Results 196 to 210 of 239
Thread: δεν ξερω καν γιατι γραφω εδω
-
31-07-2011, 23:55 #196
Συνήθως δεν θυμάμαι ημερομηνίες θεωρώντας τες ανούσιες, ανάξιες μνημόνευσης ωστόσο δεν νομίζω πως θα ξεχάσω ποτέ ότι στις 21 Ιουνίου, σκότωσα το παιδί μου. Με το γνωστό τρόπο, την απλή, σύντομη διαδικασία, καταδικάστηκα αν όχι σε αιώνια τιμωρία στην μετέπειτα ζωή μου, τότε σίγουρα σε μια αυτοδημιούργητη κόλαση σε αυτόν τον κόσμο. Αυτοδημιούργητη, ναι. Όλα είναι στο μυαλό μας, εμείς τους δίνουμε βαρύτητα, εμείς τα μεγαλοποιούμε. Είναι αρκετά δυνατή για να το ξεπεράσω, έχω πίστη στις απεριόριστες ικανότητες μου. Αυτές ήταν οι απόψεις μου πριν. Πλέον δεν έχω διάθεση να διατυπώνω θεωρίες. Είμαι τόσο κουρασμένη από τις τύψεις.
Αν είχα κρατήσει το παιδί μου σήμερα θα είχα ολοκληρώσει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης ?περιστασιακά χαιδεύω την κοιλιά μου (εντελώς επίπεδη πλέον) και φαντάζομαι ότι ένα πλάσμα μεγαλώνει μέσα μου. Έχω αρχίσει να τρελαίνομαι. Το σώμα μου έχει επανέλθει πλήρως αλλά το πνεύμα μου, ανήσυχο ταλανίζεται. Σαν μικρά νύχια μωρού να γρατσουνάνε την ψυχή μου. Αν και δεν έμαθα το φύλο, η διαίσθηση μου επιμένει ότι ήταν κοριτσάκι ?αναφέρομαι συχνά σε αυτήν ως Chérie. Στην άκρη των χειλιών μου και κυρίαρχο στη σκέψη μου έχω το όνομα της, γλυκόηχο και παρηγορητικό σαν χάδι. Φυσικά είναι μεγάλη ειρωνία να την αποκαλώ «Αγαπημένη» την στιγμή που την απέρριψα.
Δεν ξέρω αν έχω μετανίωσει. Πραγματική μετάνοια σημαίνει πως αν γύριζες τον χρόνο πίσω δεν θα επαναλάμβανες την πράξη αυτή, το αμάρτημα σου. Ίσως και να επέλεγα κάτι διαφορετικό, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Αντιμετωπίζοντας το θέμα σήμερα, με ψυχραιμία συνειδητοποιώ ότι οι λύσεις ήταν πολυάριθμες και όχι μονόδρομος όπως θεωρούσα. Υπό το πρίσμα της πίεσης, του φόβου, είχε θολώσει η σκέψη μου. Ένιωθα ότι η ζωή μου απειλούνταν, πως ο κόσμος που είχα χτίσει κινδύνευε να καταστραφεί. Και με την εγωιστική φύση μου να διαμορφώνει τις αποφάσεις μου, στράφηκαν εναντίον της και την εξάλειψα, την εξαφάνισα. Την όμορφη Chérie μου.
Σε έναν ιδανικό κόσμο, στον οποίον η ζωή μου θα ήταν περισσότερο τακτοποιημένη και η πορεία προς του στόχους μου θα εξελισσόταν σταθερά και ομαλά, θα κρατούσα την Chérie σίγουρα. Ορθολογιστικά σκεπτόμενοι οι φίλοι μου υποστηρίζουν ότι με τα τωρινά δεδομένα μόνο πρόβλημα θα αποτελόυσε ακόμη και το να την γεννήσω και μετά να την δώσω. Συμφωνώ μαζί τους όμως όταν η πραγματικότητα μου γίνεται αβάσταχτη μου αρέσει να μεταφέρομαι νοερά στις πλασματικές ιστορίες του μυαλού μου, στις οποίες έχω δώσει την μικρή μου σε παρένθετους γονείς. Η λύση της ανοιχτής υιοθεσίας θεωρώ ότι θα ήταν η καλύτερη. Την βλέπω σχέδον να μεγαλώνει, να γελάει, να βγάζουμε φωτογραφίες όλοι μαζί. Να περιβάλεται από αγάπη, ένα υγιές περιβάλλον, γεμάτο όμορφες εικόνες.
