Results 91 to 105 of 193
			
		Thread: ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?
- 
	09-06-2011, 12:08 #91Senior Member  
 - Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
 Απόψε θα φτιάξω ψάρι σουβλάκι με πιπεριές και μελιτζάνες. Ακόμα δεν αποφασισα αν θα τα κανω στον φουρνο ή στο τηγάνι χωρίς λάδι. θα δω αναλόγως τα κέφια. 
 
 Και πατατούλες τηγανητές για τον συζηγο γιατί έχει μέρες που τις ζητάει ο καημένος!
 
- 09-06-2011, 12:41 #92Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
 αγγελουδακι εννοω τη μαγια τη φρεσκια στο κυβακιOriginally posted by aggeloydaki
 μίτσο μου μιαμ μιαμ ακούγεται και μια χαρά υλικά έχει,εγώ εξάλλου μόνο με τυρί και ενίοτε ελιές τρώω την πίτσα (ως περίεργο ον που είμαιOriginally posted by mitsokolo
 
 
 υλικα για τη ζυμη
 
 ~ 4 κουπες αλευρι (εγω βαζω robin hood)
 ~ 1μιση κουπα χλιαρο νερο
 ~ 1 κουτακι μαγια
 ~ 1 κγ. ζαχαρη
 ~1 κγ αλατι
 ~ 2 κσ. λαδι
 
 λοιπον σε ενα μπολ ριχνουμε το νερο τη ζαχαρη και τη μαγια να λιωσουν!
 μετα ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα ΕΚΤΟΣ απ το αλευρι, που το ριχνουμε κουπα-κουπα μεχρι να γινει η ζυμη μας ελαστικη!
 τελος λαδωνουμε ενα μπολ βαζουμε τη ζυμη μας μεσα και τη σκεπαζουμε με ενα πανι την αφηνουμε σε ενα ζεστο μερος μεχει να διπλασιαστει σε μεγεθος!
 ε οταν γινει, την βγαζεται και την παιζετε οπως θελετε! :lol: :lol: (παντα με αλευρι να μην κολλαει)
 
 
 σαλτσα πιτσας
 
 ~ 1 κουτακι ντοματα χυμο
 ~ 2 κσ. παστα ντοματας
 ~ 2 φρεσκα κρεμυδακια
 ~2 σκελιδες σκορδο
 ~ 2 κσ λαδι
 ~1 1/4 κρασι κοκκινο
 ~1 κσ βασιλικο
 ~1 κσ ριγανη
 ~1 κσ πιπερι /πιπερι ) )
 
 όταν λες κουτάκι μαγιά εννοείς το φακελάκι ή την φρέσκια που είναι σαν κυβάκι?
 
 αλήθεια μετά το τρίμηνο θα μπορώ άραγε να την φάω???χτες σκεφτόμουν πως στην επέτειο του γάμου μου θα έχω ήδη πάει στην επάνεξέταση μου και θα έχω φύγει από τα αλεσμένα και έλεγα του άνδρα μου "μωρό μου που θα με πας για φαγητά?" με κοιτάει λες και είμαι εξωγήινος και μου λέει γιατί θα τρώς???? μα ναι λέω,,,λίγο κοτοπουλάκι,2 κομματάκια ντοματούλα ...αυτά :smilegrin::smilegrin::smilegrin::smilegrin:  
 oλο και κατι θα τσιμπας μεχρι τοτε! αντε θα εισαι και οικονομικη πλεον! οπως ολες μας! χαχαχαχ :love:
 09-06-2011, 12:43 #93Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
 Πωλινακι πως θα κανεις το ψαρι σε σουβλακι? :shocked2: θα σου διαληθει :/Originally posted by polinaki1983
 Απόψε θα φτιάξω ψάρι σουβλάκι με πιπεριές και μελιτζάνες. Ακόμα δεν αποφασισα αν θα τα κανω στον φουρνο ή στο τηγάνι χωρίς λάδι. θα δω αναλόγως τα κέφια.
 
 Και πατατούλες τηγανητές για τον συζηγο γιατί έχει μέρες που τις ζητάει ο καημένος!
 09-06-2011, 12:47 #94Senior Member  
 - Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
 χαχαχαχαχαχα Τίποτα δεν παθαίνει!!!!!! Το έχω κάνει πολλές φορές! Είναι ειδικά καλαμάκια πιο χοντρά από αυτά για το σουβλάκι, και περνάς πάνω το ψάρι φιλέτο και τις πιπεριές. Τα έχω είδη περασμένα γιατί όταν παίρνω το φιλέτο το χωρίζω σε μερίδες και τα βάζω κατάψυξη, και είχα φτιάξει και 4 σουβλάκια ψαριού με πιπεριές, και θα βάλω και μερικές μελιτζάνες να ψυθούν. Ασε απόψε να στο φωτογραφίσω να το δεις!Originally posted by mitsokolo
 Πωλινακι πως θα κανεις το ψαρι σε σουβλακι? :shocked2: θα σου διαληθει :/Originally posted by polinaki1983
 Απόψε θα φτιάξω ψάρι σουβλάκι με πιπεριές και μελιτζάνες. Ακόμα δεν αποφασισα αν θα τα κανω στον φουρνο ή στο τηγάνι χωρίς λάδι. θα δω αναλόγως τα κέφια.
 
 Και πατατούλες τηγανητές για τον συζηγο γιατί έχει μέρες που τις ζητάει ο καημένος!
 09-06-2011, 12:51 #95Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
 αααααααααααααααα το φυλας στην καταψηξηηηη , πωπω ασε μην το βγαλεις φωτο τρελλενομαι για ψαρι! :lol: :lol: 
 09-06-2011, 12:53 #96Senior Member  
 - Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
 ναι, αλλα το ξεπαγώνω από το προηγούμενο βράδυ για να το ψήσω!!!!!!! Ευκαιρία να φτιάξεις και εσύ λοιπόν! 
 09-06-2011, 12:55 #97Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
 ψηνομαι να κανω αυριο γιατι σημερα ειμαι μονη μου σπιτι και δεν εχω υλικα :barfy: 
 για κανα κινεζικο με κοβω σημερα κοτοπουλο γλυκοξινο με καλαμποκακια και νουντλς, γινετε και γρηγορα οποτε , τζετ!
 09-06-2011, 12:56 #98Senior Member  
 - Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
 polinaki ποιο ψάρι χρησιμοποιείς για να κάνεις τα σουβλάκια? 
 09-06-2011, 13:03 #99Senior Member  
 - Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
 μμμμμμμμμμμ ωραίο φαγάκι μιτσο μου!!!!! Του άντρα μου δεν του αρέσουν τα κινέζικα και τώρα πια δεν φτιάχνω αφού δεν λέει μόνο για μένα!!! 
 
 παγκάσιους παίρνω αγγελουδάκι μου. Για το σουβλάκι χρησιμοποιώ το χοντρό μέρος που είναι το στήθος να το πούμε του ψαριού, και την ουρά που είναι πιο λεπτή την αφήνω για άλλο φαγάκι.
 
 Παλιά έφτιαχνα χοιλό με σκόρδο και περνούσα μέσα το σουβλάκι και το τηγάνιζα με 2 κουταλιές λάδι το κάθε καλαμάκι. Σήμερα σκέφτομαι να το χοιλώσω και πάλι και να το κάνω στον φούρνο. Θα δω.
 09-06-2011, 13:15 #100Senior Member  
 - Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
 λοιπόν παγκάσιους δεν έχει τύχει να φάω ποτέ,το έβλεπα το τελευταίο καιρό σαν φιλέτο στα κατεψυγμένα αλλά δεν έτυχε να το πάρω,τώρα που θα αρχίσω να τρώω και ψητά θα πάρω να το δοκιμάσω 
 09-06-2011, 13:29 #101Senior Member  
 - Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
 Είναι πολύ ωραίο. Εγώ κάποτε το παίρνω απο τα κατεψυγμένα, αν δεν βρω φρέσκο. Κάνω μια συνταγή στον φούρνο με λεμόνι και μυρωδικά ΤΕΛΙΟ! 
 10-06-2011, 14:15 #102Senior Member  
 - Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
 Μοσχαράκι στην γάστρα με..... (ή χυλοπιτες ή κριθαράκι, θα δω αναλόγως τί έχω σπίτι) 
 10-06-2011, 14:53 #103Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
 καλημερααα :blush: 
 Σημερα παστα-φλωρα με δικη μου μαρμελαδα φραουλα , και μπριαμ στη γαστρα με φετα
 10-06-2011, 19:24 #104Senior Member  
 - Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 4,829
 Χα, τρελοκερκυραίες, παστιτσάδα προγραμματίζω για αύριο! Από τώρα ακονίζω τα μαχαιροπήρουνα! 
 11-06-2011, 00:08 #105Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
 ααααααα!!! τι βλεπω εδω????? παστιτσαδα αυριο???? ελπιζω να παιζει οριτζιναλ συνταγη ε??? με μπολικη κανελα! :bouncy: 
 


 
 
					
					
					
						 Reply With Quote
  Reply With Quote


 
			
AI Ψυχολογος
25-10-2025, 17:31 in Με καφέ και συμπάθεια....