έλληνα υπάρχει λιγάκι ο ρατσισμός και λιγάκι η ζήλεια. Σκεφτόμαστε πχ, γιατί ο Αλβανός, που τον είχα στα χωράφια μου και του έδινα ένα κομμάτι ψωμί για να μου βγάλει τη δουλειά, έγινε τώρα αφεντικό και κοντεύω να γίνω εγώ ο εργάτης του? Μιλάω εκ πείρας. Όχι, δεν έχω χωράφια, δεν είμαι γεωκτήμονας, δεν έχω Αλβανούς στη δούλεψή μου, αλλά ζω σε ένα μέρος όπου οι Αλβανοί είναι πάρα πολλοί και που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προκόψει. Πολύ περισσότερο από κάποιους από μας, που ξημεροβραδυαζόμαστε στα καφενεία, πίνοντας τσίπουρα και λέγοντας εξυπνάδες.
03-06-2011, 23:58 #21
den εχω κατι με τους ξενους. εξω γεννηθηκα και γω.η χωρα μας ομως δεν ηταν ετοιμη να τους δεχτει και να τους προσφερει αυτα που χρειαζονται.και καταφερανε αυτο που θελανε,να εξαθλιωθουν ολοι,και ελληνες και ξενοι και να σκυλοτρωγωμαστε ματαξυ μας ενω αυτοι γυρνανε με τις αμαξαρες και τις κουρσαρες τους και βολταριζουν.να μας κανουν σαν τα ζωα θελουν να σκοτωνεις για την επιβιωση σου και να γελανε.ναι με ενοχλουν οι ξενοι γιατι το μεροκαματο απο 35 εφτασε 20 .και για ενα σωρο αλλους λογους αλλα τι φταινε και αυτοι??ταλαιπωροι ειναι που τους ξεγελασανε.αλλα περιμεναν.νομιζεις οτι αν ξερανε οτι θα ειναι ετσι η ζωη τους θα εχοντουσαν?????
04-06-2011, 00:15 #22
Όταν λες "καταφέρανε αυτό που θέλανε", αναφέρεσαι στους αλλοδαπούς ή στους πολιτικούς?
04-06-2011, 00:18 #23
Ava νομίζω ο φθόνος που περιγράφεις είναι περισσότερο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και λιγότερο του Έλληνα, απλά επειδή είμαστε(γίναμε δλδ) λίγο πιο τεμπέληδες από το Μ.Ο. φαίνεται περισσότερο. Ένας τυπάκος που ζούσε κλέβοντας κοινοτικές επιδοτήσεις μέχρι που δε καταλαβαίνει πως ο συνάνθρωπος του με σκληρή δουλειά μπορεί τελικά να είναι ίσως και καλύτερα απ'αυτόν τώρα που το πάρτυ τελείωσε.
Ναι Ναταλία, πιστεύω οτι θα ερχόντουσαν και νομίζω και οτι ξέρουν και που έρχονται, δυστυχώς υπάρχουν μέρη πολύ χειρότερα απ'ότι βλέπουμε εμείς γύρω μας. Μιλάω για Ασιάτες και Αφρικανούς φυσικά, οι Ευρωπαίοι νομίζω έχουν σταματήσει να έρχονται.
04-06-2011, 00:24 #24
Αν σου πω Φιλιππάρα ότι το ευχαριστιέμαι κιόλας λίγο αυτό που συμβαίνει στον τύπο που περιγράφεις, το λαμόγιο, που ξαφνικά βρέθηκε στην απέξω, θα με χαρακτηρίσεις ανώμαλη ή κακιά? Γιατί η αλήθεια έιναι ότι το ευχαριστιέμαι. Αλλά δυστυχώς με παίρνει κι εμένα η μπάλα. Κι εμένα και όλους μας.
04-06-2011, 00:30 #25
Έτσι είναι, μακάρι να επηρεάζονταν μόνο τα λαμόγια... αλλά...
04-06-2011, 00:38 #26
Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα μιλούσα για πολιτική. Δεν είναι το στυλ μου. Αλλά έτσι όπως γίναμε... Ακόμη και οι πιο άσχετοι έχουν το λόγο. Παρατήρησα ότι χρησιμοποιώ εκφράσεις, που τις ακούω καθημερινά, αλλά δεν περίμενα να τις εκστομίσω ποτέ. Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι ότι οι μισθοί των πολιτικών δεν έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, μάλιστα είχαν το θράσος να ζητήσουν και αναδρομικά. Ότι γενικώς είναι στο απυρόβλητο. Ο λαουτζίκος, από την άλλη, αν είναι σε θέση να πληρώσει τα ταμεία του, αγνοεί το μέλλον του, αν θα πάρει σύνταξη, στην περίπτωση που του συμβεί κάτι, αν θα πληρωθεί για τα δεδουλευμένα, όπως θα έπρεπε. Γενικά αυτά ακούγονται ότι είναι στη σφαίρα της φαντασίας, δυστυχώς όμως είναι πέρα για πέρα αληθινά.
04-06-2011, 09:04 #27
Originally posted by filipparas
Τόσο κακό είναι που υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί σε κάποιες γειτονιές; Ειδικά όλοι αυτοί που περιγράφεις φαίνονται τίμιοι απλοί οικογενειέρχες.
Και ναι, μαζεύτηκαν και δυο καντίνες με σουβλάκια. Πού είναι το κακό; Τόσος κόσμος, φυσικό είναι να βρήκαν κι αυτοί την ευκαιρία για κάποιο μεροκάματο - όλοι αυτό δεν παλεύουμε στην τελική; Μόνο που επειδή οι "έξυπνοι" τόλμησαν και ζήτησαν 4 ευρώ παρακαλώ για το σάντουιτς, τα άκουσαν και τα μάζεψαν - άκου να διαμαρτύρεσαι για τα λαμόγια και από δίπλα το λαμόγιο να έρχεται να σου πουλήσει το χοτ-ντογκ 4 ευρώπουλα!
Originally posted by Ava
Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα μιλούσα για πολιτική. Δεν είναι το στυλ μου. Αλλά έτσι όπως γίναμε... Ακόμη και οι πιο άσχετοι έχουν το λόγο.
Φυσικά και δεν συμφωνούμε. Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε σε όλα. Αυτό όμως είναι και η μαγεία της αληθινής δημοκρατίας. Το δικαίωμα να διαφωνείς, αλλά να μπορείς να ακούγεσαι. Τώρα η φωνή μας δεν ακούγεται καν - όσο δυνατή κι αν είναι. Όποιος καταφέρνει και "κλέβει" τις ψήφους από το 20% των ψηφορόρων, καταφέρνει να αποκτά ασυδοσία για τα προσεχή χρόνια και να κλέβει, να κουρελιάζει και να καταπατά κάθε δικαίωμα, ελπίδα και όνειρο από το 100% της ελληνικής κοινωνίας (αφού το 55% απλά απείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας...). Πρέπει να το σταματήσουμε, και έχουμε αργήσει αρκετές δεκαετίες. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να το πάρουμε απόφαση, και νομίζω πως έφτασε αυτή η στιγμή!
04-06-2011, 21:28 #28
ΑVA ΣΤΟΥς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥς ΒΕΒΑΙΩς....
09-06-2011, 00:20 #29tweetaki15Guestγεια σας δεν ηξερα που να γραψω αλλα μου κολλαγε ο τιτλος καπως εδω...ξερετε πως μπορω να αλλαξω το username ΜΟΥ?ειναιιιι μεγαλη αναγκη...αν ξερει καποιος ας μου πει
09-06-2011, 00:24 #30
καλυτερα να στειλεις ενα μεηλ στον NikosD.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια