Results 16 to 24 of 24
Thread: Η γνωμη σας???
-
04-06-2011, 11:43 #16
Καλημερα ελαφακι! Ειμαι η Πεγκυ και ειμαι 22 χρονων, φοιτητρια!! Καταλαβαινω απολυτα πως νιωθεις.. περσυ τετοια εποχη ηθελα να κανω χειρουργειο για να αδυνατισω αλλα (ευτυχως) με συνετησαν καποια ατομα! περσυ ημουν 105 και κατεβηκα μεσα στο καλοκαιρι στα 88 με απολυτα ισορροπημενη διατροφη και μπανακια στην παραλια!το χειμωνα λογω διαφορων ζητηματων ψυχολογικων κ αγχους πηγα στα 98! Το ποσο στεναχωρηθηκα δεν λεγεται.. Απο την απογοητευση μου ετρωγα ολο κ περισσοτερο! Εχω ενα μηνα που κανω διαιτα και ειμαι 93. Στοχος τα 68-69.. Να ξερεις, πως δεν εισαι η μονη που το περναει ολο αυτο.. Ναι ειναι δυσκολο, ειναι μια πορεια με πολλους πειρασμους και απογοητευσεις (ειδικα οταν κολλαει η ζυγαρια!!), αλλα οταν κοιταχτεις στον καθρεφτη και δεις τον εαυτο σου πιο αδυνατη θα καταλαβεις ποσο αξιζε!! Το καλο με εμας ειναι οτι ειμαστε μικρες, και ο μεταβολισμος μας λειτουργει σαν τρελος κυριολεκτικα!! Εκμεταλλευσου το κ εσυ!! Σου ευχομαι καλη τυχη, κουραγιο, και ευχομαι να πανε ΟΛΑ ΚΑΛΑ! (που θα πανε αν το θελεις εσυ η ιδια). Σε φιλω!
- 04-06-2011, 11:52 #17
δεν εισαι μονη, αυτο ειναι το μονο σιγουρο!!
μοιαζουν πολυ οι ιστοριες μας, αν κι εγω ειμαι 3 χρονια περισσοτερα
δεν ξερω αν ειναι προβλημα για σενα αλλα εμενα με πανικοβαλει η λεξη διαιτα
σε τοσα κιλα και μια απλη διατροφη να κανεις, δλδ να κοψεις τα περιττα, θα χασεις αμεσως
κι εμενα μου συμβαινει
κανε αυτο και μετα θα ερθουν ολα μονα τους φιλη μου
04-06-2011, 13:49 #18
Celia_Ci και κατέ ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση σας!!!με βοηθάει πολύ να ξέρω πως δεν είμαι μόνη μου σε όλο αυτό...η αλήθεια είναι οτι όταν είχα χάσει κάποια κιλά και είδα οτι μου έμπαιναν πιο εύκολα τα ρούχα μου ένιωσα πολύ χαρούμενη και όντως αυτό αξίζει πραγματικά!
κατέ και εμένα με πανικοβάλει η λέξη δίαιτα! απλά τώρα που το πήρα απόφαση κόβω τα γλύκα και γενικά τα περιττά αλλά είναι δύσκολο..ειδικά όταν είσαι έξω με παρέα και όλοι τρώνε τις απαγορευμένες λιχουδιές...
πάντως σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι και σε εσάς καλή επιτυχία με τον στόχο που έχετε βάλει..!!!
04-06-2011, 21:53 #19
Ελαφάκι, καλώς όρισες στο φόρουμ.
Είναι καλό που σκέφτεσαι πως πρέπει να κάνεις κάτι για τα κιλά σου όσο είναι νωρίς, γιατί εγώ που τα άφηνα απλά να αυξάνονται έφτασα να κάνω δύο δύσκολες εγκυμοσύνες, να κινδυνέψει και η δική μου ζωή και των παιδιών μου και να με παίρνουν τα προβλήματα υγείας από κάτω μέχρι να το πάρω απόφαση να κάνω κάτι πιο δραστικό από μια δεκαήμερη "τιμωρία" - σόρρυ, δίαιτα εννοούσα. Βλέπεις, κάθε φορά που ξεκινούσα ένα νέο διατροφικό πλάνο και ενημέρωνα τους γύρω μου για αυτό, έβλεπα ότι είχαν αποφασίσει για άλλη μια φορά να με "τιμωρήσουν" και επέλεγαν όλα όσα δεν επιτρεπόταν να φάω!
Τελικά, χρειάστηκα μια πολύ δυνατή επέμβαση, που με έφερε για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή μου να δω το 6αρι στη ζυγαριά. Δεν έφτασα φυσικά το "59" που λένε οι πίνακες, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη πια. Ωστόσο, καμία επέμβαση δεν είναι η εύκολη λύση. Κάθε επέμβαση έχει και τις αρνητικές πλευρές, που πρέπει να σταθμίσεις πολύ πριν σκεφτείς κάτι επεμβατικό. Το χειρουργείο είναι η τελευταία λύση, όχι η πρώτη. Μακάρι να μην το χρειαστείς. Αν τελικά δεν το αποφύγεις, ψάξε από τώρα τις συνέπειες και τις παρενέργειες κάθε επιλογής. Ψάχνοντας, θα δεις πως τελικά μπορείς και χωρίς μαχαίρι.
Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Τώρα βρήκες συμμάχους στον αγώνα σου. Προσπάθησε με σωστή διατροφή, επιλέγοντας τις παρέες ώστε να συμπαραστέκονται και όχι να αντιδρούν - αυτοί οι "φίλοι" είναι οι ίδιοι, που αν σε δουν να αποκτάς ένα καλύτερο σώμα θα σου γυρίσουν την πλάτη! ΄Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!
05-06-2011, 12:33 #20
anna65 σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου γιατί όντως με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ...
λειτουργώ πιο καλά αν ξέρω ότι κάποιος με ελέγχει..και πρέπει να πω πως έχω πεισμώσει και θα τα χάσω τα κιλά μου χωρίς χειρουργείο!
05-06-2011, 12:41 #21
Ελαφάκι, εγώ θα σου πω κάτι, άσχετα με το τι επιλέγεις να κάνεις,
Κάνε πράξη αυτό που επιλέγεις ΧΘΕΣ! Είσαι τόσο νέα και είναι κρίμα να αφήνεις τα χρόνια να περνούν κι εσένα να βουλιάζεις όλο και περισσότερο. Εγώ στην ηλικία σου άρχισα να έχω προβλήματα με το βάρος μου. ʼφησα τα χρόνια να κυλήσουν, νομίζοντας ψευδώς ότι θα τα καταφέρω. Και δοκίμασα τα πάντα. Στα 38 μου πια, αποφάσισα την οριστική λύση, το χειρουργείο. Μετανιώνω για ένα μόνο πράγμα. Γιατί δεν το έκανα νωρίτερα. Πιστεύω πως το πρόβλημα των κιλών μου μου στέρησε πολλές χαρές, ας μην τις αναλύσω τώρα και ψυχοπλακωθώ.
Συμφωνώ με την ʼννα στο ότι το χειρουργείο είναι όχι η πρώτη, αλλά η τελευταία λύση. Δοκίμασε, κούκλα μου, να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν και δώσε κάθε δυνατή ευκαιρία στον εαυτό σου, τώρα που είσαι ακόμη μικρούλα!
Καλή σου δύναμη!
05-06-2011, 15:51 #22
Ava έχω αρχίσει μια σοβάρη προσπάθεια για δίαιτα και αν δω οτι μετά απο λίγο τα ξαναπαρατήσω τότε σίγουρα θα μπω στην διαδικασία για κάποιο χειρουργείο...
έχω χάσει πάρα πολλά σημαντικά πράγματα και φταίνε τα κιλά μου αλλά και εγω που δεν έχω κάνει κατι...δεν θα το ανεχτώ άλλο αυτο! σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου πραγματικά!!!!
05-06-2011, 17:52 #23
Καλησπέρα και από μένα. Σίγουρα είναι εφικτό αν το έχεις πάρει απόφαση και έχεις την υπομονή. Το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι να μην έχεις τη νοοτροπία ότι πρέπει να κάνω δίαιτα αλλά τη νοοτροπία ότι πρέπει να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου και της διατροφής οι οποίες θα είναι μόνιμες. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις και καινούριες συνήθειες που πρέπει να αρχίσεις και το σημαντικότερο να κρατήσεις. Το να κάνουμε πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας (άσκηση,διατροφή κτλ) από τη μια μέρα στην άλλη δεν είναι εύκολο για αυτό ίσως είναι καλύτερο αυτές να γίνονται σταδιακά και όταν παγιώνεται η μία αλλαγή να εισάγουμε μία καινούρια. Σίγουρα αυτός δεν είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να χαθούν τα κιλά αλλά μακροπρόθεσμα κατά τη γνώμη μου είναι ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο υγιεινός.
Όπως και να χει καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.
05-06-2011, 18:33 #24
Γεια σου dimkes ευχαριστώ για τις συμβουλές σου,θα προσπαθήσω να τις τηρήσω και να μην ξεφύγω ξανά...
Φωταψιες στα μάτια
26-06-2025, 07:53 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή