Results 91 to 105 of 193
Thread: ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?
-
09-06-2011, 11:08 #91
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Απόψε θα φτιάξω ψάρι σουβλάκι με πιπεριές και μελιτζάνες. Ακόμα δεν αποφασισα αν θα τα κανω στον φουρνο ή στο τηγάνι χωρίς λάδι. θα δω αναλόγως τα κέφια.
Και πατατούλες τηγανητές για τον συζηγο γιατί έχει μέρες που τις ζητάει ο καημένος!
- 09-06-2011, 11:41 #92
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
Originally posted by aggeloydaki
Originally posted by mitsokolo
υλικα για τη ζυμη
~ 4 κουπες αλευρι (εγω βαζω robin hood)
~ 1μιση κουπα χλιαρο νερο
~ 1 κουτακι μαγια
~ 1 κγ. ζαχαρη
~1 κγ αλατι
~ 2 κσ. λαδι
λοιπον σε ενα μπολ ριχνουμε το νερο τη ζαχαρη και τη μαγια να λιωσουν!
μετα ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα ΕΚΤΟΣ απ το αλευρι, που το ριχνουμε κουπα-κουπα μεχρι να γινει η ζυμη μας ελαστικη!
τελος λαδωνουμε ενα μπολ βαζουμε τη ζυμη μας μεσα και τη σκεπαζουμε με ενα πανι την αφηνουμε σε ενα ζεστο μερος μεχει να διπλασιαστει σε μεγεθος!
ε οταν γινει, την βγαζεται και την παιζετε οπως θελετε! :lol: :lol: (παντα με αλευρι να μην κολλαει)
σαλτσα πιτσας
~ 1 κουτακι ντοματα χυμο
~ 2 κσ. παστα ντοματας
~ 2 φρεσκα κρεμυδακια
~2 σκελιδες σκορδο
~ 2 κσ λαδι
~1 1/4 κρασι κοκκινο
~1 κσ βασιλικο
~1 κσ ριγανη
~1 κσ πιπερι /πιπερι)
όταν λες κουτάκι μαγιά εννοείς το φακελάκι ή την φρέσκια που είναι σαν κυβάκι?
αλήθεια μετά το τρίμηνο θα μπορώ άραγε να την φάω???χτες σκεφτόμουν πως στην επέτειο του γάμου μου θα έχω ήδη πάει στην επάνεξέταση μου και θα έχω φύγει από τα αλεσμένα και έλεγα του άνδρα μου "μωρό μου που θα με πας για φαγητά?" με κοιτάει λες και είμαι εξωγήινος και μου λέει γιατί θα τρώς???? μα ναι λέω,,,λίγο κοτοπουλάκι,2 κομματάκια ντοματούλα ...αυτά :smilegrin::smilegrin::smilegrin::smilegrin:
oλο και κατι θα τσιμπας μεχρι τοτε! αντε θα εισαι και οικονομικη πλεον! οπως ολες μας! χαχαχαχ :love:
09-06-2011, 11:43 #93
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
Originally posted by polinaki1983
Απόψε θα φτιάξω ψάρι σουβλάκι με πιπεριές και μελιτζάνες. Ακόμα δεν αποφασισα αν θα τα κανω στον φουρνο ή στο τηγάνι χωρίς λάδι. θα δω αναλόγως τα κέφια.
Και πατατούλες τηγανητές για τον συζηγο γιατί έχει μέρες που τις ζητάει ο καημένος!
09-06-2011, 11:47 #94
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Originally posted by mitsokolo
Originally posted by polinaki1983
Απόψε θα φτιάξω ψάρι σουβλάκι με πιπεριές και μελιτζάνες. Ακόμα δεν αποφασισα αν θα τα κανω στον φουρνο ή στο τηγάνι χωρίς λάδι. θα δω αναλόγως τα κέφια.
Και πατατούλες τηγανητές για τον συζηγο γιατί έχει μέρες που τις ζητάει ο καημένος!
09-06-2011, 11:51 #95
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
αααααααααααααααα το φυλας στην καταψηξηηηη , πωπω ασε μην το βγαλεις φωτο τρελλενομαι για ψαρι! :lol: :lol:
09-06-2011, 11:53 #96
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
ναι, αλλα το ξεπαγώνω από το προηγούμενο βράδυ για να το ψήσω!!!!!!! Ευκαιρία να φτιάξεις και εσύ λοιπόν!
09-06-2011, 11:55 #97
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
ψηνομαι να κανω αυριο γιατι σημερα ειμαι μονη μου σπιτι και δεν εχω υλικα :barfy:
για κανα κινεζικο με κοβω σημερα κοτοπουλο γλυκοξινο με καλαμποκακια και νουντλς, γινετε και γρηγορα οποτε , τζετ!
09-06-2011, 11:56 #98
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
polinaki ποιο ψάρι χρησιμοποιείς για να κάνεις τα σουβλάκια?
09-06-2011, 12:03 #99
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
μμμμμμμμμμμ ωραίο φαγάκι μιτσο μου!!!!! Του άντρα μου δεν του αρέσουν τα κινέζικα και τώρα πια δεν φτιάχνω αφού δεν λέει μόνο για μένα!!!
παγκάσιους παίρνω αγγελουδάκι μου. Για το σουβλάκι χρησιμοποιώ το χοντρό μέρος που είναι το στήθος να το πούμε του ψαριού, και την ουρά που είναι πιο λεπτή την αφήνω για άλλο φαγάκι.
Παλιά έφτιαχνα χοιλό με σκόρδο και περνούσα μέσα το σουβλάκι και το τηγάνιζα με 2 κουταλιές λάδι το κάθε καλαμάκι. Σήμερα σκέφτομαι να το χοιλώσω και πάλι και να το κάνω στον φούρνο. Θα δω.
09-06-2011, 12:15 #100
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
λοιπόν παγκάσιους δεν έχει τύχει να φάω ποτέ,το έβλεπα το τελευταίο καιρό σαν φιλέτο στα κατεψυγμένα αλλά δεν έτυχε να το πάρω,τώρα που θα αρχίσω να τρώω και ψητά θα πάρω να το δοκιμάσω
09-06-2011, 12:29 #101
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Είναι πολύ ωραίο. Εγώ κάποτε το παίρνω απο τα κατεψυγμένα, αν δεν βρω φρέσκο. Κάνω μια συνταγή στον φούρνο με λεμόνι και μυρωδικά ΤΕΛΙΟ!
10-06-2011, 13:15 #102
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Μοσχαράκι στην γάστρα με..... (ή χυλοπιτες ή κριθαράκι, θα δω αναλόγως τί έχω σπίτι)
10-06-2011, 13:53 #103
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
καλημερααα :blush:
Σημερα παστα-φλωρα με δικη μου μαρμελαδα φραουλα , και μπριαμ στη γαστρα με φετα
10-06-2011, 18:24 #104
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 4,829
Χα, τρελοκερκυραίες, παστιτσάδα προγραμματίζω για αύριο! Από τώρα ακονίζω τα μαχαιροπήρουνα!
10-06-2011, 23:08 #105
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
ααααααα!!! τι βλεπω εδω????? παστιτσαδα αυριο???? ελπιζω να παιζει οριτζιναλ συνταγη ε??? με μπολικη κανελα! :bouncy:
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....