Results 136 to 150 of 193
Thread: ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?
-
20-06-2011, 00:55 #136
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
Originally posted by smart
Originally posted by mitsokolo
ξεχασα το επιδορπιο ημερας, παγωτο φραουλα με φρεσκιες φραουλινες, χωρις αυγα και γαλα, βασικα κατι σαν σορμπε βγαινει, αλλα ειναι τελειο και πολυ δροσιστικο :bigsmile:
παω να παρω το χαπακι μου και να την πεσω .. φιλια κορασιδες!
- 20-06-2011, 20:28 #137
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
ωχ τι γουρουνι που ειμαι λεω και γω τι ξεχασα τι ξεχασα! τη συνταγη για τη σμαρτ!
οριστε σμαρτακι η συνταγη για το παγωτο φραουλα απο καπου την ειχα γραψει αλλα κλασικα δε θυμαμαι! χαχαχαχ παντως ειναι δοκιμασμενη πολλες φορες οποτε η επιτυχια ειναι σιγουρη!
παγωτο φραουλα~σορμπε
Συστατικά
300 γρ. ώριμες φράουλες
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
3 κουταλιές σούπας λεμόνι
3 κουταλιές σούπας βότκα
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό που πρέπει να είναι χλιαρό. Αφού διαλυθεί, βάζουμε το σιρόπι στο μάτι μέχρι να πάρει βράση και μετά κλείνουμε το ρεύμα, αφήνοντας το κατσαρολάκι στο μάτι (ξεσκέπαστο) να συνεχίζει να βράζει μέχρι να σταματήσει.
Το βγάζουμε απο το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπλέντερ τις φράουλες, το λεμόνι, τη βότκα και το μισό απο το σιρόπι που φτιάξαμε και το δουλεύουμε.
Αφού ετοιμαστεί, βάζουμε και το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύουμε ξανά και το μίγμα είναι έτοιμο για την παγωτομηχανή.
Εκεί, το δουλεύουμε 45 λεπτά περίπου, βάζουμε τον κάδο με το παγωτό στο ψυγείο για 5-10 ώρες να σφίξει και μετά το σερβίρουμε
εγω το κανω χωρις παγωτομηχανη απλα το ανακατευω που και που μεχρι να σφιξει! παγωτομηχανες και μλακιες! ειχαμε και στο χωριο μας? :lol: :lol: :lol:
21-06-2011, 09:42 #138
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Μιτσοκόλο, το τιραμισου?????????????????????????
Σήμερα έχουμε διαφορα λαχανικά γιαχνί (αν δεν αλλάξω γνώμη)
21-06-2011, 10:03 #139
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,527
Originally posted by mitsokolo
ωχ τι γουρουνι που ειμαι λεω και γω τι ξεχασα τι ξεχασα! τη συνταγη για τη σμαρτ!
οριστε σμαρτακι η συνταγη για το παγωτο φραουλα απο καπου την ειχα γραψει αλλα κλασικα δε θυμαμαι! χαχαχαχ παντως ειναι δοκιμασμενη πολλες φορες οποτε η επιτυχια ειναι σιγουρη!
παγωτο φραουλα~σορμπε
Συστατικά
300 γρ. ώριμες φράουλες
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
3 κουταλιές σούπας λεμόνι
3 κουταλιές σούπας βότκα
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό που πρέπει να είναι χλιαρό. Αφού διαλυθεί, βάζουμε το σιρόπι στο μάτι μέχρι να πάρει βράση και μετά κλείνουμε το ρεύμα, αφήνοντας το κατσαρολάκι στο μάτι (ξεσκέπαστο) να συνεχίζει να βράζει μέχρι να σταματήσει.
Το βγάζουμε απο το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μπλέντερ τις φράουλες, το λεμόνι, τη βότκα και το μισό απο το σιρόπι που φτιάξαμε και το δουλεύουμε.
Αφού ετοιμαστεί, βάζουμε και το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύουμε ξανά και το μίγμα είναι έτοιμο για την παγωτομηχανή.
Εκεί, το δουλεύουμε 45 λεπτά περίπου, βάζουμε τον κάδο με το παγωτό στο ψυγείο για 5-10 ώρες να σφίξει και μετά το σερβίρουμε
εγω το κανω χωρις παγωτομηχανη απλα το ανακατευω που και που μεχρι να σφιξει! παγωτομηχανες και μλακιες! ειχαμε και στο χωριο μας? :lol: :lol: :lol:
εμ, ναι , με ψαρωσες με την παγωτομηχανη :P
σουπερ, να τι θα κανω τις φραουλες μου που τωρα γινονται κ δεν τις προλαβαινω
βοτκα δεν εχω, κονιακακι θα καει πιστευω..
σ ευχαριστωωωωωωω :smilegrin:
21-06-2011, 15:16 #140
- Join Date
- Apr 2011
- Posts
- 725
σπανακορυζο..... μαλιστα βρηκα μια συνταγη λαιτ που αντι για 320 θερμιδες τα 280γρ εχουν μολις 100 θερμιδες.... και εχω κ@λοχαρει γιατι θα φαω 2 πιατα κ θα ειναι μολις 200 θερμιδες.......
22-06-2011, 17:30 #141
- Join Date
- Apr 2011
- Posts
- 725
γιουβετσι κοκκινιστο με μοσχαρι απαχο
24-06-2011, 11:35 #142
- Join Date
- Apr 2011
- Posts
- 725
χθες εκανα σνιτσελ γαλοπουλας ψητα με πατατουλες ψητες και σημερα κοτοπουλο ψητο με ρυζι και λαχανικα
24-06-2011, 11:41 #143
- Join Date
- Oct 2010
- Posts
- 4,654
Χτες παστίτσιο και σήμερα ομελέτα στον φούρνο για μενα και φασολακια πρασινα για τους υπόλοιπους (εγώ θα τα φάω αυριο μεσημέρι)
10-07-2011, 14:15 #144
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
μουσακα με πατατα -εννοειτε- και ολα τα κομφορ και τηγανιτα τινγκα στη θερμιδα, παραδοσιακο, και οποιος αλλαζει το μουσακα και τον κανει λαιτ ή με λαχανικα η με ψαρικα μεσα η με οσπρια η με βιδες ειναι το λιγοτερο βλασφημος! :lol: :lol:
κεικ καρυδας ελαφρα σιροπιαστο με αρωμα βανιλιας και απο πανω δροσερη κρεμα με τριμμενη καρυδα .
ειμαι σιγουρη πως καποιος πισω απ την οθονη του με βριζει αλλα αυριο θα παω να εξομολογηθω :lol: :saint2:
10-07-2011, 14:44 #145
- Join Date
- Jan 2011
- Posts
- 478
Πρωι πρωι κουμπαρουλα, first thing in the morning που λενε και στο χωριο μου...
10-07-2011, 14:52 #146
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
με την αυγουλα αγαπημενε!!!! :love: :love:
10-07-2011, 15:04 #147
- Join Date
- Oct 2009
- Posts
- 2,205
mitsokolo αυτές οι λιχουδιές φαντάζομαι πως θα είναι για τους άντρες της ζωής σου!!!!!!!!!!(ουπς μου βγήκε)
Ααααααχχχ αυτό το κέικ κάτι μου έκανε, με την κρεμούλα του απο πάνω κ την τριμμένη καρύδα, καθώς κ γλυκαντζού μ' αναστάτωσε!!!!!!!
Εσύ το φτιάχνεις ή έτοιμο?
10-07-2011, 15:20 #148
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
εννοειτε εννοειτε στα ωπα ωπα τους εχω (ουπς και μενα μου βγαινει αυθορμητα ) :lol: :lol: :lol:
αν και χθες εφαγα μια μικρη φετα το βαζω και στο ψυγειο και ειναι μια κολαση (ειπαμε αυριο εξομολογηση) :lol:
σπανια περνω απ εξω, εγω τα κανω break Μου
10-07-2011, 16:33 #149
- Join Date
- Oct 2009
- Posts
- 2,205
Καλά έκανες κ έφαγες δεν γίνετε για την υπόλοιπη ζωή μας να μην ξαναφάμε γλυκό!!!:sniffle:
Απλά θέλει μέτρο! Ας πούμε μια φορά τη βδομάδα, αυτό είναι το δικό μου μέτρο!!!!!!! και βλέπω πως έχει αποτέλεσμα γιατί μέχρι τώρα έτρεχα σε διαιτολόγους έκανα το πλάνο κατά γράμμα ώμος αυτό με καταπίεζε κ όταν έτρωγα κάνα γλυκάκι γέμιζα από τύψεις ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρω!!!!!!!!!!!
Εαν δεν σου είναι κόπος μπορείς να μου πεις τη συνταγή για την κρέμα? Την ψήνεις μαζί με το κέικ η την βάζεις μετά απο πάνω?
10-07-2011, 16:34 #150
- Join Date
- Feb 2010
- Posts
- 1,811
ετσι ειναι εχεις δικιο!
ναι βεβαιωσ να στην δωσω! πρωτα φτιαχνω το κεικ το σιροπιαζω το βαζω να παγωσει και μετα κανω την κρεμα, και βουρ ολο μαζι στο ψυγειο!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια