ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ? - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 13 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 193
    Senior Member
    Originally posted by smart
    Originally posted by mitsokolo
    ξεχασα το επιδορπιο ημερας, παγωτο φραουλα με φρεσκιες φραουλινες, χωρις αυγα και γαλα, βασικα κατι σαν σορμπε βγαινει, αλλα ειναι τελειο και πολυ δροσιστικο :bigsmile:
    συνταγουλα?
    smartaki θα στην γραψω το πρωι! ειναι πανευκολη παντως και yummy yummy!
    παω να παρω το χαπακι μου και να την πεσω .. φιλια κορασιδες!

Senior Member
    ωχ τι γουρουνι που ειμαι λεω και γω τι ξεχασα τι ξεχασα! τη συνταγη για τη σμαρτ!
    οριστε σμαρτακι η συνταγη για το παγωτο φραουλα απο καπου την ειχα γραψει αλλα κλασικα δε θυμαμαι! χαχαχαχ παντως ειναι δοκιμασμενη πολλες φορες οποτε η επιτυχια ειναι σιγουρη!

παγωτο φραουλα~σορμπε

Συστατικά

300 γρ. ώριμες φράουλες
    1 κούπα ζάχαρη
    1 κούπα νερό
    3 κουταλιές σούπας λεμόνι
    3 κουταλιές σούπας βότκα

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
    Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό που πρέπει να είναι χλιαρό. Αφού διαλυθεί, βάζουμε το σιρόπι στο μάτι μέχρι να πάρει βράση και μετά κλείνουμε το ρεύμα, αφήνοντας το κατσαρολάκι στο μάτι (ξεσκέπαστο) να συνεχίζει να βράζει μέχρι να σταματήσει.
    Το βγάζουμε απο το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Βάζουμε σε μπλέντερ τις φράουλες, το λεμόνι, τη βότκα και το μισό απο το σιρόπι που φτιάξαμε και το δουλεύουμε.
    Αφού ετοιμαστεί, βάζουμε και το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύουμε ξανά και το μίγμα είναι έτοιμο για την παγωτομηχανή.
    Εκεί, το δουλεύουμε 45 λεπτά περίπου, βάζουμε τον κάδο με το παγωτό στο ψυγείο για 5-10 ώρες να σφίξει και μετά το σερβίρουμε

εγω το κανω χωρις παγωτομηχανη απλα το ανακατευω που και που μεχρι να σφιξει! παγωτομηχανες και μλακιες! ειχαμε και στο χωριο μας? :lol: :lol: :lol:

Senior Member
    Μιτσοκόλο, το τιραμισου?????????????????????????

Σήμερα έχουμε διαφορα λαχανικά γιαχνί (αν δεν αλλάξω γνώμη)

Senior Member
    Originally posted by mitsokolo
    ωχ τι γουρουνι που ειμαι λεω και γω τι ξεχασα τι ξεχασα! τη συνταγη για τη σμαρτ!
    οριστε σμαρτακι η συνταγη για το παγωτο φραουλα απο καπου την ειχα γραψει αλλα κλασικα δε θυμαμαι! χαχαχαχ παντως ειναι δοκιμασμενη πολλες φορες οποτε η επιτυχια ειναι σιγουρη!

παγωτο φραουλα~σορμπε

Συστατικά

300 γρ. ώριμες φράουλες
    1 κούπα ζάχαρη
    1 κούπα νερό
    3 κουταλιές σούπας λεμόνι
    3 κουταλιές σούπας βότκα

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
    Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό που πρέπει να είναι χλιαρό. Αφού διαλυθεί, βάζουμε το σιρόπι στο μάτι μέχρι να πάρει βράση και μετά κλείνουμε το ρεύμα, αφήνοντας το κατσαρολάκι στο μάτι (ξεσκέπαστο) να συνεχίζει να βράζει μέχρι να σταματήσει.
    Το βγάζουμε απο το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Βάζουμε σε μπλέντερ τις φράουλες, το λεμόνι, τη βότκα και το μισό απο το σιρόπι που φτιάξαμε και το δουλεύουμε.
    Αφού ετοιμαστεί, βάζουμε και το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύουμε ξανά και το μίγμα είναι έτοιμο για την παγωτομηχανή.
    Εκεί, το δουλεύουμε 45 λεπτά περίπου, βάζουμε τον κάδο με το παγωτό στο ψυγείο για 5-10 ώρες να σφίξει και μετά το σερβίρουμε

εγω το κανω χωρις παγωτομηχανη απλα το ανακατευω που και που μεχρι να σφιξει! παγωτομηχανες και μλακιες! ειχαμε και στο χωριο μας? :lol: :lol: :lol:

εμ, ναι , με ψαρωσες με την παγωτομηχανη :P
    σουπερ, να τι θα κανω τις φραουλες μου που τωρα γινονται κ δεν τις προλαβαινω
    βοτκα δεν εχω, κονιακακι θα καει πιστευω..

σ ευχαριστωωωωωωω :smilegrin:

Senior Member
    σπανακορυζο..... μαλιστα βρηκα μια συνταγη λαιτ που αντι για 320 θερμιδες τα 280γρ εχουν μολις 100 θερμιδες.... και εχω κ@λοχαρει γιατι θα φαω 2 πιατα κ θα ειναι μολις 200 θερμιδες.......

Senior Member
    γιουβετσι κοκκινιστο με μοσχαρι απαχο

Senior Member
    χθες εκανα σνιτσελ γαλοπουλας ψητα με πατατουλες ψητες και σημερα κοτοπουλο ψητο με ρυζι και λαχανικα

Senior Member
    Χτες παστίτσιο και σήμερα ομελέτα στον φούρνο για μενα και φασολακια πρασινα για τους υπόλοιπους (εγώ θα τα φάω αυριο μεσημέρι)

Senior Member
    μουσακα με πατατα -εννοειτε- και ολα τα κομφορ και τηγανιτα τινγκα στη θερμιδα, παραδοσιακο, και οποιος αλλαζει το μουσακα και τον κανει λαιτ ή με λαχανικα η με ψαρικα μεσα η με οσπρια η με βιδες ειναι το λιγοτερο βλασφημος! :lol: :lol:
    κεικ καρυδας ελαφρα σιροπιαστο με αρωμα βανιλιας και απο πανω δροσερη κρεμα με τριμμενη καρυδα .

ειμαι σιγουρη πως καποιος πισω απ την οθονη του με βριζει αλλα αυριο θα παω να εξομολογηθω :lol: :saint2:

Senior Member
    Πρωι πρωι κουμπαρουλα, first thing in the morning που λενε και στο χωριο μου...

Senior Member
    με την αυγουλα αγαπημενε!!!! :love: :love:

Senior Member
    mitsokolo αυτές οι λιχουδιές φαντάζομαι πως θα είναι για τους άντρες της ζωής σου!!!!!!!!!!(ουπς μου βγήκε)

Ααααααχχχ αυτό το κέικ κάτι μου έκανε, με την κρεμούλα του απο πάνω κ την τριμμένη καρύδα, καθώς κ γλυκαντζού μ' αναστάτωσε!!!!!!!
    Εσύ το φτιάχνεις ή έτοιμο?

Senior Member
    εννοειτε εννοειτε στα ωπα ωπα τους εχω (ουπς και μενα μου βγαινει αυθορμητα ) :lol: :lol: :lol:
    αν και χθες εφαγα μια μικρη φετα το βαζω και στο ψυγειο και ειναι μια κολαση (ειπαμε αυριο εξομολογηση) :lol:
    σπανια περνω απ εξω, εγω τα κανω break Μου

Senior Member
    Καλά έκανες κ έφαγες δεν γίνετε για την υπόλοιπη ζωή μας να μην ξαναφάμε γλυκό!!!:sniffle:

Απλά θέλει μέτρο! Ας πούμε μια φορά τη βδομάδα, αυτό είναι το δικό μου μέτρο!!!!!!! και βλέπω πως έχει αποτέλεσμα γιατί μέχρι τώρα έτρεχα σε διαιτολόγους έκανα το πλάνο κατά γράμμα ώμος αυτό με καταπίεζε κ όταν έτρωγα κάνα γλυκάκι γέμιζα από τύψεις ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρω!!!!!!!!!!!

Εαν δεν σου είναι κόπος μπορείς να μου πεις τη συνταγή για την κρέμα? Την ψήνεις μαζί με το κέικ η την βάζεις μετά απο πάνω?

Senior Member
    ετσι ειναι εχεις δικιο!
    ναι βεβαιωσ να στην δωσω! πρωτα φτιαχνω το κεικ το σιροπιαζω το βαζω να παγωσει και μετα κανω την κρεμα, και βουρ ολο μαζι στο ψυγειο!

Page 10 of 13 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast