Results 1 to 15 of 45
Thread: sleeve μετά από δακτύλιο
-
05-06-2011, 02:01 #1
sleeve μετά από δακτύλιο
ʼρχισε η αντίστροφη μέτρηση!
Το αποφάσισα!:smug:
Χθες άνοιξα εντελώς το δακτύλιο μετά από 3 χρόνια σχεδόν -παρά 3 μήνες-από τη μέρα που μου τοποθετήθηκε και... ετοιμάζομαι για sleeve, μετά από πολλή σκέψη και ενημέρωση.
Στο δίλημμα ''δακτύλιος ή σλιβ'' τότε προτίμησα το πρώτο...όμως τελικά δεν είχα επιτυχία, όπως πολλοί άλλοι εν τω μεταξύ.:sniffle:
Σήμερα έφαγα, μετά από χρόνια, χωρίς το φόβο μην κολλήσει η μπουκιά στον οισοφάγο και χρειαστεί να τη βγάλω,ένιωσα απολαυστικό αίσθημα ελευθερίας!
Είχα ρύθμιση 6,5cc και δεν ήθελα να το σφίξω περισσότερο, γιατί φοβόμουν τις επιπλοκές.
Τη μέρα που χειρουργήθηκα ήμουν 128 κιλά και τώρα 124...(ύψος 1.76μ.).
Περιορισμός στην ποσότητα δεν υπήρχε σε πολλές τροφές, αν μασούσα καλά χωρούσε μεγάλη ποσότητα, αφού υπήρχε το μεγάλο στομάχι από κάτω...
Και φυσικά περνούσαν ανετότατα μαλακές τροφές που δυστυχώς δεν απέφυγα αρκετά (σοκολάτες, γαριδάκια, τσιπς κ.τ.λ.)
Το ξέρω πως αυτά πρέπει να τα αποφεύγω και στη σλιβ, αλλά θα μου είναι ευκολότερο γιατί:
1.δε θα έχω τόση όρεξη όπως τώρα,
2.με ελάχιστο φαγητό θα χορταίνω και
3. θα έχω καλύτερη ψυχολογία λόγω του γρήγορου αποτελέσματος, οπότε δε θα καταφεύγω τόσο εύκολα στο τσιμπολόγημα και τις ''σκουπιδοτροφές''.
Για ένα μήνα λοιπόν θα μείνει ανοιχτός ο δακτύλιος μέχρι να χειρουργηθώ, θα κάνω γαστροσκόπηση σ'αυτό το διάστημα και αν όλα είναι καλά, θα προχωρήσω στην αφαίρεσή του ταυτόχρονα με τη σλιβ.
Βέβαια άρχισα ήδη με τις προεγχειρητικές εξετάσεις και είναι πολλές! Με ενδιαφέρει να δω τι θα δειξει η εξεταση ενεργειακών αναγκών ηρεμίας, δηλ. πόσες θερμίδες καίει ο μεταβολισμός μου.
Λυπάμαι που ο δακτύλιος δε με βοηθησε ,που αναγκάζομαι να ξαναχειρουργηθώ, που δεν έδιναν πραγματικά ποσοστά αποτυχίας και επιπλοκών κάποιοι κύκλοι...που έβγαλαν τρελά λεφτά από τους δακτυλίους...εις βάρος μας.:thumbdown:
- 05-06-2011, 07:43 #2
Καλημέρα Αγγελική μου!!! Το αποφάσισες βλέπω ε!!!! Αντε με το καλό κούκλα μου!!! Αυτό το πρώτο γεύμα μετά το πλήρες άνοιγμα του δακτύλιου είναι κάτι σαν να βρίσκεσε στον παράδεισο!!!!!!!
Σου εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά. θα περιμένω τα νέα σου με τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Φιλάκια
05-06-2011, 12:13 #3
Angela, γιατί δεν προσπαθείς λιγάκι ακόμη με το εργαλείο που ήδη έχεις?
Εννοώ προς τι το δεύτερο χειρουργείο και γιατί έχασες μόνο αυτά τα κιλά? Έτρωγες γλυκά? Προφανώς κάτι δεν πήγε καθόλου, μα καθόλου καλά. Μπράβο σου που είσαι τόσο θαρραλέα και αποφασίζεις να υποβληθείς ξανά σε τέτοια διαδικασία, αλλά και πολύς κόσμος κατάφερε να αδυνατίσει με το δακτύλιο. Το θέμα είναι τι γίνεται άν αφαιρεθεί. Τουλάχιστον αυτό νόμιζα και φοβόμουν ως τώρα. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν περιπτώσεις με ελάχιστη απώλεια βάρους. Φιλικά στα λέω, χωρίς καμία διάθεση κριτικής. Και ως συμπάσχουσα μάλιστα. Έχω δακτύλιο και, επειδή είμαι φοβιτσιάρα, δύσκολα θα αποφάσιζα ξανά μανά ένα χειρουργείο.
05-06-2011, 13:14 #4
Ava έχω μερικές ερωτήσεις:
πόσο καιρό έχεις δακτύλιο, πόσο σφιγμένος είναι και πόσα κιλά έχασες;
Με ρωτάς γιατί δεν προσπαθώ ακόμη λίγο, όμως όπως εξήγησα, θα πρέπει να τον σφίξω κι άλλο και δε θέλω να ριψοκινδυνέψω να μου συμβεί κάποια επιπλοκή.Θα έχει αμφίβολο αποτέλεσμα,αφού θα δυσκολεύομαι να τρώω στερεά τροφή και θα προτιμώ μόνο μαλακή για να γλιστρά εύκολα και να μην κολλάει. Και το κάτω στομάχι χωράει μεγάλη ποσότητα...
Γλυκά τρώω, αλλά όσο καιρό τα είχα ελαττώσει, πάλι δεν έχανα αρκετά. Δεν ξέρω αν είναι λάθος τοποθετημένος ο δακτύλιος, πήρα αντιφατικές εξηγήσεις από γιατρούς όταν το έψαξα με γαστροσκόπηση και ακτινογραφίες με βαριούχο υγρό.
Θα δείξει στο χειρουργείο ποιος έχει δίκιο.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να βγει από το σώμα και μετά τα κιλά θα επιστρέψουν αργά ή γρήγορα.
Πολλοί γιατροί εγκαταλείπουν πλέον αυτή τη μέθοδο λόγω επιπλοκών και μεγάλου ποσοστού αποτυχίας.
Σίγουρα όμως υπάρχουν και τυχεροί που τους βοήθησε πολύ...εγώ δεν ανήκω σ'αυτους!:sniffle:
05-06-2011, 13:41 #5
Τον έχω ενάμισυ χρόνο και έχασα είκοσι τέσσερα κιλά. Για μένα είναι λίγα, για το γιατρό μου μέσα στα στατιστικά πλαίσια. Λέει πως πάμε καλά. Είναι σφιγμένος στο έξι. Ήταν στο επτά, αλλά ταλαιπωρήθηκα με εμετούς και το χαλάρωσα, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού πάντα. Φέτος μου ζητάει να χάσω άλλα έξι κιλά και του χρόνου άλλα δέκα. Σύνολο σαράντα κιλά σε τρία χρόνια. Τώρα που τον χαλάρωσα τρώω άνετα. Πάντα όμως προσπαθώ. Θέλω να τρώω γλυκά και τα τρώω, θέλω να πίνω ποτά και τα πίνω, θέλω τα αναψυκτικά μου και τα έχω κι αυτά. Θέλω τους ξηρούς καρπούς μου, τις πίτες μου, τις πίτσες μου. Δεν τα στερούμαι. Αν δεν είχα όλα τα παραπάνω, σίγουρα θα είχα φτάσει στο στόχο μου. Σίγουρα έχω όμως αρνητικό ισοζύγιο, εξ'ου και αδυνατίζω, αργά, αλλά σταθερά.
Δεν καταλαβαίνω τι επιπλοκή εννοείς. Διάτρηση, διολίσθηση? Αν ο γιατρός σου κάνει τα δέοντα, και αν είναι σωστός στη δουλειά του, γιατί να έχεις επιπλοκή? Το να τρως μαλακή τροφή δεν το θέλουν ούτε οι γιατροί, τουλάχιστον ο δικός μου, μόλις του είπα ότι έτρωγα γλυκά για να χορταίνω, έσπευσε να τον χαλαρώσει.
Με προβληματίζει αυτό που λες για τις αντιφατικές εξηγήσεις των γιατρών. Υποτίθεται ότι ο γιατρός σου έχει σταθερή και σίγουρη θέση για τον ασθενή του. Αδιάφορος, ναι, ανίδεος, όχι, δεν το δέχομαι. Εσύ πάντως να επιμείνεις στις απαντήσεις που θέλεις, μη βιάζεσαι για ένα ακόμη χειρουργείο. Καταλαβαίνω τη λαχτάρα σου για ένα όμορφο σώμα και μία καλή υγεία, αλλά ένα χειρουργείο δεν παύει να είναι ένα χειρουργείο. Και μάλιστα βαρύ, στην περίπτωση της sleeve.
