μινι γαστρικο by bass
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

μινι γαστρικο by bass

Νομιζω πως θα παθω καταθλιψη εκανα πριν μια βδομαδα γαστρικο βυ βας κ εχω σκασει απο την στεναχωρια μου ...νιωθω πως οδηγηθηκα σε μια επεμβαση μεγαλη που θα μου δισκολεψει τον τροπο ζωης απλα κ μονο επειδη το ηθελαν οι γυρο μου.Ειμαι η Ματινα 27 χρονον κ εχω 2 παιδακια,εχω bmi35 ειμαι 98 κιλα κ 170 υψος δεν ειχα νοσογονο παχυσαρκια απλα ενα κομπλεξ που μου δημιουργηθηκε απο την οικογενεια μου...πηγα να κανω sleeve πολυ πολυ φοβισμενη κ διστακτικη κ επειδh εχω κανει παλιοτερα διαμερισματοποιηση με το ιδιο βαρος κ δεν εχασα δεν γινοταν.πειτε μου εχει κανει κανεις μινι γαστρικο βυ βασ κ σε βαθος χρονου εχει επιπτωσεις στην υγεια?θα τρωω για παντα αλεσμενα?ποσο θα μπορω να φαω?

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Matina σορρυ αλλά θα σε μαλώσω!!!!Τι σημαίνει οδηγήθηκα εκεί επειδή το ήθελαν οι γύρω σου ???Και καλά εσύ στόμα να ρωτήσεις τον γιατρό τι και πως δεν είχες???και καλά ποιος σωστός γιατρός κάνει βαριατρική επέμβαση με βμι 35 ???αυτά διαβάζουν οσοι είναι εναντίον στις επεμβάσεις και λένε ότι λένε ,πως δεν έχουμε ποιότητα ζωής και παίρνουμε λάθος αποφάσεις κλπ.

ΟΧΙ δεν θα τρως για πάντα αλεσμένα,αλλά αυτό θα έπρεπε να στο έχει πει ο γιατρός σου!και εφόσον είχες κάνει ήδη μία φορά διαμερισματοποίηση και απέτυχε ίσως θα έπρεπε να βρεις το πως και το γιατί απετυχε και μετά να σκεφτείς για σληβ,που όπως λες επίσης δεν ήθελες να την κάνεις και μετά για by pass.Και άντε και σου πει κάποιος χεειρουργημένος "εγώ είχα αυτό και αυτό το πρόβλημα" τώρα τι θα κάνεις???Θα πεις στον γιατρό πάρε πίσω ότι έκανες???Και ακούγομαι σκληρή γιατί μπήκες και έκανες ένα χειρουργείο που ούτε καν ξέρεις προφανώς πως λειτουργεί,ούτε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει.Και καλά εσένα δεν σε σκέφτηκες,τα παιδάκια σου????Πρώτη φορά ακούω άνθρωπο να λέει το έκανα για χάρη άλλων και ας μην είχα νοσογόνο παχυσαρκία....ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!

Senior Member
    Υπάρχει στο φόρουμ κοπέλα που έχει κάνει το μικρό μπαι πας.
    Δεν σου έδωσε οδηγίες ο γιατρός σου για πόσο καιρό θα τρως αλεσμένα κτλ;
    Δεν είναι καλό να μαζεύεις πληροφορίες απο δω κι από κει γιατί μπορεί ο γιατρός σου να έχει άλλη τακτική.Στο Ρίο πάντως που κάναμε πολλοί επέμβαση,τα αλεσμένα είναι για 20 μέρες και εφόσον είναι όλα καλά μετά ξεκινάς να μασάς πολύ καλά.
    Το μικρό μπαι πας έχει παρόμοια αποτελέσματα με τη σληβ εφόσον γίνει σωστά και έχει μια 'εξτρά' προστασία στα λιπαρά και τη ζάχαρη λόγω της μικρής δυσαπορρόφησης που έχει.
    Αν τηρείς αυτά που πρέπει(διατολογικά και με τα συμπληρώματα)δεν θα έχεις πρόβλημα.Αν αμελείς τα συμπληρώματα και δεν δίνεις προτεραιότητα στις τροφές που πρέπει,δεν πεθαίνεις κιόλας αλλά αν πχ έχεις χαμηλό σίδηρο και δεν παίρνεις το σκεύασμα,ε, μια μέρα θα πάθεις αναιμία.
    Η ποσότητα θα αυξηθεί προοδευτικά,αλλά-αν το έκαναν σωστά τεχνικά-δεν μπορεί να φτάσει το πρότερο στάδιο.

Junior Member
    αγγελουδακι μπηκα εδω να βοηθηθω απο ανθροπους που εχουν κανει το ιδιο με μενα ο γιατρος μου εδωσε καποιες οδηγιες αλλα ηθελα να μαθω απο εμπειρικης αποψης.
    δεν καταλαβενω την επιθεση σου ιδικα την στιγμη που δηλωνω τοση ψυχολογικη φορτιση?
    δεν θελω να το αναλυσω περετερο αλλα πολυ ανθροποι εχουν υποστη μεγαλητερο ρατσισμο κ ελειψη αποδοχης ακομα κ απο την οικογενεια..
    στελιο σε ευχαριστω πολυ ελπιζω να ωρω καποιον να με βοηθησει!

Senior Member
    καλησπερα καταρχην να σου πω οτι δεν γνωριζω καθολου απο το μπαι πας εχω κανει σλεεβε απλα θελω να σου πω οτι καταρχην να χαλαρωσεις και να μην αγχονεσαι σιγουρα δεν θα τρωως μια ζωη αλεσμενα και καταβαθος μεγαλη κοπελα εισαι θα το ηθελες και εσυ αυτο που εκανες εστο ενα μικρο ποσοστο το θεμα ειναι να μην χανεις την ψυχραιμια σου ματινακι καταλαβαινω οτι εδω μπηκες να βοηθηθεις ολοι εδω γιαυτο ειμαστε και φυσικα να βοηθησουμε γιαυτο να χαλαρωσεις..και οπως μου λεγαν και εμενα καποια ατομα απο εδω μεσα και με βοηθησαν ρωτα τον γιατρο σου ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις εκεινος ξερει τι εχει κανει και εκεινος ειναι για σενα τωρα ο καλυτερος συμβουλατορας......μην χανεις ομως την δυναμη της ψυχης σου και να εχεις πιστη σε αυτο που εχεις κανει το οτι δεν πετυχε κατι που εκανες στο παρελθον δεν παει να πει οτι θα εχεις συνεχεια αποτυχια στις επιλογες της υπολοιπες της ζωης σου!

Senior Member
    επισης θελω να προσθεσω οτι καταλαβαινω απολυτα τον οικογενειακο ρατσισμο δεν τον βιωνω εγω αλλα μια πολυ καλη μου φιλη και πραγματικα τον θεωρω τον χειροτερο ρατσισμο αν δεν σε στηριζουν και οι δικοι σου ανθρωποι ειναι πολυ δυσκολο αλλα ενα να ξερεις αν και μικροτερη που ειμαι θα σου δωσω μια συμβουλη οσο και αν ακουγεται δυσκολο ΜΑΘΕ να κανεις εσυ της επιλογες σου και μην επιτρεπεις κανεναν να κανει επιλογες για σενα.ματινακι τελειως φιλικα γιατι σου λεω οτι ζω ιδιες καταστασης με μια φιλη μου και σε βλεπω σαν εκεινη τωρα.

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Ματίνα δεν διαφωνώ ότι πολλοί παχυσαρκοι βιώνουν τον κοινωνικό ρατσισμό ακόμα και μέσα στην οικογένειά τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με το καλημέρα μπαίνουμε και κάνουμε ενα χειρουργείο χωρίς να ξέρουμε το πως και το γιατί.(και εσύ δεν έκανες ένα χειρουργείο αλλά δύο!!! και σε ρωτάω αναρωτήθηκες γιατί απετυχε τ πρωτο????δεν υπάρχει μαγική λύση αν δεν ακουλουθήσεις κανόνες,αν δεν "συνεργαστείς" με την επέμβασή σου και πάλι δεν θα έχεις αποτελέσματα)Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και αποφάσεις οφείλουμε να παίρνουμε μόνοι μας για τον εαυτό μας!Γιατί με την δική σου λογική τις αποφφάσεις για τα παιδιά σου δεν τις παίρνεις εσύ αλλά ο γενικότερος οικογενειακός περίγυρός σου?αυτό σου φαίνεται λογικό??

Δεν έχω κανένα πρόβλημα και να βοηθήσω και πω όσα ξέρω ή όσα ζω εδώ και ενάμιση μήνα σχεδόν ώς χειρουργημένη με το μικρό bypass αλλά τι νόημα έχει???λες πως ο γιατρός σου σου εδωσε οδηγίες αλλά ρωτάς αν θα τρως αλεσμένα μια ζωή??? (και παρεπιπτόντως εμένα ο ΒΜΙ σου μου βγαίνει 33,9 και οχι 35)και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά ποιος γιατρός σε χειρούργησε με τόσο μικρό δείκτη .....ανεπίτρεπτο για εμένα!Μα και εσύ πριν μπεις στο χειρουργείο δεν μίλησες μζί του???Δεν ειχες απορίες για τις συνεπειες???και σχετικά με την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που είσαι....αν δεν συνέλθεις δεν θα μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα και εκτός αυτού ένα μεγάλο ποσοστό χειρουργημένων μπορεί να περάσουν κάποια κατάθλιψη,όλα αυτά ο γιατρός στα είπε???αν τώρα μία εβδομάδα μετά νιώθεις έτσι αργότερα πως θα τα καταφέρεις??Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο...

προσπαθησε να περάσεις όσο πιο ανώδυνα μπορείς τον πρώτο μήνα με τα αλεσμένα ,παίρνε τις βιταμίνες,πρωτεινες κλπ και προσπάθησε να προσαρμοστείς στα νέα σου δεδομένα

Senior Member
    Originally posted by matina84
    Νομιζω πως θα παθω καταθλιψη εκανα πριν μια βδομαδα γαστρικο βυ βας κ εχω σκασει απο την στεναχωρια μου ...νιωθω πως οδηγηθηκα σε μια επεμβαση μεγαλη που θα μου δισκολεψει τον τροπο ζωης απλα κ μονο επειδη το ηθελαν οι γυρο μου.
    Παρεπιμπτόντως,στον προεγχειρητικό έλεγχο έκανες ψυχολογική εξέταση;είναι σημαντική.