Πριν από λίγες μέρες έγραψα ένα μήνυμα αυτοκτονίας στον πατέρα της και του το έστειλα, σε μια κρίση κατάθλιψης. Η αντίδραση του, ήταν η αναμενόμενη. Ορθολογιστική και ψύχραιμη, στην ουσία όμως αδιάφορη. Μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να καταστρέψω το μέλλον μου, δεν θα έπρεπε να παραιτηθώ από την ζωή εγκαταλείποντας τους στόχους και τα μεγαλεπίβολα σχέδια μου για ένα λάθος, ακόμη και αν αυτό ήταν σημαντικο. Δεν καταλαβαίνει ?δεν είχα καμία τέτοια απαίτηση φυσικά. Εγωιστικός ο τρόπος σκέψης του και ανθρωποκεντικός, δεδομένου ότι εγώ θεωρούμαι άνθρωπος ενώ η Chérie απλά μια μάζα (κάποτε υποστήριζα αυτές τις απόψεις και εγώ). Εκείνος δεν ένιωσε καμία αλλαγή στο σώμα του, στην ζωή του. Δεν συνειδητοποιεί πλήρως ότι αν δεν την είχα σκοτώσει, σε μερικούς μήνες θα αποτελούσε μια νέα οντότητα πάνω στην Γη η μικρή μου. Της στέρησα την ευκαιρία να αναπνεύσει αυτόν τον υπέροχο μυρωμένο αέρα, να θαυμάσει τα χρώματα γύρω της, να γευτεί αυτόν τον κόσμο. Ενδέχεται το περιβάλλον στο οποίο θα μεγάλωνε να μην ήταν ιδανικό, ενδέχεται να μην είχε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Αλλά τουλάχιστον θα ήταν ζωντανή και θα μπορούσε να αγωνιστεί για την ευτυχία της. Εγώ, το λέω και μισώ τον εαυτό μου για αυτό, της στέρησα απροστάτευτη και ευάλωτη καθώς ήταν την ευκαιρία να ζήσει, να αγωνιστεί, να προσπαθήσει. Την καταδίκασα στο σκοτάδι.
Όπως και τον εαυτό μου. Πλέον όλα έχουν χάσει το νόημα τους, τίποτα δεν με χαροποιεί, αποστρέφομαι την διασκέδαση ?οποιαδήποτε μορφή της την αντιμετωπίζω ως βλασφιμία απέναντι στην μνήμη της Chérie. Δεν την ξεφορτώθηκα για να αναλώνομαι σε ανούσια διασκέδαση. Θυσιάστηκε επειδή έπρεπε να μείνω προσηλωμένη στους στόχους μου, να μην αποσπαστεί η προσοχή μου από τον προορισμό μου στην ζωή. Δεν εχω λοιπον το δικαιωμα, το περιθωριο να μην αγωνιστω, να μην εξαντληθω προσπαθωντας να πετυχω. Όπως και δεν εχω το δικαιωμα να αφηνω τον χρονο να περναει διασκεδαζοντας. Απο εδώ και περα ότι καταφερω είναι για εσενα γλυκια μου, ομορφη μου, παντοτινη μου Cherie. Αν ζήσω απλά θρηνώντας, χωρις να ειμαι παραγωγικη, λειτουργικη η θυσια σου θα ηταν ασκοπη. Καταλαβαινεις?
- 01-08-2011, 00:04 #197
Δεν εγραψα αυτο το κειμενο για να το σχολιασετε. Αλλα κατα καποιον τροπο για να δωσω εναν επιλογο σε οσα μου συνεβησαν. Μακαρι να μην σας τυχει ποτε να χρειαστει να κανετε μια τετοια επιλογη. Πλεον θεωρω λαθος να το παιζουμε Θεοι και να αποφασιζουμε ποιος θα ζησει και ποιος οχι. Ειναι φονος αυτο που εκανα. Και ειμαι υπολογη απεναντι στον Θεο (αν υπαρχει) και στην Cherie. Σε κανεναν αλλον. Καμια αλλη ανθρωπινη κριση δεν εχει σημασια για εμενα. Ευχαριστω για την βοηθεια και την στηριξη σας. Καποιοι (οσοι δεν με αντιμετωπισαν με την καχυποψια-χαρακτηριστικο της εποχης μας και δεν με χλευασαν δειχνωντας εμπαθεια, αδιαλλαξια, και κομπλεξ) μου εδωσαν αξιολογες συμβουλες που πλεον μπορω να εκτιμησω. Polinaki... ειχες πραγματικα δικιο σε πολλα απο αυτα που ελεγες. Δεν θελω να δοθει συνεχεια στο θεμα. Ευχαριστω.
06-08-2011, 15:23 #198
vivian μου καλησπέρα. Αν και ζήτησες να μην δωθεί συνέχεια στο θέμα αυτό, απλά ήθελα να σου πω πως διαβάζοντας το μύνημά σου δάκρυσα. Ενιωσα πως όλο αυτό βγήκε μέσα από την ψυχή σου... μια ψυχή πονεμένη που προσπαθεί, ή μάλλον προσπαθούσε για όλους τους άλλους, και όχι για αυτήν.
Τώρα είναι η ευκαιρία σου κούκλα μου, να πολεμίσεις για τα δικά σου θέλω, τους δικούς σου στόχους, και να αποδείξεις σε εκείνη την ψυχούλα που σε βλέπει από ψιλά, ότι άξιζε η θυσία της, έστω κιαν δεν ήταν δικιά της επιλογή.
Σε φιλώ γλυκά, και σου εύχομαι σύντομα να βρει την ηρεμία και την δύναμη η ψυχούλα σου να συνεχίσει σε πιο σωστά μονοπάτια.
07-08-2011, 11:35 #199
ειμαι κατα της εκτρωσης κ δε δικαιολογω αυτη τη πραξη γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει δικαιολογια να μεινει καποια εγγυος εν ετη 2011..... που υπαρχει ενημερωση για τη αντισυλληψη απο τη τηλεοραση... απο το διαδικτυο.. απο τα περιοδικα.....
ναι... πριν 50-100 χρονια δεχομαι οτι οι γυναικες ειχαν δικαιολογητικα. οι γονεις δε τους μιλουσαν περι σεξ κ προφυλαξης... διαδικτυο δε υπξρχε.. τηλεοραση δε ειχε εκπομπες που να ενημερωσουν πανω σε αυτο το θεμα.. ουτε περιοδικα.. κ οι γυναικες ηταν αβγαλτες.....
ομως τωρα? που υπαρχει ενημερωση??? δε υπαρχει δικαιολογια καμια.
δεχομαι το γεγονος οτι μπορει να εσπασε το προφυλακτικο. μου χει τυχει κ μενα. πας κυρια μου κ περνεις το χαπι της επομενης μερας.
κ μην μου πεις οτι το πηρες κ δεν σε επιασε.... αυτο ειναι απιθανο.
μην μου πεις οτι επερνες αντισυλληπτικα κ εμεινες εγκυος ...... αυτο ειναι σαν το τζοκερ κ αν δε το περνεις σωστα.
το λαθος οσων πανε για εκτρωση ειναι γιατι ανοιγουν τα ποδαρακια να το πω ωμα..... γιατι ετσι μιλαω εγω χυμα ωμα κ με ειλικρινεια....χωρις να ενημερωθουν για το σωμα τους... τη αντισυλληψη... τη προφυλαξη.. κ τις ασθενειες......
γι αυτο ερχεται η ελλαδα πρωτη στη ευρωπη στις εκτρωσεις... κ γι αυτο το 70 % κ βαλε ειναι φορεις του ιου των κονδυλωματων κ δε ξερω τι αλλων ασθενειων.
επισης .... αυτες που πανε να κανουν εκτρωση .. αυτο λενε.... δε ιναι ψυχη.. ειναι μια μαζα αιμα κ κυτταρα..... γιατι ετσι τους λεβε οι γιατροι ωστε να μη ξερουν αυτες τι πραγματικα κανουν κ να τους περνουν τα φραγκα.