Το ξέρω ότι ο δακτύλιος τείνει να εκλείψει, λόγω υπεροχής της μεθόδου sleeve ως προς τα αποτελέσματα, αλλά όταν έχεις επενδύσει ελπίδα και χρήμα κάπου, είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτείς στο έπακρο! Τα κιλά δεν είναι απαραίτητο να επιστρέψουν μετά την αφαίρεση. Αν έχεις ένα όμορφο κορμάκι και ανεβασμένη ψυχολογία, οφείλεις να είσαι πιο προσεκτική στο τι τρως. Εγώ τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι. Ελπίζω να δικαιωθώ.
05-06-2011, 14:53 #6
Angela είμαι κι εγώ μια από τις περιπτώσεις που απέτυχαν να χάσουν βάρος με το δακτύλιο. Ήμουν 127 κιλά όταν τον έβαλα πριν 4 χρόνια και τώρα είμαι 132. Όταν τον έβαλα έχασα 30 κιλά σύνολο και μετά τα πήρα όλα +5 επιπλέον. Η δική μου περίπτωση είναι λίγο ιδιαίτερη αφού δεν ένιωσα ποτέ κάποιο περιορισμό ακόμη κι όταν τον είχα πολύ σφιγμένο. Έτρωγα ό,τι ήθελα και όσο ήθελα. Παρόλα αυτά κι εγώ δεν ακολούθησα τους κανόνες. Πίστεψα πως ο δακτύλιος είναι η μαγική λύση που θα με αδυνάτιζε χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσω για τίποτα. Μετά από 4 χρόνια ο γιατρός αποφάνθηκε πως υπήρξε αστοχία υλικού και πως η επέμβαση αυτή με βάση το ιστορικό μου ήταν λάθος. Στις 21 Ιουλίου θα αφαιρέσω το δακτύλιο και θα προχωρήσω σε γαστρική παράκαμψη.
Ava πόσα κιλά είσαι και πόσα θέλεις να χάσεις συνολικά? Έχω δει εξαιρετικά αποτελέσματα σε άτομα με δακτύλιο και σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι ένα από αυτά.
05-06-2011, 15:04 #7
welldah, δε νομίζω ότι είμαι ένα από αυτά τα άτομα. Έχασα είκοσι τέσσερα κιλά σε ενάμισυ χρόνο. Θα μπορούσα πολύ καλύτερα. Απλά δεν ακολουθώ τους κανόνες πιστά. Πάντα, όμως, τους έχω στο μυαλό μου. Πχ. στο μπαρ, τι τα θες τα πατατάκια, ζήτα αγγουράκια και καροτάκια, στο σπίτι, είναι ανάγκη τώρα να πιεις κόκα κόλα? Έτσι πορεύομαι και γι΄αυτά που κάνω και την -ομολογουμένως- ελάχιστα στερημένη ζωή μου σε σχέση με το αποτέλεσμα είμαι ευγνώμων! Ξεκίνησα από εκατό κιλά, είμαι εβδομήντα έξι και θέλω να γίνω εξήντα.
Αστοχία υλικού? Γιατρός δεν είμαι, αλλά αν ήμουν και ήθελα να ξεφορτωθώ κάποιον ανώδυνα, κάτι τέτοιο θα έλεγα..
05-06-2011, 15:36 #8
'Οταν τρία χρόνια πριν έψαξα για πρώτη φορά τις βαριατρικές επεμβάσεις, ο γιατρός που ρώτησα (στη Δράμα, καθώς εκεί ζούσα) μου έδωσε ένα απλό χαρτάκι με 3-4 τηλέφωνα για "δακτυλίδι", όπως μου είπε. Μου ανέφερε ότι ένας από αυτούς έκανε ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη, και επείδή είχε στείλει πρόσφατα πελάτη μπορούσε να μου πει το κόστος, ενώ οι υπόλοιποι ήταν σε δημόσιο νοσοκομείο και δεν ήξερε τίποτε (Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Ηράκλειο). Λίγο καλό ψάξιμο στο διαδίκτυο μου άνοιξε κυριολεκτικά τα μάτια και δεν πήγα για δακτύλιο, αν και βρήκα αρκετά φόρουμ που τον είχαν για θεό. Όσο τον λάτρευαν, τόσο ανέφεραν τα προβλήματα - εμετούς, ότι δεν μπορούσαν να φάνε, ότι παίρνανε πίσω τα κιλά. Και απορούσα, γιατί τον προτείνουνε και στους άλλους. Ναι, αν προσέξεις θα σε βοηθήσει. Αλλά τα κιλά που ήδη υπάρχουν στο σώμα δεν φανερώνουν και μεγάλη θέληση στο θέμα των κιλών - πώς διάολο πιστεύει ο κάθε γιατρός ότι λόγω δακτυλίου θα πειθαρχήσει επιτέλους ο απείθαρχος;
Η σληβ είναι πιο λειτουργική από το δακτύλιο, μιας και αφαιρείται ο θόλος που παράγει τη γκρελίνη. Κι όμως και με αυτή τη μέθοδο μαθαίνω πως τελικά κάποια κιλά ξαναμπήκανε πίσω.
Μην ακούτε έναν και μόνο γιατρό. Ψάξτε καλά πριν την κάθε επέμβαση. Δεν πέτυχε ο δακτύλιος, ας κάνω μια σληβ μπας και γίνει κάτι. Κι αν ούτε κι αυτή ταιριάζει στον οργανισμό; Πάμε για τρίτη, για τέταρτη, για ό,τι άλλο υπάρχει; Καμιά επέμβαση δεν είναι η μαγική λύση. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτήν πριν την κάνουμε, και να συνεχίζουμε να πιστεύουμε και στη συνέχεια.
Σημείωση : Η αστοχία υλικού είναι αιτία για το 30% των αποτυχημένων δακτυλίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πάτρας, για αυτό και δεν είναι πλέον από τις επιλέξιμες μεθόδους εκεί.
05-06-2011, 18:02 #9
Avvα πραγματικά πριν 3 χρόνια που το έψαχνα κι εγώ σ'άλλα φόρουμ, τον παρουσίαζαν ως το τέλειο εργαλείο, φθάνει να τηρήσεις τους κανόνες!
Στην αρχή τους τηρούσα σε μεγάλο βαθμό, βλέποντας όμως την σχεδόν μηδαμινή απώλεια κιλών, απογοητεύτηκα και άρχισα να τρώω αρκετή ζάχαρη. Έχασα μόνο 9 κιλά, τα 5 στον πρώτο μήνα λόγω της ιδιαίτερης διατροφής (υγρά, αλεσμένα). ʼρχισα στα 128 και έφτασα στα 119 μέσα σε 6 μήνες!
Δεν επέλεξα τότε τη σλιβ γιατί φοβόμουν να κάνω τόσο βαρύ και μη αναστρέψιμο χειρουργείο.Είχα την ελπίδα ότι θα με βοηθήσει ο δακτύλιος. Πήγα σε γιατρό που κάνει μόνο δακτυλίους.
Τώρα όμως, στο γιατρό που ενημερώθηκα, κάνει και τις 3 μεθόδους (γαστρικό μανίκι,παράκαμψη και χολοπαγκρεατική εκτροπή) και σύμφωνα με το ιστορικό μου, προτείνει τη σλιβ.
Στη σλιβ παίρνεις λίγα κιλά μετά από χρόνια, αν τρως γλυκά και αν μεγαλώσεις το στομάχι, αλλά σε καμια περίπτωση δε φτάνεις τα αρχικά σου κιλά. Π.χ χάνεις σε 12-16 μήνες 40-45 κιλά και μετά από 3 χρόνια ίσως πάρεις το πολύ 10.
Αν ο χειρουργός χρησιμοποιήσει τη σωστή τεχνική, δεν μπορεί να μεγαλώσει πολύ το στομάχι με τα χρόνια.Δεν είναι φυσικά δυνατό να γίνει όπως πρώτα σε μέγεθος.
Δεν πρόκειται να προχωρήσω σε παράκαμψη μετά τη σλιβ κι ας χάσω μόνο τα μισά κιλά από αυτά που θέλω.
ΠΙΣΤΕΥΩ στη σλιβ.
welldah ο γιατρός σου πρότεινε μόνο παράκαμψη;
Πού θα χειρουργηθείς; Εγώ στη Θεσσαλονίκη, στον Κυανό Σταυρό.
Αva ως επιπλοκές εννοώ εμετούς,δυσφαγία,διάβρωση, διάτρηση, διολίσθηση,γαστρίτιδα,διαφ ραγματοκήλη,οισοφαγίτιδα.
05-06-2011, 18:26 #10
Originally posted by angela-miss piggy
αλλά σε καμια περίπτωση δε φτάνεις τα αρχικά σου κιλά. Π.χ χάνεις σε 12-16 μήνες 40-45 κιλά και μετά από 3 χρόνια ίσως πάρεις το πολύ 10.
Angela θα χειρουργηθώ στο Ρίο και ο γιατρός μου έχει προτείνει 3 χειρουργεία όμως τείνει περισσότερο στην παράκαμψη και να σου πω την αλήθεια κι εγώ το ίδιο. Φοβάμαι ότι η σληβ δε θα με προστατέψει από το συνεχές τσιμπολόγημα και τη μανία μου για γλυκά και λιπαρά. Ο γιατρός που μου είχε βάλει το δακτύλιο είναι Αθήνα και ήταν αρνητικός για παράκαμψη. Συγκεκριμένα μου είπε να κάνουμε σληβ κι αν και αυτό δε λειτουργήσει τότε να κάνουμε και by-pass. Του είπα να πάει να κουρευτεί.
05-06-2011, 20:01 #11
χαχαχα! σωστά του είπες! Τι είναι τα χειρουργεία, ρούχα που τα δοκιμάζουμε και αν δεν μας κάνουν τα αλλάζουμε;;;
Ούτε στην υγεία ούτε στην τσέπη μας κάνουν καλό.
Πώς τα κατάφερε άτομο με παράκαμψη να πάρει πίσω όλα τα κιλά; :shocked2: Έτρωγε όλη μέρα γλυκά και λιπαρά; Από όσα ξέρω, με την πρόσληψη ζάχαρης παρουσιάζεται εφίδρωση και διάρροια.Για πόσα κιλά μιλάμε;
Λες ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί σε όλες τις επεμβάσεις, αλλά με ποιο τρόπο;
Ο χειρουργός μου εκπαιδεύτηκε στο Ρίο και είναι της ίδιας ''σχολής''! Τον εμπιστεύομαι πολύ.
05-06-2011, 20:13 #12
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
αντζελα δυστηχώς και εγώ ξέρω άτομο με χολεοπαγκρεατική παράκαμψη που όπως ήταν και προ χειρ ξαναέγινε.Δεν ρώτησα ποτέ τι και πως αλλά πιστεύω πως σε όλες τις μεθόδους αν δεν κρατήσουμε κάποιες βασικές αρχές κινδυνεύουμε να ξαναπάρουμε κιλά πίσω
05-06-2011, 20:15 #13
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Originally posted by angela-miss piggy
Έτρωγε όλη μέρα γλυκά και λιπαρά; Από όσα ξέρω, με την πρόσληψη ζάχαρης παρουσιάζεται εφίδρωση και διάρροια.
05-06-2011, 20:32 #14
Αυτό ακριβώς που είπε το aggeloudaki. Ο οργανισμός επαναπρογραμματίζεται μετά από κάποια χρόνια γι' αυτό και η δυσαπορρόφηση δε λειτουργεί πια στο βαθμό που λειτουργούσε. Επιπλέον σε κάποιους ανθρώπους δεν εμφανίζονται εξαρχής τα συμπτώματα dumping. Πάντως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και δε μπορούμε με σιγουριά και ακρίβεια να πούμε τι θα συμβεί στα επόμενα χρόνια. Η κυρία που ανέφερα πριν πήρε πίσω 60 κιλά τρώγοντας γλυκά και υδατάνθρακες.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες επεμβάσεις υπάρχουν κι εκεί τρόποι να "ξεγελάσεις" την επέμβαση. Στην σληβ δε μπορείς να φας μεγάλη ποσότητα αλλά μπορείς να τσιμπολογάς καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης μπορείς να πίνεις τις θερμίδες σου ( μιλκ σέικ, ζαχαρούχα ποτά κτλ). Γι'αυτό λέμε ότι καμιά επέμβαση δεν είναι η μαγική λύση. Όλες χρειάζονται προσπάθεια από μέρους μας.
05-06-2011, 20:53 #15
Tελικά όλα από τον εγκέφαλο εξαρτώνται...
Εμείς πάντως θα βάλουμε τα δυνατά μας!:yes::thumbup:
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....