κ γιατι καποιες ασφαλως ετσι φιμωνουν τη συνειδηση τους.. αν εχουν...... γιατι για να κανεις κατι τετοιο ασυνειδητος εισαι.
η εκτρωση ειναι εγκλημα. αυτο που υπαρχει στη μητρα ειναι ενα ζωντανο πλασματακι... μια ψυχουλα.... εστω κ ασχηματιστο ακομα.....
κ πολλες φορες σχηματισμενο ακομα.
δηλ οσες ενημερωθηκαμε πριν ανοιξουμε τα ποδια.. οσες φορτωναμε τον οργανισμο μας με αντισυλληψη κ χαπια της επομενης μερας οταν μας εσπαγε το προφυλακτικο ειμασταν χαζες κ σεις ειστε οι εξυπνες? παρτε το αλλιως γιατι θα βρειτε. ιδου κ ενα λινκ.
http://www.youtube.com/watch?v=mKbDU...eature=related
κ δεν μ ενδιαφερει αν καποια ατομα διαφωνουν μαζι μου. ο καθενας εχει τη αποψη του. εγω εκφραζω τη δικη μου.
07-08-2011, 11:45 #200
αρκει να δει καποιος το λινκ.. με τα πατουσακια τα χερακια..... σχηματισμενο μωρακι.
που καποιες πανε στους χασαπηδες που το κομματιαζουν κ το πετουν στο καλαθο των αχρηστων σαν σκουπιδι.
http://www.youtube.com/watch?v=o5QcL...eature=related
07-08-2011, 14:03 #201
07-08-2011, 14:11 #202
μπορουν οσοι γιατροι δε εχουν ηθικες αξιες κ ανθρωπια αλλα τους νοιαζει μονο το χρημα κ το φακελακι.
μπορουν οσες ειναι ασυνειδητες κ σκ@τοψυχες.
ξερω οτι καποιες θα ξενιστουν μ αυτα που λεω αλλα ειναι η προσωπικη μου αποψη.
υπαρχουν κ καποιες που δεν ξερουν στη πραγματικοτητα τι κανουν. πιστευουν τον γιατρο που τους λεει δεν ειναι τιποτε αλλο εκτος απο μερικα κυτταρα κ αιμα.. δεν ειναι ζωντανο κτλ.. οτι ελεγε κ αυτη που εκανε εκτρωση εδω .... κ το κανουν ελαφρια την καρδια. αν ομως μαθουν τη αληθεια.... κ εχουν λιγη ανιρωπια μεσα τους.. τοτε θα χασουν τη γη κατω απο τα ποδια τους. κι οσο για αυτη που εκανε εκτρωση εδω κ μετα λεει το μετανιωσε.... δε λεει αυτο κατι. το κακο το εκανε. κατανοω οτι δε γουσταρε παιδι σε τοσο μικρη ηλικια ... αλλα να κανει σεξ σε τοσο μικρη ηλικια ηξερε ομως.. τεσπα...
αλλα αν μη τι αλλο ας γεννουσε το μωρο κι ας το εδινε για υιοθεσια.
ουτε σε χωριο ζει... ουτε στη κοινωνια του 1950 που θα στιγματιστει.
το μωρακι οσο κι αν ταλαιπωριοταν... οσο κι αν αντιμετωπιζε δυσκολιες ενδεχομενως μεχρι να υιοθετηθει... ισως στεκοταν τυχερο κ το επερναν ανθρωποι πολυ καλοι που οι ιδιοι δε μπορουν να αποκτησουν δικο τους παιδι.. κι ομως εχουν αγαπη να δωσουν σε ενα ξενο κ το μεγαλωνουν καλυτερα κι απο δικο τους καποιες φορες.
κι ακομη κ πολυ τυχερο να μη ηταν... θα ζουσε τουλαχιστον..... θα εβλεπε τον ηλιο τον ουρανο θα γελουσε θα εκλαιγε αλλα θα ζουσε... κ θα προσπαθουσε το ιδιο να καλυτερευσει τη ζωη του. θα προτιμουσε να ζουσε... κι οχι να ακρωτηριαστει απο ενα γιατρο κ να πεταχτει στα σκουπιδια απο θεληση αυτης που το χε στη κοιλια της κ το θεωρουσε αψυχο...παρεισακτο.... εμποδιο.. κ το καταδικασε στο θανατο πριν καν ζησει.
07-08-2011, 14:13 #203
πωλινακι να το χαιρεσαι το παιδι σου. εσυ που χεις βιωσει τη μητροτητα.. που χεις νιωσει ενα πλασματακι μεσα σου να ζει να μεγαλωνει να κουνιεται.... πιστευω θα νιωθεις πολυ πιο ασχημα απο μενα που δε εχω γινει μανα ακομη.... στη θεα κ ακουσμα των εκτρωσεων.
οπως κ καθε μανα αλλωστε.
07-08-2011, 19:13 #204
Originally posted by ASTARTE
κ γι αυτο το 70 % κ βαλε ειναι φορεις του ιου των κονδυλωματων
07-08-2011, 19:40 #205
Originally posted by sourkouna
ναι οντως ετσι ειναι.
αλλα το προφυλακτικο προστατευει κατα ενα μεγαλο βαθμο απο τα κονδυλωματα εαν αυτα βρισκονται στο πεος πχ που καλυπτεται απο το λατεξ. αν ειναι σε αλλο σημειο μη καλυμμενο κ ερθει το δερμα του αλλου σε επαφη μ αυτο κολλησε...
07-08-2011, 21:23 #206
Originally posted by sourkouna
γι'αυτο κοριτσια σπευδετε για το εμβολιο....μεχρι 26 ετων το παρεχουν δωρεαν τα ταμεια....απο κει κ επειτα ειναι λιγο τσουχτερες οι τιμες αποσο ξερω....εγω το εκανα σχετικα προσφατα με εντονη παροτρυνση του γυναικολογου κ απ οτι εμαθα στην πορεια πλεον οι παιδιατροι το εντασσουν κανονικα στους εμβολιασμους των κοριτσιων ανω των 12
07-08-2011, 21:25 #207
δεν θα το εκανα ποτε αυτο το εμβολιο....ουτε τη κορη μου αν ειχα θα τη πηγαινα να το κανει. δε εχω εμπιστοσυνη ... κ δε το θεωρω καλο...
07-08-2011, 21:30 #208
κ τι ειναι προτιμοτερο ρε συ, να κινδυνευεις μια ζωη? μονη σου ειπες κ σωστα ότι το 70% των γυναικων ειναι φορεις (υπολογιζεται το ιδιο κ στους αντρες αλλα δεν μπορει να διαπιστωθει μεχρι να εκδηλωθει η ασθενεια)
για την ακριβεια θα σου πω ακριβως τι μου ειπε ο γυναικολογος οταν τον ρωτησα για παρενεργειες: "όντως δεν εχει ελεγχθει μακροπροθεσμα όπως πχ της φυματιωσης αλλα εχει ελεγχθει αρκετα και σε προφυλασει απο τοσο σοβαρες συνεπειες που εγω το εκανα κ στις 2 κόρες μου.απο εκει κ επειτα εσυ αποφασιζεις"... τεσπα αποφασεις προσωπικες ειναι αυτες... απλα εγω υστερα απο αρκετα περιστατικα που ακουσα μεσα στο περιβαλλον μου εκρινα οτι πραγματικα πρεπει να προφυλασσομαι... κ οπως ειπαν κ τα κοριτσια κ προφυλακτικο να χρησιμοποιεις παλι κολλας...ειτε με την επαφη χεριων πεους ειτε με το στοματικο....δεν χρησιμοποιεις στα παντα προφυλακτικο....
07-08-2011, 21:51 #209
Αstarte πρωτη φορα ειδα τετοιο βιντεο σοκαριστηκα εβαλα τα κλαματα ευχομαι να μην αναγκαστει κανενας να καταφυγει σε αυτο
07-08-2011, 22:13 #210
Astarte ποσο χρονων εισαι? Παρατηρω μια τετοια ωριμοτητα στον λογο σου κ ειμαι περιεργη να μαθω
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια